Bu Bir Tasarımcının Bir Başka Tasarımcının Tasarımını Uyarlaması Hikayesidir !

Deniz Berdan hakkında konuşacağım ama markası için ne diyeceğimi şaşırdım. Ortada bir dolu marka ismi var acaba hangisi doğrudur yardımcı olun. DB, DB Berdan, DB Junk, BEG, Deniz Berdan diye toplu olarak yazmak en iyisi sanırım :)

 
 
Geçtiğimiz günlerde Deniz Berdan, markalarının Londra Moda Haftası 'na katılması şerefine İstanbul 'da dostları için bir parti düzenlemiş. Buraya kadar herşey normal. Hakkıdır yapacaktır tabiki de.
 
Ama gelin görünki parti sahibinin giydiği elbiseyi görünce hafif dozda bir elektrik yemiş gibi oldum. Çünkü elbisesi, kafes dikişi, incileri ve taşlarıyla Balmain 'in 2012 Fall koleksiyonunu çağrıştırıyordu. Ha diyeceksiniz ki Zara 'da TopShop 'da neredeyse birebir benzerleri satılıyor. Vardır elbette. Onlarla markaların kendileri başa çıkamamış biz mi çıkacağız. Orjinaline 50 bin lira bayılmak yerine üretilmiş satışa sunulmuşu aldınız giydiniz diye eleştirecek halim yok. Ama bunu ben tasarımcıyım diyen biri yapıyorsa işte orda durun bakalım derim. Bir tasarımcının başka bir tasarımcının koleksiyonundan esinlenerek model çıkartması ve bunu Londra Moda Haftası 'nda defilesinin gerçekleşmesi şerefine düzenlediği basına açık bir partide giymesinin sözlükte karşılığı nedir bir türlü bulamıyorum ?! Yani bu şöyle birşey oluyor. Stella McCartney son koleksiyonu şerefine düzenlediği partide Miuccia Prada 'nın son koleksiyonunun ana temasını oluşturan bir parçayı kendince yorumlayıp giyiyor. Şimdi anladınız mı durumu ?!


* Bu post ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Blog ismi ya da linki olmadan başka bir yerde kullanılamaz. Aksi taktirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

Yorumlar

  1. önce zengin bir eş sonrası zaten malum. Deniz Hanım ne yaparsa yapsın bize ne de Zeynep Tosun'la aynı moda haftasında isimleri geçti ya en çok bana koyan bu oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence birini tanımlarken zengin eş kullanmak önyargılı. Siren Ertan çok güzel bir cevap vermişti buna. Yeteneklisin ama eşin zengin diye evinde oturmalısın. Ama Zeynep Tosun'u keyifle takip eden biri olarak ikinci cümlenin altına imzamı atarım.Çok haklısın bu konuda çok acı oldu ne yazık ki :(

      Sil
    2. ZO ile aynı şekilde düşünüyorum. Ama Zeynep Tosun cümleniz süper olmuş tebrikler :)

      Sil
    3. DB'nin giydigi hic biseye zaten aklim ermiyor ama konuyla uzaktan ilintili bir yorum-
      cok kisa bi hatirlatma yapmak isterim, Pelin sen de zamaninda Victoria Beckham'la dalga geciodun kendi tasarimlari giyerek markasinin reklamini kendi yapiyor diye, hatta bircok kisi de sana destek vermisti, o gunlerden bu gunlere..

      Sil
    4. Ama uzun zamandır yazılarımı takip etmiyorsunuz ki VB 'ye olan hayranlığımı görememişsiniz. Ben sabit fikirli biri değilimdir. Ne kişiler için kötüden iyiye, iyiden kötüye eleştirmişimdir. Dikkatlice takip etmeden laf sokmaya çalışırsanız ancak komik olmayı başarırsınız !

      Sil
  2. Bu moda haftalarına parayı bastıran katılıyor işte sonuç da bu oluyor ...

    YanıtlaSil
  3. Bari siyah elbise uzerine işlemeseymiş de çağrışıma biraz engel olsaymış.
    Bayanlar, Pelin hanım haklı, şimdi dağılalım :))

    YanıtlaSil
  4. Eş zengin de yapıyor durumu da pek yok bu vakada, olsa orjinalini alırdı. Bütçe belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum konumuz çok başka. lütfen yine zengin eş gibi saçma sapan bir konuya kaymasın bu post..

      Sil
  5. Twitter'i henuz incelemedim ama kendisi ufaktan cildirmistir bile bu haberi degil mi Velev'im? Aynen dedigin gibi ozguven abidesi, punk prensesi, dillere destan tasarim gucumuz nasilda aslan kesilivermisti Hakaan olayinda? "Salon kadini cizgimi bozduracaksiniz banaaa" diyerekten satir aralarinda, kulaklarindan dumanlar ciktigini gorur gibi oldum:)

    Simdi gelelim bu konuya.. Kendisi bu "tasarim" hakkinda eminim "ah su bilmemne 21.yy goth/punk/cyberrock artistin calismalarindan esinlendim yarattim" gibilerinden inciler dokturebilir ama Pelin'in tesbiti ortada, fazla soze ne hacet? Cal, cirp -bakiniz sevgili kankasi Eda T.'nin itinayla yaptigi istir- sonra da esinlendim de..valla super.. Neden bir Siren Ertan bunu demiyor cok merak ediyorum? Cunku....yaz yaz bitmez...

    Bir de su botlarin hali nedir yahu?? Fetish mi, strip club modeli mi bilemem ama safi cirkin!!!

    YanıtlaSil
  6. eda taspinarın kankası sanırım su aralar kendileri baska ne beklenebilirdiki allah askına!!trajikomik haha:=) birde ne cok markasi varmıs hadi var olmasına varda asla bana hitap etmiyor birseylerede benzemiyor hicbirr tanesi ve gazetelerden okudugum kadarıyla pr calısmalarıda yok efendim katy perry giycekmiste vs vs.Lutfen birileerrriiii engel olsun herkesss modacı cıktı basımızaaa be kardesim!! Bizleri boyle detayları gorerek gozumuzu actıgın icin tesekkurler moda ve sosyete

    YanıtlaSil
  7. Evet bak şimdi çok iyi anladık durumu. iyi ki varsın Moda ve Sosyete ...

    YanıtlaSil
  8. Pelin yapma allah aşkına, ne Deniz Berdan delisiyim ne de markasını takip ediyorum. Balmain nerdeeee Deniz Berdan'ın kıyafeti nerde. evet bir ilham durumu gibi duruyor yan yana koyunca ama gerçekten kel alaka diyorum.

    Şimdi bir baktım da DB'nin geçmişine 3 boyutlu elbiseler yapmış ve bu yolda da devam etmiş sanki, bu elbise de de onun devamı gibi...

