2011 IFW DOSYASI - 4. Gün

 


Rana&Berna Canok Defilesi : Sanırım IFW 'in en renkli defilesi. Güzel şeyler söylemek istiyorum ama dikişlerin kötülüğü o denli belli ki ne diyim bilemiyorum. Üstteki 4 resimde de dikişlerin amatörlüğünü görebilirsiniz. Sırt penceresinin orantısızlığı, etek altından astarın gözükmesi, askı boylarının eşitsizliği, yan dikiş potlukları...Şimdi ben bunları gördükten sonra nasıl bu koleksiyon harika diyebilirim ki?! Anlamadığım defile öncesi hiç mi manken üstünde prova yapılmıyor ?! Yani ben dünyaca ünlü büyük bir mağazanın satın alma müdürü olsam yeminle bu kusurları gördüğüm an hemen ilk uçakla ülkeme geri dönerim !!
Kişisel Notum : 3



Tuvana Büyükçınar Defilesi : Çok renkli, çok materyalli ve çok desenli bir koleksiyon. Koleksiyonda oturmuş bir kimlik yok ama zaten maksatta her telden olması. En beğendiğim parçalar transparan dantel etekler oldu. Bu eteklerle istediğiniz tarzda bir bluzu eşleştirip gözalıcı olmamanız işten bile değil. Bayıldım. Ama bu etekleri giyecek olan lütfen hakkıyla giysin. İçine astar diktiripde Türk örf ve adetlerine uygun salınmanın bir manası yok. Saç ve makyaj tasarımlarla güzel bir bütünlük yakalamış. Ayakkabılar hoşuma gitti. Tuvana Büyükçınar en sonunda perdelik kumaşlarından kurtulup ortaya güzel bir koleksiyon çıkarmış.
Kişisel Notum : 7



Gamze Saraçoğlu Defilesi : Gamze Saraçoğlu geçen sezon en beğendiğim koleksiyona imza atmıştı. Gerçektende koleksiyon hak ettiği değeri aldı ve birçok ünlünün üstünde gördük,beğendik. Bu koleksiyonun teması 'Tribute to Kubrick/Kubrick’e Övgü'. Şimdi öncelikle neden Kubrick ? Kubrick 'in kült filmi 'A Space Odyssey' 'den ilham almış. İyi hoş anladım da bu koleksiyonun neresi varoluş ve başlangıcı simgeliyor ?! Hadi bunu geçtim Gamze Saraçoğlu gibi artık kendisini ustadan saydığım bir tasarımcıya bu denli kötü dikişler yakışıyor mu ?! Hardal renkli saten serinin hepsinde inanılmaz kötülükte büzgüler nasılda gözümü tırmalıyor. Offf ağlamak istiyorum desem inanır mısınız ?! En büyük hayalkırıklığını Gamze Saraçoğlu 'nda yaşıyorum.



Buna karşın siyah/lacivert serinin hepsini çok beğendim. Deri ve tül karışımı en klas şekilde işlenmiş. Renkli ucu yamalı sivri papişler her kıyafete müthiş yakışmış.
Kişisel Notum : 6 (siyah/lacivert serinin hatırına)

Ve iyisiyle kötüsüyle bir IFW 'in daha sonuna geldik. Sanki bir önceki IFW 'de sergilenenler daha güzel, daha kaliteliydi ve daha doyurucuydu. Bu sefer ki sunumlar birkaç tanesi haricinde aceleyle yapılmış hissini verdi. Bu işte daha iyi olmak istiyorsak yetenekli tasarımcılarımızın işlerine biraz daha itina göstermesi gerekiyor. Doğrusu bu IFW 'den memnun kaldığımı söyleyemem. Daha iyi olması dileğiyle !


Share


Yorumlar

  1. emegine saglik. senin sum up larin sayesinde herseyden haberdarim :) bu arada cengiz abazoglu defilesinde "öyle bir gecer zaman ki" dizisindeki caroline mi varmis yoksa ben mi benzettim?

    YanıtlaSil
  2. pelincim yorumlarına tamamen katılıyorum özentisiz ve bilinen modellerle karşılştık, zeynep tosunu aradı gözlerim bu yıl londrada defile yapıcakmış merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. pelin ben shu son fotodaki siyah kolleksiyonu dishinda pek bishey beyenemedim)))

    YanıtlaSil
  4. Evet Gamze Sa.'nin siyahlarin hepsi birbirinden guzel. Bende onlara vuruldum :)

    YanıtlaSil
  5. gerçekten rana&berna canok defilesindeki o dikişlerin kötülüğü, orantısızlığı nedir, moda tasarım daha 1. sınıf öğrencisinin elinden çıkma gibi duruyor.


    eda

    YanıtlaSil
  6. anlayamadığım şeyler var, boş bakıyorum. neye göre seçiliyor bu isimler karma-mono defile olması konusunda?!

    YanıtlaSil
  7. pelin sen bir fenomensin. bu konuda bu kadar açıksözlü yorum yapan birtek sensin. kimsenin yemiyor gerçekleri bu kadar çıplakca ele almak. helal olsun valla ne diyim. söylediğin herşeye yüzde bir milyon katılıyorum. eline sğlık. senden başkasını da okumam artık bitmiştir.

