2012 CANNES FİLM FESTİVALİ - Vol.1

Gözümüz aydın Cannes Film Festivali dün başladı. Yine bolcana kırmızı halı şıklıklarıyla geçecek günler bizleri bekliyor. Elimden geldiğince yıldız isimleri gün gün ele alacağım. Fotolar yüksek kalite her detayı rahatlıkla görebilirsiniz.



Birinci gün en şıklarım sırasıyla Eva Herzigova, Diane Kruger, Tilda Swinton ve Virginie Ledoyen.



Eva Herzigova Dolce&Gabbana elbisesi içinde bir içim su. Kristal taşlı elbise tek başına adeta bir sanat eseri güzelliğinde. Ve elbise Eva 'nın üstünde şairane bir güzelliğe kavuşmuş. Chopard gerdanlığı yakaya ve elbisenin havasına müthiş yakışmış. Saçı ve makyajıyla son zamanlarda gördüğüm en iyi Eva Herzigova diyebilirim. Clutchı keşke daha sade bir seçim olsaymış. Hem taşlı hemde altın renkli olmasıyla elbisenin önüne geçmek ister gibi duruyor. Ama genel görünüm çok başarılı. O yüzden bu ayrıntıya gözümü kapayabilirim.





Diane Kruger 'ın Giambattista Valli elbisenin kesimi ilk bakışta beni hiçmi hiç heyecanlandırmadı. Hatta görmeye alıştığımız sıradan bir model bile diyebilirim. Ama Cannes 'ın kuvvetli rüzgarı sayesinde elbisenin havası bambaşka bir güzelliğe bürünmüş. Uçuşan eteklerle ve Diane 'ın artistik taşıyışıyla ortaya muhteşem kareler çıkmış. Elbisenin aynı anda hem nane yeşili hemde bebe mavisi tonlarındaki renkleri sarhoş edici güzellikte. Her zamanki gibi kusursuz saç modeli ve makyajıyla Diane Kruger 'ı en iyiler listeme almamak imkansız !



Tilda Swinton 'ın üstünde gerek yoğun ipek tafta gerekse model olarak herkesin beğenemeyeceği bir elbise görüyorsunuz. Elbette bir Haider Ackermann. Bu kadının vücut dili ve heykelimsi duruşuyla giydiği her elbiseye karakteristik bir hava katmasına hastayım !! Saçı ve varla yok arası makyajıyla muhteşem görünüyor.



Listemin süpriz ismi ise Fransız yıldız Virginie Ledoyen. Üstünde gerek tenine gerekse vücut yapısına çok yakıştırdığım sade bir Elie Saab görüyorsunuz. Saçı ve makyajıyla çok zarif bir hava içinde.

2 isim varki kendilerini nereye koyacağımı şaşırdım. Ne çok iyi diyebiliyorum ne de kötü. Biri Fan Bingbing diğeride Lana del Rey..



Fan Bingbing 'in kendi kültürünü uluslararası bir festivalde Christopher Bu tasarımı kıyafetinin her santimetre karesine yansıtması milliyetçi ruhu kabarık olanlar için ideal olsa gerek. Saçı, makyajı, elbisesi herşey bir bütün olarak çok başarılı. Ama benim gibi bas bas bağıran görünümlerden hoşlanmayalar içinde göz yorucu bir görünüm olsa gerek.



Lana del Rey 'in Alberta Ferretti elbisesi yakışmış. Yaka kesimini sevdim. Gerdanlık müthiş güzel. Ama bir şarkıcıdan çok bir sinema oyuncusu görüntüsünü sevmedim. Biraz orjinallik isterdim kendisinden. Birde o uzun saçların verdiği demode havasını sevmiyorum.

