2012 'nin En İyileri !!

Verdiğiniz cevaplar sayesinde elimde Vanity Fair 'in Best Dressed of the Year listesiyle yarışır bir listem var. Zaten o listelerde mutlaka ama mutlaka abuk sabuk birkaç isim olur. Ama göreceksiniz benim listemde bir tane bile aaa bu nasıl listeye girmiş ki ? diyeceğiniz isim yok :)

YILIN ELBİSESİ : Açık ara farkla Gwyneth Paltrow 'un Oscar Törenine giydiği pelerinli beyaz Tom Ford elbiseyi seçtiniz ! Ardından Cambridge Düşesi Kate 'in Jenny Packham elbisesi geliyor.



Bu 2 isim dışında yılın ikonik elbiseleri olarak seçtiklerinizin içinde Gossip Girl 'ün finalinde Blair Waldorf 'un giydiği Elie Saab elbise;


Keira Knightley 'in Anna Karenina galasında giydiği Erdem ;


Charlize Theron 'un Dior 'u


Milla Jovovich 'in Elie Saab


Blake Lively 'nin Zuhair Murad


Julianne Moore 'un Dior 'u


ve Derin Mermerci 'nin L'Officiel dergisinin kapağında giydiği Tom Ford piton elbise geliyor.


YILIN KOLEKSİYONU : Balmain Fall 2012 'nin Fabergé yumurtalarından esinlenildiği tüm incili modelleri, Tom Ford 'un 2012 Fall ve Stella McCartney 'in özellikle Saskia elbisesi yılın en çok beğenilen ve konuşulan koleksiyonları oldu.




YILIN GELİNLİĞİ : Böyle bir soru sormadım ama verdiğiniz cevaplardan yılın gelinliği de belirlenmiş oldu. Kate Middleton ve Kate Moss 'un da gelinliği söylenmiş ama sorduğum 2012 yılı içindi. 2012 'nin gelinliği Anne Hathaway 'in Valentino Couture 'ü oldu.


YILIN EN ŞIKLARI : Seçimlerinizde 3 isim ön plana çıkıyor. Gwyneth Paltrow, Diane Kruger ve Cambridge Düşesi Kate.




Bu 3 ismin ardından gelenler ise ;

Miroslava Duma

Olivia Palermo

Taylor Tomasi Hill

Ulyana Sergeenko

Blake Lively

Kasia Smutniak

Blonde Salad - Chiara Ferragni

Poppy Delevigne

TÜRKİYE 'NİN EN ŞIKLARI : Türkiye sınırları içine geldiğimizde ise en şık bulduğunuz isimlerin başında Feryal Gülman, Siren Ertan Çarmıklı, Derin Mermerci, Hande Ataizi, Ezgi KıramerEce Sükan, Edvina Sponza ve Sanem Tezman geliyor. 









Bu isimlerin yanına bu sene 4 yeni isim katılıyor. Arzu Sabancı, Begüm ŞenGül Saygı ve Didem Soydan. 





Biliyorum ki bu sorulara benim verdiğim cevapları da merak ediyorsunuz. O zaman sıra ben de :) 

Yılın en ikonik elbisesi benim de Gwyneth Paltrow 'un Tom Ford elbisesi. Hollywood kırmızı halıda ise seçimlerim Gwyneth Paltrow, Keira Knightley ve Diane Kruger 'dır. Bizden ise kesinlikle Derin Mermerci 'nin bu post içinde resmini koyduğum siyah Hakan Yıldırım elbisesidir. Bence 2012 'nin en mükemmel şıklığını sergilemişti. 

Bu sene sosyetik isimlerimizde en rağbet gören marka ise hiç şüphesiz Victoria Beckham 'dı. Koleksiyondan giyilmedik elbise kalmadı. Başta Feryal Gülman, Arzu Sabancı, Siren Ertan Çarmıklı, Etel Baler, Beyza Aslan, Berrin Yoleri, Begüm Şen, Aslı Şen bir çırpıda Victoria Beckham sevenler olarak aklıma gelenler. 

Son dönemde ise Harvey Nichols 'ın Tom Ford koleksiyonlarını İstanbul 'a getirmesiyle ciddi bir Tom Ford salgını başladı. Yine Feryal Gülman ve Arzu Sabancı 'nın önderliğinde herkeste bir Tom Ford giyme yarışı başladı. 

