367 - KİM NE GİYMİŞ ? - Feryal Gülman

 


Feryal Gülman'sız bir günümüzün geçebileceğini hayal ediyorsanız çok yanılıyorsunuz :) Üstelik her kıyafetini yazmıyorum bile.

Feryal Gülman 'ın seçimi Monique Lhuillier olmuş. Karşımda tek kelimeyle kusursuz bir şıklık ve güzellik var. Tek omuz tül yaka çok yakışmış. Omuzlarının güzelliğinin farkında. Elbisenin pırıltıları, rengi herşey muhteşem. Saçlarını olabilecek en güzel modelde yaptırmış. Clutchı, mücevherleri nefisss. Ben bu şıklıkta eleştirebilecek tek unsur bile bulamadım. Siz bulduysanız lütfen paylaşın.

Benim için gecenin en şıklarından biri.


Share


Yorumlar

  1. Yakışmış yakışmasına da bence bu tür kıyafetleri beli daha belirgin kişiler giyse daha şık olur.

    Aylin

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ışıl ışıl..
    yalnız biraz kalın göstermiş hatlarını...sanki

    YanıtlaSil
  3. ben bu kadına bayılıyorum ya, maşallah. Ne güzel seçimlerdir bu böyle!

    Eminim kadınların çok çok çok büyük bir kısmı onun yerinde olmak için neler vermezdi.

    YanıtlaSil
  4. Yorum yapmadan once sunu belirtmek isterim ki senin dusuncelerini de blogunu da inanilmaz begenen bir insanim. Ve ilk kez yorum yapiyorum. Uzun zamandir blogunu nerdeyse her gun okuyorum ve gercekten hem moda goruslerinle hem de diger konulardaki goruslerinle beni kendine hayran biraktin. Uzun zamandir senin gibi bir insan gormemistim.

    Amaa gelgelelim bir sikintim var ve paylasmadan edemedim. Ki sen de bunu farketmissin galiba ve postuna ''Feryal Gulman'siz bir gunumuzun gecebilecegini hayal ediyorsaniz..'' diye baslamissin. Evet anca hayal edebiliyorum artik. Lutfen yanlis anlama. Ben gercekten senin dusuncelerini ve seni cok cok begeniyorum. Yalnizca blogunda Feryal Gulman'a bu kadar fazla yer vermenden biraz mutsuzum. Baslarda seni kesfetmenin hevesiyle hic dikkatimi bile cekmemisti. Ama zaman gectikce gozume batmaya basladi. Daha da fazla zaman gectikce acikcasi biraz sikilmaya basladim. Tabi  burasi benim blogum ne istersem yayinlarim begenmeyen ceksin gitsin de diyebilirsin. Ama benim gordugum kadariyla sen boyle bir tepki verebilecek bir insan degilsin ki zaten beni cesaretlendiren de bu oldu. Hic yazma tabi ki diyemem. Gorunen o ki sen begeniyorsun ve begendigini de yazmaya devam etmelisin yoksa burasi senin blogun olmaz zaten. Yalnizca blogunla ilgili tek sikintimi paylasayim istedim ve yayinlamayabilirsin de hic sorun etmem. Belki de bu durumdan rahatsiz olan sadece ben varimdir. Daha once boyle bir tepkiyle karsilastin mi onu da bilmiyorum. Yalnizca bensem zaten hic sorun bile degil. 
    Her neyse cok uzun oldu mahzur gorun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Feryal Gülman elbiseyi sıfır beden mankenden çok daha güzel taşımış.Daha ne olsun kadının fiziği de oldukça yerinde bence. Göz alıcı...harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  6. çok zarif.. elbise zaten süper.. elit ve zarif bir görüntü..tebrikler
    ns.lee

    YanıtlaSil
  7. İnanılmaz beğendim.Hiç de kalın falan göstermemiş.Nutkum tutuldu.Yeminle o derece yakışmış Feryal hn.a elbise.Saçı, makyajı fevkalade.Kadıncağıza nazarımız değmesin de 41 kez maşallah diyorum valla. Helal olsun.Ferya hanım keşke benim ablalarımdan biri olsaydı:-)) Bu gardroptan neler düşerdi neler bana.

    YanıtlaSil
  8. Burada fotoğraflarının olup olmaması benim konum değil ama yeri gelmişken; Feryal Gülman benim de içimi daraltıyor. Hayatımda gördüğüm en düz elbise taşıyan kadınlardan biri. Askı gibi. Her yeni çıkan tasarımı hop diye kapıp şak diye giyiyor, o yüzden de ne bir tarzı var ne kendine has bir karizması. Kağıt bebeklerimiz vardı eskiden. Ha onlardan birini elime alıp sürekli yeni kıyafetler giydirip çıkartmışım, ha Feryal Gülman'ın "defilesini" izlemişim. Bir de şu alaturka saç ve makyaj konusu var. En son tasarımları giyip çıkartmasını biliyor ama onlarla uyumlu bir makyaj ve saç karakterini bir türlü bulamıyor.

