ETEL BALER 'in Klasik ve Nadide HERMES 'i !

 


Sizi bilemem ama Etel Baler 'in geçtiğimiz günlerde giydiği kıyafet benim için çok özel bir yere sahip olacak.

Üstünde Müge Ersin 'den çok şık fermuarlı bir elbise var. Kıyafetine ilk bakışta gözümüzü Louis Vuitton etolü alsa da bu kıyafette öylesine güzel bir detay var ki altını önemle çizmek isterim.

Elinde ki bir Hermes Lydie 'dir. Yani taaa 1950'lerde üretilen ve 1970 'lerde üretimine son verilen en nadide Hermes'lerden biri. Param var gideyim Hermes 'ten Lydie alayım derseniz hayalkırıklığına uğrarsınız çünkü bulamazsınız. Ancak özel açık artırmalarda ya da anneannenizin dolabından hacılayabilirsiniz :)

Bu zarf formunda ki çantayı isterseniz uzun sapıyla isterseniz de sapsız portföy olarak kullanabilirsiniz.



Hermes 'in Lydie modelini kullanan ilk ünlüde 2008 yılında Victoria Beckham oldu. Victoria 'dan başkasını bilmiyorum, görmedim, duymadım :) Taaa ki Etel Baler 'e kadar.

Etel Baler 'in ayakkabılar Guiseppe Zanotti.

Türk tasarımcıları seçmesi ve kendine yakıştırmasını bilen Etel Baler son günlerde rafine aksesuar seçimleriyle de göz dolduruyor.


Share

Yorumlar

  1. Gördüğüm en güzel etel baler hele çantasının bu kadar nadide bir parça olması süper güzel hermese değerini vermek bu olsa gerek:)))Gidip binlerce doları verip son model hermes takanlar bana göre zevkli de değil stil sahibi de değil şık da değil sadece zengin!!Böyle değerli parçalara sahip olmak asıl şıklık ve farklılık acaba etel hanım bu çantayı açık artırmadan mı aldı yoksa anneden kıza kalan bir mirasmı:)))buraya yorum yazdığını bildiğimden cevap verirse mutlu olurum:)Saçıyla makyajıyla ayakkabısıyla en güzel etel baler bu kendisini tebrik ederim:)))

    YanıtlaSil
  2. pelin biraz atmadın mı? 70'lerde ve 80'lerde lydie üretiliyordu

    YanıtlaSil
  3. Hermes'in her parcasinin zamansiz ve ozel oldugunu dusunuyorum o yuzden son moda Hermes yorumuna katilmasam da boyle ozel bir parcaya sahip olmak gercekten cok hos :) Elbise ve ayakkabilara da bayildim! LV monogramli etol'u sevmedim acikcasi.

    YanıtlaSil
  4. lydie en son 1979 da üretildi sonrası yok. atıyorsun diyeceğine bir kaynak göster bana.

    YanıtlaSil
  5. @ adsiz biraz hakarete kacmamis misin? Bu insan burada sirf hobi olarak hic bir para kazanci olmadan bi blog yaziyor ve sen bundan yararlaniyirsun sonra da "atmeaeaaa" :| Neyse bence çanta çok nadide ve güzelmiş ama ben kombini cok sevmedim kotu degilde çok sevmedim, elbiseyi begenmedim, ayakkabi guzel ama olmamis bence etol de aynen :/

    YanıtlaSil
  6. Ben etolü sevdim ayakkabıları da çok güzel.Hermes'i ise bu durumda resmen elinde antika bir parça gibi.Güle güle kullansın Etel hanım.

    YanıtlaSil
  7. Pelin hanım, işiniz ne kadar zor, yeni keşfettim blogunuzu, ve keyifle sizin postları, ibretle de yorumları okuyorum. Bugüne kadar hiç yazmadım, ama bazı yorumları okudukça incindiğinizi düşünüyorum, üzülmenizi hiç istemem, ellerinize sağlık, ben zevkiniz, nazik yorumlarınız için okuyorum bloğunuzu. Modanın tarihçesi için değil. Teknoloji çağında ansiklopedik bilgiye, isteyen, her yerde, her şekilde ulaşabilir.

