VERSACE for H&M ile 90'lara Geri Dönüyoruz !

 


Versace 'nin H&M için özel koleksiyon hazırlanacağı haberleri ilk duyulduğunda naftalin kokulu bir koleksiyon olacağından adım gibi emindim. Yanılmadım. Karşımızda 90'ların Versace'si var. Hem de hiç modernize edilmeden.

Öncelikle belirtmeliyim ki benim oldum olası Versace markasıyla bir sorunum olmuştur. Evet Gianni Versace moda dünyasına yepyeni bir soluk kazandırmıştır kabul ediyorum ama bunun ne denli bir kaliteyi çağrıştırdığı tartışılır. Benim için bu marka her daim bir Arap zevkini temsil etmiştir. Cafcaflı renkleri, karmakarışık desenleriyle zengin Arap şeyhlerinin ve karılarının en sevdiği marka olmasından dolayımıdır bilemiyeceğim. Uzun yıllar Versace dendimi aklıma Necmettin Erbakan ve İbrahim Tatlıses 'in kravatları, nouveau riche camiasının sınıf atladım çünkü Versace giyiyorum tafraları, hacıların, ağaların, mafya babalarının Versace marka gri parlak kumaştan takım elbiseleri gelir. Gianni Versace 'nin yarattığı bu kıro imaj Donatella Versace sayesinde bir nebze silindi diyebilirim. Özellikle Atelier Versace ile markaya ihtişamlı ve kaliteli bir imaj getirmeyi başardı. Ama Versace erkekleri kadınları kadar şanslı değil. Hala pırıl pırıl parlamakta ve desen içinde boğulmaktalar. Günümüzde bir Tom Ford, Gucci, Burberry, Helmut Lang, Trussardi, Armani erkeği gibi daha sade ama kaliteyi çağrıştıran bir şıklık varken Versace erkeğini bunların arasında nereye koyarsınız bilemiyeceğim :)

Hatırlarsanız bendeniz Lanvin ile işbirliğini bile eleştiren biriydim. Lakin eleştirdiğimle kaldım çünkü Lanvin ile yapılan çalışma hayallerin ötesinde büyük bir başarı kazandı. Bunda Lanvin 'in marka imajı olarak oldum olası lüks, klas ve kaliteyi temsil etmesinin de büyük bir payı olsa gerek.



Peki Versace ve H&M ? I-ıh olmuyor. Zorluyorum zorluyorum olmuyor. Ama ben ne dersem diyim eminim 17 Kasım sabahı saat 10:00 'da İstinye Park H&M mağazasının önünde yine kilometrelerce uzunlukta bir kuyruk olacak. Ne de olsa devir pazarlama devri. Bileklerimize takılacak yine bir bant ve verilen 10 dakika içinde gördüğümüzü kapıp kasaya koşacağız. Sonra elimizdeki tek sezonluk Versace for H&M etiketli kıyafetlerle eşe dosta caka satacağız.

Mert&Marcus Alaş 'ın elinden çıkma görseller tüm kıyafetleri en kaliteli kumaştan ve dikişten yapılmış gibi göstermeyi başarmış. Hatta sanırsınız ki hepsi yüzde yüz Versace. Çekimlerde bile tipik 90'ların Versace reklamları havası korunmuş.

Birkaç parçayı beğenmedim değil. Mesela kırmızı saten elbise hoşuma gitti. Koleksiyonda Versace gibi görünmeyen tek parça olduğu içinmidir acaba ?! Yeşil mavi püsküllü etekleri olan elbisede fena değil. Güzel deri bir pantalon ve bootiler ile çok şık durabilir. Beğendiklerim sadece bu kadar. Minik çantaların formu hoşuma gitti ama rugan kullanılması falso olmuş. Beğendiklerim işte bu kadar. Ama bana bakmayın. Zaten kolay kolay beğenen biri değilimdir. :)

Sizlere şimdiden 17 Kasım 'ı not etmenizi ve 10 dakikada en fazla ne alabilirim diye evde prova yapmanızı tavsiye ederim.

