La Déesse ile Keyifli Bir Parfümörlük Deneyimi..




Her sene sevgililer günü yaklaştığında beni bir gerginlik bir sıkıntı alır ki akıllara zarar. Doğumgünü, sevgililer günü, evlilik yıldönümü, yılbaşı diye 4 önemli günümüz varsa bunu 12 seneyle çarptığımda karşıma 48 gibi kocaaa bir rakam çıkıyor. Bu da 48 farklı ve özel hediye demek. Ne yazık ki benim kocam öyle eften püften şeylerden de memnun olan biri değildir. İllaki hediyenin bir özelliği olacak ve de uğraşılması emek verilmesi gerekecek. Çünkü o öyle yapıyordur dolayısıyla aynı performansı bende göstermeliyim :) Anlayacağınız işim zor :)

O yüzden La Déesse 'den parfüm workshop teklifi geldiğinde suratımda oluşan gülümsemeyi az buçuk tahmin edebilirsiniz. Parfüm demek kişinin imzası demektir. Üstelik bunun için dünya yıldızı olmanız da gerekmiyor. Sevgilinin senin için nasıl kokmasını istiyorsan ona neyin daha çok yakışacağını hayal etmişsen herşey artık senin ellerine ve burnuna kalmış.

La Déesse Nişantaşı 'nın merkezinde son derece şık bir butik. Bir tasarım parfüm butiği. Ve Türkiye 'de başka bir benzeri yok. İçeriye adımınızı attığınız anda kendinizi birbirinden güzel ve özel kokuların bir arada dans ettiği bambaşka bir dünyada buluyorsunuz. İki girişimci kardeş Birgül Ulucan Öztürk ve Gamze Ulucan en özel parfüm markalarını Türk tüketiciyle buluşturuyor. En özel parfümler derken Maison Francis Kurkdjian, Keiko Mecheri, Robert Piguet , Acca Kappa, Miller Harris gibi dünyaca ünlü parfümerlerin kreasyonlarını kastediyorum. Mesela Lyn Harris 'in Jane Birkin için özel olarak ürettiği L'Air de Rien 'i burada bulabilirsiniz. Ya da Victoria Beckham ve Michelle Obama 'nın vazgeçemedikleri Miller Harris mumlarını yine La Déesse 'de bulabilirsiniz. Madonna, Sofia Coppola ve Uma Thurman nasıl kokuyorlar diye merak ediyorsanız sizi hemen Robert Piguet standına doğru yönlendiriyorum.

Sevgilim için tasarlayacağım kokuyu hazırlama günü geldiğinde pek bir heyecanlıydım. Ne de olsa Patrick Süskind 'in meşhur Koku kitabını hatmetmiş, Perfume:The Story of A Murderer filmini defalarca seyretmiş biri olarak parfümlerin hazırlanışına karşı tuhaf bir ilgim ve merakım var.



Parfüm hazırlamayı öyle şundan şu kadar bundan bu kadar koyayım 10 dakikada hazır diye düşünüyorsanız şimdiden söyleyim müthiş yanılıyorsunuz :) Üstte görselini koyduğum odaya girdiğimde başıma gelecekleri biraz olsun tahmin etmeye başlamıştım :) Gamze Ulucan 'ın işinden duyduğu keyif sizi hemen sarıyor ve bambaşka bir dünyaya adım atıyorsunuz.



Parfüm hazırlama 3 aşamadan oluşuyor. İlk olarak dip notaları, sonra orta notaları en son ise üst notaları hazırlıyorsunuz. Elinizde 50 ml 'lik bir laboratuvar tüpü ve önününüzde zilyon adet aklınıza bile gelemeyecek bitkilerin, nesnelerin koku örneği. Bambuymuş, sandal ağacıymış, domatesmiş aklınıza ne gelirse. Şayet benim gibi hafif baharatımsı bir koku üretmek istiyorsanız ona göre örnekler eleniyor ve işiniz daha kolaylaşıyor. 



Hazırlama sırasında Gamze Ulucan 'ın paylaştığı birbirinden enteresan ve şaşırtıcı yeni koku bulma ve parfüm yaratma hikayelerine bayılacaksınız. Burdan yazıp işin ilginçliğini bozmak istemiyorum :)

2.5 saatlik uğraşının sonunda nihayet aşkım için tasarladığım parfüm hazırdı. Emek harcayarak yarattığım parfüm son olarak seçtiğim uygun bir parfüm şişesi, bulduğum isim ve paketleme ile avucumun içindeydi. 