    YanıtlaSil
  8. Atiyorsun lafi hic olmamis adsiz yorumcu. Ethel Balerin elbisesi pazar gunude bir gazete ilavesinde cikmisti. Boynunda LV etol ve kirisan saten gorunumlu elbiseyi ben yakistirmadim dogrusu. Ayakkabi ve canta tek basina gayet guzel

    YanıtlaSil
  9. Etolünü sevmemek ne kelime, neden ihtiyaç duymuş, çantasına mı uydurmuş hiç anlayamadım, hiç sevmedim çünkü bangır bangır LV diyor, ilk ona bakılıyor..

    YanıtlaSil
  10. Şimdi okudum adsızın yorumunu???Seni savunmak felan değil bu yazımda, demeden de duramıcam, Pelin niye atsın arkadaşım?beğenmiyorsan okumazsın, boş saldırı yapacağına hayır şöyle şöyle diyebilirsin

    YanıtlaSil
  11. Ebay'da buldum az önce bi tane beyaz. 1.475 dolar.. Normalde 3000$ civariymis, cok ucuz degil mi? Biraz yipranmis ama :/

    YanıtlaSil
  12. etolünü ben de sevmedim hiç!! böle marka bagıran şeyleri sevmiyorum..çanta güzel ama pek de yıpranmış görünmüyor!?

    YanıtlaSil
  13. Yok ben o çantaya değil kendimin ebayda bulduğuma dedim yıpranmış diye =)

    YanıtlaSil
  14. Markayı çok öne çıkaran ürünleri genelde sevmem ama Etel Baler'in LV etol/fularını çok beğendim. Bu fularda LV markası ve deseni, olağanüstü bir işçilikle iki farklı renk vizon kürkten oluşturulmuş, yani boya değil.

    YanıtlaSil
  15. etol özel sipariş olmalı koleksiyonda görmüyorum.

    fazılhan kişiye göre satış fiyatı değişir. bana da satışı çok ucuz geldi. çok daha yüksek fyata eminim ki alıcı bulurdu. birde değin gibi fazla hırpalanmış görünüyor.

    arkadaşlar ne yazık ki böyle densizler hep olacak. o yüzden bende onlar gibi oluyorum artık. başka türlü anlamıyorlar çünkü.

    YanıtlaSil
  16. Etol bir kaç sezon öncesine ait, o yüzden koleksiyonda görünmüyordur. Miroslava Duma Aralık 2008'de fotoğraflanmış bu etolle:
    http://lofter.ru/en/node/144852

    YanıtlaSil
  17. EvrimKuzey10 Ocak, 2012

    Attın mı dıye atacaksan, adınla atacaksın.. gerısı foss..

    YanıtlaSil
  18. @Evrim Kuzey Aynen! =)

    YanıtlaSil
  19. Miroslava Duma kim bilmiyordum ama simdi baktim, ne kadar guzel bir tarzi var!

    YanıtlaSil
  20. Coskun tesekkurler bilgi icin. Etel Baler'inkinin rengi daha cok hosuma gitti.

    Evrim harikasin ;)

    YC sanirim Miroslava Duma 'nin tarzini kendisine yakistirmayan tek insan evladiyim ;) Ama cok begeneni var sen bana bakma ;)

    YanıtlaSil
  21. Etel baler10 Ocak, 2012

    Sevgili Gamze evet lydie annemin,bir tane de yilan derisi ordek basi yesil lydie'm var,o cok daha guzel ,gozum gibi bakiyorum.
    Sevgili Merve elbisenin kirisikligi beni de senin kadar rahatsiz etti,kumasi ipek,bir kere otursam kirisiyor,ustune de flaslar patlayinca...
    Sevgili Fazilhan,su an Paris'teyim ve deri cantalar ortalama 7000 dolar (5800 euro).Dolayisiyla muhtemelen canta gercekten cok yipranmis olmali.eger degilse kacirma derim.
    Sevgili Coskun ben de etolu birkac sene once aldim ,ama aldigimda da gorseli gormemistim.Dukkana davet edip kendileri tanittilar ve ozel siparisle getirdiler.Ben de monogram urunleri begenmiyorum ama isciligi gercekten cok ozeldi.
    Tesekkurler sevgili Papis ve Pelincim...
    Herkese Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Etel baler10 Ocak, 2012

    Sevgili Fazilhan ebay'e baktim.o beyaz canta orijinal degil.orijinalinin metal zincirleri cok kucuk delikli ve farkli model zincirli ,mailini verirsen detay resim yollarim.

