Chanel, Hermes ve Louis Vuitton 'un Türk Usulü TAKSİTLİ Satışları !!

 



Lüks sevdalılarının çok hoşuna gideceği bir konu bu.

Sizlere lüks dendimi akla gelen ilk 3 markanın Türkiye 'de taksitli satış yaptığını söylesem inanır mısınız ?!

Yaaa evet sevgili dostlarım kesinlikle doğru okudunuz gözlerinize inanabilirsiniz !!

Dünyanın hiçbir yerinde tek çekim dışında satın alamayacağınız markalar Türkiye 'de 7 taksite kadar satış yapıyor. Tabi uluorta bunun reklamını yapmıyorlar. Ancak butiğe gittiğinizde birşey alacağınız vakit farkına varıyorsunuz. Tıpkı benim. Belki uzun zamandır bunu uyguluyorlardır ama en azından ben yeni keşfettim. Geçen hafta İstinye Park 'da Chanel 'in Byzantine koleksiyonunu yakından incelemek istedim. Elbiselerin içine öyle bir gömülmüşüm ki görevli, "isterseniz 7 takside kadar satın alabilirsiniz" dediğinde elimdeki etiketin 68 bin yazmasından daha büyük bir şok yaşadım. Chanel ?! Taksit ?! Nerdeyim, yoksa aslında uyuyorumda rüya gördüğümün farkındamı değilim ?!! Yok herşey gerçek !! 7 taksit ve bankanın kampanyası varsa daha fazla da olabiliyormuş. Özellikle Akbank, Yapıkredi ve HSBC kartlarına.

Gelelim Hermes 'e !! Evet Hermes 'de taksit yapıyor. Ama şu şekilde. Mağaza tek çekim yapıyor, banka müşteriye 3 ya da 4 taksitle sunuyor. Sadece Akbank kartlarına yapılıyor.

Ve Louis Vuitton. Taksitli satışları 31 Aralık 'a kadar sürecek. Yine belli başlı bankaların kartlarıyla 7 taksitli satış sunuyorlar. Tabi Chanel kadar açıksözlü değil de Hermes gibi markaya leke sürülmeyecek şekilde kendilerinin değil bankaların yaptığını belirtiyorlar.

Geçin taksitli alışverişi bu markaların yanına indirim sözcüğü bile gelmez, gelemez. Chanel 'in bazı uzakdoğu ülkelerinde sadece çantalarına indirim uyguladığını duymuştum. Ama Hermes ve Louis Vuitton 'un ki tam bir şok etkisi yarattı..

Banka manka ne derseler desinler sonuç şu ki ; bu markalardan taksitle istediğiniz şeye daha makul imkanlarla sahip olabilirsiniz. Ve bu sadece Türkiye 'ye has bir durum !

Eminim bu yazımı okuduktan sonra yılbaşı için alınacaklar listeniz değişecektir. Evde şiddetli kavgaların sebebi olacağım, mağdur kocalardan sezonun en hit küfürlerini yiyeceğim ama olsun yeter ki lüksü ve modayı seven sizler, bizler mutlu olalım. Yani fifi deyimle gerisi vız gelir tırs gider :)


Share


Yorumlar

  1. ben yurtidisinda yasiyorum ama suan annemi istinye park'a yolluyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sewindirici ve kavga sebebi bi haber gerçekten:)! Paylaşımın için teşekkürler...Sewgiler...

    YanıtlaSil
  3. Chanel bonus ve advantage a 3 yildir yapiyor; daha oncesinde 3 taksitti ama saniyorum simdi banka +4 veriyor. LV'a ben de sok oldum, hic zannetmiyordum, guzel haber. Chanel'de sezon urunlerinde indirim oluyor, keske klasiklerde de olsa. Hermes'im yok, o yuzden bir fikrim de yok:)

    YanıtlaSil
  4. Ya bu posta alakasiz ama
    Julia Restoin-Roitfeld hamileymis! Carine torunun ona "grand-mère" yerine "madame" demesini tercih ettigini belirtmis

    YanıtlaSil
  5. Evet LV'nin 3 taksit yaptığını bende bizzat biliyorum )))

