VOGUE US 'den Birbirinden Güzel Kareler !

Beni twitter 'dan takip edenler temmuz ayında yaşadığım Vogue Türkiye krizinden fazlasıyla haberdar :) Bu kriz hemen çıkmadı. Angelina Jolie kapağından sonra yavaş yavaş gelişti. Zaten ne olduysa o kapaktan sonra oldu. Son aylardaki hiçbir sayı heyecan verici değil. Ne kapak çalışmasını, ne konuları ne de editoryelleri beğenir oldum. Bunun üstüne birde temmuz ayında Ebru Şallı gibi eşsiz(!) bir stille Bugün Ne Giydim? çalışması yapılınca bende ipler koptu ! Yahu boru değil koskoca Vogue 'dan bahsediyorum. İnsan biraz özen okuyucusuna saygı gösterir değil mi ? Yok katiyette zerresi dahi yok. Kadın sadece mayo ve bikini gösteriyor. Şanslıysak ayağında bir sandalet görüveriyoruz. Hatta bazı ayakkabıları o anda ayağında olanlar değil taaa Burberry defilesinde giydikleri olup aylar önceki kareyi bize yutturmaya çalışıyorlar. Bu köşeyi hazırlayan diyemiyor mu Ebru hanım bunu koyamayız okuyucularımız çakaldır hemen anlar bizi çiğ çiğ yer diye. Kadının giydiği spor elbiseyi couture diye etiketliyorlar, resimler düşük kalite, bulanık, detaylar belli değil falan filan bu liste uzar gider. Zaten giyim kuşam işini Ebru Şallı 'dan öğrenmeye kaldıysak vay halimize. Tam böyle Vogue krizini en şiddetli şekilde yaşarken birde üstüne ağustos sayısının Miranda Kerr 'li süper felaket kapağını görünce tamamdır bu iş bitmiştir dedim. Yani anlayacağınız bundan sonra benim Vogue Türkiye ile işim olmaz. Kuaföre gittiğimde bulursam okurum o kadar. Ağustos ayında da Bugün Ne Giydim? köşesinde Demet Akalın 'ı görürsek inanın şaşırmam hatta şu anki durumlarına çok yakıştırırım.

Vogue Türkiye 'ye öfkemi kustuktan sonra Vogue US 'in ağustos sayısıyla yaşadığım aşka geçiyorum. Kapakta Marion Cotillard çok hoşuma gitmese de iç sayfalar birbirinden mest edici. Sayının konusu "Yaş". Belli yaş aralarındaki kadınları konu etmişler. Gerçi bunu temcit pilavı gibi her sene konu eder oldular ama işleyiş özenli ve tatmin edici olunca şikayet edesim gelmiyor.

Özellikle 2 çekime bayıldım. Biri efsanevi Keith Richards 'ın ailesiyle yapılan çekim. Eşi, oğulları, gelinleri ve torunları tüm aile bu karelerde. Ama öylesine güzel bir styling uygulanmış ki her sayfanın içine giresim geldi. Özellikle gelinleri model Lucie de la Falaise 'in tarzına bayıldım. 4. ve 5. sayfa muhteşem ! Ailenin hippie ve bohem karışımı stiline hayran kalmamak imkansız !



Bir sonraki sayfada ise döneminin en ünlü modellerinden Tatjana Patitz 'e geçiyoruz. Tatjana oğluyla birlikte yaşadığı çiftlikte kendisini Grace Coddington 'ın usta stylingine bırakmış. Her kare ve kullanılan markalar, kıyafetler birbirinden güzel. Ama en sevdiğim Tatjana 'nın henüz 46 yaşında olmasına rağmen yüzündeki kırışıklıkların ayan beyan gösterildiği kare oldu.



Şimdi bu gördüğünüz sayfalardan sonra geçelim Miranda Kerr 'in Miranda Kerr olmadığı, kınalı elli ve kesik bacaklı Vogue Türkiye ağustos kapağına !!!



Share

Yorumlar

  1. Kim inanır Patti Hansen'in 56 yaşında olduğuna? Çok güzel resimler, Keith Richards ve ailesinin çekimlerini görmüştüm ama Tatjana'nın çekimlerini görmemiştim. Teşekkürler, gözlerim dinlendi sayende.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl sinir oluyorum anlatamam ya anna wintour görse yıkılırdı kadin yemin ediyorum istifa ederdi vogue dan bu kadar kalitesiz olamazsiniz diye!!!!