Ve yavaş yavaş 1. günün felaket görünümlerine geçelim ;





İlk sırada bir Marchesa felaketiyle karşı karşıyayız. Bu uzun kuyruklardan ve anlamsız taşlardan pullardan içime fenalık geliyor. Eva Longoria elbisenin içinde adeta kaybolmuş. Her yerden bir kumaş, kuyruk, detay üstüne detay. Birde üstüne ağırmı ağır bir topuz modeli koydunuzmu ortaya en sevmediğim görüntülerden biri çıkıvermiş. Fazla kokoş diye tabir ettiğimiz bir görüntü için Eva bizlere harika bir örnek sunmuş. Hele arkadan çekilmiş resme bakarsanız ne demek istediğimi daha net göreceksiniz. Dizden başlaması gereken kuyruk Eva 'nın neredeyse baldırından başlamış. Sadece muhteşem Marchesa clutchını beğendim o kadar.

Akşam verilen özel yemeğe ise bir Alberta Ferretti seçmiş. Ve yine elbisenin fazla tül detayları arasında kaybolmuş gitmiş. Bu tarz kıyafetleri daha uzun boylular giymeli ki detaylar göze batmasın.



Bir diğer allı pullu teyzelerimizden biride Freida Punto. Michael Angel imzalı elbisenin bel bölgesi çok manasız. Sanki peplum elbise yapmak istemişte son anda vazgeçmiş gibi bir görüntüsü var. Osmanbey mağazalarında bulabileceğiniz ucuz haute couture parçaları andırıyor.

Yemekte giydiği Versace elbisesini de sevmedim. Hem çok pullu hem de çok karanlık bir görüntü yaratmış.



Jessica Chastain çok güzel bir Alexander McQueen içinde. Elbisenin havası, sadeliği ve güzelliği tam benim kalemim. Bayıldım. Ama gelin görünki o memelerin kötü görünümü tüm neşemi kaçırdı. Hem bu kadar genç yaşta sarkmış hem de biri yukarda biri aşağıda. Kırmızı halıda kötü görünmek için bundan daha ideal ne olabilir ki ?! Halbuki saçı ve makyajı ne kadar güzel.

Kırmızı halı dışında film tanıtımlarında 2 önemli görüntümüz var. Biri Diane Kruger 'ın Versus elbisesi diğeri ise Tilda Swinton 'ın Haider Ackermann kıyafeti.




Diane Kruger 'in orjinal seçimi için koca bir bravo. Ama zaten ip gibi ince bir bele daha da ince gösterecek illüzyonik bir görüntü kattınız mı işin rengi değişiyor. Ortaya anoraksik bir görüntü çıkmış ki hiiiiç hoşuma gitmedi. Bacaklarda çırpı gibi pek bir fena görüntü içinde. Lakin böyle bir elbiseye en doğru formda bir Jimmy Choo Katima seçmesini taktir ettim.



Tilda Swinton ise yine bir Haider Ackermann kıyafetiyle beklenilmedik bir lady-like şıklığı içinde. Kıyafeti sıradan görünse de yumuşak renklerdeki uyuma bayıldım.


Share

Yorumlar

  1. Lana Del Ray'in tırnaklarını her gördüğümde içim kalkıyor.

    YanıtlaSil
  2. Pelin'cim,benim bu listede en şıkım Diane Kruger'in G.W elbiseli hali... Zaten bu pastel tondaki mavi ve yeşilleri açık tenli sarışınlara yakıştırırım.En beğendiğim o oldu,diğer elbisesi de farklı oluşu ve gerçekten mükemmel taşıyışıyla beğendim.Lana del Rey'in ,eğer ben yanlış görmüyorsam dip boya zamanı gelmiş geçiyor...Eva LOngarıa o elbiseyle çok kötü,bu balık elbiseler için gerçekten uzun bir boy ve mükemmel vücut gerekiyor,çok göz yorucu.Freida Pinto benzetmene bayıldım,aynen dediğinden:)Tilda Swinton'un H.Ackermann etek ve gömlekli halini sevdim,kadın hep aynı tarz maskülen giyindiğinden bu hali hoşuma gitti,zaten boylu-poslu ,kalem eteği güzel taşımış.