    YanıtlaSil
  6. e peki aldınız mı 68 binliralık chaneli merak ettim dorusu::=

    YanıtlaSil
  7. Chanel'e sırf bu yüzden yurt dışından turlarla gelenler varmış,taksit olayını biliyordum da Hermes'i bilmiyordum,şaşırdım:))

    YanıtlaSil
  8. Evet ben geçen yıldan beri biliyorum bunu.Suadiye LV 31 aralık 2011 tarihine kadar 6 taksit yapıyoruz sadece axess karta demişti bana.Dediğin gibi uluorta yaymıyorlar ama sadece müşterilerine özel bilgi.Ama Chanel ve Hermesi bilmiyordum açıkçası.

    YanıtlaSil
  9. Aslında yapmamaları lazım.Lacoste bile tek çekim yaparken ve sadece %25 indirim yaparken LV veya Chanelin bunu yapması saçma.Madem luxury consumer isem taksit olmamalı.Ona ulaşılabilirlik artarsa ne anladım ben bu işten??? Olmaz,olamaz!!!

    Nil:)

    YanıtlaSil
  10. ne diyorsun pelin ben geçenlerde hermes'ten şal ve kemer aldım bana birşey denmedi ama kasada. ve şimdi bir arkadaşımda dedi evet taksit var diye. o zaman müsterimi seçiyorlar anlamadım.
    süper oldu bu haberi yapman derhal nişantaşı LV ve chanel'e gideceğim yarın. hakkaten taksitli süper bir imkan. harikasın pelin teşekkürler paylaşımın için :d

    YanıtlaSil
  11. pelinnnnnnnnnnn kahretsin ağlıyorum be şuan yeminle sana gözlerim yaşardı..bakk kaç gündür çalışmaktan sadece okuyup çıkıyordum seni şu posttan sonra dile benden ne dilersen...evdeki şu anki konuşma şu : babaaaaaaaaaaaa chanelde taksit varmış e alırsın artık bi çanta babam: neeee yok artık yuh ben bu haberi senden saklıyodum kim söyledi sana :S ben: yeahhhhhhhhhhhhhh PİS söyledi yani pelin istihbarat servisi :D evet anlaşılcağı üzre babam kartlarını alıp kaçtı ben şuan camdan sallanmış bağıra bağıra getir bana o kartları diye çemkiriyorum tüğm maalle ayakta tabi :D umarım sana durumu anlatabilmişimdir :D

    YanıtlaSil
  12. pelin alemsin :) millet koton demsa indirimi diye avaz avaz bağırır seninde indirim haberin ancak böyle olur zaten.:))
    bende sayende öğrendim. halbuki louis v. dan makyaj çantası almıştım.ama tek çekim yaptılar. neden acaba. hermes haftasonu beni bekler.belkide sana çok kızacaklar bu haberi yaptın diye benden söylemesi :)))

    YanıtlaSil
  13. Gecen sene Nisantasi LV den dort taksitle urun satin aldim bizzat kendileri taksitlendirdi bankayi falan da aramadan...

    YanıtlaSil
  14. aldın mı peki 68 binlik ürünü bide elbise miydi

    YanıtlaSil
  15. e şimdi ben lv den taksitle canta alabileceğim yani!! e süpermiş!! kocamın duygu ve düşüncelerinden bahsetmeyeceğim ama....
    paçoz nuri!!

    YanıtlaSil
  16. Süper haber bu acaba belli bir tutarın üstüne mi yoksa taksitle bir 2.55 alabilecek mıyım?. Abartayım biraz, Bottega Veneta da yapıyor mu acaba :)

    Blogumda çekiliş var beklerim :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. valla arkadaşlar ben şimdiye kadar yurt dışından aldıklarıma yanarım. gereksiz yere parayı dışarıda savurdum emi :) Hermes ve Chanel 'den uzun zamandır birşey almıyorum o yüzden bilmemem normal. ama son 1-2 senedir LV 'den birçok ayakkabı ve çanta aldım ama hiç bana taksit istermisiniz demediler açıkçası. sanırım taksit varmı yada ödemeler nasıl diye sorduklarında yapıyorlar. bu tuhafıma gitti doğrusu.