    YanıtlaSil
  3. Ben kapakta bi sorun goremedim??

    YanıtlaSil
  4. aynen özge ulusoy yapmışlar... ebru şallı iskeletor vucuduyla arzı endam etmekte kalitesiz foto.. çok çok haklısın vogue bitmiştir.

    YanıtlaSil
  5. En azindan vogue ve instyle iyi kotu birilerini koyuyorlar.
    Elle kendi ucubik ekibini basip basip duruyor ,ööööghhh geldi.

    YanıtlaSil
  6. Pelin sana çok feci halde katılıyorum. Ebru Şallı ile Bugün Ne Giydim köşesi Özge Ulusoy'un üstüne oturmayan abuk sabuk sample kıyafetlerinden bile daha ruhsuz. Resmen midem bulanıyor bu köşenin kalitesizliğinden artık. Oysaki Ezgi Kıramer, Chicmuse, Aslı Abbasoğlu falan ne kadar heyecan vericiydi. Her gün merakla açıp bakardım, ne giymişler diye. Ebru gitsin Formsante'de kapak olsun, her sayfaya onun formunda fligran falan yapsınlar. Bence bunun müsebbibi Ebru'nun Londra'daki Burberry defilesine katılmasıdır. O günü hep beraber lanetlemeliyiz. Bence manken, model, emekli manken vb olmamalı bu sayfada. Kıyafetlerin üzerlerinde güzel durması stil sahibi olabileceklerini ve ilham verebileceklerini garantilemiyor malesef. (Bkz. Tülin Şahin, şeyma Subaşı, Burcu Kutluk, vb) Nerede bizde o model-off-duty görünümleri...

    Kapakta Miranda Kerr'in heba edilmesi de rezalet ötesi, tam anlamıyla bir waste. Velev ki huysuzum'a katılıyorum, Özge Ulusoy'a benzemiş. İki konuda da Özge Ulusoy'a vurunca kendisine garezim olduğu düşünülebilir ama yok öyle birşey, sadece çağrışım şanssızlığı diyelim..

    YanıtlaSil
  7. Tatjana Patitz'e bayıldımmm. benim güzel kadın tanımım işte bu.

    YanıtlaSil
  8. vogue.da bugün ne giydimi gördükce aman bu temmuz bir an önce bitse dedim :)
    öte yanda insan kendini paylaşmaya razı oluyorsa takipcilerine biraz saygı duymalı diye düşünüyorum eğer hoşlanmıyorsa (bunu hiç sanmıyorum) ozaman hiç yapmayacak

    gülnihan

    YanıtlaSil
  9. Pelinimmm sen çok zeki çok asil birisin yazılarına bayıldım okuyup okuyup duruyorum _____________

    YanıtlaSil
  10. ben nur fettahoğlu fotoğrafları için ümitliyim.güzel görünüyordu.

    YanıtlaSil
  11. ay beni çok güldürdün vogue güzel yerden yere vurmuşsun valla haklı olarakdan:)

    ayrıcı bu yaşta bu kadar güzel görünen bayanlara hayranım gerçi bizonları hep makyajlı özel çekimlerle görüyor olsakda yine de güzel ve bakımlılar..

    mesela ajdanın twist için çekilen mayolu resimlerindeki photoshopu bana uygulasalar bende 15lik falab görünürüm heralde:)

    YanıtlaSil
  12. Vogue'un bugun ne giydim icin isim secimleri feci gercekten.Biraz manken camiasinin disina ciksinlar.
    Ama serraya katiliyorum, bence de en kotusu elle.Sarhos parti resimlerini ,abuk subuk editorlerini gormekten gina geldi.

    YanıtlaSil
  13. Vöööggg benim için zaten geçen yıl bitmişti. sadece Aslı abbasoğlu'nun ve Gül Gölge'nin olduğu ayı severek takip ettim . O da bu isimlerden dolayı.

    YanıtlaSil
  14. Bir de aynen Vogue bizleri keriz sanmasın! O ayakkabıların Topshop olduğunu biliyorduk.Hatta İkinci Sayfa programına (Kızların) katıldığı gün giymişti fosforlu ayakkabıları ve twitterda paylaşmıştı hatta ben de aynı gün bloguma post yaptmıştım.Çünkü bu pabuçları soran bir sürü kişi olmuştu bana. Aynı pabuçlu aynı kalitedeki foto blogumda.(http://papis-style.blogspot.com/2012/02/ebru-salli-kanalturk-programinda-ne.html)

    O fotoyu yutturmaya çalışmak VOGUE markasına HİİİÇÇ yakışmadı.

