460 - KİM NE GİYMİŞ ? - Ronit Gülcan

 



Ronit Gülcan 'ın üstünde gotik tarzın en iyi tasarımcılarından Gareth Pugh F/W 2011 koleksiyonundan geometrik zırh bir ceket görüyorsunuz.

İlk kez tanınmış bir simamızın üstünde Gareth Pugh 'un şişirilmiş PVC ile tasarladığı ceketlerinden birini görmek çok hoşuma gitti. Bu açıdan Ronit Gülcan 'a koca bir alkış. Ama ne yazık ki bu ceketi ispanyol paça jean üstüne yakıştırdığımı söyleyemiyeceğim. Bana ceketin kendine has karanlık gotik havasından çıkmış gibi geldi ki hoşuma gitmedi. Boğazına kadar kapatmasınıda sevmedim. Ceket zaten fazlasıyla kalıp gibi duran cinsten. Şayet bu ceketi ben giyiyor olsaydım, ya siyah midi drape ya da twist model bir etekle eşleştirirdim. Ceketin içine yine siyah renkli t-shirt giyip önünü açık bırakırdım.



Bu arada söylemeden geçemiyeceğim bir detay var. Geçtiğimiz aylarda Amerikan Hastanesi 'nde ilk kez Ronit Gülcan 'ı kendi gözlerimle gördüm. Anladımki bazı insanların güzellikleri kameralara yeteri kadar geçemiyor. Çok güzel bir kadın. Bu resimde bacakları kalın bile çıkmış ama gerçekte ipincecik kusursuz bir fiziği var. Konuşması havası müthiş zarif. Kadıncağızı nasıl öküz gibi milimetrik süzdüğümü siz düşünün artık :)


Share

Yorumlar

  1. Peliiin, ah goror gormez bu postu heyecanlandim. Ronit G.'nin resimlerini hafta basi gordum ve montuna bayildim resmen. Simdi sen de buraya alinca tesekkur etmek istedim. Abartmiyorum gordugum en guzel mont! Hemen verdigin detaylarla arastirmalarima basladim, sanirim soguklar bitmeden ben de ustume giyebilecegeim bu sahane seyi. Thank you sooo much!!!

    YanıtlaSil
  2. Eşim Ronit Gülcan'a bayılır bende kendisini haklı buldugumdan kıskançlık yapmıyorum ))) Gercekten hoş bir kadın.

    YanıtlaSil
  3. bu tarz ayakkabinin tamamini kapatan ispanyol pacalara Hurriyet'te yorum yazan Melis Alphan FIL AYAGI diyor, ne kadar da hakli. Boyle yapinca guya bacak uzuyor, manken gibi olunuyor. Belki oyle, ama cirkin duruyor.

    Mont cok cok guzel, ama yanlis kombinle yazik olmus. Ben baharlik neon bir pantolon/jean ile gormek isterdim bunu.

    YanıtlaSil
  4. Mont daha çok dalgıç kıyafetleri gibi değil mi? Bir dergide okuduğum bu sezondan ziyade gelecek sezon dalgıç kıyafetlerini çokça andıran parçalar daha fazla olacakmış.Roniti çok beğenirim, ceketi de iyi taşımış.

    YanıtlaSil
  5. Nihan sana daha fazla katilamazdim! Pacalari yere kadar boyle uzun tutmak kadar sacma sey gormedim hayatimda. Bana gore pot yapan bir kiyafet giymekten bir farki yok.

    Ceket cidden sahane Pelin :)

    YanıtlaSil
  6. Bende kombini beğenmedim ama ceket güzel:) Ronit hanımda bir avrupai hava var. Malum hepimiz onu JA'a benzetiyoruz. Benziyor da gerçekten. Ama stil anlamında JA kat kat önde. Ben Ronit hanımı daha haa tamam budur!!! olarak görmedim. Keşke daha şık giyinebilse harcıyor güzelliğini. Ama ceket şahane ya:) Bende istiiiyoooruuum!!!:)

    YanıtlaSil
  7. Bu arada mail adresi edindim ve sana bir mail attım pelincim:) Bakarsan sevinirim:)