    YanıtlaSil
  23. Etel baler10 Ocak, 2012

    Ayrica icindeki fermuarda bildigin hermes fermuari.Bunun fermuari da cok adi.bugune kadar hicbir hermeste boyle bir fermuar gormedim.
    Arada sizle birsey paylasmak istiyorum.6 ay kadar once nisantasi hermes'e paristen bir usta geldi ve cantalara inisyal isliyordu.Ben ordaydan bir bayan gayet iyiniyetle cantasiyla iceri girdi.usta canta sahte oldugu icin cantaya inisyal islemeyi reddetti.kadincagiz bayagi sok oldu,cunku beklemek istemedigi icin ebay'den normal satis fiyatinin ustunde bir rakkam odeyerek almis.eminim orijinal cantalar da vardir ebay'de.Ama dikkatli olmak lazim.

    YanıtlaSil
  24. Etel hanımın herkese teker teker yorum yazması ve bizi önemsediğini göstermesi ne hoş:))Bu arada fazılhan'ı da ilgiyle okuyorum 14 yaşında birinin bu kadar bilgili modaya aşık kendine güvenli yorumlar yazması çok güzel bazen diyorum ki ben niye bu kadar güzel şeyler yazamıyorum sinir oluyorum fazılhan'a:))))

    YanıtlaSil
  25. Etel hanım, yorumlarımıza tek tek cevap vermeniz beni de çok etkiledi. İlginize çok teşekkür ediyor, şıklığınızın daim olmasını diliyorum.

    Fransızlar ve İtalyanlar, el işçiliğine, ustalığa büyük değer veriyorlar ve bugün dünyanın en değerli markalarının bu ülkelerden çıkmasının ardında bu değer ve özen yatıyor. Hermes ustasının tavrından ibret almalıyız.

    YanıtlaSil
  26. velev ki huysuzum, blog'unu beğenenler de vardı, bu kadar triplere girme beğenmeyenler beğenmediğini dile getiriyor diye. 3 günlük dünya için kendini üzmeye degmez :). Etel hanımın çantası hakikaten çok şıkmış, elbisesinin rengine de çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  27. Bence Pelin'in umurunda olmamış o "atma" yorumu :). Yazan kişi de kankasıyla arkadaş ortamında havasına girmiş, aslında sevimli olmuş da tabii ki de böyle bir ortama uygun değil. Ve ben yine de bu blog'u seviyorum, moda, eğlence ve dahası :)))

    YanıtlaSil
  28. Etel baler11 Ocak, 2012

    Ebaydeki cantayla ilgili 3 birkac detay daha var dikkatimi cekti ,sizleri uyarmak istedim: bendeki cantalarin hepside "made in france" yazisi eger gold hardware kullanilmissa gold rengi,metalik hardware kullanilmissa metalik.Gold aksesuarlari olan bir cantanin sadece baski yazilisini ben gormedim.(jige gibi hardware'siz modeller haric)
    Ayrica "e" harfindeki aksan net gorunmuyor ama yanlis yone bakiyor gibi.
    Harfler birbirinden cok ayrik.
    Gamzecim sen de gayet guzel dokturuyorsun:)
    Tesekkurler Coskun...

    YanıtlaSil
  29. sevgili etel ilgin alakan için çok teşekkür ederim.

    hele şu anlattığın inisyal olayı çok enteresan. benim de bir arkadaşımın başına bunun başka bir türlüsü geldi. bir arkadaşım ki şahidim beraber almıştık. istanbul 'dan aldığı LV 'ye paris'te inisyal yaptırmak istedi. adamlar tutturdularmı bu sahte yapamayız diye. hayır beraber almasaydık şüphe duyacaktım. epey bir dil dökmüştük. sonra istanbul mağazayı aradık faturadan isim ve seri numarası bulduk da olay açığa çıktı.