    Bir de eskisi kadar sık bakmıyorum artık bloguna, sebebi blog değil yorumlardaki kötü enerji, beğenmesek de güzel bir dille bunu izah edebiliriz sanki. Sürekli bir tu ka ka deme durumu hakim:/ Bunu da belirtmek istedim.

    Sevgiler,
    Çağla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çağla hem ne alaka diyorsun hem de evet ilham durumu gibi duruyor diyorsun.postun özeti zaten ilham gibi durmasında. bir tasarımcının başka tasarımdam ilham gibi duracak bir parça giymesinde. yorumlar içinde birşey diyemiyeceğim çünkü blog fazla okunmaya başlandı ve mümkünse herkesin uygun şekilde istediğini dile getirmesinden yanayım. arada elbette ortalığı karıştırmak maksatlı yorumlar oluyor ona da yeri ve zamanı geldiğinde müdahale ediyorum. bundan başka da birşey yapamam.

      Sil
    2. ilk bakışta evet, senin yazını da okuyup ilham mı acaba dedirtiyor, ama bence değil, gerçekten illa birşey (hata, eksiklik)bulmak istiyorsak bulunuyor durumu bu.
      Eleştirime de cevap verdiğin için teşekkürler.

      Sil
    3. Pelin Hanım, oncelikle Turkiye'deki ilk ve halen malesef tek moda blogunu basarı ile yukarılara cıkarttıgınız icin sizi tebrik ederim.Cagla Hanım, tasarımcıyım diye kendini lanse eden biri baska bir tasarımcının modellerinden ilham almaz, alamaz. Bilakis kendi trend setter olur, kendisi "ilk" olur. Deniz Berdan bariz bir sekilde orjinal model ustunde oynama yaparak bu kıyafeti yapmıs. Ayrıca Deniz Berdan'ın tasarımcı ve modacı olarak konumşandırıldıgı bir ulkede Hakan Yıldırım ve sahsen cok begendigim Dilek Hanif, Atıl Kutoglu nedir peki? Lutfen sap ve samani ayıralım... DB filan sadece magazin figurudur.Tesekkurler

      Sil
    4. ben teşekkür ederim :) nedense bizim gördüğümüz benzerliği kendisi göremiyor. göremediği gibi bir de benzettiğimiz için epey şaşırıyor.

      Sil
  9. ben o hakan yıldırım atışmalarını yazma gereği bile duymadım. kendisi olayı aldı da türk yetenekleri yeriyoruz ediyoruz değerlerini bilmiyoruza getirdi. dünyaca ünlü modacılar kendi koleksiyonlarını giyerken bizdeki örnek çok sıradışı değil mi. Bak en azından bu konuda pek orjinaliz :)

    YanıtlaSil
  10. Resmen incilerine kadar esinlenilmiş. Eğer üzerindeki Balmain marka bir elbise değilse fazla etkisinde kalmış. Balmain fotoğraflarını büyüterek bakın bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz Berdan blogundaki bir postunda'da "Bir tasarımcının ürününü yapmayı da asla düşünmem..." diye yazmıştı. Bu ne perhiz ne lahana turşusu şimdi?

      Sil
    2. üstelik bu parça model çıkarılıp da o gün için giyilmemiş resmen koleksiyonuna katmış. pesss bile diyemiyorum artık.

      Sil
  11. zara'nın topshop'ın zaten varoluş amaçları zaten designer trendlerini perakendeye yorumlayarak kullanıcıya sunmaktır; inanın hiç bir büyük markanın da bununla sorunu yok çünkü herkesin hedef kitlesi ayrı ve ortada bir de taklitler aslını yaşatır durumu var.
    deniz berdan koleksiyonuna gelince, bunda esinlenme yok demek için gözleri baya bi kararmış olmak gerekiyor. moda ve tasarım tabi ki kimsenin tekelinde değil, yeteneği olduğunu düşünen ve fırsatı olan bunu illa ki yapacaktır fakat herkes çapını bi bilse çok iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede Zara'nin Topshop'in varolus nedeni sadece designer trendleri, ama bu buyuk markalarin bunu hic sorun yaptigi anlamina gelmiyor. Google'da kucuk bir arastirma sonucu buyuk markalarin Zara'ya, Mango'ya vb. gibilere actigi davalarla ilgili haberleri bulabilirsiniz.

      Saygilar,

      Ozlem

      Sil
    2. Ingilizce bilenler ve moda ve hukuk konusunda bilgilenmek isteyenler icin guzel bir blog:
      http://www.counterfeitchic.com/

      Sil
    3. Fast fashion markalardan birinin ürün geliştirme kısmında çalışan biri olarak biraz daha net açıklayayım: yorumlamadan kastım materyal, dikiş tekniği, aksesuar kalitesi,baskıdaki çiçekler vs değişikliği gibi durumlardır. Kopyalamadan bahsetmiyordum yorumumda; kaldı ki müşteri gözüyle kopya endüstri çalışanı gözüyle kopya apayrı şeylerdir çünkü burada teknik detaylar işin içine girer.
      DB konusundaki problem şu ki hem bir designerdan fazlaca esinleniyor hem de onu yeni ve kendisine özgün bir şeymiş gibi yüksek fiyatlarla pazarlamaya çalışıyor. En azından fast fashion müşterisi ne aldığının farkında ama DB kusura bakmasın bu derece esinlenilmiş bir elbiseyi bu şekilde sunmak çizgiyi aşmaktır bence.

      Sil
  12. Artık ikoncanların esinlenme hikayelerine alıştım.Deniz Berdanın bir röpörtajında okumuştum "Türk modacılar avrupa hayelleri kurmasın" demişti.Eee tabi hem avrupa`yı takilit edip hemde avrupa da başarılı olamazsın.Zaten kendi tarzı olan modacılar örn.Ümit benan bizi en iyi şekilde temsil ediyor.Bence işin Türklükle bir alakası yok..."

    http://mhrstyleblog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Esinlenme için çok fazla birşey söyleyemem ama Balmain eibisenin işçiliği karşısında ağzım açık kaldı. Tek kelimeyle muh-te-şem!!!

