Dizi Yorum : KUZEY&GÜNEY

Nihayet bu dizi hakkında yorum yapabilecek zamanı bulabildim. O kadar çok mail aldım ki sizlerden kendimi birden Cengiz Semercioğlu gibi hissettim :)



Şimdi bu dizide ayırt edilmesi gereken iki şey var. Bir dizinin kendisi bir de başlı başına Kıvanç Tatlıtuğ denen Adonisimsi yaratık ! Öncelikle şunun altını önemle çizmem gerekir ki hiçbir zaman koyu bir Kıvanç Tatlıtuğ hayranı olmadım. Hatta Aşk-ı Memnu 'da ki tepsi suratını hiç beğenmezdim. Mavi reklamlarını ayrı tutuyorum :) O yüzden diziyi Kıvanç Tatlıtuğ hastası ergenler gibi izlemedim.

Tatlıtuğ rol için epey kilo vermiş. Bu da demektir ki işini ciddiye alan biri. İlk aferin burdan geldi. Kilo vermesi yakışıklılığına yakışıklılık katmış. Müthiş görünüyordu. Gerçi hala bu adama yakışan bir saç stili bulamadılar orası ayrı :) Dizi devam ettikçe Kıvanç 'ın mükemmel yüzü gözlerimin önünden kayboldu ve ortaya hayvanımsı güçte bir oyuncu çıkıverdi. Allahım o nasıl oyunculuktur ?!! Hele babasıyla tartıştığı sahnede yeminle koltuktan kalkıp alkışlayasım geldi. Ezel 'in annesi rolünde gördüğümüz İpek Bilgin 'den bir süredir drama dersleri aldığını duymuştum ama bu kadar kısa zamanda bu denli bir aşama göstermesini beklemiyordum doğrusu. Dizinin tüm ağırlığı Kıvanç/Kuzey 'in üstünde. Ama her sahnede daha da devleşti. Bir oyuncu için fiziksel güzellik şöhret olmasına yarar ama iyi bir oyuncu sayılabilmesi için her zaman başa beladır. Bir Charlize Theron bile çirkinleştikten sonra Oscar 'ı kapabilmiştir. Keza Nicole Kidman Oscar 'ı Hours filminde tanınmayacak haliyle almıştır. Brad Pitt, Tom Cruise, Leonardo diCaprio hala debelenmekteler. Velhasıl demek istediğim fiziksel olarak belli bir standartın üstündeyseniz ciddiye alınmak için çok daha fazla çalışmalısınız. Kıvanç Tatlıtuğ kardeşimizde belli ki çalışmış didinmiş ve görünen o ki karşılığını bu rolle fazlasıyla alacak.

Konu akıcı. Senaryo güzel. Replikler iyi. Hala ne düşündüğüme karar veremediğim tek unsur casting. Anne rolünü oynayan Semra Dinçer 'e ve büyük umutlar beslediğim Öykü Karayel 'e henüz ısınamadım. Birşey söylemek için henüz erken olabilir ama zaten konumuz ilk bölüm. Öykü Karayel şimdilik bende başrol için fazlasıyla silik kaldı. Umarım zamanla bu düşüncem değişir.

Bade İşçil 'i oldum olası beğenirim. Zengiz kız rolü yakışmış. Bu rol için fazla bir rol kabiliyetine gerek yok zaten :)

Buğra Gülsoy ile Kıvanç Tatlıtuğ sinerjisi hoşuma gitti. Eski Matmazel 'in eski Behlül 'ü uzaktan uzağa takip ediyor olması çok tanıdık. Doğal olarak olmamış ve çok sırıtmış.

Yer yer çok güldüm. Kuzey 'ın Recep İvedik taklitleri, abi kardeşin dalaşmaları çok sıcaktı ve güzel kotarılmıştı.

Baba ve abiye uyuz oldum. Evladını seçen anneden ise nefret ettim. O abinin okulununda içine edeyim. Şerefsiz pislikler !! Ayy seyrederken nasıl isyan ettim nasıl delirdim anlatamam size ! O anne olacak kadın o evladının gözüne nasıl bakabildi ?! Kardeşin adam öldürmemiş hırsızlık yapmamış. Neden utanırsın ki a kıytırık abi ?!!