    foodiebites bence hemen gönder sakın geç kalma. bak LV ninki 31 aralıkta son buluyor aman haa :) evet dün gece bende gördüm haberi. carine'e de bu yakışır diyorum beklediğim birşey :)

    farfalle tabikide ideal bir kavga sebebi. her kavgamız bu sebepten olsa keşke :)

    sevgili selda işin geçmişi karışık. takibi imkansız. geçmişi kaçırdım ama gelecek taksit ve indrim bilgilerini burdan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

    sevgili selin rica ederim. ne mutlu ki bir işe yaradım teşekkürler :)

    arkadaşlar beni hala tanımadığınıza yanarım. bende bir elbiseye 68 bin lira verecek para nerdeee :) tamam lüksü seviyorum da bütçem bu kadar rahat olmadı hiç.

    sevgili arzkoc acaba istinye de her santimetrekareye bir arap düşmesinin sebebi bumudur merak etmedim değil doğrusu :)

    sevgili nil :) haklısın ama bak başlıkta ne demişim : türk usulü :)

    sevgili sadecebenemel çok güldüm yorumunu okuyunca :) biliyordum böyle şeyler yaşanacağını. merak etme benim evdede sana benzer sahneler sıkça olacak :) kartı kap ve harcamadan sakın geri verme :)

    nagehan ilahi sana :) napayım diğer indirimlere girersem onların sonu yok. başıma böyle bir bela almak istemem yapanada sabrından saygı duyarım.

    You_A dediğin gibidir tabikide onlara sorarsan banka yapıyor..şşşşt belli etme sakın :)

    bir alışverişkoliğin itirafları limit yok. benim baktığım fiyat 68 bin liraydı. ona bile yapıyorlar. yani herşeyde taksit var.

    YanıtlaSil
  18. pelinnnn harvey nichols ve micheal kors da da taksit var mıı

    YanıtlaSil
  19. harvey nichols'da hep taksit oldu zaten. hemde 12 aya kadar.
    michaal kors 'u bilmiyorum ama eminim ki vardır. ve bence artık türkiye de taksitsiz satan tek bir marka dahi yoktur.

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle yukarda tüm yorum yazanlardan özür diliyorum amaa, yorumlarınız hiç inandırıcı gelmedi bana. şimdi hermeste % 50 indirim 12 ay taksit durumu yaşanmıyor arkadaşlar.
    siz yine bi hermes çantaya 10.000 tl vereceksiniz ve 3 taksit yapsa bile , bu o çok istediğiniz çantayı almak için bi fırsat değildir.
    yada bir chanell 2,55 için aynı durum söz konusu değil mi?
    madem bu kadar almak istiyorsun, bu kadar hit ve must have bir parça, 5-6 ay biriktir paranı git al.
    nedir bu 'ayyyy kaçırmammam lazım' durumları. sonuç olarak zaranın indirimi değil , huraaaa alışverişe çıkıyoruz durumu yok ortada.
    o yüzden kimse kişisel algılamasın ama bir çantaya yada aksesuara belli bir meblağ vere(bile)cek kişi , isterse parasını biriktirir ve ona sahip olur.
    dediğim gibi indirim yok sadece taksit var....

    xoxo

    YanıtlaSil
  21. yanlız Chanel ayakkabılar her sezon sonu isterse Paris'te olsun indirime girer. Yalnızca babetler indirme girmez ve bazı çantalar. Onun dışındaki bütün sezon ürünleri %50'ye kadar indirimdedir indirim sezonunda. Paris'te temmuz ayında bu şekilde bir ayakkabı aldım hatta çanta da alıcaktık ama onu annem beğenmediği için almadık. Okuyucularınıza duyurulur.