    YanıtlaSil
  9. Bayildimmmmm. Ve bencede cok hos gorunuyor. Sahsen her resmini ayri begeniyorum ve ben gormekten cok keyif aliyorum. Turkiyede boyle guzel hos giysilerle bu sayfalara yansiyacak cok az kisiden biri ve Pelin hanimin bizlerle paylasmasindan ben cok memnunum. Keske paylasilabilecek daha cok goruntu olsa. Ben butun gardrobunu gormek istiyorum.

    YanıtlaSil
  10. "Zarif" sifati dilimizde olmasaydi herhalde Feryal Hanim'in bu elbise ile olan uyumundan sonra kesfedilecekti. Ben de ilgi ve zevkle ile takip edenlerdenim. Hatta itiraf ediyorum moda ile pek ilgilenmeyen biri olarak Pelin'in bloguna gecerken ugramistim ve "bagimli" seviyesindeyim su an. Feryal Hanim'i bile burada tanidim. Yurtdisinda yasiyorum ve bazen yabanci arkadaslarimla oturup birlikte bakiyoruz (bazen onlara ceviri yapmaktan fenalik geliyor, cünkü asil isim teknik ceviri yapmak). Size tuhaf gelebilir ama ben Feryal Hanimla gurur duyuyorum bir Türk olarak, arkadaslarim "ne kadar sik ve hos bir hanim" dediklerinde seviniyorum (evet yurtdisinda yasamak biraz tuhaf yapiyor insani). Pelin'e de minnettarim hayatimi güzellestirdigi icin. Üstelik Pelin'de de, Feryal Hanim'da da son derece alcakgönüllü bir samimiyet buluyorum. Bugün bütün gün esimle birlikte kizlarimizin da icinde oldugu kalabalik bir cocuk grubuyla bisiklet turu yaptiktan sonra cayimi alip bu postu okumak bana nasil iyi geldi anlatamam. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Aylin Tahircioglu illustrasyonlarimdan sonra Feryal hanim icinde birtakim calismalar dusunmeye baslamaliyim zira kendisi cok guzel ve zarif giyiniyor...
    Fikirleri olan? :)

    http://followtheheelsatnight.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. sevgili eda içten yorumun için çok teşekkür ederim. her gelen eleştiri böyle kibar ve akılcı olsa. bunun için ayrıca teşekkür ederim sana.
    şimdi sorununa gelince bence de haklısın. bende farkındayım ne kadar sık feryal gülman haberlerini yaptığımın. ama burası adı üstünde sosyete ve moda ile ilgili. yani sosyetenin tanınmış simalarını moda penceresinden takip etmek. söz konusu feryal gülman olunca bu konuda ne kadar sırtımı dönebilirim ki. her gece bir davette ve üstünde en bilindik ve en beğendiğim parçalar. ki hepsini yapmıyorum içlerinden seçiyorum birde. burdaki yorumları baz alma. bir bilsen bana ht de yayınlandıktan sonra kaç tane acaba kıyafeti ne diye soran mailleri. hangi birine cevap vereceğimi şaşırıyorum. feryal hanıma ilgi çok büyük. ben de bir anlamda okuyucumun istekleri doğrultusunda haber yapıyorum. hele böylesi bir haute couture ü haber yapmamk hayatta olacak iş değil benim için :) ama senin ve sizin için en azından gündelik kıyafetlerinde olabildiğince seçici olmaya çalışacağım. tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Feryal hanım'a yöneltilen en büyük eleştiri stil sahibi olmaması ve podyumda gördüğünü aynen uygulaması yönünde.
    Buna katılmıyorum.
    Bence stil sahibi olmak illa da her elbiseyi kişiselleştirmek ya da en uyumsuz gibi gözüken parçaları başarılı bir şekilde kombinlemek değildir. Bunları yapanlara saygı duyuyorum, Anna della Russo mesela bu konuda müthiştir.

    Feryal Gülman'ın kendine has bir stili var, bu çok bariz birşey ve kendinden hiç ödün vermeden bu stilini uyguluyor. Zarif ve hanımhanımcık diye özetleyebiliriz. Yani bence bir kadına sırf farklı kombinler yapmıyor diye stil sahibi değil diyemeyiz.

    YanıtlaSil
  14. Bence Bel kısmı olmamış :( bi de yüzünü beğenmedim ama genel anlamda güzel :)

    YanıtlaSil
  15. bende edaya katılıyorum ne zamandan beri yazsammı yazmasammı dıye dusunuyordum ama edanın yorumu uzerıne bende bırseyler soylemek ıstıyorum,feryal gulman tamam hos tamam guzel tamam ıyı gıyınıyor ama bu kadar her gun farklı markaların elbbıselerıyle poz verıyor olması acıkcası bana dogru gelmıyor? ornegın bır melıs gursoyun edvına sponza nın gıydıgı kıyafetler her zaman cok daha ılgımı cekıyor,
    Ben gıymesın almasın etmesın demek ıstemıyorum ama bır haftada en az 5 farklı elbıseyle fotografı oluyor bence bu ovunulecek bırsey degıl?
    Tek zengin,varlıklı yada zevk sahibi hanım Feryal Gulman degıl ulkemızde ,gurur duyulacak bircok kadınımız var hatta Pelincim bununla ılgılı post yapmıstın Suzan ve Guler Sabancının listede yer almalarıydı sanırm,bunlarlada ovunebılırız,
    Ben blogunu yıllardır takip ediyorum hatta Feryal Gulmanın ıstersen gunde bes haberını yap yıne takıp ederım ama cok dogru bır portre mı cızıyor bence hayır!
    Dikkat edıyorum belki 20 markanın 5 er tane kıyafetını gıyıyor bır sezonda ve bır sonrakı sezon kesınlıkle gıymıyor bundan YUZDE YUZ eminim cunku 3 yıldır takıpcınım.cok konustum bılıyorum ama benım dusuncelerım boyle,kısacası demek istediğim gözüm yok içtenlikle söylüyorum allah daha çok versin daha çok alsın giysin ama bence biraz daha geri planda tutsun kendine en azından bir süre