Tempo hiç düşmedi. Dizilerde meyve yemeği ve çekirdek çitletmeyi çok severim. Bunlar bile aklıma gelmemişse hiç sıkılmamışım demektir :)

Kısaca Yalancı Bahar da hissettiğim burukluğu bu dizide hissetmedim. Seyredilecekler listeme en üstten girmiştir. Asıl merakım Sultan Sülüman ile yaşanacak reyting savaşı. Açıkçası ben tercihimi Kuzey&Güney 'den yana kullanacağım. Sülüman 'ın bayık bakışlarını ve Hürrem 'in cırtlak sesini bir süre daha duymazsam olur. Şu an için Kuzey&Güney 'de gelişecek intikam planlarını görmek daha cezbedici :)


Share


Yorumlar

  1. ay yok ben sülümana ihanet edemem ama arada bir bakarım..ki bu kuzeyin o yatakta yatarkene olan sahnesi var yemin ediyorum onun için dizinin tekrarını bile seyrettim...ayrıca gerçekten de oyunculuk mükemmeldi bu kadarını beklemiyodum açıkçası..bana konu sıkıcı gelmişti ama hiç öyle olmadığını gördüm

    YanıtlaSil
  2. aynen katılıyorum ama bence zerrin tekindor'da bir o kadar iyiydi. hatta matmazelin o asil duruşu gidip alalade bir mahalle kadınına başarıyla dönüşmüştü. o gizliden izlemek dizinin senaryosundan kaynaklanan birşey bence.

    YanıtlaSil
  3. bende süleymanı bir kalemde silerek tercihimi kuzey güneyden yana kullanıyorum.Öykü Karayel başrol parlaklığına sahip değil gibiydi sanki ışıltısı eksik gibi geldi bana anne baba için yorumlarına aynen katılıyorum.hiçbi zaman öyle ayılıp bayılmadığım kıvanç tatlıtuğa ilk defa oyunculuğu dolayısıyla bayıldım diyebilirim.Çarşambalarım şimdiden rezerve:)

    YanıtlaSil
  4. Aaa ben de bu konuya ilişkin bi yazı yazmıştım, belki bir göz atmak istersin:)

    http://alisverisdanismani.blogspot.com/2011/09/kuzey-guney.html

    YanıtlaSil
  5. Kıvanç'ın bu dizideki üstün performansını ve kendini geliştirmesini ayakta alkışlıyorum.Kendisine koca bir bravo! Soluksuz izledim.Hele askere gidebilmek için komutanların karşısına çıktığı o sahne ve o yeteneği beni ağlattıysa bu iş tamamdır.Annenin evlat ayırmasına ben de çok içerledim.Ayrıca şuna takıldım neden bu aralar Ezel'den sonra diizlerde flashbacklere sardılar.Lost'tan esinlenilmiş Ezel ve Ezel'den esinlenilmiş Kuzey&Güney:-)) Ayrıca Ezel'de Kıvanç'ın Sekiz karakterinin tutulmasından sonra üstüne bu senaryonun senaristlere ilham verdiği apaçık ortada. Ece Yörenç-Melek Gençoğlu yine güzel iş çıkarmışlar ama tekrarcılık konusunda kendilerine iyilik yapmalılar, geliştirmeliler diye düşünüyorum. Öykü Karayel'i bu dizide başrolde çok baarılı bulmadım açıkçası.Çok iyi tiyatro çıkarmış olabilir ama bu kızı bu diziye yakıştıramadım açıkçası.Umarım ilerleyen bölümlerde daha iyi bir seviyeye gelir.Bade konusunda seninle hemfikirim.Oyunculukta çok başarılı olmasa da Banu karakterine çok iyi yakışmış.Onun güzelliği için çekilir açıkçası:) Uzun lafın kısası bu kış izleyeceğim dizilerin başındadır.Muhteşem Yüzyılı ilk zamanlar ağabeyimin kızı da dizide küçük roller aldığı için izlemiştim , Hürremin cırt cırt çocuk doğurmaya başlamasından sonra izlemeyi bıraktım açıkçası:) O yüzden benim için Çarş.akşamları Kuzey&Güney izlenir.

    YanıtlaSil
  6. Ben aynı o bahsettiğin ergenler gibiydim:) Sarışın sevmem tabularım Kıvançla birlikte yıkıldı:) Gerçekten yaptığı rol karşısında bende şaşkınlıkla bakakaldım çünkü bambaşka bir karakter burda ama tebrik etmek lazım süper bir iş çıkartıyor. Ben Sülümandan vazgeçerim gerçi Mehmet Günsür var şimdi ama olsun Kıvanç daha ağır basıyo:) İşte böle yani:)

    YanıtlaSil
  7. Ahahah çok güzel yazı olmuş.