    YanıtlaSil
  22. Allah razi olsun diyelim taksitli satis yapmasalar ne yapardik:)) Saka bir yana LV'nin taksitli satisinin 2012'de bitecegine de inanmiyorum, bu sene taksit yapan seneye de yapacaktir:)

    YanıtlaSil
  23. Kaliteli malzeme, cok iyi bir işçilik, sanat niteliğinde bir tasarım olduktan sonra marka onemlimidir? Özellikle zamansız ve vindan degeri yüksek parçaları bende severim gücüm oranında yatırımda yaparım ama luxs markalar acaba bazen son derece sıradan seylerede astronomik fiyatlar istemiyorlar mı. Rolex biz saat değil Rolex satıyoruz diyor. Peki bir insana Rolex in sağladıkları yada Hermes in , lv nin chanel in gercek hayatta nedir merak ediyorum. Aklıma eski turk filmleri geliyor. Fakir kızı zengin sınıfa sokmak için mahallenin imece usulü tüm birikimlerini bir araya getirip kızı zengin gibi gösterme cabaları.Şimdi her halde senin chaneldeki baktığın o parçayı almaya bile kalksalar değil mahallenin kasabanın imece yapması gerekir.
    Her neyse ulaşılabilir lüksten yanayım bu haber oldukça güzel ve firmaların burada kalabilmeleri acısından da önemli aksi takdirde bu markalar kar edemezlerse o şubelerini kapatırlar. Zaten bizim o mağazalardan alış veriş yapan kitlemiz onlara yurtdisinda da ulaşıyor.
    Ancak karsı oldugum moda kavramı bu lux mada markalarının hegemonyasında olması. Moda ile ilgili sitelere baktığımızda yüzlerce seçkin tasarımcı görüyoruz. Niye birkaç marka anlamıyorum. Pelincim beni aydınlatırsan cok sevinirim. Ve senin 5000 tl paran olsa akıllıca bir alisverisle ne alırsın? Sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Bu arada eski anasayfana donmussun ben cok beğeniyordum bu resimleri. bu ve diğer kullandığın resimler bence yabancılarda dahil tüm moda blogları içinde en felsefesi olanı. Cok güzeller kim çekti kim tsarladi nereden aldınız bilmiyorum ama sizin bloğunuza cuk diye oturuyor.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba,
    Ben bu taksit haberine sasiranlara sasirdim zira Turkiye'de taksit yapmayan marka yok. Marka taksit yapmasa da bankanizi ararsaniz vade farksiz taksitlendiriyorlar. Luks alisverislerde yurtdisindan alirsaniz tax free ve ulkemizin yuksek vergilerinden muaf olarak %30-40 indirimli alirsiniz. Ya da Turkiyeden daha pahali alirsiniz ve taksit yaptirirsiniz.
    Dunyada luks item olarak tanimlanan her seye Turkiye'de taksitle sahip olabilirsiniz. Rolex, Chanel, Cartier, Balenciaga canta, Prada gozluk... Girin Beymen'in icindeki Sponza'ya. Oradaki Bvlgari sari pirlanta yuzugu bile taksitle alabilirsiniz.
    :)

    Yurtdisindan gelenlere Turkiye'de taksit yok, cunku taksit isi bizim bankalarimiza has bir sey. Ancak yurtdisindan gelenler icin de alisveris acisindan cok cazip bir ulkeyiz. Aninda tax free indirimi sagliyoruz.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  26. subelerin hem markalar arasi, hem de ayni markanin internet uzerinden urunleri ile rekabet icinde oldugu ve ekonomik bir daralma yasanan gunumuzde luks markalarin da kendilerini rekabetin icinde tutmaya calismalari normal karsilanmali bence. posta ucreti dahil eger ben bir cuzdani, ya da bluzu internetten cok daha ucuza aliyorsam nisantasi subesinin de artik bana bir kiyak yapmasi gerekiyor.
    -Asli B

    YanıtlaSil
  27. sevgili adsız yorumların inandırıcı gelmemesini anlamadım doğrusu. hani doğru düşünmüyorsunuz yanlışınız var desen anlarımda ne demek inandırıcı gelmemek biraz açarsan memnun olurum. zaten burda kimse indirimden bahsetmiyor. konumuz taksitlendirme. yani 2 bin liralık şeyi 3 ya da 4 parçaya bölerek alımı rahatlatmak. o senin dediğin 10 bin liralık çanta 3e 4 e bölünerek pekala alınabilir. yani illaki birşeye karşı gelmek için yapılmış bir yorum gibi geldi bana.

