GÜNÜN ŞIKLARI : Beyza Aslan, Yasemin Masis, Begüm Şen, Feryal Gülman, Arzu Sabancı

Günün şıklarında bazı isimleri var ki bu başlığa bildiğiniz demir atmış durumdalar. Her giydikleri kusursuz her giydiklerini kendilerine yakıştırmakta ustalar. Bense ağzım açık bu performanı şaşkınlık içinde izliyorum. Ben yazmaktan yoruldum ama hanımefendiler asla yorulmuyorlar. Günde 2-3 davete katılsalar haftada 10-15 farklı kombin. Buna bir de bizim bilmediğimiz basına kapalı olanları da eklersek ortaya takdir edilesi bir yarış çıkıyor diyebiliriz. Tabi gözüme ruhuma güzel gelen hoş bir yarış bu. Ben senden daha şıkım ben bu parçayı senden önce kaptım yarışı. Bu işe böyle bakmazsam bu yazılardan inanın hiçbir keyif alamam :) Hatta kulağıma öyle enteresan hikayeler geliyor ki sizle paylaşmam lazım. İsim vermek istemiyorum o yüzden çook bilindik mağazalardan birinde diyelim, bendeniz ciddi bir sorun olmaya başlamışım :)) Giyilen kıyafetlere markalarıyla yer verdiğim geniş şekilde ele aldığım için burda çıkan bir elbiseyi henüz giymeyen hanımlar varsa hemen aldıkları mağazaya koşup kıyafetleri geri veriyorlarmış. Sebep ise bakın bu elbisenin markası şu kişinin üstünde çıktı çok ortaya düştü artık bir daha giyilmez giyersem olmaz 'mış ! Siz benim şimdi abarttığımı sanıyorsunuz ama inanın değil. Şayet 3 farklı isimden aynı hikayeyi duymamış olsaydım ben de sizin gibi düşünürdüm ama gerçeğin ta kendisi :) Ben öyle ortada görünen bir tipte değilim. Hatta bu mağazanın iyi müşterilerinden biriyim ama kimse bu blogun bana ait olduğunu bile bilmez. Nihayetinde amacım şöhret olmak ya da isim yapmak olmadı hiçbir zaman. Hala ilk günkü amacım gayem high fashion 'ı tanıdık bilindik isimlerle yorumlamak, stilleri incelemek ve yeni markalar keşfetmek. Ama ne olursa olsun bu tarz hikayeler kulağıma geldiğinde tuhaf bir ego şişkinliği yaşadığımı da itiraf etmeliyim :) Meğer kapalı kapılar ardında ne fırtınalar koparıyormuşum :)) Gelecek günlerde sosyetemin 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonlarından kıyafetlerinin hepsini markalarına göre konu edeceğim. Bu postum sonrası hangi kıyafetler iade edilecek diye tüm antenlerim sonuna kadar açık olacak ona göre :))



Şıklık yarışına hızlı bir giriş yapan Beyza Arslan son zamanlarda ivmeyi epey yükseltti. Arada beğenmediklerim olmuyor değil ama genel anlamda gayet başarılı. Mesela bu kombin benim için 2013 senesinde en şık Beyza Arslan 'ı temsil ediyor. Monokrom kombinlerin en başarılı olanlarından. Çizgili Celine pantolonu, Celine paltosu, MyBestFriends bluzu ve sarı piton Celine çantası, saçının doğallığı ve gözlükleriyle müthiş bir Avrupai şıklık içinde. Keyifle işte budur diyorum ve şımarıkça devamını istiyorum :)



Listeye daha doğrusu bloguma yeni giriş yapan bir isimle karşı karşıyayız. Yeni isimleri görmek konu etmek nasıl keyif verici anlatamam. Valentino elbisesi, Valentino Va Va Voom çantası ve neon sarısı Christian Louboutin 'leri ile Yasemin Masis 'ten tam bir lady chic örneği. Saçının rengi, makyajı ve zarif havasıyla dört dörtlük bir şıklık. Yasemin Masis 'i daha sık görmek dileğiyle.