    YanıtlaSil
  3. Eva Herzigova, Diane Kruger, Tilda Swinton ve Virginie Ledoyen.zaten asil olanlar belli__________

    YanıtlaSil
  4. Eva hergizova ya bayıldım!:)))) 10 numara!!!!
    Eva longoria felaket olmuş:((( diane kruger müthiş diyemem ama tarzını seviyorum ve cok güzel buluyorum:) gayet sıradan bir tuvalet fakat renk ve tarzın buluşması diyorum:) tilda sw. Kendi gibi !! standart zevke hitab etmeden havasını ve farkını koruyor ve bizi de farklı görüntüsüyle keyiflendiriyor:))
    Selinn

    YanıtlaSil
  5. benim favorim Eva Herzigova...hatta ben de blog umda aynı soruyu sordum :)
    http://bb-shoppingtogether.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Eva nın boyu elbisenin kuyruğundan kısa. Nasıl taşımış elbiseyi anlayamadım. Eminim çok ağır bir elbisedir. Elbise kadar o elbiseyi taşımanın ne kadar önemli olduğunu Lana'ya bakınca insan daha iyi anlıyor. Elbise bence çok sünepe durmuş. Diane'nin ikici elbise içindeki zayıflığı bence rahatsız edici. Bir de genelde insanlar resimlerde olduğundan biraz daha kilolu çıkar. Düşünemiyorum valla.
    Ben bu tür siyah ayakkabıların bacak boyunu kestiğini düşünürüm hep. Gerçı hanımefendinin bacak boyu gayet iyi ama yinede benim gözümü tırmaladı.En çok Eva yı beğendim ama acıkçası vay anasını da demedim.

    Aylin

    YanıtlaSil
  7. bir de jane fonda var ki "bedeninize nasıl bakmalısınız?" sorusunun yürüyen cevabı.. :)

    Zehra

    YanıtlaSil
  8. Jane fonda bir ropartajinda söyle dedi ;izledim , süper kadın:) soruyorlar:
    -bu güzelliğinizi neye borclusunuz,
    Cevabı su:)
    -yarısı genetik, yarısı para:)))
    Selinn

    YanıtlaSil
  9. Diane Kruger mavi elbisesiyle sanki vogue dan fırlamış gibi o uçuş halleri felan çok fotojenik ...bide bu sene cannes biraz sönük gibi

    YanıtlaSil
  10. o bu değil de diane krugerda erkek tipi kelleşmemi var yoksa bana mı ööle geldi :)? saçlarını topladığı resme bakın, kadıncağız güzel sütün gibi falan ama saçlar gidici :(
    gamze

    YanıtlaSil
  11. İlk üçüm: 1- Diane Kruger nane yaşili uçuş uçuş elbisesiyle çok şık. 2- Elie Saan yine çok güzel bir iş çıkarmış Virginia 'da gayet güzel taşımış. 3 - Eva Herzigova ne giyse yakışıyor tiplerden D&G içindede gayet hoş duruyor.

    Freida Punto, Versace elbisesi ile çok fena durumda. Birde canım Alexander McQueen'e yazık olmuş.

    gulnihan

    YanıtlaSil
  12. ilk defa eva herzigovayı ucuz ve basit görmedim bu ödül töreninde. her sene en dekolte ile ben buradayım diye bağırırken görüyordum. nasıl olduysa hayatının en kaliteli anını dün göstermiş herkese. demek ki sarışınların 40 ından sonra akılları başlarına geliyormuş:) geç olsunda güç olmasın diyelim. diane krugerin her iki elbisesinede bayıldım. rüzgarın uçuşturmasından belki kaynaklanıyordur ama prenses gibi bişey olmuş. mini elbisesine öldüm bittim, ayakkabılarıylada çok iyi gitmiş.

