2012 Paris Haute Couture Moda Haftası 'na Genel Bakış

Sonda söyleyeceğimi baştan söylüyorum. Ben bu 2012 Haute Couture Haftası 'nı sevmedim arkadaşlar. 1-2 koleksiyon haricinde hiçbiri beni tatmin etmedi. Nerdeee o eski haute couture haftaları. Daha yakın geçmişte defilelerin hepsinin bitmesini bekler, özel bir zaman dilimi ayırır, alırdım elime kahvemi, keserdim dünyayla irtibatımı, defile görüntülerine dalardım saatlercede çıkamazdım içinden.

Zaten çoğu haute couture kelimesi altında artık hazır giyime dönmüş durumda. Haute couture 'ün bittiğini ilk kez bu sene damarlarımda bile hissettim.

Koleksiyonlarda beğendiklerime ve beğenmediklerime gelirsek ;



Chanel koleksiyonunu Pan-Am'vari değişik bir konseptle sundu. Paris-Bombay koleksiyonunun zengin ve ihtişamlı havasından sonra sanki defileyi sokakta düzenlenmiş gibi geldi:) Maviyi renk olarak fazla sevmesem de bu gördüğünüz kıyafetlere bayıldım. Özellikle detaylarda cepe verilen ağırlık Chanel 'i rahatlıkla giyebilirsiniz der gibi.




Atelier Versace 8 sene sonra ilk kez sunumunu açık yaptı. Keşke yapmasaymış. Koleksiyon o kadar kötü ki üstüne para versen hiçbirini giymem. Nerde o ağzımın suyunu akıtan kumaşlar. En sıkı müşterisi Angelina Jolie 'yi bunlar içinde düşünemiyorum. Tam manasıyla fiyasko bir koleksiyon.



Armani Privé 'nin tarzını oldum olası sevemedim gitti. Koca koleksiyonda birtek bu tünik ceketi beğendim.



John Galliano 'nun yerini 23 yıllık sağ kolu Bill Gaytten aldı. Zaten Galliano skandalının üzüntüsünü hala üstümden atabilmiş değilim. Galliano 'yu ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Yerine kim gelseydi önyargılı bakacağımdan emindim. Belki koleksiyonu beğenirsem bir nebze sinirim ve üzüntüm geçer dedim ama boşuna demişim. Koleksiyonda Galliano 'nun kemikleşmiş çizgisi hala görülsede teatral havası, nadide zarafeti ve sıradışı dilinden eser yok. Galliano haute couture yaptığında kızların makyajından tut saçına kadar herşey ihtişam içinde olurdu. Ahhh ahh ! Sadece bu gördüğünüz 2 parçayı beğendim o kadar.



Elie Saab 'ın kendini tekrarlamaya başladığını düşünen acaba birtek benmiyim ?! Aynı çizgiler, aynı renkler, aynı kumaşlar. Mesela Altın Küre 'de Elie Saab 'ın fazla seçilmemesi beni hiç şaşırtmamıştı. Elbette giyeni hala prenses gibi hissettirecek güçte ama sanki biraz değişime ihtiyacı var. Sadece beyaz serisini beğendim.



Givenchy 'yi bile genel hatlarıyla beğenmedim. Sadece bu gördüğünüz cekete ve bluza bayıldım.



Bouchra Jarrar 'ın neden haute couture haftasında olduğunu anlamadım. Koleksiyonun tümü hazır giyim. Birtek çapraz kesim üst ve üstüne kondurulan etol detaya bayıldım o kadar.



Jean Paul Gaultier 'de hayal kırıklığı. Amy Winehouse 'a adadığı koleksiyonda işte bu şahane dediğim tek şey resimde gördüğünüz elbise.



Stephane Rolland beğendiğim koleksiyonlardan biri oldu. Özellikle kollarda cut-out kesim uyguladığı siyah cekete bayıldım.



Valentino 'yu beğendim. Pier Paolo Piccioli ve Maria Grazia Chiuri, Valentino Modaevi 'ne kendi tarzlarını çok kısa zamanda oturtmayı başardılar. Bu büyük bir başarıdır. 18.yy havasını yine muazzam bir şekilde modernize etmişler. Kumaşların güzelliği ve renklerin yumuşaklığına bayıldım. Özellikle beyaz elbise bir içim su.



Giambattista Valli 'nin koleksiyonu da beğendiklerim arasında. Ama tüm haute couture defileleri içinde en beğendiğim parça Valli 'ye ait frak gömlek detaylı, kollar ve etek dantel beyaz elbise oldu. İnanılmaz bir güzellik.

Paris Haute Couture haftasından bu kadar. Bakalım bir sonra ki haute couture haftasında keyfim yerine gelecek mi yoksa bu zayıf haftayı bile arayacak mıyım ?!


