MODANIN ÇILGIN FİYATLARI !

Lüks markaların fiyatlandırma sistemleri bazen çıldırtıcı dozda olabiliyor. Bakın bunlara yeni sezondan birkaç örnek :



Bally Spring 2012. Deri üstüne ayna parçalarından oluşan bluz tam 17 bin 600 TL.



Fausto Puglisi SS12. Satış fiyatı 52 bin TL.



YSL SS12 kaban 30 bin TL.



Giorgio Armani SS12 32 bin 400 TL.



Chanel SS12 organze bluz 36 bin 500 TL.
Chanel 'in reçineden yapılmış içine ancak anahtarınızı koyabileceğiniz istridye çantası 50 bin TL. Zaten koyduğunuz o anahtarı da sittin sene çıkaramazsınız en iyisi davete yanınızda bir çilingir de götürün :)



Alexander McQueen SS12 şifon büstiyer 75 bin 600 TL.
Alexander McQueen şifon dantel etek 3 bin TL.



Calvin Klein SS12 ipek ve tül elbise 18 bin 700 TL.




Louis Vuitton croco kaban. Hazır mısınız ?!! Tam 300 bin TL.
Louis Vuitton elbise 82 bin TL, ipek saten bluz 5 bin 500 TL.
Louis Vuitton tümü aplike elbise 116 bin TL.
Louis Vuitton croco çanta 58 bin 500 TL.



Marc Jacobs F/W 12 payet etek 15 bin TL.

Elbette fiyatlandırmanın içine yaratıcılık, el işçiliği ve markanın değerinide katmamız gerekiyor. Ama fiyatlandırmada en önemli unsurlardan birinin de kullanılan malzeme olduğunu düşünüyorum. Sıradan bir ayna parçasını eklemişin ya da en ucuz malzeme payeti kullanmışın ama markan bilindik ya da en son moda deyip böylesine biliçsizce fiyatlandırmayı da doğru bulmuyorum. Mesela fiyatlandırmada en uçuk marka benim için Balmain 'dir. Şayet 50 bin TL satış fiyatı olan bir Balmain elbise sezon sonu Outnet.Com 'da 6 bin TL 'ye kadar düşüyorsa insanın anında gidip paramı geri verin leeeen deyip mağazayı ateşe veresi geliyor. Chanel gibi zamansız bir marka olsa da alt tarafı reçineden yapılmış uyduruk bir istridye çantaya 50 bin TL veren olursa elbette biz daha çoook bunun gibi örnekler göreceğiz.


Share

Yorumlar

  1. ev araba parası yaaa fiyatlara baak :)

    YanıtlaSil
  2. Fotoğraflara ve fiyatlara baktım...Sonra, epeyce para vererek aldığım deri ceketimi üzerime giyip aynanın karşısına geçtim.. I-ıhhh.. Baktım olmuyor, şimdi aynayı kırıp, parçaları derinin üstüne yapıştıracağım. Elimi kolumu kesmezsem, fotoğrafını çekip, aha,kendi tasarımım, üstelik Bally'nin 3 te 1 fiyatına diyeceğim ve size göndereceğim :))

    YanıtlaSil
  3. Pelin ablacım,
    Bizim gibi insanlar için bu çantalardan biriyle bile ev ve araba alınır:( Hayat ne tuhaf değil mi? Sanırım annem, babam, ben ve kardeşim emekli olduktan sonra bile çalışsak bu parçaların bir tanesinin parasını eh belki topluca görebiliriz. Ne diyeyim Allah olanlara daha çok versin Pelin ablacım ama bizi de görsün arada.

