2012 OSCAR TÖRENİ KIRMIZI HALI - Şıklar, Eh İşteler ve Olmamışlar :)

Dün gece twitter da takipçilerimle yaklaşık 2.5 saat süren çok keyifli bir kırmızı halı coşkusu yaşadık. Hemen hemen çoğumuzun düşünceleri ve beğenileri aynıydı. O yüzden kırmızı halı açısından büyük bir süpriz yaşanmadığını söyleyebilirim.

Öncelikle ilk 3 'üme yer vermek istiyorum.



Benim için gecenin en şıkı Tom Ford kıyafetiyle Gwyneth Paltrow oldu. Doğrusu şu ana kadar Oscar 'larda böylesi net ve açık ara birincim olmamıştı. Hep 2-3 kişiyi en şıklarıma koyardım. Böylesi kusursuz bir görünümlede Tom Ford, uzun zamandır yeni koleksiyonu için şaşalı bir giriş özlemini Gwyneth sayesinde gidermiş oldu. Elbise en doğru insanın bedeninde olmanın coşkusuyla avaz avaz ben gecenin yıldızıyım diyor. Üstündeki pelerin olmasa alalade tek omuz bir elbise diyebilirdik. Elbise bir kuğu zarafetinde taşınıyor. Kıyafetin görünümüne uyacak en doğru formda bir bileklik seçilmiş. Sade saç modeli ve makyajıyla elbiseden rol çalmamış. Gerçi saçlarındaki lastik bant gözümden kaçmadı (!) Ama o kadar harika görünüyor ki bu minicik kusura gözlerimi kapayabilirim :)



Milla Jovovich Gwyneth görünene kadar en beğendiğim isimdi. Elie Saab 'ın 2009 koleksiyonundan seçtiği elbisesiyle ışıl ışıldı. Hollywood 'un eski gösterişli havasıyle kadınsı ve kendinden emin duruşunun bileşimi şahane. Saç, makyaj, mücevherleri ve Edie Parker clutchı ile dört dörtlük.



Bir diğer en beğendiğim isim Rooney Mara oldu. Givenchy Couture 'ün 2009 koleksiyonundan tarzına uygun en doğru seçimi yapmış. Ekranda ilk bakışta göğüs kısmında potluklar gördüm gibi geldi ama fotoğrafların hiçbirinde bunu göremiyorum. Gerek renk gerek kesim olarak gecenin bir diğer kuğusuydu. Yine hiçbir aksesuar kullanmayarak en doğrusu yapmış. Çünkü tüm aksesuarı mermerimsi cildi, sadece kendisine yakışacak saç modeli ve makyajı.

Ve gelelim gecenin diğer beğendiklerime ama ölüp bitmediklerime :)



Michelle Williams 'ın mercan renkli Louis Vuitton tulip elbisesi birçoklarınız tarafından beğenilmedi. Bende ekranda gördüğümde fazla ısınmadım. Ama fotoların hepsinde şahane görünüyor. Elbisenin en büyük handikapı çok karışık olması. Fazla detay olunca hem taşıması hem de yakıştırması zor oluyor. Ama Michelle 'in zarif havasıyla çok güzel bir uyum yakalanmış. Elbisenin etek kesimi, rengi, bel detayı ve kondurulan minik broş bir bütün olarak çok uyumlu. En olmayacak unsur pembe renkli clutchı.



Angelina Jolie elbette yine bir Atelier Versace ile. Siyah kadife elbisenin hiçbir orjinalliği hatta konuşulacak tek bir unsuru bile yok. Yine derin bir bacak yırtmacı, aynı saç aynı makyajla her daim güzel ama her daim de aynı. Bu elbiseyi başka birinde görseydim dönüp bakmazdım bile. Birde tuhaf olanı Angelina 'nın yırtmacı göstermek için sınırları zorlaması. İlk defa Angelina 'yı bir elbise için bu denli yırtındığını görüyorum :)





Emma Stone 'un Giambattista Valli elbisesini görür görmez aklıma Nicole Kidman 'ın 2007 Oscar 'ında giydiği meşhur Balenciaga elbisesi geldi. Boyundaki dev fiyonk, renk ve kesim çok benziyor. Oscar Törenleri 'nde bu tarz başkasını andırma yaşanmaz. O yüzden sırf bu açıdan bile gecenin moda anlamında en önemli ayrıntısı diyebilirim. Tüm bunlara karşın Emma Stone elbiseyi çok güzel taşımış. Her zamanki gibi saç modeli, makyajı ve Louis Vuitton clutch ve mücevherleriyle gecenin şıklarından olmayı başarıyor.