    YanıtlaSil
  8. ya yemin ediyorum 4 gün tüm postları okduktan sonra saçımı başımı yolmak isityorum...o bizim beğenmediğimiz 6 notluk kıyafetler tanesi 2 bin tl den satılıyo yazık gerçekten yazık...ben daha önce bu kadar kötü defileyi bir arada görmedim...bi çok kurs öğrencisi bu defilelerden çok daha güzel şeyler ortaya çıkarır ama kurs öğrencisi diye kimse işe almaz bunlar gibileride çıkar defile yapar isyan ediyorum artık bu senede iş bulamazsam önümüzdeki ifw de gösteri yapıp kıyafetleri yakmayı planlıyorum..Gidip bi dikiş dersi alsınlar bari yazık çok yazık!!!

    YanıtlaSil
  9. ben Saraçoğlu nun koleksiyonunu biraz hakaan a benzettim.

    Normalde çok yetenekli bulmuyorum ben. Mesela Elif Cığızoğlu çok daha iyi bence.

    YanıtlaSil
  10. evet pınar böyle bir düşünce var bir çok kişide. ama ben görmüyorum açıkçası. gamze saraçoğlu ilk mesleğe başladığından beri hep aynı tarz çalışır. tülleri bol bol kullanır ve çizgisi bellidir. buna bir nevi cavalli&pucci tarzı bir benzerlik diyebiliriz. ilk bakışta aynı gibi gözüken ama detaylarda farklılıklarını belli eden çizimler.

    YanıtlaSil
  11. Tuvana Büyükçınar güzel gibi gibi ama o transparan etekler çoook değişir bizimkilerin elinde.Ne kadar Türk modasını hala sevemediysem de (Hüseyin Çağlayan, Erdem'den bahsettiğim yok İFW anlamında yoksa Başarılı Türk tasarımcılarımız da var tabi) Gamze Saraçoğlundan daha iyisini beklerdim siyah seri güzel ama.Eveeet açık açık söylüyorum ki İFW'yi sevmiyorum :/

    YanıtlaSil
  12. ah tuturella beni bi sen anlarsın zaten :))

    YanıtlaSil
  13. Bugün Beymen Blender vitrininde tüm modacıların koleksiyonundan parçalar vardı. Paylaşayım dedim.

    Yakından bakınca daha iyi anlaşılıyor. Burada resimlerde kötü çıkanların bazıları da güzeldi. Ya da en azından cansız mankenin üzerinde öyle gözüküyor:)

    Yakından bakınca en çok Özgür Masur u beğendim.

    Bence yolu düşen bir göz atsın.

    YanıtlaSil
  14. Pınar teşekkürler bilgi için. Yarın bir fırsatını bulduğumda kesin gidip bakacağım.

    YanıtlaSil
  15. melis alphan tuba ünsalın bizim ayılıp bayıldığımız kıyafetini eleştirmiş dün kötü falan yazmış....bende burdan sevgili hürriyet gazetesine çağrı yapıyorum...bi zahmet kafanızı o binadan çıkarın bi dışarı atın siz kendinizi hayır nerden buldunuz melis hanımı bilmiyorum ama hiç değilse bi louis vitton mağazası ziyaret edin olmadı şu kadını okula falan gönderin azıcık moda öğrensin hayır zaten alıştık biz kötü köşe yazarlarına bu ülkede saygılarımla...

    YanıtlaSil
  16. sadecebenemel, kötü yazmamış, aksine zor bir look olduğu için sadece tuba giysin demiş. tuba çok yakıştırmış demiş:)

    YanıtlaSil
  17. bülent cankurt ta LV vitrini gibi demiş çok güldüm :) evet LV 'nin giydirdiği belli ama dünyada bu işler böyle yapılır. yani hem dünya standartlarında olalım diyoruz sonrada ordan birşeyi yaptığımızdada dalga geçiyoruz. tuhaf bir milletiz vesselam :)

    YanıtlaSil
  18. http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=50058&p=2&rid=2368. Eleştirmiş, beğenmemiş yazılmış ama ben anlamadım burda tuba'ya yada elbiseye yönelik kötü bir eleştiri ben görmüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Melis Alphan ın ipi çekilsin diyenlere bir öneri:(biliyorum çok var) Bu ayki Mecmua dergisine göz atın. İnanılmaz kötü bir kıyafetle çekimi yapılmış. Makyaj falan da çok kötü. Yani kendi o şekilde başkasını görse epey dalga geçerdi. Ben Melis Aphan ı aslında seviyorum ama o da sıkılıyor bence. Sıkılarak yazıyormuş gibi geliyor bana hep. İşini ciddiye almıyor

    YanıtlaSil
  20. :S sanırım karıştırdım ben bülent cankurt haberiyle aynı zamanda okudumda haberi kusura bakmayın....bu arada nasıl bi okuyucu aktüalitesidir bu yorumları bile takip ediliyo gelmeyin üstüme tamammm :D

    YanıtlaSil
  21. aaa rici edirim okuyucu yorumlarım çok meşhurdur benim :))

    şaka bir yana gerçektende okuyucum düşüncesini ifade etmeyi ve paylaşmayı sever. Ben de onları :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.