Begüm Şen malum aksesuar seçiminde her daim beni göbeğimin orta yerinden çatlatanlardan. Ayakkabı zevklerimiz çok örtüşüyor ama ne yalan diyim bu Manolo Blahnik 'leri ilk gördüğümde beğenmemiştim. Ama Begüm Şen 'in kombiniyle bayıldım. Sıradışı modeli öyle güzel kombinlemiş ki hayran kaldım. Dior deri kabanı, Chanel elbisesi, Louis Vuitton çantasıyla, saçı, makyajı ama en önemlisi vücut diliyle kusursuz bir şekilde yorumlamış. 



Bir diğer şık Begüm Şen ise Ankara 'da bir mağaza açılışından geliyor. Üstünde Beymen Academia 'dan Alaia çizgisini çok anımsatan bir elbise var. Yüzündeki yorgun ifade çok belirgin. Bunun dışında elbiseyi bir mankene giydirmeye gerek yok işte Begüm Şen giymiş yeter :) Takıları çok hoş. Celine çantası ve bu sezon sık sık göreceğimiz hatta şimdiden 2 kişide daha gördüğüm Saint Lauren stilettolarıyla dört dörtlük bir şıklık içinde. 


Feryal Gülman kalem gibi hatlarına çok yakışan bir Peter Piletto peplum bluz seçip altına siyah kalem etek giymiş. Tek kelimeyle kusursuz !



Arzu Sabancı 2 kıyafetiyle de şıklar listemde. İlk kıyafetinde başrol silikonla taşı enfes bir şekilde buluşturan Ek Thongprasert tasarımı kolyeye ait. Colette 'te tasarımlarını gördüğümden beri özel bir ilgim var bu markaya. Tek kelimeyle muhteşem. Arzu Sabancı da kolyeyi oturmuş olan klasik tarzına güzel zarif bir şekilde yorumlamış. 



İkinci kıyafetinde ise birçok başrol var :) Mesela yeni sezonun en sıkı parçalarından Proenza Schouler ceketi bunlardan ilki. Celine Trapeze çantası ise ikincisi. Bu renk çantaya aynı renkten stiletto seçimini bile sevdim. Arka fon renkleri bile uyumlu :) Çok başarılı, rengarenk ışıl ışıl bir şıklık. 



Banu Çarmıklı 'nın en güzel tonlardaki uçuk pembe elbisesi ve ceketine hayran kaldım. Kumaşın ve dikimin kalitesi mum gibi duruşundan belli oluyor. Degrade tonlarda Chanel çanta seçimi ise birinci sınıf. Chanel 'lere o kadar da karşı değilmişim değil mi :) Pekala uygun bir kıyafetle en doğru seçim olabiliyormuş :)


Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. banu çarmıklı'nın look'u çok sıkıcı, feryal gülman hep göz alıcı ama bu sefer favorim begüm şen..

    YanıtlaSil
  3. Ya Beyza hanım'a bayıldım bayıldım. Artık oluyor gibi değil mi? Masis ise yes very ladylike. Feryal Gülman'dan ne bileyim sıkıldık mı nedir ama Peter P yi beğenmedim. Belki kıyafet yüzünden beğenmemişimdir. Yorucu çok yorucu. Begüm Ş de ne bileyim sıkıldım gibi. Değişmeyen saçları mı, makyajı mı, duruşu mu bilemiyorum. Ama bir türlü cezbedemiyor.

    YanıtlaSil
  4. pelin ben bu postta hiç bir bayanı birbirinden ayıramıyorum. İnan her bir hanım ayrı aurı şık, ayrı güzel, ayrı bakımlı, bavalı. gerçekten ilk kez bir postta herkesi beğendim. maşallah. Begüm Şen'in saşnt L. ayakkabılarına ba-yıl-dııımm. Deri pardösüsüne de ba-yıl-dııımm. Müthiş güzel. Yasemin Masis ise çok hoş, naif çok şık. Saç rengi çok güzel, makyaj desen öyle. Feryal hn. zaten kıskançlıktan çatlatacak bizi. maşallah diyorum.Arzu Sabancı desen inanılmaz hoş, kıyafet nefis içim açıldı. Beyza Aslan'ın bu saç rengi nefis. sakın tonunu bozmasın. Beyaz kabanı , çantası herşey çok şık kusursuz işte. gerçekten hepsine koca bir bravo!!!!!