Share

Yorumlar

  1. elie saab konusunda ben de aynı fikirdeyim! sadece renk tonları değişiyor, hep aynı kesim, hep aynı tür kumaşlar, hep aynı tür işlemeler.. jpg'in amy winehouse koleksiyonuna bayıldım ama :) stephane rolland da bence en en muhteşem koleksiyonlardan biriydi! giambattista valli daimi favori listemde, bir de bu yazıdakinin dışında alexis mabille'nin devasa çiçekli defilesini beğendim.. atelier versace'de de lindsey wixson'un üstünde asit sarısı mayomsu formda bir parça vardır, evet muhtemelen kimse giymez -belki bir sahne performansında görebiliriz, o kadar- ama kendimi aşırı derecede beğenmekten alıkoyamadım :)

    YanıtlaSil
  2. Henüz defilelere tam inceleyemedim fakat ben hala daha Elie Saab'ın kullandığı kumaşlara ve uzun elbiselerde yürürken kumaşların ahenkle dansetmesine bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Evet bende çok beğenmedim açıkçası !! Elie Saab konusunda katılıyorum önceleri hayranlıkla bakarken şimdi koleksiyonda beğendiğim belki 5-6 elbise vardır onlarda muhteşem değişik tasarımlar falan olduğundan değil. Açıkçası Valentino ve Christian Dior koleksiyonlarında yaz koleksiyonlarının devamı gibiler. Chanel pre fall koleksiyonunda sevmiştim uzun zamandır koleksiyonlarını beğenmiyorum zaten bunu da beğenmedim. Givenchy hiç yapmasaymışta olurmuş fotoğraflar bile öyle itici geldi ki kıyafetleri gözüm görmedi. Jean Paul Gaultier aynı abukluğuna devam etmiş :)) Stephane Rolland bana Giambattista Valli havasını hatırlattı sadece...

    YanıtlaSil
  4. Stephane Rolland iyiymiş :)

    YanıtlaSil
  5. Açıkçası bende beğenmedim:( Özellikle eile saab beni hayal kırıklığına uğrattı,ben elie saab diyince bile heycanlanan birisiyken şimdi sıradan elbiselere bakar gibiyim.Gıvenchy de üzdü beni.Son yıllarda gıvenchy koleksiyonlarına hayrandım sanırım nazarım değdi:))

    YanıtlaSil
  6. Selam,

    Yazını 7 yaşındaki kızımla beraber okuyoruz, inanılmaz bir şekilde her bölümde senin seçtiklerini beğendi:) Benden daha iyi bir moda gözü olduğunu biliyordum, şimdi tescillenmiş oldu.

    YanıtlaSil
  7. Bende Rolland ve Valentino'yu begendim...Givenchy'nin ise kalip gibi duruslarini begeniyorum..ama dedigin gibi sonuk bir Couture haftasiydi Pelin'im..

    Bu arada Galliano'ya ne oldu hakikaten? En son cikarildigi Fransiz mahkemesince binlerce Euro odeme cezasi aldigini duymustum ama sonra takip edemedim..Bir update alabilir miyim lutfen? :)

    Unlu Galliano'nun sirf icki ve drug sevdasi yuzunden o hallere gelmesi, o hakaret ettigi turist kadinlarin adam daha da sacmalasin ve kendini kucuk dusursun diye "ahaahaha" diye bagira bagira gulmesi ve ayni zamanda olan biteni bir guzel kameraya cekmesi hakikaten uzucu bir gelismeydi benim icin..Nerden nereye....Insan asla kontrolunu kaybetmemeli, ozellikle de onemli bir statu sahibiysen..degil mi canim?

    YanıtlaSil
  8. Valentino ve gianbatista valli cok guzel

    YanıtlaSil
  9. pelincim ben açıkçası zuhair murad bayyıldım bu seneki favorimdir kendisi sen bu konuda ne düşünüyorson merak ettim her bir parçası ayrı güzel geldi bana

    YanıtlaSil
  10. Senn yorumlarını okuyunca anladım ki yanlış düşünmmeişim dior, elie saab, chanel hiç sevmedim zaten dior eski koleksyonları birleştirmiş gibiydi fenaydı. saab da hep aynı artık dinlenmesi lazım bence tükendiler artık. Valentino,G. VALLİ VE Stephane rolland bayıldım diğerleri felaket olunca onlar öne çıkmayı başardılar. yalnız ben valentinonun hiçbir tasarımını beğenmezdim ne oldu bu defilede bu kadar hoş şeyler ortaya çıktı anlamadım bilmediğim tasarımcı değişikliği falan mı oldu?