    YanıtlaSil
  8. ceket süper pelinciiiiiiim.seninle aynı şeyleri beğenip,aynı şeylere gıcık olmamıza bayılıyorum ve çok heyecanlanıyorum :P
    ama mesela ben etel baleri hiç sevmem,güzel,elegan,tarz falan da bulmam,ne giyse yakıştırmam ama eminim onu bir yerde görsem kırolar gibi bakar(asıl öküz benim),sapık gibi kadıncağızı tepeden tırnağa inceler,süzer ve ayılır bayılırım eminim çünkü hem hep tanıdığımız bir sima hem ünlü hem kaliteliler daha ne olsun.

    ay ne söylücem dur...
    ayol ben şu izdivaç esra erolda çıkan bi adamı migrosta gördüydümde"ana ben bu adamı nerden tanıyorum ,nerden tanıyorum"diye kafayı kıracaktım ,sonra"hah şu evlenmeye gelen mal adaaaaam"diye ağzım açık bakmıştım.herifte triplere girmişti
    -"lan kadın beni tanıdı hayran hayran bakıyor,tanınıyorum evet evet ben bayağı ünlüyüm artık"diye amma böbürlenmiştir,onun totosunu kaldırdığım için çok kızmıştım kendime.bunu niye yazdım bilmiyom:)
    gidiyom,hoşçakal

    YanıtlaSil
  9. Ayşeee!!! Süpersin ya:)) Güldürdün beni:)

    YanıtlaSil
  10. Türkiye'de pek çok kadın sırf pahalı marka tüketicisi diye "şık" olarak adlandırılıyor ya ben de ona bozuluyorum . Elbette ki şıklık çok göreceli ve kişisel zevklerimizle ilgili vs vs ama , bir pantolon giydiğinizde paça boyu nasıl olması gerek onu bile beceremiyorsanız , bilmem kaç bin liralık alış veriş bütçenizde Gareth Pugh seçmiş olmak marifet değil . Öyle paralara herkes bilir beymen e vakko ya girip o tasarımcıdan bu tasarımcıdan giyinmesini . Ki bu insanların Türkiye'den alış veriş yapmadıkları da kesin . Milano da hangi mağazaya girseniz üzerinizde belli başlı tasarımlarla çıkarsınız zaten "öyle bir alış veriş bütçeniz varsa "
    Eee peki sence nasıl olur peki geniş paça derseniz , tam da şöyle olur bence ; http://www.garancedore.fr/en/2012/02/14/daphne-2/
    Evet fotoğraf zaten bir moda blogundan elbette ki fotoğraftaki hanım kızımızda giyinmeyi biliyor . Ama aradaki milimetrik - yarım santimlik farkın nasıl bir pantolonu "fil ayağından" "geniş paça kesimli bir pantolon" a dönüştürdüğünü görebiliyoruz değil mi ? Çünkü "şık" olmaktaki bütün numara bence o yarım santimetrede zaten ! Üstündeki ceket ve giydiği jean ' in ne alakası var o konuya girmeyeceğim bile tabi .

    .gülşah

    YanıtlaSil
  11. Pelin acaba bir terslik mi var?? Mailim sana ulaştımı?

    YanıtlaSil
  12. kiyafetine yorumum yok ama hem incecik olup hem uzun olan bi de ustune kibar ve zarif kadinlara gicik oluyorum bi seyiniz de eksik olsun:)bi de ne yese kilo almayana kilim

    YanıtlaSil
  13. gülşah çok güzel bir örnek vermişin. aynen dediğin gibi bir gıdım bile ne kadar farkettiriyor görünüşü.

    melis alphan ile çoğu zevklerimiz uymaz ama allah için fil ayağı benzetmesini ayakta alkışlıyorum. bundan daha güzel bir benzetme olamazdı :)

    ayşe o öküzlük bana ait rica ederim:) insan birini sevmediğini beğenmediğini ancak bu kadar sevimli ifade edebilirdi. ve iddia ediyorum etel baler'i tanısaydın çok severdin. aslında sevilmemesi çok zor bir kişiliğe ve yaklaşıma sahip. moda sohbetlerimiz çok keyiflidir onunla. bu sohbetimize rağmen birşeyini beğenmediğimi dile getirsem bile o kadar olgunlukla karşılar ki o yüzden konu ettiğim kişiler içinde çok farklı bir yere sahiptir etel baler. aslında bunca yıldır yazılarımı sevmeyen ve tepki gösteren sadece 1 kişi oldu. onunda kim olduğu bende kalsın.