    YanıtlaSil
  5. Deniz_ den25 Mart, 2013

    Pelin hanım Beyza Aslan çok şık. Çok beğendim. Vallahi Beyza Aslan'ı sizin blogunuzla öğrendim ve benim gibi eminim birçok kişi de modavesosyeteden Beyza Aslan'ı tanıdı. daha önce ben BA. ne bir dergide ne başka yerde fotoğrafını görmedim, ismini duymadım. Beyza Aslan aslında biraz da bu kadar gündemde oluşunu bu bloga borçludur bunu gözardı etmek imkansız.Begüm şen'e her iki kıyafetiyle çok beğendim. o deri kaban nasıl güzel o siyah pabuçlar desen öyle. Yıkılıyorrrrrr. Yasemin Masis çok farklı, çok değişik , çok elegan. Çok çok beğendim. Şu hanımların sizin blogunuzda kıyafetlerin görülüp de aynısından ellerinde varsa mağazaya geri vermelerine de çok güldüm. Ahhh! hayat ne zor onlar için :-))

    YanıtlaSil
  6. Banu Carmikliyi cok begendim, cok klas ve zarif duruyor. Digerlerinden hic birini begenmedim, hepsi gözlerimi feci sekilde yordu. Begum Senin ayakkabisi kesinlikle olmamis.

    YanıtlaSil
  7. Siyah beyaz çizgili kıyafetler ve damalı kıyafetler benim için başlar başlamaz biten moda akımları gibi. Nedense şimdiden sıkıldım. Bu kıyafetleri şimdi giydin giydin. Benim tahminim en çok bir ay sonra bir çok insanın benim gibi bu kombinlerden bıkacağı.

    Aylin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damada evet aynı fikirdeyim ama çizgilerin hiçbir zaman modası geçmiyor geçmiyor :) hele bu sezon hemen hemen tüm markalarda var o yüzden emin ol bir süre daha göreceğiz :)

      Sil
    2. cizgili hep moda ama bu sene bjk cubuklu formasi gibi... pazarada cokdan dustu

      Sil
  8. ah ahhh Thongprasert, natasha gondenberg tasarımlarına da benzıyor aslında
    cok guzel bır kolye cok

    YanıtlaSil
  9. Pelin yukarıdaki self-critic ini okudum. Sen yazmaya devam et canım. Ama pişti olmak , veya bir elbisenin neden daha evvel giyilince out olduğunu halen kafam basmıyor sanırım. Önemli olan taşımak, kombin etmek. Saçınla, makyajınla, diğer aksesuarlarınla, ruh halinle taşımalısın kıyafeti. İsterse 10 kere giyilmiş olsun ne olur? Fark giyenin nasıl giyip, nasıl bir askı olduğu.Hah pişti olmak istemeyen de couture giysin canım. Tabii ki kaç kişi giyebilir o ayrı söz konusu. Sonuçta pret koleksiyon alıyorlar. Tabii ki pişti olacaksın. Zaten işin eğlencesi, yaratıcılığı burda başlamıyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediklerine sonuna kadar katılıyorum. ama bildiğin gibi benim bir de pişti olayım ve okuyucumun keskin eleştirileri var ya ondan mı çekiniyorlar acaba diye düşünmüyor değilim :)

      Sil
    2. Adsız sana kesinlikle katılıyorum zaten şölede bi durum var bazı markaları alan belli bir kesim var ve bu kişilerde hep aynı camiadan yani yapcak bişi yok piştide olunur yada olsa nolcak..Bide şöle bi durum var bunlar bi kıyafeti kaç kere giyiyolar acaba her davete ayrı sabah ayrı akşam ayrı ne bilim mesela Pelin Hnm şöle bişi hiç duymadım x kişisi bu kıyafeti geçmiş zamanda şurda giymişti...Tüketim çılgınlığı bir nevi;Düşesi örnek almaları lazım kadın hamile kalınca paltosunun düğmelerini öne aldırmış hala giyiyor...:) Hepinize sevgiler..

      Sil
    3. Eh fark ortada zaten birisi Düşes, kraliçe vs; diğerleri "sosyetik". Bahsettiğimiz isimlerin görüntülerinde marka ve modadan çok zerafet ve klasik çizgiler öne çıkıyor ki bence de bir kadın moda elçisi gibi dolaşacağına az harcayarak kendisi gibi gözükebilir.