    YanıtlaSil
  15. Düşündüm de Vogueturkiye'nin bugün ne giydim bölümünün şimdiye kadar en iyisi Siren'di. hele kendi tasarımı o yeşil payet elbisesi rüya gibiydi o nasıl bir işcilik nasıl bir emek hayran kalınası.
    vogueturkiye kendini affettirmek için tekrar Siren'i ağırlamalı bence ki bizimde gözümüz gönlümüz açılsın :)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Pelin, öncellikle başarılı blogun için tebrik ederim. Hergün mutlaka uğramadan yapamıyorum. Bu postundan ilgili söylemek istediğim, sana tamamen katılıyorum ve umuyorum ki birgün Derin Mermerci'yi konuk ederler. Bunun dışında, bir sorum var ki bana cevap verebilirsen çok mutlu olurum. Bütün kadınlarda olduğu gibi bende de bir çanta hastalığı var. Hayalim birgün Hermes birkin (30 cm) alabilmek. Sen bu çantaların fiyatları konusunda bilgi verebilir misin? Şimdiden çok teşekkür ediyorum...

    aysegül

    YanıtlaSil
  17. Voooggghh tr'ye bende inanamiyorum, Seyma Subasi felaketinden sonra Gul Golge ile ikinci bi sans vermistim ama Ebru Salli'yi gorunce inanamadim. Heralde YKM'den reklam almak icin yaptilar. Onunuzdeki ay Demet Akalin bencede iyi fikir!

    YanıtlaSil
  18. Hic begenmiyorum Vogue dergisini. Ciktigi gunden beride bir adim ilerlemedigini dusunuyorum. Acik soylersem dergi alirken almak aklima bile gelmiyor birde Vogue aliyim demek.
    Sevgiler. Mina

    YanıtlaSil
  19. Herkes üst tabaka ya vogue dergisinin kim giydim kosesindekileri begenmiyor. Herkes cidden her gun siren Ertan gibi feryal gülman gibi giyindigi icin digerleri olmuyor:) dergi bı kesimin zevkine mı hitap etmeli elbette seyma subasini da Ebru salliyi da begenen ilham alan olacaktır . Hoş ikisini de sevmem ama bu üst perdeden konuşur gibi ''aa olmamislari'' sevmedim sonucta derginin sorumlusu kim olursa olsun eleştirilir .

    YanıtlaSil
  20. Şu yazdığın mesajda bile Ebru Şallı, Şeyma Subaşı gibilerin tabakası hakkında yorum yapmışsın farkında mısın acaba? Burada kimse insan ayırt etmedi, tabaka ayrımı yapmadı ama dergiyi neden eleştirdiklerini bir güzel yazdı. Ama kalkıp sınıfı, tabakası muhabbeti yapan bir tek sensin Selin.

    YanıtlaSil
  21. Sen Merve misin yoksa soyleyemeyecekleri icin Merve mahlasını kullanan biri mi:) neyse konuyu kaydirdiginiz yerden devam ettirirsem sizin fikrinizi onaylıyor olacağım ki alakası yok . Sevgiler Merve hanım (!)

    YanıtlaSil
  22. Ben Merve'yim de, sen Selin misin? Demek ki sen sen değilsin ki sağa sola dedektiflik taslıyorsun.Kişi kendisi gibi bilirmiş herkesi, geçmiş olsun canım.

    YanıtlaSil
  23. Yıllardır Tatjana Patitz'in iflah olmaz bir hayranı olarak bu editoryal beni mest etti! Dilerim her kadın onun kadar kendiyle, bedeniyle barışık bir hayata erer...

    YanıtlaSil
  24. peelincin Ebru salli konusunda sana kesinlikle katılıyorum elbise giydim diyor koyduğu ayakkabi fotosun tayti görünüyor eski fotoyu koyup tüm okuyuculara haksızlık ettigini düşünüyorum cok saygisizca bir hareket zaten üzerindede ele alınacak bir kıyafet bulamadım...

    YanıtlaSil
  25. Dün dergi standını karıştırırken ben de inanamadım miranda olduğuna can sıkıntısından elle aldım. kapakta Bar vardı.aynı kapak bir kaç ülkede de basılmış .özgün değil. ama geçen ay Constannce lği vogue u sevmiştim. acaba o da mı kötüydü de ben anlamaıştım... ????

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.