    YanıtlaSil
  30. Etel Baler bana uzunca yazdi •.• Ama keşke şöyle bi beğendiğim kıyafetin altına yazsaymış çok mahcup oldum.. Ve evet zaten bu kadar nadir bi çanta için lv monogram fiyati gercek olamazdi ben de iPhone'dayim yatılı kalıyorum(Özel liselerde bir tek biz de laptop izni yok :[) o yüzden pek dikkat edememişim çok tanıdığım bir modelde değildi.. Çok teşekkürler zaman ayırdığın ve aydınlattığın için =) çantanı da güle güle kullan Victoria'yı sollıyacağından eminim ;)

    YanıtlaSil
  31. Pelin inanilmaz bir hikaye gercekten! Yani artik LV'nun kendi bile anlayamiyorsa insanin gozunde gercek cantalarin degeri dusuyor. Ben onlarin yerinde olsam utanirdim bu durumdan. Cantasi orjinal olan bir musteriye cantaniz sahte demek kadar akil almaz bir olay yok. Bende senin hikayenin tam tersini duydum. Olayi baskasindan duydum gercek mi bilemiyorum ama kopan bir sahte cantayi LV'a goturmusler ve duzeltip geri vermis.

    YanıtlaSil
  32. LV gerçekten hiç tanımıyor çantalarını, ben de duydum öyle bir hikaye kapalı çarşıda çakma LV fatura bile yapıyorlarmış uydurmasyon seri numaralarıyla, bir arkadaşımın arkadaşı öyle birşey almış LV'a götürmüş fermuarı bozulunca sahteliğini anlamamışlar tamir edip geri vermişler, artık çakmasını nasıl çakıyorlarsa mağaza çalışanları bile anlamıyor :D şahsi fikrim çakmasını takacağıma hiç takmam daha iyi ama herkes böyle düşünmüyor tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız çok haklı ötesisin! "Çakmasını takacağıma hiç takmam daha iyi" sözünü 2. Tekilden ama genelleme yaparak tıpatım aynısını kurarım =)

      Sil
  33. Seyhan C.15 Ocak, 2012

    Pelincim etel baler'in bu resmini bugun postada gordum.markasini gosteren kiyafet giyiyor diyor.Allah askina bu kurku saymazsak ne zaman markasi bagiran kiyafetlerle gorduk onu?her zaman olculu,farkli,degisik giyiniyor.bu hubam aysenin de hic modadan anladigi yok, bu kadar bilgisiz bir insanin eline niye kalem verirler?(veren de gerci posta,ondan fazla ciddiye almamak lazim,siracinin sahidi bozaci durumu var)farkindamisin posta habire senin yazilarini taklit ediyor kopyaliyor.sen ne zaman bir postyapsan ertesi gun postada goruyoruz.oldu olucak sen yaz orda bari:))

    YanıtlaSil
  34. Ay ben o hubam ayse'yle tanistim,24yaslarinda feci kiro giyinen ama kendini son moda zanneden feci bisey...madem kendini birsey zannediyorsun ayse kendi birkac resmini yolla da biz burada yorum yapalim biraz
    (ay nasil egleniriz....:)))
    Ayrica seyhana katiliyorum etel baler hic marka showu yapmaya calisan bir isim degil,hatta tam tersi gayet klas giyiniyor.

    YanıtlaSil
  35. posta gazetesinin servet düşmanlığını anlamak mümkün değil.
    ben de kıt kanaat geçiniyorum ama sosyete hayatıma renk katıyor,ne giymişler diye bakıp ilham alıyorum.
    vergilerini ödüyorlar,bizim gibi binlerce insana istihadam sağlıyorlar,her yere yardımlar yapıyorlar.
    daha niceleri olsa da türkiye kalkınsa hepimiz kalkınsak!
    takdirle yaklaşıcaklarına niye nefretle yaklaşıyorlar?hele bu kadar iyi,bu kadar klas bir hanımefendiye böyle birşey söylemek niye?ne kadar ayıp ne kadar çirkin!
    seni çok ama çokkkkk kınıyorum hubam ayşe!

    YanıtlaSil
  36. Huban aysem gulcur kendi internetteki fotolarina baksin! Parlak mor kollari yakasi kemeri igrenc BURBERRY'S bagiran elbise,altinda buyuk harflerle kocaman CHANEL yazan botlar!Terzi once kendi sokugunu diksin! Ben sahsen Ethel hanimi cok begeniyorum, her zaman da gayet sik ve farkli giyiniyor.

    YanıtlaSil
  37. ya ben baktım da son yorumcunun bahsettiği fotoğraf helin avşar çıktı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.