      Sil
  10. bu kadar pahali kiyafetler, aksesuarlar, cantalar, ayakkabilaaar heeep ayni 30-40 icin. Sen internette yayinlamaya baslayinca insanlarin daha cok dikkatini cekmeye basladi. Bu insanlar kendilerini celebrity gibi hissediyor sayende. Bir elestirim olucak, yillarca ailesinin soyadiyla bilinen kadinlar evlenir evlenmez hemen kocalarinin soyadiyla yazmaya basliyosun, bence olmuyo. Sanki bole hah su aileye gelin gitti, artik gecmise mazi cekti, artik elit bir ev kadini gibi bir anlama geliyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eleştirini anlayamadım açıkçası. inan senin dediğini yapsam bu sefer yasal olarak soyadı artık şu niye hala eskisini yazmakta ısrar ediyorsun diye eleştirilirim :)

      Sil
    2. nelere takılıyorsunuz Adsızın yazdığını 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi hay allam ya

      Sil
  11. Begum Sen'in ilk kiyafetini biraz kostumsel buldum, komik geldi o ayakkabi ve deri kaban.

    Beyza Aslan'in pantolonu ise bence pijama ile beyzbol hakemi uniformasi arasinda bir yerde oldugundan olu dogan bir trendin temsilcisi olarak kotu.

    Arzu Sabanci'yi en cok begendim, hep guzel.

    YanıtlaSil
  12. Yasemin Masis çok şık, çok doğal görünüyor (saçlar, makyaj vs den ziyade duruşu anlamında).
    Begüm Şen'de ise her defasında yine olmamış dedirten bir şey var, her defasında olduğuna göre belki duruşu ya da yüzündeki ifadedendir...
    Arzu Sabancı'nın naif ve güzel yüzü ne giyerse giysin her zaman giysilerinin bir adım önüne çıkıyor.
    Feryal Gülman ise her daim diva.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Pelin Hanım, gerçekten meraktan soruyorum; Begüm Şen'in ilk kombindeki elbisesinin Chanel ve çantasının LV olduğunu nasıl anladınız? Çantayı öyle bir tutmuş ki modelini görmek mümkün değil, hadi diyelim ki o garip açıdan nasıl olduysa modeli tanıdınız; mavi elbisesinin ne yakası ne modeli görünüyor ceketininden ötürü, onu nasıl anlayabildiniz? Blogunuzu gerçekten büyük ilgiyle takip ediyoruz, ancak umuyoruz ki tüm modelleri tüm markaları bu kadar iyi bilmenizin sebebi birtakım iç istihbaratlar değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çantanın sapından ve tabanından LV olduğu anlaşılıyor ama elbise için evet istihbarat aldığım doğrudur. e noldu şimdi ilginiz azalmış oldu ? bu gibi yorumlara hala şaşırdığım için kendime de şaşırıyorum.

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili fatih benim senin hızına yetişmem zor keşke bu dediklerini yapabilecek vaktim olsaydı inşallah birgün diyelim :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Ne biçim bir adamsın böyle abuk subuk yorumlar, densiz ifadeler! Her post altında saçma sapan yorumlarınla kadıncağızın başına kaldın sanki. Tom Ford'un sırrı neymiş! Taktım sana Fatih ensendeyim! Kadın bloglarını bulup bulup altlarına kıl kıl yorumlar bir bilmiş havalar bir afra bir tafra!!! Çok mu çok oluyormuşuz, sen önce kendinden bir birinci tekil şahıs olarak bahset, sonra reklam çocukluğu yaparsın bu nedir! Televizyon reklamlarıyla espri yapan apaçiler gibi her blogda aynı saçma sapan yorumlar!!!

      Sil
  15. BEYZA ASLAN BİREBİR ETHEL BALER'İ KOPYA EDİYOR.

    İnsta hesabınızdan takip editorum;Ethel hanım Louis Vuitton elbise giyiyor,Beyza A. hemen akşamına koşa koşa taklit ediyor.

    Ethel hanım ceketi omuzlarında giyiyor,15 post sonra Beyza hanım ceketi omuzlara atıyor,renkler bile aynı.Siyah-beyaz tonlar ve patlayan sarı.Biri cekette sarı kullanmış,öbürü çantada.