    YanıtlaSil
  16. sıfır beden mankenin kıvrımıyla elbise cok hos yanlız fg düz kalın olmuş elbise icinde

    YanıtlaSil
  17. hanım hanımcık derken? ısabel marant puskullu cızmesı,deri pantolunu ve bluzunu hatırlatırım ve yakın zamana aıt bırkac ornekte verebılırım

    YanıtlaSil
  18. elbise cokta güzel değil aslında

    YanıtlaSil
  19. Elbise gercekten cok guzel ve Feryal Gulmanda cok guzel tasimis Bende Feryal Gulmanin cok hos bir tarzi olduguna ve bu tarzin hem takip hemde pekcok kisi tarafindan taklit edildigine inaniyorum. Senelerdir moda ve magazin sayfalarinda onu izliyoruz Elbette gunduz ve gece giysilerini birbirinden ayirmak gerekiyor Neticede gunduz alisveristeki goruntusu dahi bize yansiyor Benim bildigim ve izledigim kadariyla bu blog moda ve sosyete blogu Burda kisileri giysileriyle gozlemliyoruz. Ancak kisisel basarilar gozlemlenicekse Pelin hanimdan oyle bir beklentiye girmeliyiz Bu arada eklemekte isterim Feryal Gulmanla ayni universiteden megzunum. Elbette o bizlerden yasca buyuk ama hayat hikayesinden cok etkilenmistim Ayrica Mezunlar derneginin faal bir uyesi oldugunu icinde ozel bir sempatim var

    YanıtlaSil
  20. Feryal gülmen bence dünya klasmanında bir jet set. Benimde gözüm gönlüm açılıyor. Toplumsal meseleler ve ekonomi ile ilgili takip edebileceğimiz hatta takip ettigim bir cok yayın var. Bu kadar saf arı tematik bir blog yok. Neyse teman ona uygununu yazacaksın diye düşünüyorum. Sanırım cok az kisi ne kadar zengin olursa olsun böylesine lüks modaya para harcar. Hayatta ben dogrulara ve yanlışlara inanmam. Sadece tercihler ve bedeller vardır. Kimin ne bedel ödediğini bilmeden yorum yapamayız. Ama pelincim sen bam başka dunyalarında kapılarını açıp aslında bir cok kisiye yol yordam da öğretiyorsun. Sen devam ettikçe ben hep takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  21. sevgili ülkü güzel ifade etmişin. feryal gülman 'ın stili net bir şekilde klasik zevkleri olan bir kadın. alanı sınırlı. farklı markalardan kendi bedeni ve konumuna uygun olanları seçiyor. konservatif bir tarzı var. dediğin gibi kendinden birşey katmıyor ama bu demek değildir ki şık değil.

    sevgili burçin bu elbiseler konusunu kendisine açtım. giymediklerini anadolu'daki bir çok yardım kuruluşuna ve vakıflara bağışladığını söyledi. maddi durumu uygun olmayan genç kızlar feryal gülman 'ın elbiseleriyle nişanlanıyor, sözleniyor ya da mezuniyet törenine katılıyor. tabi isteyen tanıdıklarınıda veriyormuş. yani öyle bizim aramızda konuştuğumuz gibi özel bir evde tutmuyormuş :)

    sevgili ceyda kendisi blogumun iyi bir takipçisi. yazdıklarını okuduğunda eminim çok hoşuna gidecektir. medyada yansıtıldığı gibi değil aksine son derece sıcak ve samimi biri. ama tabi bu bir giydiğini beğenmezsem eleştirmeyeceğim demek değildir :) en beğendiğim özelliklerinden biri eleştirileri olgunlukla karşılamayı bilmesi.

    sevgili ayşegül blogum için söylediklerin koltuklarımı kabarttı çok teşekkür ederim sana :) sizlerden gelen böyle pozitif yorumların bana yaşattığı duyguyu imkan yok tarif edemem. sağolun varolun :)

    YanıtlaSil
  22. Kesinlikle Ayşeül'e katılıyorum. şahsen bende senin blogunu takip etmeye başladığımdan itibaren ufkum genişledi ve kendime çok şey katarak geliştirdiğimi görüyorum.

    YanıtlaSil
  23. Ayyy hislerime tercuman oldun :D

    Esra

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.