    Melek

    YanıtlaSil
  4. Senin dediğine katılıyorum pelin. Sırf moda diye gidip sezonluk parçalara bu kadar para vermek çılgınlık hatta görgüsüzlük:) Ben dünyanın en zengini bile olsam bir kıyafete bu kadar para veremem sırf bir sezon moda oldu diye böyle delilik yapmam. Hele senin dediğin gibi sezon sonu fiyatlar bariz bir şekilde düşüyorsa kendimi eşekten düşmüş gibi hissederim uzun sürede ayağa kalkamam:))) Ben yatırımımı çantaya yaparım arkadaş!! Gider hermes alırım Chanel 2.55 alırım ne yapıyım istiridye çantayı!!:) Sonra yukarda olan faiş fiyatlı hiçbir kıyafet güzel değil. Beğenmediğim bir şeye para vermem mümkün değil. Şimdi sana birşey anlatıcam. Bir ara şu Chanel'in açık kahve ojesi pek modaydı herkes sürüyordu. Ben o rengi asla sevmem hele hele oje olarak düşünemem bile. Kuaföre gittim. Gamze hanım bu renk çok moda size yakışır diyo manikürcüm hayır istemiyorum diyorum hala ısrar ediyor ama çok moda. Baktım kim manikürdeyse aynı ojeyi sürdürmüş. Yakışıp yakışmaması kimin umrunda. İlla o renk olcak. Sinir oluyorum ya böyle kadınlara. Şu istiridye çantayı beğenmeyen ama sırf moda diye sırf chanel diye alacak onlarca kadın tanıyorum. Çok yazık ya çok!! Bari içine sinsin aldığın şey bu kadar moda esiri olmayın ya ne diyim allah akıl fikir versin. Şimdi de herkeste mavi oje var uyuz oluyorum uyuz!!:) Neyse pelincim öperim. Bu konu bam telim benim aslında. Vakit bulunca bir iki yorum daha yazacağım:))

    YanıtlaSil
  5. moda dünyası böyle bişi işte..

    YanıtlaSil
  6. Moda dünyası böyle birşey ama onlar ne yapsın. Sonuçta bu parçaları hava olsun diye( Nasılsa değirmenin suyu akıyor bir yerlerden biri bize akamadı zaten), aman ilk onda görülsün diye alıp takanlar, kullananlar olduğu sürece sağmalık inekler nasılsa var olduğu sürece lüks markalar da bu işin kaymağınıı yemeye bakıyor işte. Mesela bakınız Ali Ağaoğlu ve trilyonluk kol saati gibi:D

    YanıtlaSil
  7. Arz talep meselesi.

    Her insanın kendine göre bir bütçesi vardır. Kimi insan için bir çantaya verilebilecek en yüksek mebla 100 TL'iken kimi insalar için bu rakam 10,000 TL'ye kadar çıkabilir. Bu fiyatlar dünyanın 99.5% için çok yüksek olabilir, farkındayım. Ama geri kalan 0.5%'lik kesim için gayet sıradan rakamlar. Zaten bu adı geçen markalar da sadece belirli bir kesime hitap ettiği için çok da anormal karşılamıyorum ben bu fiyatları. Tabi insan her zaman için kim olursa olsun, cüzdanı ne kadar dolgun olursa olsun verdiği paranın karşılığını almak ister.

    YanıtlaSil
  8. Pelinim eminim B.C. amcamiz senin bu postundan bir parcayi alir pazar gunu in-out bolumune koyar:) bkz:demet sabanci-edvina ozyegin-nina ricci.

    YanıtlaSil
  9. Bune ya cidden raba alırım yahu =)

    YanıtlaSil
  10. ama ben istiridye çantayı çok sevimli bulmuştum, fikir olarak çok hoşuma gitmişti, chanel olmasından bağımsız olarak... tabi fiyatını mantıklı bulduğumdan değil, ama şirin işte :)

    YanıtlaSil
  11. Hazir bizler bu parcalarin fiyatlarini taze taze irdelemisken eminim adi aklimdan gecen 1 hanim onumuzdeki hafta icinde en azindan birini giyer gezer, bize de cenemizi yormak duser. :)
    gardrobunu degindiginiz unsurlarla bilinc degil salt marka uzerine kurmus insanlar oldukca bu fiyatlandirmalarin da sonu gelmeyecek malesef bence.

    YanıtlaSil
  12. Calvin Klein'in gecelik gibi elbisesine de o kadar para istemesi musteri ile dalga gecer gibi resmen.

    YanıtlaSil
  13. sezonluk kıyafetlere bir servet harcamak yerine o markaların klasikleşmiş ürünlerine para harcamayı tercih ederim...mesela chanelin meşhur 2.55 çantası,burberry trençkot gibi...LV yaz elbiseleri çok cici ve çok şık ama değmez diye düşünüyorum çünkü bir sezon sonra onlarda out'lar listesine dahil olacak.

    YanıtlaSil
  14. Acik gorus sinirlarimi zorlayarak bakinca o parayi haketmeseler de bazi parcalar gercekten cok guzel. Ama birkac tanesi dalga gecer gibi resmen. Marc Jacobs'un payet etegini o paraya satin almayi birak ustune para verseler giyip sokaga cikmam. Ne guzel ne de kaliteli gorunuyor. Calvin Klein'in gece elbisesi en minimalist designer icin bile karaktersiz kalmis.