Şimdiden hepinize iyi alışverişler :)




Share


Yorumlar

  1. Versace markası için aynı duygulrı paylaştığımızı söyleyebilirim ben bu markaya bir de Cavalli yi ekleyebilirim hiçbirzaman sevemedim bu iki markayı bana hiç kaliteyi çağrıştırmadı tabi ki Atelier Versace hariç gece elbiselerini gerçekten beğeniyorum hem de ne beğenme:))

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum size nasıl bir alt yapı, ne ince sezgi, nasıl bir seleksiyon, düşüncelerimiz benzedigindenmi sizi çok beğeniyorum, yoksa gercekten üst düzey bir bakış acınız ve isinize verdiginiz ciddiyetten mi bilemiyorum. Yine harika bir yazı. Yazılarınızı hep okurum yorum yapmaya usenirdim sıkı bir takipçiniz olarak bilin istedim ilk kez bir yorum yapıyorum. Bu arada nedense mail atamıyorum bende yurt dısı moda sitelerinden hiç alışveriş yaptinizmi ?fiyatların üzerinde bir maliyet cikarmi, diye sormak istiyorum. Net a Porter veya luisaviaroma siteleri dısında güvenilir ve hesaplı nereler var merak ediyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Pelincim, aynen bekledigim gibi tam bir kiro ornegi, hicbirseyini begenmedim bakarken bile basim agridi.

    YanıtlaSil
  4. evet haklısın cavalli de ikinci kıro markamdır :) ama cavalli de beğendiğim şeyler olmuyor değil. ama atelier versace gerçekten de apayrı bir yere sahip gönlümde.

    sevgili ayşegül çok teşekkür ederim ne kdar içten ve heyecanlı bir ifadeyle yazmışın :) lütfen yorum yapmayı eksik etme. benim ilacım sizlerden gelen yorumlar.
    evet yurtdışı alışverişler yapıyorum ama eskisi kadar değil. artık ne varsa burdada rahatlıkla bulabiliyorum çünkü. ama indirimlerden güzel parçalar yakalamak için theoutnet ve yoox ideal adresler. theoutnet in tr gönderimi yok ama yoox 2un var. üstüne biraz shipping ücreti koyuyorlar o kadar. zaten alışverişini bitirdiğinde ödeyeceğin total ücreti gösteriyorlar sana. bence hemen vakit kaybetmeden bu adreslere bir bakıver :)

    YanıtlaSil
  5. Bukadar erken cevap alabildiğime Hem şaşırdım hem sevindim. Bende bari içimden yaptıgım yorumları bundan böyle buraya yazarım. Sana fazladan yük getirmeyecekse!

    YanıtlaSil
  6. çünkü laptop başındayım :) dışarda olursam akşam saatleri ancak cevap verebiiyorum ama sorulara mutlaka elimden geldiğince cvp yazarım. :)

    YanıtlaSil
  7. canım ben 17 kasım diye biliyorum tarihi ama senin doğruyu biliyor olman bana daha yüksek ihitmal geldi :) bu konuyu bende yazmıştım aynı eleştirilerle ve sana baştan sona katılıyorum temcit pilavı gibi önümüze tekrardan sunmaları birincisi orjinal olanı alamadınız yazık size bari H&M sayesinde alın gibi ikinciside H&M markasına olan saygısızlık olarak alıyorum çünkü ben buna emek demem ortada yeni bir şey yok çünkü zamanını ayıramamış aradan çıkarmaya çalışmış gibi... Aralarından beğendiğim parçalar tabiki benimde var ama ne olursa olsun almayı düşünmüyorum bu olay hoşuma hiç gitmedi :)

    YanıtlaSil
  8. curucunam sen haklısın 17 kasım. şimdi vogue da gördüm reklamlarına tarih koymuşlar. ben tam değiştirecekken senin yorumun geldi :) değiştirdim tarihi. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Pelin çok acımasızsın :) Bence çok da kötü değiller. Hatta bir çok şeyi beğendim de denilebilir. Ama şu konuda kesinlikle sana katılıyorum: fotoğraflarda inanılmaz kaliteli gözüküyorlar. Ben Lanvin kıyafetlerin de dikişlerini şahsen çok harika bulmamıştım. Bunların da mükemmel olacağını düşünmüyorum. Şu konuda da çok doğru bir tespit yapmışsın: 17 kasım sabahı istinye park hm'nin önünü merak ediyorum!!