    YanıtlaSil
  11. demek ki birçoğumuz aynı düşünmüşüz süpeeer. yazarken kılçıklıkmı yapıyorum acaba dedim ama görüyorum ki hemen hemen izlenimlerimiz aynı.

    fn_kn güzel demişin. evet tekrarlar oldukça yeniler daha bir ön plana çıkmaya başladı. valentino da yazımda da dediğim gibi Pier Paolo Piccioli ve Maria Grazia Chiuri inanılamz bir kabuk değişikliği yaptı ve tuttu. doğrusu eski valentino bana fazla klasik ve 40lı 50lili yaşlara daha çok hitap eden bir çizgisi varken şimdi de fazlasıyla gençleşti ve dinamizm kazandı. bencede bu moda haftasının galipleri valentino,valli ve rolland 'dır.

    civciv bana zuhair de fazla aynı geldi gibi. tabi aynı derken kötülemiyorum kesinlikle ama sanki saab 'ın yaşattığı tekdüzeliği murad'da da görüyorum artık.

    givenchy 'ye ise inanamadım. dediğiniz gibi resimler bile kasvet kasvet içim bayıldı valla.

    enne ne kadar sevimli bir yorum bu böyle. kızını ayçamla öpüyoruz. ve evet korkarım ki felaket bir zevki ve gözü olacak kısaca hafiften yandın gibi sana şimdiden sabırlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  12. sizi bilmem ama benim kralım valli dir her zaman alexis mabille de vardı belki görmemişssindir benm beğendiklerim arasındaydı ama Valli üzerina tanımıyorum benim hafızamda hep o charlot casigrahi nin giydiği pelerinli bebek mavi elbise ile olacaktır :))

    YanıtlaSil
  13. Pelin ablacım ve Mükemmel Post'u; Ben oldum olası Haute Couture'a bayılırım yani öyle bi çekiciliği vardır ki gözümde beğendiğim ama fazla iddialı olmayan parçalara bile sanat eseri gibi bakarım o yüzden bu Couture ölüyor tarzındaki konuşmalar benim içimi burkar hep. Ama bence Haute Couture gerçekten ölüyor falan değil sadece sancılı bir dönemde sonuçta çoğu tasarımcı uzun süredir bu işin içinde ve ister istemez bir fikir tıkanıklığı yaşıyordur ama Marc falan girse bu işe ortalığı kasıp kavurur mesela. İlk olarak ben Chanel'i beğendim aslında evet ready-to-wear'e dönmüş çok parça vardı ama sonuçta 60 tane look'u vardı ve yarısı kadar ilginç parçalarda vardı ve bence güzellerdi ve Haute Couture havasından da çıkmamıştılar tek sorun Karl'ın o destansı üreticiliğini sunmak için bazı yerleri tekrarlamış bazı tasarımlarda da uyduruktan yapmış olması onun dışında konsept bence hoştu Paris-Bombay daha gösterişli olsa da bu daha yaratıcıydı.Saçlar falan filan hoştu yani. Versace'yi genel olarak ben de beğenmedim ama arada bir iki tane epey güzel de görmedim değil. Ama kalanı çirkin ve biraz da kıroydu =( Armani Prive bana da pek hoş gelmez bu seferki de pek gelmedi gece elbiseleri Haute Couture havasındaydı ama geri kalan yirmi küsüründe cidden Haute Couture'lükten bi gram yoktu! Bill Gaytten bence de hiç galliano'dan sonra gitmiyor ama Galliano hakketmişti bence neyse zaten kim gelirse gelsin Galliano'nun yerini tutamazdı.Ama Bill Gaytten hiç olmamış yaratıcılıktan noksan kalmış bence. Bill Gatten değişmeli ama doğruyu söylemek gerekirse gene o kadaaar da beter bi koleksiyon değil. Elie Saab konusunda zaten ne zaman böyle şaşırtıcak değişik şeyler yaptı ki? bi tarz edinip hep aynı devam etti ki en azından havasını korudu Haute Couture'luğunu gösterdi. Bu sefer değişiklik için renklerde bir cesurluk yapmış bence ama gördüğün gibi kendisine yakıştırılan renleri daha çok seviyor insan mesela beyaz, bej falan ama yeşiller çok kötüydü kavuniçi ve pembeler de güzel değildi O.O Ben Givenchy Haute Coutureü çok severdim amma bu gerçekten kötüydü =(Bouchra Jarrar hakıında konuşmak bile istemiyorum Haute Couture değildi bence. Komik. JPG de pek güzel değildi =( Bi de Amy Winehouse Amy Winehouse diye demesi de sırf reklamdı bence çünkü bazı yerlerinin Amy'le ne alakası var diye ciddi ciddi düşündüm ama hala defile Amy Winehouse ile anılıyordu. Bi yerde Fred Perry'nin amblemini ''G''ye dönüştürmüş çok güldüm :D Stephane Rolland konusunda kararsızım kimisinii beğendim ama kimisinden nefret ettim hele o kırmızı koca kuyrukludan allah korusun!Valentino'yu ben de beğendim hele mankenler adına çok sevindim mokasenlerle düşme korkusu falan yok =)Giambattista Valli tek kelimeyle güzel. Zuhair Murad da güzel ama ben biraz Balmain biraz da Alexander Mcqueen vardı içinde. evet benim favorilerim; 1.Chanel 2. Giambattista Valli 3. Valentino 4.Elie saab 5.Stephane Rolland =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.