    YanıtlaSil
  13. İlk günü hiç beğenmedim sadece aralarında Diane en iyisiydi ama romantikliği ona yakıştıramadım. Diane her zaman dinamik modern seçimleri çok daha iyi taşıyor. Onun elbisesi değil benim için. He ama uçuşması falan kusursuz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  14. Eva Hertzugova diyorum baska birsey diyemiyorum. Eminim gumus bir kucuk cantanin daha guzel yakisacagini Evayi giydirenler biliyordu ve neden boyle bir secim yaptilar? Gercekten merak ettim.
    Guzel post icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  15. Diane Kruger ın saç modelinin ne gibi bir kusursuzluğu var anlayamadım.gayet sıradan çirkin bile denebilir.

    YanıtlaSil
  16. eva hertzugova cok cok vurucu .ilgiyle takip ediorm bi kac sorum olucak yazdgım markaların okunuşlarını yazabilr misin:) bu konuda sana cok yükleniyoruz.
    marc jacobs
    harvey nichols
    chloe
    gurleain
    Dsquared
    River Island.teskr ederm :)

    YanıtlaSil
  17. Diane Kruger'ın yeşil kıyafetli haline bakmaya doyamadım. Ancak mini etekli durumu, bana korunmaya muhtaç çocukmuş gibi geldi. Annem görse, ağzına 2 lokma börek sokmaya çalışır :))

    Tilda Swinton adeta mumya görünümüyle büyüleyici olmaya devam ediyor. Her iki haline de bayıldım.

    Eva Longoria sanırım bir gaflet anındaymış. O nedir öyle ya? Kimbilir bu kıyafet için ne uğraşılmış, bu look için kaç kişi görev yapmış ve hazırlanılmıştır. Yazık olmuş, ne diyeyim.

    Pelincim, resimler de, yorumlar da harika, devamını bekliyorum.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Diane ve Tilda bence bir insan her zaman bu kadar mükemmel görünmeyi başaramaz , herkesi kandırabilirsiniz ama beni asla ! Sizin birer android olduğunuzu düşünüyor ve sinsice dünyayı ele geçirme planlarınızı ifşa etmeyi kendime bir görev ediniyorum !!

    YanıtlaSil
  19. Ben hiç kimseyi beğenmedim sadece Diane güzel bayıdım elbisesine ve ışığına çok güzel görünüyor. Eva Hertzugova hakkında herkes çok iyi yorum yapmış ama ben beğenmedim. Saçı hoşuma gitmedi. Elbiseyi de beğenmedim. Tilda Swintow çok kötü benim için. Affederseniz ama yürüyen ceset gibi. Hiç beğenmedim. Eva Longoria ne yapmış anlamadım. Her davette prenses görünme çabasından vazgeçsin lütfen. Bu Eva'nın nişanı falan değil Cannes film festivali birileri eva'yı dürtsün kendine getirsin. Tam umutsuz ev kadını. Sanki bile bile dikkat çekmiş için giymiş ama gözümüze sokmuş yani kendini. Angelina'nın bacağını tercih ederim:) Daha kim vardı bak unuttum!!:) Gerdanlıklı kadını da beğendim. Adı çıktı aklımdan ama güzel olmuş özellikle gerdanlık bitirdi beni. Ama genel olarak çok wow dedirten bir şıklık yok. Yapacak birşey yok önümüzdeki elbiselere bakıcağız:))

    YanıtlaSil
  20. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  21. ceren aynen benimde o tırnaklara içim kalkıyor resmen iiii !!

    herkesin benim favorilerimle aynı düşünmesine sevindim. demek ki doğru yoldayım yoldayız :)

    zehra jane fonda 'yı ele almadım. zaten kısıtlı zamanım var favori isimleri seçmek zorunda kalıyorum :(

    selinn kadın süper demiş. saygıyla eğiliyorum karşısında :)

    sibel haklısın banada sönük görünmeye başladı ki çok üzücü bir durum :(

    gamze haklısın ne yazık ki birde ince telli saçların varsa durum daha da vahim.

    derya bende eva'ya çok şaşırdım. yoksa her daim cannes rüküşlerim içindedir kendisi :)

    sanem yardımcı olurum elbette. okunuşları gibi yazıyorum.
    mark yakobs, harvey nikıls,kloe, gerlen, disikuard (bunu türkçe yazmak zor hatam olabilir ona göre :) ve rivır aylınd.