Monaco Prensi Albert ve Prensesi Charlene de kırmızı halıdaydı. Şu ana kadar hiçbir Monaco kraliyet mensubunun Oscar 'a katıldığını hatırlamıyorum. Bu açıdan gecenin süpriz davetlileriydi diyebilirim. Prenses Charlene Akris 'den çok zarif bir seçim yapmış. Geniş omuzlarını daha orantılı göstermek için en doğru kesim diyebilirim.



Penelope Cruz, Emma Stone gibi beni yanıltan bir diğer isim oldu. Ekranda gördüğüm ilk anda Giorgio Armani elbisesini beğenmemiştim. Ama fotoğraflarda elbisenin rengi şahane görünüyor. İşte bunun gibi bazen ekran aldatıcı olabiliyor. Ya da tam tersi fotolarda beğenmiyorum ama ekranda nefismiş diyebiliyorum. Tek sorunum yaşını daha da fazla gösteren saç modeli. Bunun dışında elbisenin etek dökümü ve griye çalan gök mavisi rengi çok hoşuma gitti.

Ve gecenin benim için olmamışları ;



Cameron Diaz atletik yapısına pek yakıştıramadığım bir Gucci Première elbiseyle. Elbise tek başına çok güzel. Renk şahane. Etek ucundaki kumaş fazlalığı çok fazla ama renk oynamaları çok güzel. Ama bu denli atletik kol ve omuzlara sahip kadınların tek renk ve düz kesim giyinmesini daha doğru buluyorum.



Natalie Portman 'ın üstünde 1954 yapımı Christian Dior Haute Couture bir elbise görüyorsunuz. Düşünce çok güzel. Ama elbisenin polka deseni günümüz için fazla demode kalmış. Gerdanlığın sivri kesimini sevmedim. Oval kesimli olsaymış çok daha iyi olurmuş.



Jennifer Lopez şaşalı bir Zuhair Murad seçmiş. Şaşalı olmasından çok zarif olmasını tercih ederim ama sözkonusu JLo olunca biliyorum ki olacak iş değil :) Elbise kötü değil ama Jennifer da fazla bir zorlamalık fazla bir uğraştım havası var ki sanırım beni rahatsız eden bu oldu. Üstelik bu tarz topuzu kendisine yakıştırmıyorum.



Jessica Chastain 'in Alexander McQueen elbisesine ölüp bitildi ama kusura bakmayın benim için gecenin zayıflarındandı. Sanki elbise Alexander McQueen diye illaki beğenmek zorundaymışım gibi üzerimde tuhaf bir mahalle baskısı hissediyorum :) O yüzden hemencecik söyliyim elbiseyi sevmedim. Siyah üstü altın nakışlı elbise elbette büyük bir emek sonucu ortaya çıkmış ama bu tarz nakışlı elbiseleri oldum olası sevmedim sevemedim. Üstelik Jessica 'nın albeniyle taşıdığınıda düşünmüyorum.



Sandra Bullock 'un Marchesa elbisesini de sevmedim. Siyah ve beyaz iki rengi bel bölgesinden altın renkli nakışlarla birleştirmiş. Benim sevmediğim ve beğenmediğim bir model. Saç modeli ağır kaçmış. Ama kıyafetinde hoşuma giden unsurlarda yok değil. Mesela eteğin kuyruk kesimi ve zarif bir şekilde taşıdığı sırt dekoltesi.



Shailene Woodley 'in Valentino elbisesi olağanüstü güzellikte. Koleksiyonda en beğendiğim elbiseyi giymiş. Ama elbisenin kimliği Oscar 'a uygun değil. Ve ne yazık ki uygun yaş ve bedende de değil.



Viola Davis 'in Vera Wang elbisesinin rengi çok hoş. Ten rengine yakıştığını söyliyebilirim. Ama gönül isterdiki bu ten rengine yumuşak tonlarda bir seçim yapsaydı. İki iddialı renk olunca ister istemez ortaya yorucu bir görüntü çıkmış. Ayrıca ekranda memeler sıkma makinasında sıkılmayı bekleyen mandalinalar gibi gözüküyordu ki hiç sevmedim hiiiç !



Meryl Streep tam anlamıyla Lanvin marka çikolata paketi gibi. Ama Lanvin clutchına bayıldım.



Glenn Close 'un Zac Posen elbisesi çok şık. Kendisine de çok yakışmış. Ama keşke bu kadar uzun bir ceket değilde aynı kumaştan bolero kesim uygulansaymış. Bunun dışında herşey harika görünüyor.