    YanıtlaSil
  14. Daha dün Eda Taspinar ve Deniz Berdan i bu kiyafetlerle twitpic de gorup arkadasima gosterdim aha biri Balmain biri D&G diye...
    Benim anlamadigim madem "esinleniceksin",esinlen Dior 1994-1995 Spring kolleksiyonundan ben yaptim de geç.Bu ise cok hakim insanlar disinda kimse de anlamaz,rahat rahat gezersin..
    Emege saygim sonsuz tabii ki ama kolleksiyonlarinda tirim tirim ışık aradim,uzulerek bulamadim.Ha ben de bir Coco Chanel miyim yorum yapayim, degilim ama kadinin ic gudusu id-ego-super ego degil,ego-ayakkabi- modadir:)
    Bu yorumun bir sonraki D&G postunun yorumu olarak da kabulu :)
    Sevgiler
    Nenes

    YanıtlaSil
  15. Bu sefer biraz ağır konuşacağım şimdiden pardon pelincim. Allah aşkına önüne gelen ben modacıyım falan demesin artık gına geldi. Her uzun boylu,sosyetik hatun modacı olacaksa vay halimize ya!! Ivana sert kimdir şimdi allah aşkına? Daha doğru dürüst bir kılıkta görmedim kendisini kalkmış modacıyım dio,memleketimin en önemli kanallarından birinde ''sen bizimlesin'' 'diyor.. ayıp yahu artık acaba sen bizle misin ivana? Deniz berdan da aynı vaka. Bu yaz bikini koleksiyonundan alayım dedim,bir arkadaşım illa da deniz berdan bikinilerine bakalım diye tutturdu. Eh peki dedim,gittik.. gitmez olaydık yaa!! O nedir dedim allah aşkına!! İç çamaşırı diye sat alıcı çıkmassa ben neyim!! Yani iç çamaşırı olsalar da almam ben onları ayrı mesele. Vessalam ben hiç anlamam modadan bikini tasarlasam daha yaratıcı olurum yani!!:) Şu çizmeler ne? Yukardaki çizmeler ne ya!! Nasıl giyiyorlar böyle çizmeleri anlamıyorum.. seksi desen değil,tarz değil,farklı desen hiç değil.. itici yaaa itici!! Ben artık Eda taşpınar'ı da sevmiyorum. Gına geldi. Son yaptığın posta yorum yazmadım,geçmiş postlara vakit bulamıyorum birde havası kaçmış geliyor ondan yazmıyorum:) ama o chanel elbiseyi alıp da geri veren hanım kimse,tebrik ederim onu.Helal olsun.. bu kaçıncı taklit ya!! Sürekli kopyalıyor,birde benim tasarım diye geçiniyor!! Çekemiyorum eda taşpınar'ı. Marjinal olacağım diye battıkça battı gözümde,şık falan da bulmuyorum asla. Neyse Deniz Berdan'a geçelim.. Deniz hanımı hiç beğenmiyorum. Bu mu ya modacılık yani. Böyle birşey değil moda!! Soğuttular beni modadan:) Yukardaki elbise balmain veya değil farketmez. O çizmeleri giymisse zaten baştan kaybetmiş demektir. Neyin çabası anlamıyorum. Seksi olucam diyorsa,olamıyor..bu yaştayım bu çizmeyi giyiyorum diyorsa,zaten allah yardım etsin derim. Herkes modacı memlekette ya!! Birde şık sanıyorlar kendilerini.. nerde siren ertan çarmıklı zarifliği,nerde derin mermerci asiiliği.. böyle saçma taklitlerle,beni benden alan çizmelerle gövde gösterisi yaptılarını sanıyorlar. Şıklar akıllarınca,bir bacakları güzel diye guru oldular başımıza ya!! Vallahi buse terim olsun modacı razıyım. Deniz Berdan,ıvana sert bunlardan iyidir. Bıktım heryerde Ivana,deniz,takitçi eda görmeye yeter be!!! Sert mi oldu bilemedim işte. Okursun pelin'im,istersen yayınlama sen okudun ya yeter bana!!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afedersiniz ama sadece bi konuda fikrimi belirtmek istiyorum, ivana sert konusunda size katılamıyacağım malesef.. evet belki ilk zamanlar saçma sapan şeyleri giyiyordu ama ben tarzını beğeniyorum ivana'nın... giydiklerini yakıştırmasını biliyor... çok ta güzel bir kadın... evet arada bir saçma giyindiği oluyor ama bu sonuçta hep risk alıyor ve iddialı giyiniyor... bir demet şener kadar riskssiz giyinse her an şık görünebilir... ivana'ya çok önyargılı yaklaşıldığını düşünüyorum. diz üstü kırmızı çizmeleri hariç çoğunlukla şık giyindiğini düşünüyorum... en azından bir tarzı var bence...

      Sil
    2. Bunlar guzel vucutlu,giydiklerini yakistiran, varlikli Bayanlar.
      Ama nedense hemen tasarimci da olabilecekleri yanilgisina kapiliyorlar.
      Tasarimcilik hem yetenek hem de egitim gerektirir.
      Sorun burda galiba.

      Sil
    3. Adsız çok güzel özetlemiş olayı... Ivana güzel bir kadın tabiiki giydiği kıyafetleri yakıştırmada bir adım önde ama tasarım konusunda ben kendisini başarılı bulmuyorum hele ki modacıyım demesine prim bile vermiyorum.

      Sil
  16. taklit de deseniz deniz Berdan'ın elbisesi daha başarılı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neye göre, Balmain'e mi? Siz moda işine falan girmeyin iflas falan edersiniz alimllah.

      Sil
  17. Günaydında fotoğrafını gördüğümde kelimesi kelimesine aynı düşünceleri paylaştım. O "esinlenme" işlerini de geçmiş artık. Bir insan kendi defilesinin başarısı için verdiği partide nasıl yapar bunu gerçekten anlayamıyorum, ben de mi sorun var yoksa ama gerçekten NEDEN??! Nasıl yaratıcılık yoksunu bir harekettir... Bir de o uğruna geberilesi güzelim Balmain orjinallere bakın bir de Deniz Berdanın afedersiniz bir b**a benzemeyen inci işlemelerine. Ya resmen alehine reklam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lütfen fazılhancım bu çalışmayı ilk kez balmain yapmamış o yüzden balmain 'e mal edemeyiz herkes her tasarımcı inci ve taş kullanarak bu modellerden koleksiyonuna koyabilir :))

      Sil
    2. Aaaa doğru ablacım bu da Mark Fast'den kopya değil zaten ;)
      http://modavesosyete.blogspot.com/2011/06/sende-mi-deniz-berdan.html

      Sil
    3. Ayyyy dayanamadım bunu okuyunca Pelin,saka mı bu?? Herkes inci tas kullanır bir açıklama mı bu ??? Her tasarımcı da kumaş ve dantel kullanır deyip her şeyi yapma hakkımız var öylemi? Şahsi fikrim Eda Taşpınar 'a kızmıyorum , ama Deniz Berdan eğer tasarımcıyim diyor ve Rüştünu ispat surecindeyken keske yapmasaymis diyorum

      Sil
  18. Ahahahahahahaha CL benzetmene öldüm ablacım :D

    YanıtlaSil
  19. kendini avandardist diye tanımlayan biri mi yapmış bunu
    hımmmmmm çok düşüncüdürücü.