Bu müthiş keyifli workshop 'tan yararlanmak isteyenleriniz olursa -ki eminim sevgililer günü yaklaşırken çılgınlar gibi orjinal fikir arayanlarınız vardır, o zaman vakit geçirmeden 0212 2300001 nolu telefondan randevunuzu alabilirsiniz. Workshop 'a bireysel ya da arkadaşlarınızla beraber en fazla 3 kişi olmak kaydıyla da katılabilirsiniz. 

La Déesse 
0212 230001 - 02122300022
Teşvikiye Caddesi No.31/2 Nişantaşı






Yorumlar

  1. Vayy inanılmaz beğendim bu olayı ya aman tanrımmm :)) sen ne kadar harika şeyler gösteriyorsun bize yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak çok keyif verici. Hoşuna gittiğine sevindim ;)

      Sil
  2. Ahhh astim bronsiti olan biri olarak tüm kokulardan uzak durmam gerek ama nasil istiyorum.boyle biseye katilmak :(( ne yazikki radigimizda bile direk parfume alerjiniz var mi diyolar ve ben orda eleniyorum :/ ama yinede sevgilim benim.icin yapsa getirse falan heralde havalara ucarim :D (burda yazar birilerine ipucu gondermektedir :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kıyamam ;( ama haklısın burdan birilerine mesaj gitsin bari ;)

      Sil
  3. vallahi ben bayıldım bu fikre.. çok orjinal bi fikir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler gerçekten sıradışı ve özel bir fikir ;)

      Sil
  4. Sisedeki parfum ile tendeki durusu o kadar farkli ki, bence cok riskli bir hediye bu. kendi kendimize laborantcilik oynamak keyifli de, hediyenin kendisinden hic emin olamadim. Umarim emeginiz bosa cikmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok inan sonuçta çok erkeksi seksi bir parfüm çıktı ortaya. Hatta ara ara kendime bile skıyorum. (Erkek parfümü kullanırım ara sıra;) Umarım verene kadar şişeyi yarılamam ;)

      Sil
  5. Tam sevgililer günüyle ilgili bir post hazırladıktan sonra gördüm bu yazınızı. Gerçekten harika bir fikirmiş ellerinize sağlık :) Peki bu workshopta yaptığınız parfümü satın alabiliyorsunuz dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hazırladığın parfüm formülüyle beraber senindir ;) Bittiğinde nasılsa formül cebinde tekrar hazırlayabiliyorsun.

      Sil
    2. süpermişş sevdim bu işi :)

      Sil
  6. Sayende ne çok alanda bilgi saibi oluyoruz teşekkürler Pelin :) Riskli bir hediyede olsa bu kadar emek verilerek hazırlanmış ve kişiye özel bir hediye sanırım herkesi mutlu eder.

    gülnihan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tabi eşinin tarzını beğenilerini biliyorsan inan hiç riskli değil. Hele bir beğenmesin ;)

      Sil
  7. Çok iyi ya :) beğendim. benmde bir moda blogum var bekleırm sizi ..
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. gecen ay Ece Dogulu ne alaka demistim Vogue Bugun Ne Giydim icin, lafimi yutturdu kendisi bana cok guzel kombinler yaparak, tamamen yanilmisim ama biraz once bu ay kim var diye baktim veeee oh yooooo!!! Bu sefer ne alaka diyemicem o sahis icin icin ama bir ay boyunca o koseyi ziyaret etmeyecegim kesin!

    YanıtlaSil
  9. hani burayi ihmal etyecektin pelin uhu uhuuu :(

    YanıtlaSil
  10. aslında ben fiyatını merak ettim. öğrenmem mümkün mü?

    L. karaboğar

    YanıtlaSil
  11. Ben de bayıldım sevgililer gunüne özel bu hediyeye esim bana, benim ona ödendiğimden daha cok özeniyor bu günde bence o da bu özel jesti haketti :))))) tesekkurler Pelin:)
    Hande t.

    YanıtlaSil
  12. Pelin gerçekten ne güzel bir fırsat olmuş ve ne güzel bir şey özel parfüm hazırlamak. Sayende bir çok şeyden haberdar oluyoruz ve öğreniyoruz. Ben o parfüm için seçtiğin ismin anlamını da merak ettim:)

    YanıtlaSil
  13. Parfüm ararken denk geldim, internet mağazasından almak daha iyi parfümüde. konuyla alakalı olarak diycem o ki, Saf Doğal Esans ise çok iyi, saf yapay esanslarda var ama yapay, tamamen doğal olması lazım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.