    YanıtlaSil
  10. Ben zimbali deri calisilmis giysileri ve siyah elbiseyi cok begendim. Ancak bu koleksiyon 0, bilemedin 2 bedenin giyebilecegi bir koleksiyon. 38 beden birinde nasil durur gormek istemem sahsen.
    Gorsellerle gerceginin arasinda kalitenin cok farkli olacagina ben de eminim.
    Ne yazik ki 0 beden olmadigim ve H&M'in mahseri kalabalaginin tansiyonunu bunyem kaldiramayacagi icin alanlara yeni cicileriyle mutluluklar dileyebilirim sadece.

    YanıtlaSil
  11. sevgili kurnazlı kaliteli olmayacakları kesin. lanvin'ler felaketti. bunlarda öyle olacakda en azından şu ışıkla resimle falan milleti kandırmasalar daha iyi olacak :)
    kesin mağazadan ana girişe kadar uzanan bir kuyruk olacaktır. olsada şaşmam zaten :)

    YanıtlaSil
  12. Ben tek bir parçayı dahi beğenmemiş bu yüzden de blogumda yer vermemiştim. çok şükür aynısı olması bile en azından yakın düşüneni varmış:) versace'nin ibrahim tatlıses çağrışımı ise tam isabet:)

    bu arada versace ve givency tasarımları arasında eşarp desenleri açısından paralellik var.Sıkıcı.

    http://alisverisdanismani.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Versace yi hiç sevmem , H&M i de hiç sevmem ama bu koleksiyona bayıldım ! Yani evet fotolarda görüldüğü gibi kombinlenirse facia ama , o renkli taytlar , deri zımbalı mini elbise ,rengarenk eşarp baskılı "oryantel" etek ve ceketler !! bu parçaların herhangi birini basic parçalarla birlikte kombinlenirse oldukça şık ve sofistike bile durabilir "kıro" yerine . Ne giydiğimiz değil nasıl giydiğimiz esas konu değil mi ?
    .gülşah

    YanıtlaSil
  14. Gülşah arkadaşım, basic parçalarla birleştirilmesine bile gerek yok kıroluktan kurtulmak için. Direk bu şekilde de beğenen doludur. Bunları kıro bulanların beğendiklerini de belki bunları kıro bulmayanlar kıro buluyordur. Hanım arkadaşlar kendi beğenmediklerine bu zevksizlik örneği, bu kıro vb gibi yaftalamalardan sadece herkesin farklı şeyleri beğebildiğini idrak edince kurtulacaklar. Benim tarzım değil, ben beğenmedim denir, gayet de mantıklı ve saygı duyulası ama amanin bu da ne kıroymuş, ay bu da ne zevksiz şey demek kadar komik bir şey yok. O sana kıro, sana zevksiz :). Neyse, senin gibi düşünen birini görmek mutlu etti.