    çok bilmiş tavırlarına ahkam kesmelerine sinir oluyodum zaten.
    özellikle bazı konularda.
    keşke kendisi de bu kadar göz önünde olacağını bilerek giyinseydi.
    çelişmiş kendisiyle yapmak istediği her zaman söyledikleriyle

    YanıtlaSil
  20. Elbise de esinlenme olduğu aşikar. Yukarıda bir yorumda belirtildiği gibi, incileri kullanmış olması, işi daha da göze sokuyor. Genel olarak DB'nin tarzını ve "tasarım"larını beğenmiyorum. Fazla uçuk kaçık benim için. Özellikle yazın yaptığı mayo/bikini kreasyonunu gördüğümde fenalık geçirmiştim. Hatta o kreasyon hakkındaki düşüncelerimi de DB'nin bloguna yorum olarak yazmıştım; ama beğenmediğimi ifade ettiğim bir yorum olduğu içindir sanırım, yayınlamamıştı:) Ama hangi aklı başında normal bir kadın, 30'lu yıllar revü kızlarının iç çamaşırlarıyla plajlarda dolaşmak ister ya da hangi aklı başında bir erkek, partnerinin o kılıkta dolaşmasını ister?

    YanıtlaSil
  21. Balmain işçiliğine aşık olmamak imkansız zaten benim için de. DIY çalışması olarak muhteşem bir alternatif olabilirdi ama bazı detaylar vardır ki o markayla özdeşleşmiştir. O yüzden bu detaya Pelin'in çıkışını haklı buluyorum. Birbirine benzer tasarımların yapıldığı bir detay değil bu. Bu kesinlikle Balmain imzası olan bir işçiliktir. O yüzden Deniz hanımın benzerini yapıp giymesi bana göre abeslik olmuş.

    Zara hikayesine değinilmişken linkleri vereyim bari :D http://bit.ly/U6N4C8 ve http://bit.ly/U6N8BI :)

    Sezon başında siyahlısı vardı zaten pudra rengi bluz ve eteğin :) Evet Zara ve Topshop gibi markalar fast fashion markalardır. Her sezon çıkardıkları koleksiyonlarda en az 5'ten fazla tasarımcının esinlenmiş kıyafetlerini, ayakkabılarını görebilirsiniz.

    Ben yada benim gibilerin alternatife yönelmemizde, benzerlerini almakta, giymemizde sorun olmaz. İş göz önünde olanlara gelince bence çok daha dikkatli olmalılar. Hele Deniz hanımın yurtdışına açılımı gerçekleşmişken bunlardan kesinlikle kaçınması gerekir. Özellikle bu işçiliği gördüğümüz zaman akıla gelecek tek adres varsa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel özetlemişin curcunam eline sağlık. ilk cümlen zaten bu postun çıkış sebebidir. hele hele bu malzeme ya da tarz yeni keşfedilmedi demek çok talihsiz bir yaklaşım. üstelik bu bir tasarımcının savunması ise durum daha da vahim.

      Sil
  22. Efendim merak edenler için; DBB mayo markamız - DB Berdan ana koleksiyon, DB Junk ise pek çoğunuzun bildiği üzere blogumuzun ismi.
    Yorum yaparken de niyet önemli gerçekten!
    Balmain'in bu modelleri ile bizim model nasıl bir araya geldi şaşırdım!!!
    Taklit dediğiniz ürün ise yılın başında üretimini yaptığımız bir elbisemizin işlemeli versiyonu. Merak edenler omuz başları ve etek uçları mavi olan model, www.dbberdan.com sitesinin W 2012 koleksiyonundan bakabilirler. Kapitone üzeri İşlemede inci taş birlikteliğini kimse ilk defa da kullanmıyor. Taş işleme inci ve ağır işlemelerin yoğun olduğu dönemde kesimler ve kuplardan çok işlemeler göze batıyor olabilir ancak pekçok vintage üründe bile görebilmeniz mevcuttur. Modelin uzaktan yakından hiç bir benzerliği söz konusu değil! Az sonra blogumda detaylı bir şekilde yan yana da koyarım modeli merak edenler inceleyebilirler!
    Ayrıca sürekli bu zengin koca lafı dönüyor ama belki bazı kişiler hayal kırıklığına uğrayabilir ama ben eşimle tanıştığımda henüz yolun başındaydı. Biz çalışan, kazandıklarımızla hayatımızı yürüten insanlarız. Belki parasal olarak değil olsa olsa gönlümüzün zengin olduğunu söyleyebiliriz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet belkide siz boyle dusunebilirsiniz fakat gercekten bizim gozumuzle yani okuyucular ve moda severler gozuyle bir esinlenme soz konusu en azından bu benim kendi sahsi fikrimdir.Belkide yorumları yazanlar agır bır dılle elestırıyo olabılırler bunlarada pek tepki gostermemek gerek kimisi tasarımlarınızı begenmez kimiside begenir..fakat yukarıdakı yazılarda zaten pelin belirtmis esinlenmenin oldugunu.

      Ayrıca ''zengin koca'' yorumları icinde tamamen size katılıyorum.bu kimseyi ilgilendirmez!!...bazıları vardır sıfır yetenek ama kocaları tarafından bir yerlere getirilmeye calısılırlar ama bazıları vardır gercekten basaarılıdır..bu yuzden kurunun yanında yasta yanmamalıdır!! ayrıca kimin nasıl is yaptıgıda kimseyi ilgilendirmez!! burasıda bunları konusulucak bir platform degildir!!

      Sil
    2. Cigdem'e tamamen katılıyorum.Benimde dusuncelerim aynı bu yonde ve cok guzel bir ifade ile dile getirmis kaleme almış.
      Ayrıyetten bu blogu zevkle takip ediyorum.Tesekkurler Moda ve Sosyete.

      Sil
    3. "Balmain'in bu modelleri ile bizim model nasıl bir araya geldi şaşırdım" ve "modelin uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok" cümlelerinizi gördükten sonra kendi kendime keşke yorum yapmasaymışsınız dedim. Size özgün tasarımcılık hayatınızda başarılar dilerim.

      Sil
    4. DB kendine yakisir bu bloguda hakli cikartan sekidle cevap vermis. Cevabinin icerigine bakinca, boyle "tasarimlari" bol bol dile getirdigi "kreatif" markalarinda gorecegiz demektir.
      Keske ders alabilse burda konu edilen olaydan da daha fazla kredi yitirmese, ama supheliyim...