Share

Yorumlar

  1. işte beklediğim yazı, Gwyneth haikikaten muhteşem-miş.Baktım baktım, Agelina Jolie bütün fotograflarında bacak attırmış, dediğin gibi göstermek için çırpınmış resmen, kötü duruyor...
    Merly Streep ve natalie hakikaten kötüler

    YanıtlaSil
  2. en çok emma stone u beğendim. aksesuarlarınada bayıldım. jennifer lopez in elbisesi çok güzel ve bu elbiseyi hall berry de görmeyi çok isterdim.
    melry streep oscar heykelciği gibiydi ama bu kadına hayranım oscar alıp aman kaptım oscarı diyip yan yatmadı ve sağolsun o müthiş oyunculuğunu abuk sabuk filmlerle harcamadı.
    gwyneth şık ama daha çok asil görünüyor ve farklı bir tarz denemişler. değişiklik görmek iyi.

    angelinanın o vampirimsi tenini neden bu kadar göstermek için çabaladığını bende anlamıyorum acaba yaşlanmadım dememek içnmi:) ama bu kadını yinede muhteşem ve dehşet güzel buluyorum. angelina oscarda siyah giymeyi gelenek haline getirdi neredeyse.
    cameron diza ın elbisesi esmer tende daha iyi durur gibi geliyor ve elbisesi çok güzel bence.
    glenn close nun elbisesin rengi çok güzel görünüyor acaba ışıktanmı böyle görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ilk ikimiz ayni ama ben 3 numaraya Octavia Spencer'i (Tadashi Shoji)oturtuyorum. Vucut yapisina bu kadar uygun, sik, klas bir elbise tercih ettigi icin. Kotuler tabiki hediye paketi Meryl Streep, Hurrem Sultan kaftanli Jessica Chastain, anane tuvaletli Sandra Bullock (yuz estetigi super olmus bu arada, cildi, 30 yasinda gibiydi!!), bogazina kadar kapali x-mas paketli Emma Stone, mahalle terzisine de diktirilebilecek polkali Natalie Portman ve de acmadigi bir bacaklari kalan Jlo. Digerleri de benim icin eh isteydi.

    YanıtlaSil
  4. Rooney Mara'nin Givenchy elbisesini cok begenmeme ve tarz olarak ona yakistirmama ragmen fittingde sorunlar var bence. Zaten kendisi de itiraf etmis: ("I only just picked it this morning," she told Ryan Seacrest. A little more prep time might have gone a long way to making a better choice. Fashion Police)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Emma Stone'un chain braceletina ba-yil-diiimm. Ben de istiyoooruuum...(kocam da hic okumaz ki buralari:(()

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel yazı, Gwyneth benim de favorilerimden. Michelle Williams'ın elbisesini ben de fazla beğenmedim ama rengi çok hoş. Angelina'nın bacağını bu kadar göstermeye çalışması Hürriyet'e bile manşet oldu :D Ama bu renk saçlar onda harika duruyor, bence siyahtan daha iyi:)

    YanıtlaSil
  8. Bu arada 1. miz Gwyneth Paltrow icin ekleyecegim birsey daha var: arkadasimin kiziyla onun cocuklari Londra'da ayni okula gidiyorlar, sabah cocuklari birakirken tanisiyorlar. Arkadasim "ben hic boyle celebrity gormedim hayatimda, sifir kapris, sifir hava, cok candan ve sicak" demisti.
    Yani icinin guzelligi disina vuruyor demek ki...

    YanıtlaSil
  9. Ben uykusuna düşkün bir tavuk olarak kırmızı halıyı seyredemedim. Ama sabah ilk iş yabancı sitelerden kim ne giymiş kontrol ettim. Bana biraz sönük bir yıl gibi geldi. Açıkçası tek çarpıldığım Gwyneth Paltrow oldu.Bende Milla yı beğendim ama ejderha dövmeli kız bana hitap etmedi. Alexander McQueen elbise bana çok nostaljik geldi. Aklıma küçükken okuduğum Ayşegül Maskeli Baloda kitabını getirdi. Ben de tavanarasındaki bir sandıkta böyle bir elbise bulup zevkle giymek isterdim doğrusu. Birde elbisesini beğendiklerim ama giyene yakıştıramadıklarım var Örneğin Shailene Woodley ve Rosa Bryne ın elbiseleri. Geri kalan elbiseler doğal olarak belli bir standardı yakalamış kıyafetlerdi bence.(Merryl Streep hariç. Gerçi o yetenekte oluyum her gün çuval gibi giyineyim.)