Yılın en güzel şekilde süpriz yapanı ise Aslı Şen derim. Yeni fit ölçüleriyle öyle bir coştu ki eminim yıl boyunca bir çoğumuzu mest etti. 

Hem isim olarak hem de tarz olarak roket hızıyla giriş yapan ise Beyza Aslan. Victoria Beckham ile başladı, Pucci 'lerle devam etti, şu ara Balmain ve Tom Ford 'larıyla marka giyim adına takip edilesi zevkli bir isim oluverdi. 

Yılın ayakkabısı Christian Louboutin 'in bis un bout 'su, çantası ise söz konusu Türk sosyetiklerimizse elbette ki Hermes ve Chanel 'di. Bu 2 markanın değişeceği ihtimali ne yazık ki kırmızı renkte kar yağması kadar imkansız :) 

Yılın en çok konuşulan moda skandallarında ise ne yazık ki bendenizin imzası var :( İlk Eda Taşpınar 'ın çakma Chanel olayı hemen ardından Zeynep Tosun 'un Giambattista Valli çakması son derece keyifsiz ve tatsız konulardı. 

Ve hep beraber bir seneyi daha devirdik. 2013 'ün hepimiz için keyifli geçmesini dilerim. Turp gibi sağlıklı olalım, henüz bulamayanlar tez zamanda hayatının aşkını bulsun, anne olmak isteyenler yeni yılın ilk ayında hamile kalsın, en baba markalardan alışveriş yapmak isteyenlere yılbaşı piyangosu çıksın, ofisten burnunu çıkaramayanlar kendilerini Bora Bora 'da bulsun, tüm kilo derdi olanlar Gisele Bundchen gibi oluversin, tüm tasarımcılarımız özgün olsun, Ayşe Kucuroğlu mümkünse 2013 'te doğurmaya ara versin, Eda Taşpınar orjinal bir Balmain alabilsin, Işıl Reçber birgün makyaj yapmayı unutuversin, Feryal Gülman 'ın gardrobunun her santimetre karesini görebilelim, Hakaan 'ın çalınan son koleksiyonu artık çıksın gibi Pelin'ce dileklerimi sizlerle paylaşır ve  tüm yıl boyunca bloguma göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere teşekkür ederim. 

İyi ki varsınız !

Yorumlar

  1. çok çok teşekkürler canım sana.Yeni yılda da bizimle beraber ol senin zevklerine ihtiyacımız var seni çok seviyoruz...
    Nice Yıllara
    Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende iyiki varsın :)

      2013 inşallah çok güzel geçsin oğlum sağlıkla gelsin inşallah

      Sil
    2. elifcim çok teşekkürler sevgilerimiz karşılıklı iyi ki varsınız :)
      zümrütcüm tez zamanda tek avazda eline alırsın inşallah oğlucunu çok sevgiler :)

      Sil
  2. Çok güzel derleyip toparlamışsın yalnız Blake Lively'nin Dior elbisesi de muhteşemmiş hakkatten şimdi görnce anımsadım. Ama hafızama yer etmemiş nedense:))

    Valla tüm görsellerdeki hanımlarımız süper, harika ötesi görünüyorlar ve giyiniyorlar. Yeni yılda herkesin beklentilerinin gerçekleşmesi dileğiyle. Sana da sağlıklı, bereketli sevdiklerinle güzel bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol hülyacım hep beraber sağlık ve mutlulukla :)

      Sil
  3. Sanada
    mutlu yillar isallah hergune bir post olur buda bizim dilegimiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ve kocaman uzun bir amiiiinnnn :)

      Sil
  4. aaaaa inanmıyorum benim seçtiğim isimlerinin hiçbiri listeye girememiş.Hediyeyi kazanamamış olmaktan daha çok koydu bana:(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzülme farklı olmak iyidir sevgiler :)

      Sil
  5. Aaaa cok muhim bi kategori esgecilmis. 2012 nin en iyi blogger i, en iyi moda yorumcusu, en cook takip edilen ve okunan moda gurusu Peliiin Kuraaan!!!!!:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ehem ehemm çok utandım teşekkürler sevgiler :)