      Sil
    5. Yorum yaparken niyet degil bilgi onemlidir. Bilgisi olmayan yorum sacmalar ve burdaki butun yorumlayanlar tarafindan zaten es gecilir. Ama elestirileri olgunluk ve bilgelikle karsilamak bir meziyettir. Pelin e katiliyorum keske cevap vermeseymissiniz daha sik bir tavir olurdu. Zeynep T

      Sil
    6. aslında deniz berdan 'da olgunlukla karşılayanlardan. ha verdiği cevap tatmin edici değil ama en azından önem verip cevap vermiş. ben nelerle uğraşıyorum bir bilseniz :)

      Sil
  23. Postu ilk gordugumde pişmiş kelle yorumunu yapmıstım ama eksik kalmış, esinlenmenin önüne geçilemediği ne yazık ki ayrıca bir uluslararası problem. Zaten bu kadar bosluk oldugu icin insanlar alenen kopyalayıp adını da "ilham aldım, esinlendim" diyebiliyorlar. Bu sadece giyim değil aynı zamanda aksesuarlarda da böyle. Girin Lidyana.com ve Gurunzi'ye, ünlülerin kim olup olduğunu bilmeden tavsiye ettiği kişilerin çoğu "birilerindfen ilham alıp" x15 katına fiyatla alenen paraları goturuyor. Bu ayrıca bir tebrik ister.

    Beni rahatsız eden bu sırıtkanlıktaki rahatlık ve durumdan herhangi bir rahatsızlık duyulmaması.
    Ozellikle Deniz Berdan icin soylemiyorum ama insanları aptal yerine koymaktır bunun adı.

    Çiğdem

    YanıtlaSil
  24. mrb pelin,yine çok eğlenceli bir post ve yerinde bir post..tasarımcı olmak bu kadar kolay olmamalı değil mi?ee o zaman benzetiyorsan ,esinleniyorsan bunların olması doğal... ve lütfen bu tür olayları yazmaya devam et.E.taşpınar postunda daha çok böyle şeyler bildiğini ima etmiştin yanlış hatırlamıyorsam..böylelikle hepimiz öğrenelim ve ona göre değerlendirelim 'tasarımcıları' Sevgiler Tuğba

    YanıtlaSil
  25. Yaa yine karışmış burası ne gerek var bu kadar yüklenmeye giyen giyer gitmeyen giymez güler gecer, ben senin bu postları hazırladığını bilmezken sunu yazıp gönderdim bu post tam yeri oldu :) dedim ki artık büyük markalar bile birbirlerine benzetiorlar ürünlerini inanamıyorum:) bayramda dubaideydim çeşit fazlalığından görme şansım daha fazla oldu. Ornegin valentino hermes clutchlarin benzerini, d&g ve stella aynı elbiseleri yapmış hangi zara dan hangi eda ya da deniz B. Dan bahsediyoruz ...
    Suna kesinlikle katılıyorum esinlenmek daha yerinde olan bir kelime ama ben yarattım degil. Ama moda da dönüp dolaşıp kendini tekrar eden bisi yeni bir kumas yaratamazsinz ancak desen olabilir mary katranzou gibi , olabilecek bütün aksesuarlarda kesfedilgine göre aslında her donem birbirinden esinlenebilir ya da tekrar edebilir maalesef yapılacak bisi yokk.
    Bikiniler icin aynı şeyi düşünüyorum olacak is degil, ve bence fiziği harika bir kadın ama çıkıp onları kendinin sergilemesini ben oldukça kerîye edici Buluyorum röportajda plajlarda sadelikten bahsederken firfirli bikini kocaman dalgalı uzun saclar kocaman kolyelerle styling yapılmaz güven vermez markanız şahsi fikrim.
    hande t.

    YanıtlaSil
  26. Huysuuzummm!! Sana bayılıyorum Süpersin yine ''cuuk'' oturdun:))

    YanıtlaSil
  27. silah çıktı mertlik bozuldu hesabı, pelin geldi modacıların yoluna taş koydu ahahahah :))) hayır sen olmasan, o gazetelerin moda köşelerinde kendini moda eleştirmeni sanan kişiler nerden anlayacakta bunları ortaya çıkaracak :)) gerçek bir tasarımcının tasarımları görüldüğü anda bu şu tasarımcıya ait denilebilendir. bu yüzden saymaya kalktığımızda bir elin parmağını geçmiyor tabiri cazise... siz gerçek bir tasarımcı olursanız isminiz bu polemiklerin yanından bile geçmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal Saliha! aynen siz gerçek tasarımcıysanız tartışmaya gerek kalmaz. Neden bir Mary Katrantzou, bir Huseyin Caglayan, bir Pucci'nin adı polemiklerde geçmiyor da Hakaan veya başkaları konuşuluyor? Bir Victoria Beckham kadar olamadılar bu Eda Taşpınarlar, Deniz Berdanlar.

      Sil
    2. saliha çok alemsin :))) niyetim o değil kesinlikle ama evet kimsenin söylemediği ya da söyleyemediği şeylere dokunmayı seviyorum.

      Sil
  28. Dilek Hanif mesela, en sevdiğim isimlerin başında gelir. Çoğumuz onu Hülya Avşar ile tanıdık ama bugüne dek ne bir markayı kopyaladığını ne de esinlendiğini görmedik. Daha sonra emin adımlarla, kendi çizgisiyle nerelere geldi kadın. İşte onun ki bir başarıdır bence.

    YanıtlaSil
  29. Bence benzemiyor. malzeme açısından mı öyle düşündün acaba? Ben şahsen bu kadarına esinlenme demem. Eda taşpınarınki çok bariz taklitti. Ama buradaki esinlenme değil , trend demek daha doğru.

    YanıtlaSil
  30. Pınar, trend mrend arkadaşım. Biz bu trendi ilk Balmain'de görmedik mi? Gördük! Olay noktalanmıştır.Trend,akım her neyse kendisine ilham vermiş mi vermemiş mi? Vahiy gelmedi heralde(!) İnsanın bunu bir yerlerde görmemesi lazım ki o trendi başlatsın değil mi?

    YanıtlaSil
  31. Esinlenme değil "taklit" ve taklitçiliğini garip garip ifadelerle inatla savunmak milleti kör yada aptal yerine koymak diyelim.

    YanıtlaSil
  32. @Pınar,
    Allah aşkına nasıl benzemiyor? Ya biz körüz ya da senin baktığın açıdan burada birçok kişi biz bakamıyoruz herhalde? Malzeme de olsa sonuçta akım uygulanmış işte. Yapma gözünü seveyim.

    YanıtlaSil
  33. Ben esinlenme konusunda bir sey soylemek istemiyorum da, DB'nin bu yola cikmak icin biraz gec kaldigini dusunuyorum. Yani kendi markasini olusturma isi artik 20'li yaslarda basliyor, ornegi de hem Avrupa'da hem Amerika'da cok. O yuzden, esinlense de esinlenmese de yurt disinda cok yol alabilecegini sanmiyorum. Haa, nolur, kizina iyi bir yol saglamis olur, onun hayati kolaylasir :) Bizdeki bu "jack of all trades-master of none" sendromu surdukce, esinlenmis esinlenmemis cok da onemi yok kanimca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada, sunu da belirtmeden gecemeyecegim, DB' in blogunu bir ara takip ediyordum ve kendisini sadece gazetelerde goren biri olarak, epey sasiriyordum. Uretme, yaratma istegi ve pozitif bir enerjisi oldugunu dusunuyordum, ayrica beslendigi kanallari ve bunlari yorumlayis bicimini de begeniyordum. Sonra bu tasarim-satis islerine nasil girdi, ilerletti bilemiyorum, gerisini takip etmedim. Buna istinaden, buradaki bircok elestiriyi haketmedigini dusunuyorum. Sonucta gecen sene evde oturuyormus da, bu sene IFW'ye katilmis birinden bahsetmiyoruz.