    lateybirdy teşekkürler bilgilendirme için. ever bu indirimleri biliyorum ve nedense hiçbir zaman denk gelememişimdir.

    sevgili adsız ben de inanmıyorum. baksana okuyuculardan kaç senedir taksitli alan varmış. gereksiz bir süre bilgilendirmesi olduğu aşikar. :)

    sevgili ayşegün samimi yorumun için çok teşekkür ederim. böyle mantıklı yorumlara bayılıyorum teşekkür ederim sana. diğer blogları bilemem ama burasının birkaç markaya dayalı olduğunu sanmıyorum. yüzlerce markayı konu etmişliğim vardır. istersen geçmişe göz atabilirsin. ama bir konuda haklısın ki bazı markalara zaafım olduğu doğrudur. bunlarda zaten bilindik markalar. tamamiyle zevkle ilgili birşey. ben neden hoşlanıyorsam o konudan bahsediyorum ve yine aynı markadan hoşlananla bir şekilde buluşmuş oluyoruz. okurum ve ben birbirimizden besleniyoruz. 2 aydır bana gelen yeni LV ayakkabıları konu edermisin mailleri tam 78 adet. yeni chanel çantaları öğrenmek istiyoruz mailleri tam 56 adet (üşenmedim ssenin için tek tek saydım ) ya da prada 'ya gidip çantaları tek tek bizim için incelermisin mailleri tam 26 adet ki bunların hepsi farklı kişiler. demem odur ki benim zevklerimle okurumun istekleri doğrultusunda hareket ediyrum. tabi senin gibi başka başka markaları merak edenler de oluyor. Onlara da elimden geldiğince yer vermeye çalışıyorum ve çalışacağım. 5 bin tl olursa anında hiç düşünmeden jimmy choo 'nun metal künyeli yağmur çizmesini ve christian louboutin 'in yarım dolgu topuk süet botlarından alırdım :)

    sevgili ayşegül blogum kış mevsimine girdi. o yüzden kış temalı yüzüme geri döndüm. beğendiğine sevindim. fotoğraflar meşhur 2007 vogue september issue 'dan paris je t'aime teması. styling Grace Coddington'a ait ve bence gelmiş geçmiş en başarı editoryeldir benim için.

    sevgili adsız harika özetlemişin teşekkürler. ekbette taksit artık her yerde var ama işte bazı markaların marka egosu o denli yüksekki değil taksiti indirimi bile yanyana düşünemediğimden taktir edersin ki epey şaşırtıcı geldi.

    YanıtlaSil
  28. Sevgili pelin lux markalaşma ilgili söylediklerim senin konu ettiklerinle ilgili değil sadece yanlış anlaşılma olmuş, yerli yabancı tüm moda sektörüne emek veren yaratıcı herkezi konu ettigini biliyorum cok begenerekte takip ediyorum. Benim söylemek istediğim, statü göstergesi olsun diye herkezin elinde aynı çantanın olması yada bir mecliste sanki o markanın tarikatı gibi herkezin benzer ayakkabıları giymesi vs. Aslında sen anladın ne demek istediğimi. tekrar sözümün sana olmadıgını dile getirmek isterim hatta bir cok moda dergisinden daha demokratik olduğunu belirtmem lazım. benim merak ettigim bir Hermes Bikin alsam bana hayatta ne gibi artılar katar bunu merak ediyorum. Anadoluda da kollar trilyonluk altinlarla doludur. Onları takmanın avrapai ve zarif sekli gibi geliyor bu cantalarla dolaşıyor olmak eğer amac ben zenginim bakın demekse. (bunuda çanta takarak kendini sosyete sınıfının bir parçası olmayı amac edinmiş kisiler için diyorum) kimse yanlış anlamasın.

