2011 IFW DOSYASI - 3. Gün

 


Mehtap Elaidi Sunum : Mehtap Elaidi 'nin renk cümbüşü çok hoşuma gitti. Kuralsız bir stil ve herkese hitap etmesede seven için ideal parçalar var. Ayakkabılar sıradışı ve stylingle çok uyumlu. 2. ve 3. resimdeki kıyafetler favorim.
Kişisel Notum : 7



Adil Işık Defilesi : Cengiz Abazoğlu tasarımlı Adil Işık koleksiyonu bir nevi Koton 'lu Hakan Yıldırım gibi. Görsel olarak birbirlerinden farklı değiller. Aynı kesimler ve benzer renklerle dolu bir koleksiyon daha. Bu çalışmalar sayesinde mezuniyetler ve düğünler çok daha şık görünecek.

Sezonun rengi hiç şüphesiz öncelikle beyaz olacak. Çoğu tasarımcının ana rengi beyaz. Kendi tasarımlarındaki renk skalası dışına çıkmamış. Saten kumaşa daha az tüllere ise daha ağırlık vermiş. Kalın fermuar detay Victoria Beckham 'dan, kenarları altın renkli kalın kemerlerde YSL 'dan, ayakkabılar Gucci 'den esintili. Bu tarz markasıyla özdeşleşen detaylardan kaçınılması gereksede sonuçta Adil Işık için tasarlandığından fazla rahatsız edici gelmedi bana. Ne de olsa Adil Işık kopyalama konusunda maşallah memleketemin en önde gelen markalarından biri. Bu 3 örnek ne ki ?

Stylingi beğendim. Saçlar ve makyaj gayet hoş olmuş. Genel hatlarıyla Cengiz Abazoğlu ile Adil Işık sinerjisini sevdim. Her vücut tipine gidebilecek kıyafetler olmasıda büyük bir artı.
Kişisel Notum : 7



Özlem Süer Sunum : Özlem Süer Jean d'Art koleksiyonunu Hollanda Başkonsolosluğu 'nda sundu. Böylesi Viktoryen kokulu elbiseler için en ideal yerlerden biri. Defilelerde sunum yeri o kadar önemlidir ki hiç beğenilmeyecek bir koleksiyonu bile sırf atmosferin güzelliğinden beğeniverirsiniz. Podyumlarımızdaki dekor yoksunluğu beni uzun zamandır rahatsız eder. Bu seçiminden dolayı Özlem Süer 'i tebrik ederim. Ve sadece 2 resimle koleksiyonun romantizmini görebilirsiniz..
Kişisel Notum : 7



Gül Ağış Sunum : Özlem Süer gibi mükemmel bir örnekten sonra geçiyoruz olmayacak bir mekana. Gül Ağış koleksiyonunu Galatasaray Hamamı 'nda görücüye çıkardı. Ne kadar gereksiz bir seçim. Resimlere baktığımda arka plandaki serinlemeye çalışan davetlilerin görüntüsü içler acısı. Madem böyle bir karar verdiniz en azından misafirlerinize saygı gösterip 2-3 klima taktırsaydınız.

Gelelim koleksiyona. Beğendim. Kolajda yer alan 5 parça çok hoşuma gitti. Kimliği olan özgün bir koleksiyon. Saç ve makyaj mekana uygun olarak son derece başarılı uygulanmış. Saçak detayların süzülüşüne bayıldım. Tasarımcılık adına son derece kaliteli bir çalışma.
Kişisel Notum : 9



Özgür Masur Defilesi : Sanırım en merakla beklenen defile Özgür Masur 'a aitti. Ne de olsa ünlülerimizin kırmızı halıda en rağbet ettiği tasarımcı olur kendileri. Koleksiyon baştan aşağı beyaz ve altın renklerinde. Açıkçası beklediğim kadar heyecanlanmadım. Beklentisi yüksek olan defilelerin dezavantajıda bu oluyor. Kimbilir bu denli bir beklenti tasarımcı için nasıl bir strese yol açıyordur. Düşünmesi bile işkence :) Deri yelek altı transparan kıyafetler hoşuma gitti. Sırt dekolteli beyaz elbiseye bayıldım. Saç ve makyaj çok iyi. Sade ve zarif çizgileri sevenler için ideal bir koleksiyon. Birçok seçenek ve her bedene uygun kesimlere sahip.
Kişisel Notum : 7