      Sil
  34. EDA'YLA YATAN SASI KALKAR. :))

    KAROLARIN BOYU,TASIN RENGI,YUVARLAKLIGIN GELISI BILE AYNI!

    EDA DA AYNI DAVETTE DOLCE GABANNA'YI TAKLIT ETMIS YAZINDAN DERS ALMAYIP!

    DENIZ B. DE AYNI ONUN GIBI BIR DE PISMIS PISMIS NASIL KONUSABILIYOR???

    BAYANLAR BU BLOG VAROLDUKCA TAKLITLERINIZI ORIJINAL DIYE YUTTURAMAZSINIZ!

    BARI SOYLEM DEGISTIRIN DE GULMEKTEN KIRILMIYALIM!

    SEVGI K.A.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elimden geldiğince hepsini yazmaya çalışacağım. belki çok tekrar olacak ama en azından birileri de işin farkında olmuş olsun değil mi :)

      Sil
  35. Gonlume Gore07 Kasım, 2012

    Kendilerini tutamiyolar heralde kotu bi bagimlilik gibi bisey yanlis oldugunu biliyosun sana zarar vericeginide ama kendi kendini kandirip yine yapiyolar.Ne biliyim sigara vs bagimliligi gibi :) yaptikca garip bi zevk duyuyolar belki ,ya bu sefer tutarsa yutarlarsa diye bir umitde varsa deymesinler tadina.

    YanıtlaSil
  36. Aslı Sarı07 Kasım, 2012

    Al Deniz'i vur Eda'ya...
    Ayrıca ben D.B'nin cevabına da kıl oldum:ne bu külhanbeyi havaları,efendimler mefendimler,ünlemler ünlemler...
    Işıl E. yorumuna bayıldım;gerçekten her konuda ahkam kesen ,hiçbir işi başaramayan bir şahsiyet Deniz Berdan.
    Daha dün uzman doktor diyetisyen ,yeme içme uzmanı,spor kas yağ kütlesi bilimcisi,markalar doçenti değil miydi kendileri?
    Ben sadece işlemeyen bir blog,kesinlikle yayınlamayan onlarca negatif yorumlar,yayınlanan üç-beş şakşak,kapattığı işletmeler,hiç yapmadığını itiraf ettiği spor,habiren onu bunu yiyen bir insan,bilmişlikler,ukalalıklar ama içi boş kof bir yumurta görüyorum.
    Bence onu hayatı takiltle geçiyor,bir elbiseyi taklit etmiş çok mu?

    YanıtlaSil
  37. Eda Taspinarla aynı ahlak anlayisina, aynı herkesi aptal yerine koyma icgudusune sahipler ...

    Bu Deniz Berdan'in kacinci taklidi?

    YanıtlaSil
  38. Ben blogunuzu ilk kesfettigimden beri siki bir takipcinizim. Ama bu deniz berdan olayi bloga ve taklitler olayi artik cok sikti. Moda dunyasinda neler oluyor neler, cok fazla takilmayalim kucuk capli olaylara. Siteniz cok tutukluluk yapiyor, her 5 saniyede ekran donuyor. Bu site en sevdigim bloglardan tutukluga bir cozum lutfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama bu benim blog açıldığından beri konu ettiğim şeylerdir. bugün konu berdan olur yarın başka biri.blogun en bilindik özelliği de sizin sıkıldığınız konuları ele almasıdır. tutukluk konusuna gelince ben böyle bir sorun yaşamıyorum. ama başkalarından da gelirse gözönünde bulundururum elbette.sevgiler.

      Sil
    2. Bende hiçbir tutukluk yok, bloga çok rahat bakabiliyor ve okuyorum. Bilgisayarınızda veya tablette her ne kullanıyorsanız sıkıntı olmasın? Google chrome da explorerdan daha hızlı ve daha iyi. 5 sn.de bir takılan hiçbir sıkıntı yok benden yana.

      Sil
    3. Pelin abla,
      Bende senin blogu sorunsuz ve takılmadan çok rahat okuyorum. Chrome kullanıyorum. Chrome ile her yer daha hızlı ve iyi.

      Sil
    4. Yukarıdaki Adsız arkadaşın kendi işletimcisi veya kullandığı cihazda problem olabilir mi acaba? Çünkü blogun benim gerek notebook'umdan gerekse Ipad'den gayet hızlı ve güzel çalışıyor. Donan ekran veya görseller benim tarafımda yok.

      Ayrıca moda dünyasında tabii neler neler oluyor. Ancak çok da göz önünde olan hattaa gözümüze gözümüze sokulan bir tasarımcı(ikoncan-modacan v.s.) sıfatı altındaki kişi veya kişilerin belirgin markaları bariz şekilde tasarımlarında hissettirmesi de küçük çaplı bir olay olamaz. Pelin hanım bence siz hangi konuyu isterseniz onu yazın. Çok sıkılan varsa okumadan direk çıkar gider.Bu kadar basit.

      Sil
  39. Trend'le taklitçilik nasılda karıştırılmıs, cidden niyet çok önemli. Çok büyük markaların defilelerinde de benzer seyler görebiliriz. boşuna "bu yılın modası" diye başlıklar açmayız değil mi ?? birilerinin sivrilme birilerinin de çanak tutup kakara kikiri yapma hikayesi. Deniz Berdan la Hakan Yıldırım olayı tartışması sanırım. ayrıca zengin koca muuhabbeti ne kadar ayıp ya, böyle yorumların yayınlanması da ne kadar iyi niyetli tartılsılır "KİŞİLİK HAKLARINI YARALAYICI İFADELER SİTE YÖNETİCİSİ TARAFINDAN SİLİNECEKTİR." ilginçmiş !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok büyük markaların defilelerinde de aynı doku, malzeme ve dikimin kullanıldığı bir örneği bizimle paylaşırsan sevinirim. madem eminsin en kısa zamanda bulacağına eminim. böylelikle biz de sayende aydınlanmış oluruz. ha birde bulduğun aynı sezondan olsun öyle 10-15 senelik aralıklarla olmasın. hadi bekliyorum dört gözle.

      Sil
    2. trend işlemelerse balmainin kullandığı formlarda işleme yapmak da taklitçiliktir ve evet niyet çok önemli :)

      Sil
    3. Liseli kızlar gibi chat yapamayacağım seninle üzgünüm, iyi günler !