    YanıtlaSil
  29. Bu arada inanılmaz zevklisin. 5000 tl için akıllıca secimler. Lv çizmelere kavuştun herhalde. Ne diyelim güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  30. sevgili ayyşegül ilk yorumunu okudum da ben yanlış anlamışım :) yeni yorumunun her kelimesine katılyorum. benimde herkesin her daim chanel ve hermes kullanmasına feci tepkiliyimdir. zaten beni takip ediyorsan birçok yazımdan bunu anlamışındır. tonlarca marka ve birbirinden güzel yenilikler varken hala statü gereği 2-3 markaya takılmamızı bende anlamıyorum. fakat şöyle birşey var. LV keepall çekilişi için sorduğum lüks deinince aklınıza ilk gelen marka nedir soruma çoğunluk hermes ve chanel diye cevaplamış. burdan da minik bir lüks profili çıkıyor diyebilirim. o zaman bu markalara takılı kalmamızda bir derecede anlaşılır oluyor :)

    teşekkür ederim ve evet LV çizmelerime kavuştum. eskitmek için elimden geleni yapıyorum :) christian louboutin 'i bu aralar alacağım ama jimmy choo 'yu almak ile almamak arasındayım. sonuçta malzeme lastik ama fiyat 2 bin. bu kadar parayı değecek birşeye vermek taraftarıyım. en ideali yine hunter çizmeler ama bu sene hiçbir yer hunter çizme getirmemiş. ne büyük hata !

    YanıtlaSil
  31. Tekrar merhabalar;
    öncelikle birşeylere karşı olmak için yorum yapmacağımı eski konulara yaptığım yorumlardan görebilirsin.
    İnandırıcı gelmeme kısımını hemen açıklıyorum, yaptığım yorumdan önce , yapılan yorumları dikkatle okursan bir kısmının, 'amaann hemen koşup alalım',inannmıyorum beklediğim fırsat buydu, sakın kaçırmayıalım, annemin -babamın-kocamın kredi kartını patlatayım da bizde bir lv alıcaz gibi yorumlardı.( yorumları karşılıklı söz düellosu olmaması açısından açıkça belirtmiyorum), benim demek istediğim olay ise bence oldukça açık ve net.
    Mesela ben bir Lv çanta almak istiyorum.
    Çantanında fiyatı da 3000tl olsun.. Ve bu haber sonrası öğreniyorum ki Lv mağazaları 6 taksit yapıyor.Çantayı aldığım zaman 500 tl kredi kartıma Lv ödemesi yansıyacak..
    Eğer ben bir çantaya 6 ay boyunca 500 tl ödeyecek durumdaysam, zaten (+-)500 tl yi kenara koyup min 6 ay içerisinde istediğim (artık bende sahip olabileceğim dediğim) çantayı elde ederim.
    Burda krite ettiğim kişiler düzenli olarak Chanel yada Lvdan giyinen, dolabında bir şekilde ayakkabı-aksesuar vs.. bulunduran kişiler değil.
    İnandırıcı gelmeyen kısım, hayal ettiği ve belki 5 senede 1 tane exclusive marka çanta alabilecek insanların, sanki alaadiinin cini ile karşılaşmış da cinden taksit seçeneği dilemiş şekilde tepki vermeleri..
    Yoksa dediğim gibi düzenli şekilde mağazadan alışveriş yapanlar için bir fırsat olabilir, bir haber değeri taşıyabilir, ama hayali kurulan ederi 7800tllik lük bir chanell 2.55 için 36 ay taksit yapılmadığı sürece, ayyyy kaçırmayalım tripleri malasef bana inandırıcı gelmiyor.
    Bu ülkede düzenli maaş ile çalışan insanlar maaşlarından çook çok minik rakamlarda para ayırıp senlerce para biriktirip rinoplasti olabiliyorlarsa, ki artık estetik kredisi bile veriliyormuş, bir çanta içinde para ayırabilinir gibi geliyor.