    papişim evet haklısın scuba dokular son zamanlarda epey moda. ama gareth 'inkinde şişirilmiş pvc var materyal olarak değişik.

    gamzecim hayır mailin gelmemiş. modavesosyete@gmail.com 'a gönderdiğine eminmisin. ben sana şu mail işini illaki öğreteceğim inat ettim :)

    YanıtlaSil
  14. Aaa sinir oldum ama tekrar atıcam pelin!!!:(

    YanıtlaSil
  15. scelines nefret etmek için tüm malzeme mevcut değil mi :))) şaka bir yana gerçekten çok hoş bir hatun. resimlerden anlaşılması zor. en azından ben anlayamamışım şu ana kadar.

    YanıtlaSil
  16. defile görüntüsündeki ceketin havasına bak bir de ronit gülcanın üzerindeki ceketin havasına..
    parça ne kadar güzel olursa olsun güzel kombinlenmedikçe hiç bir işe yaramıyor..
    etekle harika görünüyor!

    YanıtlaSil
  17. Seyhan C.03 Mart, 2012

    Pelincim melis alphan'in yaptigi benzetme degil,bu tarz pantalonlari satarken fransa'da pattes d'elefant,italyada zampe di elefante seklinde satiyorlar zaten.yoksa onda o espri kabiliyeti ,vizyon nerdeeeeee....bir yerden bir kelime duymustur agzindan dusurmuyor.Allah icin bir tane otoritesi olan insan okuyorsa bu satirlari soruyorum:o kalemi ona nasil verirler? Senin gibi bilgili,esprili birini koysalar ya!
    Ronit gulcan'in pantalonunu ben de begenmedim.Ceketi hos ama.Tabii sonuna kadar kapaticak,disari kar kis.Zor bu sosyetiklerin isi anacim,acik ciksalar "bu karda boyle mi giyinilir" dicez,kalin giyinseler "niye bu kadar kapandilar" dicez .illa da birsey dicez anacim:))
    Neyse diyelim tabi arada ayse nin "sevmiyorum" lafina itirazim var.tanimadigi insan icin "sevmiyorum" dememeliydi.etel hanim okuyosaniz ben size bayiliyorum valla:))

    YanıtlaSil
  18. seyhan yıllardır paris'te yaşamış birinin bu paçalara ne dendiğinden bihaber olmasına ne denir acaba :)) valla ilk kez duyuyorum. herhalde hiç giymediğimden bakınmadığımdan olsa gerek. bu medyada kalem sahibi olmak ne yazıkki çevreyle eşle dostla olur. buna itirazım yok açıkçası. bazı yazılarını seviyorumda üstelik. benim gözüme fazla batmıyor melis alphan. daha doğrusu o kadar çok batan varki ona sıra gelmiyor diyim :)

    ayşe sevmiyorum demekle tarzını kastetti bence. yani onun genel yorumundan bunu algıladım. yoksa pekala tanımadanda insan tanınmış ünlü birini sevmeyebilir. mesela bana sor sen :))

    YanıtlaSil
  19. etel baler'i ben çok soğuk bulurdum ama ne zaman burayı keşfettim hele yorumlarımıza yaptığı sıcacık cevapları okudum çok sevdim etel baler'i.dediğin gbii pelin mutlaka onunla moda sohbeti yapmak çok keyiflidir.aslında bu blog sayesinde ben siren etan ve feryal gülman'ıda sevdim.feryal gülman fazla olmasada nedense siren ertan'ı sevmezdim.şimdi bir arkadaşımızın dediği gibi pamuk şeker gibi görüyorum onu.zarif,içten ve çok güzel.bu sevip sevmemem yaklaşımlada çok önemli.