      Sil
    4. e insan nerde susması gerektiğini bilmeli sana da iyi günler !

      Sil
    5. Bu yorumu ya DB yazmistir yada bir yakini, çok belli. Pelin gereken cevabi vermis, hadi geçmis olsun. Bu incili motif islemeleri bu sezon Balmain dan baskasinda görmedim, gören varsa söylesin!

      Sil
    6. Pelin guzel bir cevap olmus. Agzina saglik. Bi de neden adsiz lar var? Bence site sahibinden once kendine saygisizlik. Isminizi yorumun sonuna ekleyebilirsiniz, kendinize bu kadar saygi duyabilirsiniz. Zeynep T.

      Sil
    7. adsızları ne yazık ki engelleyemiyorum çünkü yorumların çoğunluğunu oluşturuyorlar. ve içlerinden makul olanları düzgün takipçilerimi de ezmek istemiyorum. zaten niyetin belli olduğu adsızlar belli oluyor gereken süzgeçi yapıyorum.

      Sil
  40. ay evet bana da fenalik geldi taklit-esinlenme postlari gormekten yahu..tamam, anladik, taklitci-kopyaci bir toplumuz, moda da bundan nasibini aliyor, insanin adi ne olursa olsun. Ama artik daha ne kadar ayni seyler tartisilacak konusulacak merak ediyorum! Ben de bu tur postlarin yerinin bu blog olmadigini dusunuyorum. Benim bu blogu koydugum yer basindan beri farkli ve oyle devam etmesini diliyorum. Bu tur tartismalarin bunlari okuyan bizlere bir seyler katmadigini dusunuyorum. Benim zaten param olsa gider Balmain alirim. DB radarima bile girmez, aklima bile gelmez, cunku onu modaci falan diye algilamamisimdir hicbir zaman. Bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıl bu tarz taklitçilik esinlenme olayları ne yazık ki birkaç blog dışında konu edilmiyor. Herkes birbirine "caanım çok şekersiiin harikaaa" şakşağı çekmekle meşgul. Ben bu konuda doğru yolda olduğuma inanıyorum. En azından birisi birimiz bunları ele almalıyız daha çok kitlelere duyurmalıyız. Üstelik bu tarz postları yeni yapmaya başlamadım. Yazmaya başladığımdan beri bu tarz durumlara karşı bir tutum davranış ve duruş sergiliyorum. Belki bu konular sana birşey katmıyor ama katanlarıda gözardı etmeyelim lütfen. Beni anlamanı umarım öpüyorum ;)

      Sil
  41. Zeliha Sayoğlu07 Kasım, 2012

    Ayyy verilmiş sıdıkamız varmış ki hatun Balenciaga'yı değil Balmain'i taklit etti,yoksa" Nicolas Ghesquiere'i beni taklit ettiği için kovdular!" diye bas bas bağırırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zelihaaa o kadar da değil yahu naaaptın ;)

      Sil
  42. Blogger times07 Kasım, 2012

    Eda taşpınar ile D.B diyalogları:
    Eda t: Şunu sen taklit et,bunu ben
    D.B:Taklidi yapmak kolay,önemli olsan avargardist dünyada post modern ucuz taklitlerimizi gurmet yemek misali kazlara yedirmek

    YanıtlaSil
  43. Pardon da yukarıdaki yorumlarda kişiliğe hakaret eden yok ki. Yapılan işle ilgili çoğu yorumlar. Yazılanları bazı insanlar kulaklarıyla okuyor sanırım.

    YanıtlaSil
  44. http://modavesosyete.blogspot.com/2011/06/sende-mi-deniz-berdan.html

    YanıtlaSil
  45. bence böle yazılar yazmaya devam etmelisin birinin bizleri aydınlatması gerek. bazı şeyleri farkedilmeli. diğer bloglar yağcılık yapmaktan kendilerine moda dünyasında bir yer bulmaya çalışmaktan böle şeyler yazmaya cesaret edemiyor. iyi ki varsın ben seni takip etmekten çok mutluyum. bu postlar senin nekdar modaya hakim ve dürüst bir insan olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. towanda teşekkürler ;) Benim tanınma, tanışma, ünlü olma ya da para kazanma gibi bir gayem olmadı olmayacakta. O yüzden rahat rahat ne düşünüyorsam fikrim neyse buraya yani sizlere aktarmaya devam edeceğim ;)

      Sil
  46. Tek katılmadığım nokta liseli olayı hahahaha :D

    YanıtlaSil
  47. Adsiz arkadas kisilik haklarina hakaret demis ama ben ne hakareti anliyamadim. Artik biliyosun Pelincim Turkiyede her turlu elestiri kislik haklarina saldiradan mahkemeye gonderiliyor, heralde bu zihniyette bu arkadas da!! Aman lutfen liseli kizlar gibi burada chat yapip, sonra da blogu mahkemeye falan vermesin!!! Sen yoluna devamm et Pelin. Burada konusmak serbest arkadaslarrrrrr:);)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elle 'cim yoktun uzun zamandır hoşgeldin ;)

      Sil
  48. Bir işi amerikalı planlar,ingiliz başlatır,alman bitirir,italyan moda haline getirir,çin taklit eder,türk 'istesem ben de yapardım' der:))
    Mutlu gecelerr:))

    YanıtlaSil
  49. Didem süpersiinnn ;) Bu bir fıkradan çıkma değil mi öyle kalmış aklımda ama cuk oturmuş ;)

    YanıtlaSil
  50. Ben sunu anlamiyorum; elbette inci dizmek herkesin aklina gelebilir. ancak moda isinde faaliyet gosteren biri (ki kendisi Londra moda haftasinda dahi defile duzenledi ki oldukca da begenildi) markalari ve kreasyonlarini da takip etmelidir. Lanvin`in bu koleksiyonu tonla feedback goren kanimca ikonik bir koleksiyondu. ve daha cok cok yeni. insan ayni anda aklina gelse dahi yanlis anlasilmasin diye yapmaz. kusura bakmayin ama hem bu kadar ust uste denk getirip hem de iyi niyet oldugunun dusunulmesini beklemek bana biraz sacma geliyor. yaka kismina bakin ayni. ki ben lanvinin koleksiyonuna bayilmistim! ama pelin demese aklima gelmezdi. pelin resmen kral ciplak demis. sanirim insanlarda bu ilk bakista uyanmama halimize guveniyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çok güzel bir noktaya değinmişin. sırf benim gibi başkalarının bu şekilde düşüneceğinden çekinmesi lazım. ki bu bir tasarımcıysa daha da önem gösterilmeli. ama birde şöyle birşey var ki deniz berdan kendi koleksiyonundanmış bu elbise. yani kendi tasarımı ve satılıyor. daha ne denir bilemedim doğrusu.

