409 - KİM NE GİYMİŞ ? - Serra Tokar

 


Serra Tokar 'ın üstünde Vionnet 'in 2011 Spring koleksiyonundan krepdöşin bir elbise görüyorsunuz.

Renkler ve kesim vücut yapısına gitmiş. Ekru tonlarında ki ayakkabılar yakışmış ama ben olsaydım siyah renk seçerdim.

Saç modelini kendisine çok yakıştırıyorum. Zaten o da yakıştığının farkında ki uzun zamandır modelini değiştirmiyor.

Ekru tonlarda ki Chanel çantası yakışmış. Kürk ceketi de beğendim. Gerçi bu elbise üstüne etekleri örtmeyecek hizada Vanessa Bruno 'nun kaşmir kabanın siyah olanı ya da Bottega Veneta 'nın siyah kaşmir kabanı çok daha yakışırdı.

Elbisenin fiyatı £900.


Share

Yorumlar

  1. elbise cok güzel,malesef fazla tuzlu bi elbise icin :)

    YanıtlaSil
  2. Elbise çok hoş, yakışmış da. Ama kürkü elbiseye yakıştıramadım, çok baharlık bir elbise, üzerinde kürkle alakasız.

    YanıtlaSil
  3. Ülküyle aynı fikirdeyim kürk hiç olmamış bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  4. Bende yorumların birazına katılıyorum. elbise çok güzel ama ben elbiseyi Serra Tokar'ın üstünde hiç beğenmedim. Etek boyu bile yanlış... Şu elbiseyi resmen Türkleştirmiş. ayakkabı ne alaka kürkü ne alaka çantası ne alaka :) Bunların hepsi bir bütün olsa bile elbise çok başka yerde.

    YanıtlaSil
  5. Ya ben de aynı düşünüyorum ben elbiseyi o kadar çok beğenmedim zaten ama güzel.. Serra Toker'de ise Etek boyu çok uzun ben Kürk, Chanel ve ayakkabıyı da yakıştıramadım :/

    YanıtlaSil
  6. Elbisenin orijinalinde kemer ile kullanılmış olmasının bir nedeni var, o da elbisenin kemerle kullanılmak üzere düşünülmüş olması. Tam ortadaki beyaz şerit, üzerine kemer gelsin kemere fon oluştursun diye beyaz. Beyazlığın üstündeki siyah ve altındaki sarı kısımlar da kemer ile boğumlandığında kumaşın alacağı ekstra katlara destek olurcasına katlı dikilmiş ve deseni de buna uygun olarak zikzak uçlu. Zaten fotodan görüldüğü kadarıyla ortadaki beyaz kısım elbisenin geri kalanı gibi kırışık/katlı değil, düz. Diğer kısımlardan daha gergin ve dar. Yani elbise zaten bakar bakmaz orta kısmım kemer ister benim diye bağırıyor. Bütün bunların yanı sıra bir de kemerin toplayıcılığı olmayınca elbise aşağıya doğru sarkmış, doğal olarak boyu da uzamış. Ayrıca kol altı kısmı daha kapalı hale getirilecek şekilde müdahale edilmiş gibi duruyor. Elbisenin havasını bozan bir değişiklik daha.
    Kumaşta bu kadar dalgalanma, desende bunca zikzak varken Serra Tokar'ın saçlarının dalgalı olması da boğucu durmuş.
    Özetle, elbisenin bütün karizması gitmiş.

    YanıtlaSil
  7. evet kürk konusunda haklısınız. ben de sevmedim ama o kadar rezalette görmedim doğrusu. daha iyisini seçebilirdi ama ahh şu kürk sergileme huyumuz yokmu bir türlü vazgeçemiyoruz.

    zeyn yorumun yine olay harikasın :) senin dediklerinden sonra tekrar baktım da evet arkadaşım haklısın kemer kesinlikle istiyor. hatta dediğin gibi elbisenin bel bölgesinin kesimi sırf kemerle kullanılsın diye yapılmış. böyle mantıklı yorumlar yapılınca nasıl keyifli oluyorum anlatamam. teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.