    YanıtlaSil
  15. sevgili adsız burası bir blog yani kişisel düşüncelerin yer aldığı bir platformdur. bunun ayrımını idrak edersen ifade tarzımıda bir nebze olsun anlamanı dilerim. burada senin dediğin gibi genellemeler olmaz. herşeyden önce gri olmak benim tarzım değildir. kıro buluyorsam kırodur derim ve paylaşırım. elbette senin gibi benim gibi düşünmeyenler olacaktır. herkesin benim gibi düşünmesini bekleyemem zaten böyle bir beklentimde yok. ama düşüncelerime ve bunu ifade ediş tarzıma lütfen müdahale etmeyin. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Ben bu postunuza istinaden yazmadım ki bunu :D. Bu sitedeki hemen hemen her başlığı okudum, yorumlar da dahil. İnsanlarda genel olarak beğenmediğini kıro ya da zevksiz gibi ifadelerle, aman Allah'ım bunları nasıl giyiyorlar tadında belirttiklerini gördüm. Yani onun beğenmediği şey zevksiz ve insanlar onu nasıl giyer. Komik bulduğum nokta bu zaten. Kıro buluyorum demek başka şey bu kırodur, bu nasıl giyilir demek başka şey. Sitenizi ve kendi düşüncelerinizi nasıl paylaştığınızı çok iyi bilen okuyucularınızdanım, istisnasız her postu okumuş biri olarak. Benim komik bulduğum sizin yazınız değildi, genel olarak yorumlar da dahil olarak yazdım. Burası sizin siteniz, dilediğiniz gibi yazarsınız, yoruma açık bırakmışmınız, ben de yorumumu yaparım. Saygı çerçevesi içinde de dilediğimi yazarım :). Sonuç olarak müdahale değildi. Genel bir fikirdi :).

    YanıtlaSil
  17. yazımda versace ve kıroluk tanımlaması kullandığım için kendi üstüme aldım yazdığını. yanlış anlamış olmaktan mutluluk duydum :)

    YanıtlaSil
  18. bu kıro muhabbetine bende gireyim:) kıro ifadesini çok sık kullananlar genlde 30 yaş ve üzeridir. buna ben de dahilim. her kişi kendi döneminde sıkça kullanılan kelimelerle ifade eder fikirlerini. mesela küçük emrahın, küçük ceylanın çok populer olduğu dönemlere denk geldiyse çocukluğunuz ya da ergenliğiniz haliyle "kıro" ifadesi beyninize kazınır. ve bunu yaşınız kaç olursa olsun söylersiniz. mesela varoş kelimesi son 5 senedir çok sık kullanılıyor. bu dönemin çocukları ve ergenleri 20 sene sonra da bu kelimeyi sık sık dile getirecek ve haliyle o dönemin genç nesli bu kelimeyi duyduklarında rahatsız olacaklar:) her nesil kendinden önceki nesli beğenmeyerek yetiştiği için normal bu durum:)

    YanıtlaSil
  19. :). Sevgili Derya, benim bahsettiğim spesifik olarak "kıro" kelimesi değildi, kişinin kendi beğenmediği şeyden iğrenç/kıro/varoş/rezalet/zevksiz gibi sıfatlarla bahsetmesi ve başka birilerinin o şeyi nasıl beğenebileceğini sorgulamalarıydı, bunu beğenen ancak bir kıro olabilir tarzında :). Ama bu kelimenin Türkiye'de nasıl yaygınlaştığını öğrenmek de güzel oldu, sağ ol :).

    YanıtlaSil
  20. Lanvin geldi satisa sürüldügünde onlineshop kitlendi ve 20 dk sonra acildiginda hepsi satilmisti, h&m' de de öglen saatlerinde hicbirsey kalmamisti ama sonra nasil olduysa ki geri verildi sanirim. O kiyafetler günlerce h&m'in askilarinda iplikleri sökülmüs bir halde durdu, en son %70'lere varan indirimlerle elden cikarildi ve bende bunu anliyamiyorum o kadar reklam yapmissin madem satilmadi kaldir.
    Simdi onu gören insanlarin almak istese bile gidip siraya gireceklerini sanmiyorum cünkü biliyoruzki en gec 3 gün sonra rahatlikla gidip üzerimizde deneyip hatta yari fiyatina alabiliriz.
    fatos

    YanıtlaSil
  21. stoklar fazla tutulmuştur sevgili fatoş. o ilk giden parti zaten pazarlama taktiği. hatırlıyorum o sıralarda kalmadı kalmayack yetişin alın sonra bulamazsınız diye insanın beynine iyice işliyorlar. ama dediğin gibi alan arkadaşlarım daha sonra gittiklerinde istediklerini rahatlıkla bulabilmişti.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.