Saçlar Kadının Tacıdır..

Tabi doğru kullanılırsa. Yani ten renginize uygun saç rengini ve yüz şeklinize gidecek en doğru kesimi tutturursanız.

Mesela esmer tenli bir kadının saçlarını inatla hakiki bir sarışından daha sarıya boyatması Türk kadınlarının en çok yaptığı yanlıştır. Hele birde bunun kaşlarının karalığına dokunmayıp saçlarını sarıya boyatanları varki sözün bittiği yerdir. Buğday tenli hanımlar esmerlere oranla biraz daha şanslı. Hafif bir röfle ya da usta bir elden çıkma balyaj ile gayet hoş görünebilirler. Ama rica ederim lütfen ama lütfen esmer hanımlarımız saç renkleriyle oynamasınlar.

Sizlere ne demek istediğimi anlatmak için birbirinden güzel örnekler buldum.




Mesela Sedef Baran. Saç dibi simsiyah, kaşlar kapkara ama saçlar platin. Böylesi zor bulunur :)




Mesela Zeynep Ilıcalı. Esmere yakın koyu bir buğday tene sahip. Ve bu tene kızılımsı bir sarı renk. Çok fena. Yanındaki hanımın aslan yeleleri ise 90'lardan çıkmış gibi. Bu model artık demodeninde demodesi. Yoktur daha ötesi. Birde zilyon kere dediğim gibi bu kadar yanık ten üstüne fazla makyaj olmuyor olmuyor olmuyor !



Birde topuz ya da at kuyruğu model yapıp ön kısmın koyu uçların açık göründüğü tonlama var. Buna birde modelin absürtlüğünü ekledik mi felaketlerin felaketi bir görüntü çıkıyor ortaya. Mesela Sedef Altunbaş. Çok beğenirdim bu kızcağızı. Olaylı evliliği ve sonrası gelen beklendik ayrılığıyla bir zamanlar memleketin gündemini epey meşgul etmişti. Boşanması sonrası ortadan tamamen kayboldu. İyi de etti. Ama seneler sonra kendisini bu halle görmek istemezdim. Şeker Kız Kendi kıyafetiyle hayatımda görüp görebileceğim en felaket saç modeliyle ne diyeceğimi ne yazacağımı şaşırdım. O sallantılar nedir sorarım size. Valla içimden o iki sallantıyı tutup güzel afilli bir fiyonk yapasım geliyor. Nasıl bir ironiyse artık hanımefendi bir de modacı olmuş ve gelinlik tasarlamış. Tam bir şenlik :)

Sanırım bu koyu tene sarışın olma inadının tüm suçlusu Rihanna ve Beyoncé. Onlara da yakıştırmıyorum. Şayet koyu ten ve en uygun saç renginde iyi bir örnek isterseniz size Jennifer Lopez 'i tavsiye ederim. Kanımca koyu kestane saçlarına attırdığı bal rengi (bakın sarı değil bal rengi diyorum) röfleleriyle buğday/esmer tenlilere en doğru örnektir.




Share

Yorumlar

  1. Hay cok yasa! Inatla esmer kadinlarin buyuk bir kisminin sarisin olma israrini gercekten anlayamiyorum. Bir donem sari balyaj akimina kapilmistim, neyse ki cok kisa surdu.Simdi donup fotolara bakinca resmen komik buluyorum o halimi ki kumral olmama ragmen. Her kadinin bu yanlistan kisa surede donmesi dilegiyle :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş şekerim ellerine sağlık..geçen gün arkadaşlarımdan bir ''esmerler saçlarınızı sarıya boyatınca sarışın değil YATTARA oluyorsunuz'' yazmış bayıldım:)))

    YanıtlaSil
  3. Her kez iyi bir kuaföre sahip olamıyor. Birde kendinle ne kadar oynarsan okadar iyi oldugunu mu dusunuyor insan bilemiyorum. Ornekler pek feci birde insan bu duruma parasıyla düşüyor ne acı.

    YanıtlaSil
  4. ilk olarak iyi ki döndünüz demek isterim. saç konusuna gelirsek, ben çokça hatayı kuaförlerde buluyorum. onlar da her koltuğa oturana aynı şeyi öneriyor ve uyguluyorlar. sayelerinde ortada tek renk saçlı kimse kalmadı :)

    YanıtlaSil
  5. Sedef Baran 20lik sosyetik kadinlara ozeniyor .Bakmis hepsinin saci sari ,boyativermis o da mahalle berberinde en sarisina.Pirilti mi giyiyorlar,cekmis pazardan en piriltilisini.Yaniyorlar mi gelmis ciger kivamina.Dekolte mi lazim, acmis gogusleri.Sonra da anlamamis eksik nedir ,neden olmamis.
    Ben sahsen boylelerine cok uzuluyorum.Ozlerine donsunler.cok daha iyi gozukurler.boyle acinacak hale gelmezler.