    YanıtlaSil
  15. Her zamanki gibi bütün postları okusam da bu aralar yorum bırakamıyorum ve bu beni üzüyor :( Neyse cidden fiyatlar uçuyor kullanılan malzeme el işçiliği tamam bi yere kadar ama bu kadar para modayı öldürüyor ve Haute Couture'ü bitiriyor HC kıyafetler de ortalama aynı fiyatlara sahip ondan Moda evleri ready-to-wearlara HC'ümsü şeyler yapıyor ve para peşinde koşuyor olmuyor ama bu böyle Moda para değildir hayatını bu işe adamış insanlardan bunu anlamala<rını beklerdim yani Lv yumurtadan yapılmış bir clutch var evet pahalı olmalı ama 101 bin değil 50 55 olmalı o croco mantodan ise bahsemiyorum bile zamanım yok masalef 10 dk sonra pc saati bitiyor esen kalın

    YanıtlaSil
  16. Marc jacobs etek outnet e dusmus bile hem de 2bin kusur dolara:))))

    YanıtlaSil
  17. Yüreğime inecek :))

    Aybi

    YanıtlaSil
  18. 300bin dolara bir kaban alsam sanırım onu giymeye kıyamam direk müzeye falan kaldırırım ;)

    YanıtlaSil
  19. 300 bin TL kroko caban? ev degil bu parayla yeni bir yat alanabilir. Ucuk fiyatlar, yani anlam veremiyorum. Tek keliymeyle sacmalik. Ayrica blogunuz cok hos, cok begeniyorum!

    YanıtlaSil
  20. fiyatlar uçmuş.Değmez.

    YanıtlaSil
  21. Lüks ürünler her zaman olmuştur. Tarihi İpek Yolu'nda develerin üstünde aylarca taşınan ipek dokumalar bugünün lüks kıyafetlerinden bile pahalıya mal oluyordu. Ama alıcıları da ona göreydi. Bu yazıdaki kıyafetler de, HM, Zara, Mango müşterisine hitap etmiyor zaten.

    Bir kabanı 300 bin liraya nasıl satarsınız? Marka etiketi olacak, tamam. Ünlü bir tasarımcının imzasını taşıyacak, tamam. Olağanüstü bir işçiliğe sahip olacak, o da tamam. Ama aynı zamanda, çok değerli, nadide malzemelerden yapılmış olmalı ki o fiyatı hak etsin. Bir kroko çanta 10-15 bin dolara satılıyorsa, bir kroko kabanın da 300 bin lira olması normal, çünkü talep ne kadar fazla olursa olsun dünya krokodil üretim kapasitesi belli. Nadir olan değerlidir, lüks ürünler tam da bu mantığa uyarlar. Pahalıdırlar çünkü herkesin sahip olamayacağı bir şeye sahip olma deneyimi sunarlar.

    Aynı mantık kürk için de geçerli. Son 5-6 yıldır kürk talebi sürekli artıyor ve buna paralel olarak fiyatlar da artıyor. Hadi vizon, tilki gibi çiftliklerde yetiştirilen kürkleri talebe göre arttırabilirsiniz. Ama samur, vaşak gibi yabanı hayvan kürklerinin arzını kolaca arttıramazsınız. Bu da zaten pahalı iken iyice pahalı olmalarına yol açıyor.

    YanıtlaSil
  22. @Çoşkun Hürsel,
    Genel olarak dediklerine katılıyorum ve biliyorum ki kürk ve deri konusunda uzmansın ;3 Ama bence o lv kaban 300 bin tutmaz asla... Kaban karşılaştırabileceğim bir şey yok ama çantaya bakalım, sezonluk bir çanta krokodil bile olsa 60 bin lira etmez bence sezonluk çantalar her zaman daha pahalıdır ama iş bu boyutta lükse gelince klasik parçalardan yana kullanmak daha akıllıca ama bu benim kişisel görüşüm, hatta az öncekileri boş ver. Ben şahsen bu fiyata bir krokodil pek rastlamadım (Hermes gibi ultra lüks markaları saymıyorum) ve lv'dan beklemezdim bu fiyata bir ürün bi kere.. Onun dışında ayakkabılar mesela geçen sezon fetişte krokodil 11 binlik bir bot vardı şimdiki stilettolarda 12 gibi hala bir iki bin düşük olamalı diyorum çünkü tasarım ürünlerde çok fark etmese de krokodil derisi ürünlerde bot ile stiletto arasında fark olmalı bence.