    ,saygılar..

    xoxo

    YanıtlaSil
  32. neden 6 ay boyunca 500 lirayı bir kenara koyuyorsun ki. o 500 ü hemen kullan ve git istediğin çantaya şimdiden sahip ol. taksitin amacı bu zaten.
    hermes ve chanel olmasa da LV 'de 1000-2000 arası hayal edilebilecek bir sürü çanta modeli var. Tek seefrde 2bin veremiyecek biri pekala ayda 285 lira ödeyerek o istediği çantaya sahip olabilir. hemde kaç 7 ay kullanacağı bir çanta.
    mesela bugün bir arkadaşım LV 'den 2 çanta ve 2 ayakkabı aldı. bu kişi her ay maaşından 2bin-3bin arası miktarı alışverişine ayırır. 10 bin liraya yakın alışveriş yaptı. aylık ayırdığı paranın yarısını 7 ay boyunca ödeyecek üstüne daha da harcayacağı para var.
    öyle insanlar biliyorum ki isimlerini duysan hayatta indirim ve taksiti yakıştırmasın. ama alışverişlerde nasıl pazarlık ettiklerine şahit olsan eminim gözlerine inanamazsın. ve ne insanlar biliyorum ki toplu sezon alışverişi için banka kredisi kullanırlar.:)

    YanıtlaSil
  33. yani bencede neden 6 ay beklensinki bir seferde birkaç bitsin... valla bir şeylere sırf karşı gelmek için yazılıyor gibi geliyor bana bu yorumlar

    YanıtlaSil
  34. sabrına hayranım. gerçektende nihan'ın dediği gibi bazı yorumlar sırf bir şeye karşı gelmek için yazılıyor. yine sabırla ve açıklayarak en güzel cevabı vermişin. chanel'den klasik 2.55 'i bir seferde 7 bin vereceğime elbette ayda bin lira vererek müthiş bir klasiğe sahip oabilirim. zaten yapacağımda bu. hayatta bir seferde bu parayı veremeyiz. ama taksitle hayalden çıkıp gerçeğe dönüşüverdi birden :))

    YanıtlaSil
  35. Bu adsız arkadaş hakikatten neyin peşinde acaba? Antitez üretmeye çalışıyor sanırım. Maalesef kedi ulaşamadığı ciğere mundar der!

    NONAME XXX

    YanıtlaSil
  36. Chanel'de de indirim oluyor ama sadece sezon ürünlerinde indirim yapıyorlar klasik modellerinde değil ve indirim gününü kimseye duyurmadan beni kenara çekip söylemişlerdi :) ve yüzde 20 indirim

    YanıtlaSil
  37. evet dün bende duydu bunu. ama ben yüzde 25 diye duydum :)

    YanıtlaSil
  38. 'Anadoluda da kollar trilyonluk altinlarla doludur. Onları takmanın avrapai ve zarif sekli gibi geliyor bu cantalarla dolaşıyor olmak eğer amac ben zenginim bakın demekse,' bu yorumu çok beğendim. ben alsam alsam mulberry falan alırım herhalde, herkesin chaneli ya da lvsi var çok kötü bence. [çanta olarak dedim]

    YanıtlaSil
  39. genelde bayram öncesi yurtdışına gittiğinizde;bankalar,yurtdışında taksitli alışveriş imkanı sağlıyorlar.geçen sene Milano'ya gittiğimde bütün alışverişlerimi kredi kartıyla yapmıştım ama yaparken bu olaydan haberim yoktu.eve hesap özetleri gelince güzel bir süpriz oldu:)hem yurtdışının daha uygun olması,hem tax-free,hem de taksit imkanı olunca bir başka oluyor:)

    YanıtlaSil
  40. Merhabalar dün lv istinyepark mağazasındaydım. taksit yapıyormusunuz diye sorduğumda hayır cevabı verdiler. o sırada akbankın kredi kartını kullanan bir müşteri yapıldığını söledi ve çalışan bana bakıp banka veriyor bu taksidi biz yapmıyoruz dedi. başka bankalarda taksit veriyor mu diye sordum ve yine hayır cevabını aldım. merak edenlere duyurulur.