    YanıtlaSil
  20. ronit gülcan mahvetmiş ceketi.normal bir ceket sanki.deli oluyorum böyle önemli tasarım harikalarının harcanmasına.senin dediğin kombini canlandırdımda sanırım twist eteği tercih ederdim bende.
    ben sıkı bir etel baler'ciyim kimseye laf söyletmem ona göre !!:D hakkaten çok seviyorum kadını.giyim tarzını,bizlere gösterdiği önemi ve ilgiyi,modaya olan sevdasını.
    benimde genelde sevmeyipde burda sevmeye başladığım isim gül saygı'dır.yorumları tam bir deli dolu kadın kıvamındaydıki severim böyle kişilikleri.

    YanıtlaSil
  21. Ayca Sipahi03 Mart, 2012

    Herkese merhaba
    Blogunuzu uzun zamandir severek okusam da yorum yapma isinde biraz cekingenim.Ama son konu ile ilgili anlatmak istedigim birsey var:
    Persembe aksami kar yagarken city's avm nin (nisantasi) arka kapisinin biraz gerisinde abimin gecip beni almasini bekliyordum.Onumden hizla bir araba gecip (orasi dar bir yol,oyle cok hizli degil ama beni islatmaya yetecek kadar) dizlerime kadar beni islatti.Zaten soguk,10 dakikadir da bekliyorum,ustune de islaninca,aglama kivamina girdim.Tam "batsin bu dunya" mood umdaydim ki onumde soforlu bir cip durdu.arka pencere acildi:Etel Baler! Kesin adres sorucak diye dusunurken "besiktasa dogru gidiyorsaniz birakabilirim "dedi.Tam "firsat bu firsat ,biraz sohbet ederim" diyip mutlu mutlu arabaya binmek uzereyken abim korna caldi 3 araba geriden telasla bu kiz nereye gidiyo diye.Sans iste,ne olurdu 3 dakika sonra gelseydi...Neyse sonucta ben bu kadar alcakgonullu,temiz kalpli bir insan gormedim.Sonucta beni tanimiyo etmiyo.sokakta birinin yardima ihtiyaci oldugunu dusunup kac kisi yaklasir bu devirde?
    Kusura bakmayin derdimi sizler kadar iyi anlatamiyorum,ama paylasmak istedim ilk defa birseyi.
    Herkese iyi haftalar olsun.
    Ayca

    YanıtlaSil
  22. ayça ne iyi ettin paylaştın.konu ronit gülcan'dan etel baler'e geçti iyimi :) işte benim kafamda yarattığım etel baler bu teşekkürler tekrar paylaştığın için :)

    YanıtlaSil
  23. Etel Baler03 Mart, 2012

    Herkese merhaba
    Simdi Pelincim "ronit'le ilgili post yaptim.Konu tuhaf bir sekilde sana kaydi.sevenlerin ne cokmus;)" diye haber verdi.Ben de yorumlarimi yapiyim istedim:)
    Sevgili ayse beni gordugunde suzmene gerek yok,gelip merhaba deyip konusabilirsin,cok memnun olurum:)
    Pelincim guzel sozlerin icin tesekkurler,duygularimiz karsilikli:)
    Sevgili seyhan,selin,nagehan cok tatlisiniz:)
    Ayca'cim ismini ogrendigime memnun oldum,yazik olmus sohbet ederdik,bir dahaki sefere artik:)
    Sevgili arkadasim Ronit hakkinda da sunu soylemek isterim.Fotografa aldanmayin.Gercekte gorseniz buyulenir kalirsiniz.
    Bu arada sizlerden gelen blog acin tavsiyesini ciddiye aldim:))Blog acicak vaktim maalesef yok ama cok sevdigim mag dergisinin israrlarina dayanamayarak her ay mag dergisinde Turk tasarimcilara roportaj yapicagim.Biliyorsunuz Turk tasarimcilari cok vizyon sahibi buluyorum,corbada benim de tuzum olsun istedim:)
    Kimi zaman modadan,kimi zaman dekorasyondan,mucevherden,hic beklemediginiz bir konudan bahsediyor olucagim.Tek sartim urunlerin tasarim olmasi...Ilk roportajim mart sayisi ile raflarda.Umarim begenirsiniz.Yorumlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Sevgiler
    E.