    YanıtlaSil
  6. Yukardaki turk hatunlarin hepsi birbirinden facia! Ne yani allah askina goze guzel mi geliyor? Hic bir kimse uyarmiyormu bu insanlari? Parlayan ciltlerinede pudra tavsiye ediyorum concealer olayini abartmalari yerine. Zaten su porno yildizi beyaza kacan sar rengi kim icat ettiyse elleri kirilsin, resmen icim kalkiyor artik hele birde pembe ruj ve bronzluk eklendimi cumbus baslasin.

    Jenniferi cok begenmemin sebeplerinden biri saci ve ikincisi makyajidir herzaman yerindedir. Saclarida fazla abartili olmadan dozajinda olur rengini actirdigi zaman. Keske bizim turk hatunlarida 90 ve 80 lerden kalma makyaj ve sac olaylarini terk etse artik! Oh be icimi doktum!

    YanıtlaSil
  7. Oh be ne guzel kitlik doneminden sonra tosun gibi bol bol postumuz oldu:))

    En fenasi tartismasiz Sedef Baran.Kimdir bir fikrim yok ama cok kotu gozukuyor.O acayip saclar ,yercekimine yenik dusmesine yagmen sonuna kadar acilan dekolte,kiyafetler aman Tanrim!

    Sedef Altuntas da seker pembesi balon etek,yaz sicaginda kapali siyah ayakkabi,alli pullu ust,iki yandan sarkan sac... Ne diyim

    Sedefler milli felaket.

    YanıtlaSil
  8. Allahim allahim bu kadinlar en buyuk zarari hep kendilerine veririler bu hep boyledir :)) ben beyaz tenli soluk bi kizim mesela gidip asla sari yapamam zatn soluk sari suratm iyice kotu olur e yasim itibariylede suan kumral tonlarinda dolasiyorum ama jlo saci muhtesem bnde yaptirsam nasil durur acaba???

    YanıtlaSil
  9. Allahim allahim bu kadinlar en cok kendilerine zarar verio bu kesin...peliiiiinnn hazir su sac mevzusu acilmisken ya banada bi el atsaniz acaba ne diyorum blog alemi olarak¿¿ :D simdi ben beyaz tenli sari alt tonlu biriyim yani cildim cok soluk duruyo kullu kumral yaptim mesela sacimi ama fena durmadi hani acaba diyorum bu jlo saci bende de guzel dururmu??

    YanıtlaSil
  10. S.K cok guldurdun beni:~}}}
    Gercekten nedir o sedef baran hanimin hali .
    Heralde yas 60 vardir.
    Doreli dolgu topuklar aynisindan dore canta siklik yapmis aklinca:~}}} platformun krali hem de tasli tuslu:~}}}
    tu tu tu yazik vallahi billahi

    YanıtlaSil
  11. JLO'nun saç rengi ile ilgili daha dün akşam eşimle ne kadar hoş olduğunu konuştuk.

    Ama Pelincim çok alemsin yine yakalamışsın detayları çok güldürdün beni )))

    YanıtlaSil
  12. itiraf ediyorum yasım 33 cok beyaz tenliyim ama yine de inatla sacım platin sarıya yakın bir röfle, kendim cok acık kumral olmama rağmen kullanımı oldukca zor sürekli makyajlı olmanız, düzenli röfleye vakit ayırmanız, ve saclarınzı cok uzatmamanız ve sık bakım yaptırmanız gerekir, benim tek sanslı olduğum konu sacımın dip rengi cok acık ve dip boya yok sacımda bu nedenle röflem asla garip neon renklere dönmüyor, ve kasım ile uyumlu, esmerlere oranla cok sanslıyım, kuaförüm gecende kulağıma eğlim lütfen röfle için ya erken saatte ya gec saatte gel, senin sac rengini gören her müşteri aynı tonu tutturmak istiyor ve gercek sac renkleri senin gibi acık kumral olmadığından sonra papaz oluyoruz dedi, esmerken sarısın olmak daha da zor olsa gerek

    YanıtlaSil
  13. Sedef Altunbaş bu bi zamanlar Mali'nin evlenip jet hızıyla ayrıldğı kız değil mi? Kıyafeti çok feciii ve tasarımcı mı dedimnnn? Koptum şu an.

    Ben de hep siylerim ama kendimde dipler az koyu seviyorum. Ben de balyaj var hep ama diplere dip boya uçlardan bir ton koyu daha çok yakışıyor bana:( diye düşünüyorum ama...