    YanıtlaSil
  41. Kız doğsaymışım şuan iki seçenek vardı ya ben babamın dibinde yalvarıyor olucam yada 1 hafta triplere katlanıp uzuuun bi süre alışveriş yapmıcam :D

    YanıtlaSil
  42. evet sevgili adsız tuhaf bir tutumları var. telefonda bilgiyi rahatça vermelerine rağmen iş kasaya gelince duyuyorum ki müşteri seçiyorlar. sebebini anlayan varsa bizleri aydınlatsın lütfen.

    hoşgeldin fazılhan çok ara verdin özlettin kendini :)

    YanıtlaSil
  43. Müşteri seçmelerinin tek sebebi bu çantaların herkesin koluna ulasmamasini sağlamak

    YanıtlaSil
  44. bana o taksitler hiç denk gelmedi=(

    YanıtlaSil
  45. yaa arkadaşlar bence çok yanlış olmuş bu taksit olayı sonuçta adam gidicek 12 takside alıcak onu takıp dolaşıcak. sonra bende zengin zannedip arkadaş olucam bi bakıcam aaa fakir! kim vericek bunun hesabını sonra? ne biliyim bunu taksitle alacağına git kapalıçarşıdan çakmasını al hem annenin kredi kartını doldurmamış olursun LV, CHANEL falan da hak edene kalır! ;))

    YanıtlaSil
  46. son yorumu bırakan ADSIZ bu şu demek oluyor ki: Bu memlekette parayla imanın kimde olduğu belli olmaz. Sen de arkadaşlarını kollarına taktıkları çantaya ve markalarına göre seçme bence:))

    YanıtlaSil
  47. Pelin abla,
    Yukarıda "öyle insanlar biliyorum ki isimlerini duysan hayatta indirim ve taksiti yakıştırmasın. ama alışverişlerde nasıl pazarlık ettiklerine şahit olsan eminim gözlerine inanamazsın. ve ne insanlar biliyorum ki toplu sezon alışverişi için banka kredisi kullanırlar" diye yazmışsın ya nasıl şaşkınım bilemezsin. Alışveriş için kredi kullanmak!!!!! Pelin ablacığım biz toplu, yüklü kredileri ancak ev ve araba alabilme hayalleri için kurabiliyoruz. Alabilme hayali diyorum bir de dikkatinizi çekerim:-) Allah'ım bizi de gör ne olur:-))

    YanıtlaSil
  48. Yazan son adsiz beni gecenin su saatinde soka ugratti. Umut ediyorum (ve tahmin ediyorum ki) bunu yazan bir cocuktur. Yetiskin bir insanin 'cantasi guzel demekki zengin ben sununla arkadas olayim' mantigiyla yasadigina inanmak istemiyorum. Cocuk oldugunu dusundugumden de yazilani elestirmiyorum. Gece gece saskinliga ugradim ama :)

    YanıtlaSil
  49. sevgili YC, bu dünyada cicişlerin sadece 2 kişiden ibaret olmadığını görmüş olduk o adsız sayesinde:)

    YanıtlaSil
  50. Çok talihsiz hatta acınası bir yorum. inanın yayınlarken utanç duydum ama yapacak birşey yok kurala uyduğu için hepsini yayınlamam gerekiyor. yine de etrafa verdiğim rahatsızlıktan ötürü sizlerden özür dilerim !

    YanıtlaSil
  51. Bence o zengin-fakir muhabbeti yapan adsız dalga geçmiş. Ya da özel olarak tepki çekmek için yazmış. Herkes biliyor ki bu tarz muhabbetler negatif anlamda dikkat çeker, arkadaş da trol'lük namına elinden geleni yapmış, pek de takmamak gerek :).

    YanıtlaSil
  52. Bencede adsiz ironi yapmis olmali yoksa kimse bunu yazacak kadar suursuz olamaz

    YanıtlaSil
  53. Ben de resmen yıllar sonra bu konuya yorum yapmış olacağım ama Loboutin kendi mağazalarında taksik yapıyor mu, biliyor musunuz? Açıkçası taksitli alışveriş dışında öyle aylarca birikim yapayım da bir çift ayakkabı alayım diyecek insan değilim, onun yerine çat diye alır, sonraki aylarda zorunlu olarak ödeme yaparım. Çanta değil ama ayakkabı konusunda obsesiflik derecesinde ilgim var ve Loboutin ile Charlotte Olympia'lara resmen içim gidiyor! :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.