Sırada 2. Karma defileleri. Yine şaşkınlık içinde kaldığım nasıl oluyor da böylesi önemli bir organizasyonda yer aldıklarını anlamadığım isimler var. Mesela Seda Zoroğlu. Tasarım adına ne yapılmış merak ettim doğrusu. Bir nevi Colin's defilesi gibi. Onca yeteneğin arasından neye göre sıyrılıpda defile yapma ayrıcalığına sahip olmuş hiçbir fikrim yok. Buyrun tasarımlarından birkaç örnek.



Ve Çiğdem Akın. Beyaz kuyruklu takım dışında geri kalanların hepsi alalade modeller. Hani rüştünü ispat etmiş markalar vardır. Bazen dinlenirler ve ara sezonda gayet dingin ve sıradan koleksiyonlar yaparlar. Aynı onlar gibi. Tabi daha ismi bile fazla bilinmeyen bir tasarımcı yaptığında insan kusuru kendinde arıyor. Birşey olmalı ki karmaya alınmış diyorum ama o birşey'i bir türlü bulamıyorum. Bu şeyi siz gördüyseniz lütfen benimle paylaşın.



Ve karma defileler içinde en beğendiğim isim. Şafak Tokur. Bayıldım ! Tasarımcılık budur işte diye bağırasım geldi gördüğümde. Styling kusursuz. Detaylar hem zengin hem de çok fazla. Detayların genel görünümle uyumu harika. Benim için karma defilelerin en başarılı ismi Şafak Tokur oluyor.
Kişisel Notum : 8

4. günüde yazacağım ama yoruldum ve biraz ara veriyorum :)


Share


Yorumlar

  1. Fotoğraflara bakınca nedense içimden geçen ilk şey Çağla Şikel artık mankenliği bıraksın oldu :) ve Şafak Tokur ciddi anlamda iyi bir koleksiyon sunmuş. Başarılarının devamı dileklerimle.

    Zehra

    YanıtlaSil
  2. Öyle veya böyle yine aferin ADL Işık'a ve Abazoğluna.Kıyafetler gayet başarılı duruyor.

    Sonra da burda benim en çok oyum Özgür Masur'a.

    YanıtlaSil
  3. Gül Ağış'ın teması ve koleksiyonu aslında çok güzeldi ama hamam cidden hamam gibiydi, çok sıcaktı, nefes alınmıyordu! Saç ve makyaja ekleme yapmak istiyorum; aslında ıslak yüze yapışan saç ile yüzde siyah bir şekil olacaktı ama o sıcaktan mankenlerin yüzünde hiçbir şey durmadı, son anda vazgeçildi akar diye, sade siyah göz makyajı yapıldı. Ee mekanı düşünmeden makyajı seçersen öyle olur :)

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurlet ayrinti icin :) demekki sartlar dogru yola sokmus ;) ben sac ve makyaji epey begendim cunku.

    YanıtlaSil
  5. seda zoroğlu kimdir?! en butik tasarımcıyı, en bilinmeyen, özel terzileri, designer'ları bilirim ama seda zoroğlu'nu hiç duymadım!?

    YanıtlaSil
  6. Mehtap Elaidi'yi beğenmedim.Adil Işık fena değil.İnanamıyacaksınız ama Özlem Süer'i beğendim :DGül Ağış da idare eder.Özgür Masur da çoğunluğu düşününce güzel tabi ki ama o kadar da güzel değil.Karma defilelerden bi tek Şafak Tokur yorum hakediyor ki onu da beğendim gibi gibi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.