    YanıtlaSil
  14. Zeynep I ve arkadasinin genclik ozentili saclari ve tarzlari komik duruyor bence bi postta iki tane Sedef isimli bayan olunca hangisine yorum yapacagimi sasirdim ikisinede hic olmamis diycem ve bitiricem :))

    YanıtlaSil
  15. Bu arada yine bir ilave;
    Zeynep Ilıcalı'yı boydan olduğu fotoda ilk gördüğümde Tuğba Ekinci sandım. O nasıl duruş öyle:)

    YanıtlaSil
  16. Tugcem allah iyiligi versin emi! Kopardin beni:) valla hala sesli guluyorummmm:)

    YanıtlaSil
  17. EvrimKuzey25 Temmuz, 2012

    Ben Huysuzun yorumundan sonra gülmekten ikiye ayrıldıgımdan dolayıdır kı.. yorum yapamıyorum.. saygılarımla :DDDDD

    YanıtlaSil
  18. Tam benlik konu değil derken bu alaturkalığı görünce içimdeki Tuğçe abliş uyandı ben de masal yazıyım bari dedim :)


    Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde büyülü bir diyarda çok mu çok güzel bir prenses yaşarmış. Bembeyaz teni, açık kahve dalgalı uzun saçları varmış. Her başarılı insanın etrafındaki gibi bu güzel asil kanın da etrafı yavşaklarla doluymuş. Bu güzellik duygusu noksan kızlar bizim prenses ne yapsa onu taklit ederlermiş. Böylece güzel göründüklerini düşünüp kendilerini avuturlarmış. Günlerden bir gün tam da prenses spadan odasına yeni çıkmışken balkonda çirkin mi çirkin bir koca karı duruyormuş. Kendisini Cadı ana olarak tanıtan bu kadın Kral babasının borç batağında olduğunu kendisinin haciz için orada olduğunu söylemiş. Haciz olarak ise prensese el koymuş. Kızcağızı süpürgesine attığı gibi uzun bir kulenin en üst odasına kapatmış. İlginç olansa bu kulenin en üst pencere dışında hiç girişi olmamasıymış. Aradan aylar geçmiş Prensesin internetten tanıştığı prens kulenin dışında onu bekliyormuş. Ama bizimki nasıl çıksın, prens saçlarını uzatmasını teklif etmiş böylece içeri gelip kötü emellerini uygulayabilirmiş. Bizimkiler böyle bir kaç ay daha çıkmış. Ama ne olduysa bir sonbahar akşamı olmuş. Bizim prens yine dışarıdaymış. Ama bu sefer prensesin saçlarına öyle bir asılmış ki kızcağız aşağı düşmeye başlamış. kafasını kulenin duvarlarına çarpmış oracıkta beyni akmış. Prens de telaşla onu sarayına götürmüş. Kız kurtulmuş ama artık beyninin %98'ini kullanamıyormuş yerine fanta doldurmuşlar. Bu arada kızcağızın hamile olduğu ortaya çıkmış bunlarda acilen evlenmek zorunda kalmışlar düğüne prensesin Eski kral yeni kabzımal babasından bizim yavşaklara kadar herkes davetliymiş. Ama düğün günü bizim güzel prensesin solaryumdan zencileşmiş kara bir teni, inceciiik kaşları ve platin rengi saçları varmış. Yüzüne ise badana fırçası ile makyaj yapmaya başlamış. Fantanın yan etkileriymiş bunlar. Ama bizim yavşaklar ışık hızı ile prensesin birer kopyası oluvermişler. Prensin kafası dışında kıl yumağı, gurur kaynağı pala bıyıkları, beyaz atlet ve çizgili formaları olan şövalyeleri ile evlenip nesillerini devam ettirmişler. Evet sevgili çocuklar bu bizim Homoucuzkezbançirkinsafiye dediğimiz türün nasıl oluştuğunun hikayesidir. Bir masal saatinde tekrar görüşmek üzere :)

    Yazardan not,
    Hala bakıp bakıp güldüğüm ve bu masalı için ilham kaynağım olan şiirin şairi A.T.M'e kalpçikler♥:) Şuan kısaltmasının çok havalı olduğunu fark da etmiş oldum :)

    YanıtlaSil
  19. Fazilhaaaannn :D

    Ps: kisaltilmis versiyonu hakkaten cok havali be:) you rock!

    YanıtlaSil
  20. "Valla içimden o iki sallantıyı tutup güzel afilli bir fiyonk yapasım geliyor"! :)) Hala guluyorum:))
    Sevgiler
    Nazli

    YanıtlaSil
  21. huysuzum harikasın_______doğallık doğallık paranda olsa rezilsin olmasanda artık insanın zevkine kalmış bir durum zevksizsen her halularde rezilsin __________

    YanıtlaSil
  22. Yazıda JLo'nun saçları için "bal rengi" tabirini görünce, blogumda bir zamanlar "Jessica Alba'nın saçları karamel rengi mi kestane mi?" başlığıyla yazdığım bir yazıyı hatırlattı bana:
    http://kurksever.blogspot.com/2009/11/jessica-albann-sac-rengi-kestane-mi.html

    Bence de, Türk kadınlarının en sık düştükleri hatalardan birisi bu ölçüsüz tutarsız sarışınlık sevdası. Jessica Alba, Jennifer Lopez gibi tenleri bize yakın Latin güzelleri örnek almakta fayda var...

    YanıtlaSil
  23. mükemmel bir yazı bayıldım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.