    Onun dışında bir konu hakkında da tanışmak isterim, o ürünleri geçtim de Lv elbiselerinin fiyatları ne öyle?! Onlarda değeceğini söyleyebileceğimiz hiç bir şey yok bence ne kadar güzel olsalarda.. Onlara baktığım da güzelliklerinden başka aute-couture'ü öldüren para tuzakları görüyorum.

    Haute couture diyince aklıma bi de şu geldi ki bu denli lüks parçaların ready-to-wear olması saçmalıktan öte değil bence haute couture çalışmaları gerekir ki müşteri de istediği özellik duygusuna kavuşsun. Kısaca insanlar para için modayı harcıyor bence, haute couture bir parça olsa hiç lafım yok ama ready-to-wearın doğasına aykırı bi kere..

    Bu da ilk konuşmamız oldu sanırsam :)

    YanıtlaSil
  23. Fazılhan, konuşmamızda söz sırası bende galiba:) Olaya kullanılan malzemenin değeri açısından bakalım. Mesela ben Quentin Mackay'ın Persia çantalarına bayılıyorum, imkanım olsa sevgiliye hediye almak isterim:
    http://www.quentinmackay.com/product-details/persia-black-cerille-calf/

    1600 sterlinlik bu çantada malzeme siyah deriden siyah krokodile dönüşünce fiyatı birden 10 katına çıkıveriyor!

    http://www.quentinmackay.com/product-details/persia-gt-porosus-crocodile/

    Demek ki bir çantaya yetecek miktarda krokodil derisinin maliyeti 15 bin sterlinmiş!

    Ben de diyorum ki, LV krokodil kabanda kullanılan deriden 5-6 çanta veya 10-15 ayakkabı rahat çıkar. Tabii krokodil derisi muhtemelen normal deriye göre çalışması çok daha zahmetli ve özel işçilik isteyen bir malzemedir...

    LV bu kabandan kaç adet üretmiştir? Kaçı satılır? İndirim sezonuna kalır mı? Bence bunlar da kritik sorular.

    Bir de şöyle düşünebiliriz. Bundan 20 yıl sonra, bir müzayedede bu kaban pekala 500 bin-1 milyon liraya alıcı bulabilir. Veya diyelim Feryal Gülman bu kabanı alırsa, ileride kurulacak bir Feryal Gülman Moda Müzesi'nde sergilenecek en dikkat çekici parçalardan biri olabilir.

    YanıtlaSil
  24. Coşkun Hürsel,
    Teşekkürler aydınlattığın için :) Kabanın fiyatı normal görünmeye başladı gözüme :) Ama hala çanta konusunda takıntılıyım bu lv croco çanta Quentin Mackay'dan 11 bin tl daha fazla ve her ne kadar klasik bir tipi de olsa sezonluk bir çanta gibi geliyor bana.. QM hem 11 bin daha ucuz hem daha zamansız. Ayrıca bu denli fiyatları lv'dan görmekte beni şaşırtıyor hala...

    Ama ben hala kaban'ı Haute-Couture olarak çalışmaları gerektiğini düşünüyorum ready-to-wear'da adeta komik kaçmış bence ve müşterinin özellik istediğini de karşılar.

    Onun dışında Vintage müzayedelerinde iyi para bulur bence de veya bir moda müzesi için mükemmel bir parça ama Feryal Gülman'dan beklemiyorum çünkü her zaman akıllıca alışveriş yaptığını belirtiyor bu kaban o imajı sarsmakla kalmaz bitirir yıkar parçalar aynı zamanda başka eleştiriler içinde cesur olmak lazım hele Türkiye'de yaşıyor isen. Ondan bence LV Türkiyeye heç göndermesin bu kabanları falan filan zaten özel siparişle gelir ama neyse :) Laf olsun benimki de :)

    YanıtlaSil
  25. Bir de yorumlarda Gamze mesela "O paraya onu alacağıma Hermes, Chanel alırım" demiş. Şöyle düşünün: Zaten oldukça geniş bir Hermes, Chanel, LV çanta kolleksiyonunuz var, o zaman ne yaparsınız?

    YanıtlaSil
  26. benm param olsa dahi bunlari alsam babam alir beni ibret olsun diye derimi yuzer tuza bastirir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.