    YanıtlaSil
  24. Insanlarin Etel Baler konusunda boyle guzel seyler soylemesi cok hos. Demekki karakter olarak cok iyi bir insan belli. Ama acikcasi bende hicbir zaman begenemedim kendisini. Sevmiyorum diyemem cunku sevmememi gerektirecek bir durum yok ortada. Ama ne kadar begendigim bir kiyafet bile giyse, yakistiramiyorum birsey hep eksikmis gibi gorunuyor. Yuz ifadesinde mi bir cekingenlik var kendine guveni yokmus gibi mi duruyor bilemiyorum. Ki eminim kendine guveni vardir ama fotograflardan oyle gorunuyor bana. Dolayisi ile hicbir zaman bakip da moda ve giyim acisindan hayranlik duydugum bir hanim olmadi.

    YanıtlaSil
  25. sevgili seyhan, melis alphan aileden varlıklı ve çevresi geniş haliyle milliyette hürriyette yazabiliyor. bunlara sahip değilse bile gider bir kaç ay popüler mekanlara takılır yine araya hatırı sayılır kişilerei koyarak bir yerlere yamanmak kolay olur. bu sadece gazetecilikte de sınırlı değil. bazı avukatlar bile barların müdavimi olup ve çevre yapıp bir yerlere geliyor.

    ayça nın etel baler hakkındaki anısını okudum. etel baler i hem iyi niyetli hem de çok cesur buluyorum. birine yardım etmeye niyetlenirsiniz ama bazen cesaret edemezsiniz güvensizlikten. etel baler de bu cesaret fazlasıyla varmış. bize de örnek oluyor sağolsun, en azından umudumuzun bittiği yerde ilaç gibi geliyor bu tür durumları duymak.

    ronit gülcan ı klas buluyorum kötüde görünse bazen resimlerde, elim varmıyor kötü bişey yazmaya. bazı insanların resimlerde göründüğünden daha iyi çıktığı kesin demek ronit gülcan da bunlardan biri. ceket ise muhteşem güzellikte etekle çok daha iyi gidiyormuş.

    YanıtlaSil
  26. Sevgili seyhan c
    evet haklısınız"sevmiyorum"dememeliydim,neye göre sevmiyorum ki,ve eminim tanısam sevebileceğim bir insanı böyle eleştirmemeliydim etel hanım kusura bakmasın,nazik cevabıyla utandırdı yanlış ifade edişimi,teşekkürler,çok inceydi.

    Pelin doğru tahminle tarzını beğenemediğimi anlamış ve SC tam anlamıyla aslında söylemek istediklerimi çok güzel ifade etmiş.
    Pelinciğim senin sayende ve zeka kokan esprili yazılarınla nice sevmediğim:)kişileri sever,beğenir buldum kendimi ama etel baleri bir türlü beğenip taktir edemedim,birşey itiyor beni ama ne onu bulamadım bir türlü...
    Ama bir yerde etel hanımı görürsem mutlaka yanına gidip konuşacağımdan emin olabilirsiniz:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bir yorum biraktin is nerelere kimlere geldi ;) seviyorum aramizdaki bu dinamizmi ;)

      Sil
  27. giyim tarzını beğendiğim hoş bir bayan ama evet bu sefer hiç olmamiş... bu arada tory burch nasıl okunur pelincim..

    YanıtlaSil
  28. Etel hanim'i asalet kokan,nazik davranisindan dolayi tebrik ediyorum.Acikcasi hayatimda ilk defa mag dergiyi almak icin d&r a kostum ama hala subat sayisi vardi malesef.neyseki simdi magdergi.com.tr de okudum roportaji.resimler de sorular da cekimler de cok basarili bence.Dergi cikar cikmaz edinicem.
    Ronit hanimin ne ceketini ne pantalonu ne begendigimi soyluyemicem maalesef.Deri ceketler de balenciaga motosiklet ceketi gibi daha kaba modeller daha hos bence.gerci gareth pugh'i cok avantgarde bir marka buluyorum ama deri ceketini begenemedim.