    Bu arada Angelina Jolie ile ilgili bir not olarak şunu söylemem lazım. O bacagı öyle açmasaydı o elbisenin hiç bir özelliği yoktu.

    Aylin







































    Angelina ile ilgil

    YanıtlaSil
  10. Ooofff, offf, offf! diyorum Pelinim. Ben maalesef dayanamadım ve uyudum. Çünkü sen bizim için takip edeceksin ve post yapacaksın diye de onun güvencesiyle uyudum:)) Süpersin, ellerine sağlık. Gwyneth'e ba-yıl-dıııımmm.En sevdiğim aktrislerden biri de Gwyneth zaten ve olağanüstü şık olmuş.Çok değişik seçim yapmış. Angelina'nın kıyafeti dediğin gibi aslında sıradan ama kadına yakışmış Allah için:))

    Sandra Bullock, sen beğenmemisin ama bir Marchesa giydiği için kalbimi ayrıca fethetti.Ben çok beğendim.Ve son olarak da Mila Jojowich'i çook beğendim.Tekrar teşekkürler Pelincim.

    YanıtlaSil
  11. Ahhh peliiinn Bi rönceki posttaki Gülşah saraçoğlu yorumlarını okudum da ve sonrası tvitten giydiği kıyafete baktım da KOPTUUUMMM!! Bu mudur yani? Onca kıyafet arasından bunu giymesi , anlamı ne? O çanta hele?? Terziyim ben yok yok modacıyım mesajımı?? Kaldı ki terzilere canım fedaaaaaa....

    YanıtlaSil
  12. Dün gece uyku kaçması sonucu seyrettim. Aynı elbiseleri ilk görüşte beğendiğim için şıklık listene söyleyecek hic birseyim yok..Ama beni bu yıl kırmızı halı fazla tahmin etmedi açıkcası daha az yıldız vardı ama en önemlisi Charlize yoktu ...Eski sezonlardan seçilen elbiseler açıkcası yine hoşuma gitti.
    Merly streep Lanvin elbise bence gercekten kötüydü hatta gecenin benim için en kotusuydu .Ellerine saglık Pelincim .. Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ylz Prenses Charlene 'in elbisesi Akris marka.

    YanıtlaSil
  14. oscarın sönük geçmesi konusunda aylin e katılıyorum bende. heyecanladırmıyor artık. ya da alıştıkta tatmin mi etmiyor ne bizi. benim her sene sabırsızlık beklediğim met gala. her bir elbise kalbimi ağzıma getirmeye yetiyor:)

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık, güzel paylaşım bilgilendik biz de. İlk üçüne ben de katılıyorum

    YanıtlaSil
  16. Pelincim cevabin icin tesekkurler ayrica boyle detayli bir post icin de emegine, vaktine, eline saglik.

    YanıtlaSil
  17. benim ilk üçüm 1-Gwyneth Paltrow 2-Penopele Cruz 3- Emma Stone oldu.Beğenmedikleirmde JLO, Cameron Diaz ve Viola Davis. Yine şahane bir post olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. İlk üçe aynen katılıyorum. Gwyneth çok güzel görünüyor hatta mükemmel kusursuz görünüyor. Gözlerimi alamadım. Ben Angelina'yı da beğendim. Bacağını göstermek için bu kadar çaba göstermesi itici ama elbisesi güzeldi ona da yakışmıştı. Ben bir Sandra hayranı olarak ona rüküş demem çok zor. Kendisine çok özel bir hayranlık besliyorum o yüzden sandra muhteşem olmuş. Aslında torpil geçmiyorum ben beğendim elbisesini o duru güzelliğine ise lafım yok. J.Lo benim için şıklardan çok iyi görünüyor saçına ve küpelerine bayıldım. Charlize yoktu o yüzden içim buruk:( Yeşil elbiseyi sevdim siyahiye yakıştırdım ama mandalinalar olmamış haklısın ama renk çok güzel bir renk yeşilin en güzel tonu bence. Emma stone hiç olmamış ama şirin görünüyor. Diper hanımları beğenmedim. Haa birde prenses çok zarif ve şık onu atlamak olmazdı. Eline sağlık pelincim dün geceden beri elbise yorumlarıyla gecemize renk kattın. Sen olmasaydın bu renksiz oscar çekilmezdi. İyiki varsın pelin'im:)