      Sil
  6. Gisele Bundchen mııı aşkım sen benim olmak istediğim kadını tarif etmişssin... :D şu yazdığın tüm dilekler seninde olsun inş. ayça kuzuyla bol bol mutlu bi yıl olsun,saçma sapan dolandırıcıların olmadığı!! bi yıl olsun senin içinde :)) ayrıca düşes kate ablamızın bu kadar oy almasına akıl sır erdiremedim ben sanki birazcık soylu diye arada kaynamış hayır çünkü yazık orda o kadar ikonik kadın varken olacak iş değil!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım aynı şekilde tüm sayber saykolar bizden uzak dursun :) kate konusunda aynı düşünüyoruz. evet konumuna göre giyiniyor kabul ediyorum ama heyecan kısmı sıfır. son derece düz hatta yaşına göre fazla olgun ve sıkıcı bir tarzı var :)

      Sil
  7. merhaba,
    kate in beyaz elbisesi kimin tasarımı acaba...

    YanıtlaSil
  8. iyiki varsın pelinim sakın bizi bırakma sana,postlarına fikirlerine o eşsiz güzellikteki zekana ihtiyacımız var________Ve diyorum kiii derin mermerci (her zaman yıkılan derin mermerci dergideki fotograflarla beni benden aldı),sirencim (sirenciğim işte asalet),feryal gülman (dolabını berbaber görsek pelincim )ezgi kramer (bu kadın sıradışı tek ve özel bir kadın bence),ece sükan lütfen ece kimseye yerini kaptırma)Begüm Şen (Begüm sen in bu fotoğrafındaki kıyafeti tarzı beni benden aldı kendisini hep böyle görmek dilegiyle)Ve Gül gölge saygıı en son saçlarıyla son vuruşunuda yaptıı büyüksün gül saygı:)________bu arada miroslava mı söylemeden olurmu___olivia,bloke ve popy onlarıda es geçmek olmaz____

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım tuğbadem hiçbir zaman yorumunu eksik etmezsin hepsini de keyifle okurum çok teşekkür ederim canım benim :)

      Sil
  9. Merhabalar :)
    Sevgili Pelin hanim iki gundur yorum yazmak istiyorum ama islerimin yogunlugu nedeniyle anca simdi vakit buldum, Öncelikle size tesekkur ediyorum ve onunuzde saygiyla egiliyorum, bizler icin guzel postlar yaziyorsunuz, o kadar harika, o kadar guzel seyler okuyor goruyoruz ki böyle bir keyif baska bir yerde yok :), Bu postu ilk annemin evinde gordum ve hemen anneme dedim ki: anne bu elbiseleri biz sectik Pelin hanim sordu biz cevap verdik :) tabi benim yazdigim isimlerin kazanmalari cok guzel vs... acikcasi o an cok duygulandim, ne bilim sanki dunyanin en buyuk gazetesi icin bir seyler yaptik gibi geldi.. tabi dunyanin en guzel ve en buyuk blogu'dur bizim ModaveSosyete o ayri :).. Iyi ki varsiniz.
    Herkesin yeni yili kutlu olsun
    Sevgiler <3...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Minna günümü güzel kılan ne kadar hoş ve içten bir yorum yapmışın çok teşekkür ederim hem sana hem de anneciğine :) Asıl sizler iyi ki varsınız. Sizden bu enerjiyi almasam inan içimden hiçbir şey yazmak gelmez.

      Sil
  10. bu posttaki elbiselerden hem elegan hem de göze çarpan bir seçim yapmam gerekirse, Blake Lively'nin Zuhair Murad elbisesi çok güzel. Tabii bunda sac makyaj ve bunlarin renklerinin de buyuk onemi var.
    Yerli hanımlardan ise Arzu Sabanci ve Derin Mermerci ne giyseler begendiğim isimler.

    http://www.stylishtimes.net

    YanıtlaSil
  11. Pelincim bir de az evvel yazmayi unutmusum. Seneye en şık yerli blogger oylaması da yaparsan sahane olur. Tabii aday listesine Ezgi ve Lian'i almamak sartiyla :)))

    Sevgiler,

    http://www.stylishtimes.net

    YanıtlaSil
  12. hahaha Pelincim dileklerine çok güldüm hemde bayıldım :)

    öptüm seni çok çok

    gülnihan

    YanıtlaSil
  13. Dilekler cok.ozgun ve hepimizin hayatinda olsun!!!tesekkurler Pelin !!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.