    YanıtlaSil
  29. Ha he he ne komik ,nerden girdik konu nereye geldi.
    Etel balerin roportajina bittim.bir kere konunun turk tasarimcilari olmasini cok sevdim.gerci kac kez turk modacilari giydigini gorduk,bizden olana deger verdigi belliydi.sordugu sorular cok akillica ve okunur.sahsen "kendinizi biraz tanitirmisiniz" diye baslayan roportajlardan gina gelmisti,iyi geldi.mag dergisi . gozumde buyudu,ben kendisini cok begeniyorum,kendi olmaktan korkmuyor,farkli,artik her ay okurum.

    Nihan kiskanclik yapmamana bayildim benim kocam yok ama sevgilim var,birine yan gozle baksa kizi parcalamak istiyorum,kizin sucu neyse:)

    Gulsah foto yu iyi yakalamissin.

    Pelin nihan buruk defile postu yapican mi?

    YanıtlaSil
  30. evet aslı bende okudum ve çok beğendim. iyi hazırlanmış ve dolu dolu sorular sormuş. markanın künye detayına bayıldım.

    nihan buruk koleksiyonunu göremedimki aslı. sıradışı,orjinal ve güzel bir koleksiyonsa elbette ilerki günlerde konu ederim.

    YanıtlaSil
  31. Etel Baler ne iyi ne mütevazi kadın ya!!! Çok seviyorum Etel hanımı. Ne demişler büyürken küçülmeyi bileceksin. Ne kadar samimi Etel hanım. Sanki onun yazdıklarını okurken yanımda görüyorum onu sanki. Hemen sarıveriyor samimiyeti her yeri. Dergiyi alıp röportajı okudum. Çok güzel olmuş. Diğer röportajları iple çekiyorum:)

    YanıtlaSil
  32. Ben de etel baler e bayiliyorum haftalik dergileri aldigimda onu gormezsem uzuluyorum resmen,her zaman bana ilhan vericek birseyler yapiyor cunku.roportaja bayildim basindan sonuna kadar 3 kez okudum,resimleri 15 dakika inceledim.sonra da internetten kismet yuzuk ismarladim!Kunye fikri hakkaten cok iyi,bir kere insan begendigi seyi nereden bulabilicegini fiyat araligini bilmek istiyor .

    YanıtlaSil
  33. Www.magazinsel.com da tum defile resimleri tek tek var

    YanıtlaSil
  34. Pelin inan ben de seni çok seviyorum ve tanışsabilme şansına sahip olsaydık(ah nerdeeee) çok matrak,kafadar arkadaş olabilecekmişiz hissi taşıyorum.canımsın.

    Şimdi senin hatrın için defterime on sayfa"Etel Baler'i seviyorum"yazacağım:P
    Şaka bir yana Etel Hanım bu yorumlarda eleştirilere karşı tutumundaki zerafetiyle çok taktirimi kazandı,gönlüme taht kurdu resmen.

    YanıtlaSil
  35. aslı teşekkürler hemen bakıyorum :)

    AyŞe çok şekersin çok teşekkür ederim. hislerin karşılıklı :)

    evet alara içimden bir his etel baler bununla kalmayacak diyor :) bu tarz insanların bu alanda daha faal yer almaları en doğrusu.

    YanıtlaSil
  36. Nihan Buruk'u beğendiğimi söylemeyelim. Birde defile mekanı ne güzel ne aykırı olmuş. Eyüp'te bir elektrik santraliymiş. Şahane bir seçim. Nihan Buruk'ta o kısacık saçlarıyla bakımlıyım ama bakım çok da önemli değil duruşuyla. Erkeksi havalarıyla gönlümü fethetti. Bilmiyorum post yapacakmısın. Yani sende beğendinmi ama. Postu olmasa da ben konusu açılmışken yazmak istedim:)

    YanıtlaSil
  37. Etel Baler eminim insan olarak cok iyidir. Ama bende giyim tarzini hic begenmiyenlerdenim. Hicbir zamanda ne giymis diye bakmiyorum. Oysa Ronit Gulcan bana cok sempatik geliyor. Giydiklerinide yakistiriyorum. Ama bu giyside ne ceket ne pantolon olmamis.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.