    Kıvanç'ın oyunculuğu çok güzedi fakat ben karakterini çok itici buldum.

    Senin de dediğin gibi Öykü Karayel çok silikti.

    Ben 2. bölüme tekrar şans verip 2. bölümden sonra dizinin nihayetine karar vereceğim hayatımda. :F

    YanıtlaSil
  8. Ben şahsen (cok emek harcandığının farkında olmama rağmen) Muhteşem Yüzyıl'a katlanamiyorum. Bir bölüm halvet bir sonraki bölüm halvetin neticesi olan dogum seklinde kısır bir döngü seklinde ilerliyor, ve replike ettigi dizi olan The Tudors'un aksine hiç heyecan unsuru ne bileyim farklı bir bakış acısı yok. Yani sadece yüksek bütçeli savaş sahneleri ve güzel koatumlerle olmuyor bu is. Özetle ben bu sezon Kuzey-Guney'i tek gececeğim. Bence de özellikle Kivanc'in askere alınmayip son ümidini de kaybettiği sahne muhteşemdi ve beni de ağlattı. Herkesin aksine Öykü Karayeli ben cok beğendim, mahalle kızını cok iyi canlandırıyor bence. Fiziksel olarak cok göz alıcı olmaması (ki ben kendisini güzel de buldum) bence bir sürü insanın bu da nereden çıktı diye düşünmesine neden oluyor ama oyunculuğu mesala bir Beren Saat'in en az bir kaç yüz adım önünde.

    Blogunuzu cok sevdiğimi daha önceki bir yorumumumda da belirtmiştim. Bir kez daha belirtmek istedim.

    Sevgiler,
    Nihan

    YanıtlaSil
  9. Nihan çok teşekkür ederim. Çok mutlu oluyorum böyle güzel sözler duyduğumda :)

    belliki gelecek çarşamba türk tv tarihinin en çatışmalı reyting savaşının cengaver savaşçıları olacağız :))

    YanıtlaSil
  10. bademlimon09 Eylül, 2011

    hepinizin yorumlarına katılmakla birlikte adsız kusura bakmazsan, beren saatin oyunculuğunun bi kaç yüz bin adımında bi oyunculuk göremedim ben öykü karayelde.. hiç ısınmadım hatta sürekli şu kız yerine başkası olsaydı dedim durdum.. beren saat bence oyunculukta çok ileri taşıdı kendini... ayrıca sanki öykü karayelde bi duruş veya vüctu bozukluğu var gibi geldi.. yani üst kısım kalın bacaklar ince.. topuklu ayakkabıyla da yürüyemiyor.. ama kıvanç birrrr numaraaayydı gerçekten rolünden çok etkilendim ve bende çok beğenmiyen biri olarak resmen hayran kaldım :) zayıflamış ve çok yakışıklı olmuş, abisiyle dalaşmalrı çok içten ve samimiydi bayıldım.. çok sert görünümünün ardında nasıl naif bi yüreği var diyeceğimiz tiplerden... kızı da çözemedim biraz zenginlik özentisi mi var acaba bilekliği cebe indirdi çünkü :) behlül rolünden nasıl da sıyrılmış ve bambaşka bi karakter olmuş oyunculuğu cidden çok etkileyiciydi.. ben muhteşem yüzyılı zaten hiç izlemedim bu saatten sonrada izlemem.. ne olacağı belli ve artık sıktı zaten... kuzey güney bu yarışı açık ara kazanır gibimi geliyor :)

    YanıtlaSil
  11. evet öykü karayel 'in belden üstü geniş ama bacakalr ve beli epey ince. banada tuhaf geldi. bu konuda styling e epey iş düşüyor.
    ama beren 'in topuklularla yürüyememesi bir aralar en popüler geyik konusuydu. kıvanç 'ın kadersizliğimidir yada kadınların ayakları birbirinemi dolanıyor karşısında bilemedim doğrusu :)

    YanıtlaSil
  12. Suluman kusura bakmasin ama Kivanc ve Bugra varken isi cok zor. Kuzey Guney'i izlerken ilk bolumden diziye ve karakterlere isindigimi, babadan ve anneden nefret ettigimi fark edince anladim ki dizi tutacak. Cunku dizilerin ilk bolumlerinde genelde olaydan ziyade karakterleri tanitirlar ve hep pilot bolumler vasat gecer. Bu dizide tam tersiydi.
    Ben de cogunluk gibi Oyku Karayel'e isinamadim. Dizide cok vasat gorunuyor oysa cok guzel ve alimli bir kiz. İleriki bolumlerde daha hos gorecegiz bence kendisini.