    YanıtlaSil
  19. Veeeee Paris Fashion week♥ nerden canlı izleyebilirim biliyor musun? Neyse konumuz ben dün telefonu asırmak için beklerken uykunun azizliğine uğradım :( Benim ilk üçüm 1. Emma Stone 2. Gwyneth Paltrow 3. Milla Jovovich :). Beğendiklerim; Rooney Mara, Angelina Jolie, Prenses Charlene, Penelope Cruz, Natalie Portman :) beğenmediklerim ; Michelle Williams, Cameron Diaz, Jlo, Jessica Chastain, Sandra Bullock, Shailene Woodley, Viola Davis, Meryl Streep, Glenn Close. Bunları silinmeden yayınlıyorum teker teker yorumlarımı yazıcam şimdi de :)

    YanıtlaSil
  20. Gwyneth Paltrow; kesinlikle çok hoş ve cool. Bayıldım ama benim tarzım değil pek. En çok sevdiğim şey sapsade bi Tom Ford ile ortalığı yakması :) Ben o lastik tokayı bile sevdim ama ikincim olmasının nedeni tarzım değil yoksa birincim Emma Stone ile şıklık konusunda eşitler :)
    Milla Jovovich; Ellie Saab elbisesi küpeleri clutchı çok hoş konuşulcak bi şey yok :)
    Rooney Mara; Evet kendi tarzında ve kesinlikle şık ama ben de yani öyle bi hayranlık duygusu uyandırmadı.
    Michelle Williams: Lv elbisesi fena değil, o elbiseye pembe clutch aslında olur gri banel kalırmış ama hala şık diyemiyorum bilemiyorum ama hiiiiiç beğenmedim.
    Angelina Jolie; tamamen katılıyorum :)
    Emma Stone; Ba-yıl-dım tam benlik GV elbisesine ölürüm mükemmel ♥
    Prenses Charlene; katılıyorum :)
    Penelope Cruz; hala beni ikilemde bırakıyor ama ucundan şık diyelim.
    Cameron Diaz; iğrenç -.- elbise de kombin de.
    Natalie Portman; Ben beğendim dior Haute Couture'ü Charlotte olympia clutchı tamamen şık bence tek sorunum göğüs kısmı olmamış pek.
    Jennifer Lopez; rüküş değil ama kötü ve kıro geldi bana.
    Jessica Chastain; Ben o Alexander Mcqueen'i beğendim ama Oscarlık değil bence ve elbiseyi giyip gelmiş bi iğraş yok.
    Sandra Bullock; ben o Marchesa'yı ve kombini sevdim ama elbise üstünde çok fena duruyor ya :(
    Shailene Woodley; ondada Sandra Bullockla aynı ama çok fena değil kötü duruyor ve senin yazdıklarına da katılıyorum.
    Viola Davis; çok kötü bence :/
    Meryl Streep; benim kumaşla sorunum yok ama elbisenin biçimi çok kötü Meryl Streep'e de olmamış ve orda göğüs kısmında siyah bişi görüyorum zoomlayınca da belli olmadı iPhonedan sakın o çamaşır demeyin intihar ederim lütfen elbise olsun.
    Glenn close; ben o Zac Posenı da beğenmedim Glenn Close'a da olmamış ve o ceket çok kötü bence.

    Benden bu kadar :)

    YanıtlaSil
  21. Pelincim sen zaten soylenecek herseyi soylemissin ama ben de sunlari ilave etmek isterim; Emma Stone bana Gwyneth'in Venedik'te giydigi pembe Prada elbiseyi hatirlatti.Bunun disinda Angelina Jolie bacagini ne diye ikide bi kameralarin gozune gozune sokmus ben de sasirdim:)Bir de Gwyneth'in Tom Ford elbisesiyle verdigi goruntunun, Charlize'nin cok ses getiren Dior elbiseli halinden bile daha guzel oldugunu soylemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  22. Bir de Angelina yine omzu açık giymiş ama o kadar anoreksik görünmedi bana saçlarından galiba.

    YanıtlaSil
  23. Hahahhahaha evet versace'de gördüm bende LOL :D

    YanıtlaSil
  24. Cok haklisin. Angelina Jolieye hayranim. Her haliyle güzel buluyorum onu ama o tür poz ve bacak gösterme cabasi gözümden düsürdü resmen ve amaci neydi hala anliyamdim. Hic gerek yoktu, hic yakismadi. :(

    YanıtlaSil
  25. pelin erken yattigin icin gwyneth'i odul sunmaya geldiginde goremedin sanirim dedigin gibi pelerinsiz butun havasi yok olmustu fakat elbisesi tek omuz degildi ve ben omuz detaylarini sevmedim..
    gozde..

    YanıtlaSil
  26. Angelina Jolie'nin amacı kendinden bahsettirmekti bunuda açık ara başardı bana kalırsa...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.