      Sil
  51. bu arada DB kendi blogunda balmain kotlarini ceketlerini DIY olarak yapiyor. ona birsey demiyorum cunku hem kendisi marka veriyor ve DIY yapiyor hem de kotlarin camasir suyu ile acilmasi yirtilmasi cengel takilmasi yeni bir sey degil. balmainle bu cok saglam bir yere oturdu ama sadece o markaya mal edemeyiz. yillarin punk tarzi. sadece inci dizmesi de balmaine mal edilemezdi. ancak birebir de ayni dikmesin canim artik!

    YanıtlaSil
  52. Pelin hanımsiz bilirsiniz çok alakasız olacak ama Deniz Berdan ı kirpikleri takma mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir bilgim yok. tivitten kendisine sorabilirsin her türlü soruya elinden geldiğince cevap veren biridir.

      Sil
    2. seni işte bu yüzden seviyorum pelin. önce eleştiriyosun ama gerektiğinde de hakkını veriyorsun. sorulara elinden geldiğince cevap verir dedin ve beni kendine bir kez daha hayran bıraktın ya ne diyim sana :) içi dışı bir buna denir :)

      Sil
    3. zeynep'cim çünkü kimseyle kişisel bir alıp veremediğim yok. ben işin moda kısmına bakarım. gerisi beni ilgilendirmiyor. arada dedikodu da yaparız ruha iyi geliyor ama bu blogun asıl amacı her zaman modadır öyle de kalacaktır :)

      Sil
  53. yalakalık konusuna kesinlikle katılıyorum nedir bu ünlüleri sürekli süpersin harikasın mükemmelsin diye şakşaklamalar canım! ben anlamıyorum çoğu bloggerda da bu böyle giydikleri şeylere bakıyorum yorumlara bakıyorum ve uzaklaşıyorum.. size söyleyeceğim tek bir şey var sağol! sağol! sağol! burayı takip etmeyi seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu konuda çok rahatım incie. hatta sevdiğim sohbetimin olduğu kişiler hakkında bile rahatlıkla açıksözlülükle konuşabiliyorum. bu konuda şeytan tüyüm var galiba :)tabi arada aksilikler olmuyor değil ama bir şekilde orta yolu buluyoruz.

      Sil
  54. Abide tugce ilk yorum ilk paragraf super,guldum :)

    YanıtlaSil
  55. Neu lash adlı bir ürün kulanıyormuş,bu ürün kirpikleri felaket uzatıyormuş,Deniz hanımın kirpikleri uzun acaba üründen mi yoksa takma mı diye sordum.Ya sonra sorumu okuyunca kendimde çok güldüm itiraf edeyim.Ama cevap vermişsiniz Pelin hanım.Her gün siteni ziyaret edip yorum yazıyorum samimiyetini biliyordum.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek benim için büyük bir keyif okuyucuma yardım edebilmek. neu lash 'i kullanmayan yok gibi :) işin kötüsü usa 'de 100 dolara aldığım şeyin burda harvey 'de 500 liraya yakın fiyata satılması. çok fena çoook.

      Sil
    2. Pelin hanım siz kullanıyorsanız size soruyum o zaman nasıl memnun musunuz üründen.Ben alacağım ama kararsızım.

      Sil
    3. evet çok memnunum. gerçi kirpikleri çok yapıştırıyor ama 2-3 ayda büyük fark oldu. tavsiye ederim.

      Sil
    4. Okuyucularını bu nedenli ciddiye alıp cevap veriyorsunuz.Seviyorum sizi ve blogunuzu.

      Sil
    5. Neu Lash'ı iki yıl önce kullandım burada yoktu hatta birçok kez getirtmiştim. Evet sonuç güzel işe yarıyor ama bir süre sonra benim kirpiklerde uzama durdu ve dökülme baladı. Belki bana yaramadı. Kişiden kişiye birçok ürün gibi değişebiliyordur mutlaka. Böyle de bir etkisi var aklınızda bulunsun.

      Sil
  56. EvrimKuzey08 Kasım, 2012

    Ya bir de o ıncıler duzgun dıkıleymıs.. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten ya simdi ben de baktim yamuk yumuk =) Ece

      Sil
  57. Pelin selam. Bugün Deniz Berdan blogunda demiş ki, ocakta tamamlanan koleksiyonumla Fashion Week'lere katıldım, bu koleksiyonlar sayesinde kabul edildim. Altına da bu elbisenin fotoğrafını ve o kabul görmesini sağlayan koleksiyonun linkini vermiş. Yalnız olay o kadar komik ki fashion week'e "ocak ayında tamamladığım koleksiyonla girdim" deyip bu elbiseyi de post altına eklemiş eklemesine de bir noktayı unutuvermiş... Ocak ayında tamamlamıştım ben bunu zaten Balmain benden esinlenmiştire varan yorumlarına rağmen, verdiği linkte bu elbise yok :))) Demek ki neymiş, fashion week'e kabul edilmesini sağlayan ocak ayında tamamlanan koleksiyonda bu elbise yokmuş, battıkça batmamak bir yerde durmak lazımmıışşş :))))))))))

    YanıtlaSil
  58. Çok pardon verdiği link de bu: http://www.dbberdan.com/kategori/2012-fw Ve o malum elbise yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet DB haklı çünkü Pelin'in koyduğu tasarımlar mart defilesinden tasarımlar. Kelime oyunu yapıyorsak burada eğer şöyle bir detay daha var fall koleksiyonundan önce Ocak ayında yayınlanan pre-fall koleksiyonu var ki orada da böyle işlemelere yer verildi :)) http://stylem.ag/SJg6Za Zaten blogundan baktığım kadarıyla DB After parti için işlettiğini söylemiş. Yani esinlendim işlemelerden, hoşuma gidiyordu, böyle giymek istedim dese ne olacaktı ki? Kimse bence bir şey demezdi :))

      Sil
  59. Aynen öyle esinlendim dese kabadayılık yapmasa biter giderdi böyleyken sonuç ortada, gülüp geçiyoruz bu hallerine DB'nin

    YanıtlaSil
  60. Elbiseyi geçelim.Hiç olmazsa güzel işletseydi.
    Elbiseyi geçsekte artık bir styling örneği sunmalı DB.
    Bence siyah opak çoraplar, göz yormayan siyah platformlar, at kuyruğu bu elbiseyi toparlardı.
    Elbise zaten hareketli, saçlar yine aynı dağınık, çizmeler bağcık bağcık. Nereye bakacağını şaşırıyor insan. Biri DB ye demeli ki. Geometri önemli. Boynun kısa, omuzun darsa, daha da saçları öne atıp, omuzları yok etmeyeceksin.

    YanıtlaSil
  61. neubrow kullanıpta kaşları sıklaşan varmı arkadaşlar?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.