    py teşekkürler. o börek benzetmene koptum :) artık öyle anneler kalmadı ama. şimdi ne kadar az yerse o kadar iyi diyen anneler devri hihihi :)

    HouseOfAnka süper dile getirmişin :) hadi diane bir derece ama tilda kesinlikle bir android :)

    gamze 'cim yapma etme eva 'ya kusur bulamazsın bence süpeeer :)

    HİLAL'LE teşekkür ederim çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  22. Hihihihi:)) Çikolata yerken bir daha bakıyorum eva'ya:) Hem 2.günü görünce eva gül suyu şamda kayısı çölde vaha hint kumaşı falan oluyor!!:) Eva candır caaann:))

    YanıtlaSil
  23. Diane Kruger müthiş versus elbisesiyle hiç de anoraksik falan görünmyo bacaklarda müthiş hemen çırpı mırpı demesek hermen türk kadını mode on:)

    YanıtlaSil
  24. Eveeet ben geç kaldım galiba :/ Neyse işe koyulalım hemmen :)
    Eva Herzigova, çoook güzel! Bir kere Dolce&Gabbana'sı harika! Fiziği ile her şeyi ile mükemmel. Clutch da iyi gitmiş bence ama evet önüne geçmek ister gibi, haklısın.
    Diane Kruger'ın Giambattista Valli'si evet biraz sade. Ama ben her türlü beğendim, tabii rüzgar mükemmelleştirmiş o ayrı :) Tonları cidden çok hoş bir mint bir bebe mavisi bir su yeşili :) Sade makyajı da ayrı bir güzel :)
    Tilda Swinton, al ben beğenmedim :D Tilda'nın genel havasından pek hoşlanmam zaten. Elbise de ipek bu ren ile tam babane havasında bence.
    Virginie Ledoyen'e Elie Saab'ı müthiş yakışmış! Çok sade ama o kadar da şık olmuş! Cidden çok zarif!
    Fan Bingbing genel olarak şık. Zümrüt küpeler, clutch çok hoş olmuş da elbiseyi beğenemedim ben. Ama havasına olmuş.
    Lana Del Rey, Canım aşkım birtanem ♥♥♥♥♥♥ neyse bence çok yakışmış, elbise de güzel, gerdanlık harika, çok şık!! Burada ayrılıyoruz Pelin ablacım, bence tarzını kırmızı halıda güzel yansıtıyor, orjinal değil diyemeyiz MET galasında çok orjinaldi bence. Ama öyle afilli marjinallikler sergilemeden güzelliğini ortaya çıkarıyor ve çok iyi yapıyor bence. Ve o saçlar bence harika! Sakın Ablişkomun tavsiyesine uyma hayatım, be saçlarına bayılıyorum ;) Ve onlar onu o yapan yeni bir isim olsada bütünleşmiş bir parçası biieeence :D
    Eva longoria Marchesa yanlış tercih hem minyon tipinde komik durmuş hem de çok cafcaflı olmuş. Alberta Ferreti ile fena değil bence. Ama kesinlikle iyi diyemeyiz.
    Freida Punto'nun Michael Angel tasarımı mıdır nedir o elbise iğrenç! Çok ucuz bir görüntü çıkmış. Versace'si de Donatella art deco koleksiyonu çıkaran markalara özenmiş, ama biraz da Versace katıyım derken batırmış gibi duruyor.
    Jessica Chastain'in göğüslerinden biri yukarıda biri aşağıda çok kötü ama gelin görün kalan herşeyi çok güzel, sadeliği ile ilginç bir görüntü oluşturduğu için ben hala şık diyorum.
    Diane Kruger bence bacakları dışında pek de anoreksik görünmüyor. Versus'u çok yakışmış, Jimmy Choo'ları harika tercih!
    Tilda'yı yine beğenmedim, eteğin rengi patlamış bence..

    Aaaa Chloe, kloe miydii? Ben hep Kloi şeklinde söylerdiim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.