    YanıtlaSil
  13. ben nedense Öykü'nün oynadığı sahneleri heyecanla izledim .sonuçta daha gencecik kız.kamerayada alışamamasını doğal karşılıyorum.Kuzey'le Cemre 'nin öpüşememe sahnesinde gerçekten Güney'e çok sinirlendim.Gıcık şey.Ve rica ediyorum lütfen Kuzey&Güney'i cumaya alsınlar.Yoksa karasızlıktan delirecem

    YanıtlaSil
  14. müthiş bir yazı olmuş her yazınız gibi bunuda çok beğendim :) kıvanç tatlıtuğ resmen üçgen olmuş ah be kuzeye okadar acıdımki babasının dövdüğü sahnede resmen psikolojim alt üst oldu. bende sülümanın savaş sahnesini merak ediyorum 16 dk için 500 milyar harcamışlar bakalım değmiş mi :)

    YanıtlaSil
  15. öykü karayel olmamışşş diyenlerdenim ve hiçbir manken bu ülkede k.tatlıtuğ gibi oyunculuk yapamamıştır bence

    YanıtlaSil
  16. pelincim topuklu ile yürünememesi konusunda 2. ihtimal ağır basıyor bence..
    eşimle yanyana izliyorduk, 20dk sonra eşim kalktı ben sizi yalnız bırakayım diye!!! :)
    nasıl düştüysem artık ekrana..

    behlül rolune tipi cuk oturuyordu ve rol extra bir oyunculuk gerektirmiyordu ama ezeldeki psikopat rolünü çok iyi canlandırdı..Kuzey de tam bir serseri olmuş. Hatta bazı halleri gözümün önüne nejat işler'i getirdi

    YanıtlaSil
  17. ben tam diziye kendimi kaptırmışken yol kenarındaki star tv'nin FİRAR adındaki dizisinin afişlerine sinir oldum.!! ve sadece kuzey-güney'de değil bir çocuk sevdim dizisinde de aynı reklamı yaptılar.bir an acaba öyle bir geçer zaman ki'de de var mıydı diye şüpheye düştüm.
    valla kanal d dizilerinde oynayanlar bir başka dizilerde başrol oynuyorlar.üne bakın!!!

    YanıtlaSil
  18. muhteşem yuzyıl öyle bir gecer zaman li ve şimdide iffet merak konusu iffeti çarşambaya alırlarsa diziyi harcamış olurlar ne yazık ki!
    kuzey güneye gelınce öykü karayel özenti mahlle kızını iyi canlandırmış bade işçili ise begenmem(tip olarak begenirim) ama her yüzü güzel olanın oyuncu olduğu ülkemizde bunlara karşıyım.Kimdir ne iş yapar mahsun kırmızıgülün eski sevgilisi??? kısaca olmamış ay6rıca nette donen geyiklerden biriside beren saat kuzey ve güneye cok teşekkür etmiş sebep''ikisininde üzerimde cok emeği, var:) irenç ama komık geldi.ay yapımın sürekli kadro değiştirerek olur olmaz kişilerlerle dizi yapmasını komık buluyorum güney rolüne tolga karel gercekten muhteşem olurdu ıkı kardeş arasındaki bu zıtlık benzememzlık bana cok komık geldi

    YanıtlaSil
  19. blogunu geç keşfedip müptelası olanlardanım :)) .. diziyi ben de çok sevdim..Kıvanç'ın işini çok ciddiye alması konusuna kesinlikle katılıyorum..Bu kadar yakışıklı olunca iki kat çalışmak gerek (inşallah bunu Adını Feriha Koydum'un yakışıklısı Çağatay Ulusoy'da başarabilir!)Öykü Karayel bence hırslı, zenginliğe özenen kenar mahalle kızını iyi canlandıracak bence...Sülüman kusura bakmasın, günler değişmezse ve senaryo kendini tekrara başlamazsa benim tercihim Kuzey/Güney'den yana! Sevgiler, Nilgün
    www.trendyandfriendly.blogspot.com

    YanıtlaSil
  20. kıvanç sanki ilkönce kilo verip sonra almış gibi geldi bana çünkü dizide hatırlatma sahnelerinde bayağı zayıf gözüküyordu.eğer böyle olduysa gerçekten çok basşarılı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.