    Yasemin Masis de özenti bir görüntü olmuş.Kırmızı elbise,saçlar,topuklular...oldu bitti mi şimdi?

    Eminim daha sayısız örnekleri vardır.Bu benim gözüme son günlerde çarpanlar.Beyza aslan'ı çok özenti buluyorum.

    Begüm Şen'in pembe ayakkabılarını hiç beğenmedim.İkinci kombin daha iyi.

    Arzu Sabancı ne yapsa çok klas,çok zarif.Banu Çarmıklı keza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes de mi özenti yani... Özenti değil de, herkesin bir kendini gösterme çabası var herkes bir moda ikonu olma çabası içinde, o çaba komik oluyor işte orada sana katılıyorum ve ne demek istediğini anlıyorum.

      Sil
  16. Sevgili Pelin, yine dokturmussun:) Benim merak ettigim birkac sey var, vaktin olur cevaplarsan cok sevinirim, Begum Sen'in deri Dior kabani yeni sezon mu? Ikincisi yine Begum Hanim'in siyah elbise ile fotograf cekindigi magaza hangi magaza, arka stanttaki parcalarin rengi cok hosuma gitt:) Ucuncusu Feryal Hanim'in ayakkabilari CL'inin hangi modeli? Bu arada Banu Carmikli'nin pardesu boyu elbisesinden kisa oldugu halde goz tirmalamiyor, dikkatini cekti mi bilmem:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Beyza Aslan'i ilk defa begendim diyebilirim.Daha once de kombinlerini seviyordum ama ustunde agliyor gibi duruyodu
    Bence bunun nedeni omuz genisliginin olmamasi.Aama CEline paltoyla bu durumu kapamis ve cok yakismis.
    Gozlukle de isi bitirmis.
    Begum Sen yine sort sortluk ,iki kombinede bayildim!Ayakkabilar harika
    Arzu SAbanci'nin kesinlikle 2.kombini diyorum,nefis!

    YanıtlaSil
  18. Yasemin MAsis'i cok siradan buldum
    Artik herkes duz bir elbise,bir loubi,bir clutch cektimi ayni goruntude...

    YanıtlaSil
  19. Beyza Aslan ı burda tanıdık diyen arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Hanımefendi burda çıktıktan sonra pek dikkat çekici giyinmeye başladı.dediğin gibi feci bir yarış var aslında aralarında pelincim.hele daha 2 dakika önce birlikte olmuş insanların teker teker resimlerini koyupta yine aynı isimlerin canım harikasın canım nefissin demelerini keyifle izliyorum :D Bu blogun insanı şöhret yapma kapabilitesi çok yüksek bunu bilesin. hele bu işi sessiz sedasız tarzını hiç bozmadan yapmana ise ayrı bir hastayım süpersin!!

    YanıtlaSil
  20. Beyza Aslan'ı ilk defa beğendim bu sefer olmuş ceketi omzunaalarak hem trendy olmuş hemde kusurlarını örtmüş. Sonra Yasemin Masis'i çok beğendim ne kadar zarif bir kadın. Arzu Sabancı, Feryal Gülman herzamaki elit şıklıklarındalar...

    gülnihan

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooooffffffff Of! Pelin Hanım bin kez anlattı böyle br şeyin olmayacağını! O dediğini yapan yüzlerce blog zaten var, her gün kendilerini fotoğraflayan bir sürü insan var biz burada bu şekilde gayet iyiyiz ve Pelin Hanım'ın hiç de o şekilde bir paylaşımda bulunmayacağına eminiz. Sanki kadının ağzından sır almış da yorumda yazar gibi bir haller bir tavırlar, yıllardır izleriz tanırız bir biz bilemedik yani Pelin'in ne yapacağını! Biz onu kendini rahat hissettiği biçimde izlmeye alıştık, insanlara aynı şeyi diretip diretip aynı konuyu bin kez gündeme getirmekten nasıl bir zevk alıyorsanız!

      Sil
    2. Kendisi bir vaka olduğu için illa arıza çıkartacak normaldir :)))) "Karanlık odalarda neler oluyor Fattiiii? "gece vakti karanlık bir odada kokunu nasıl hissettiriyorsun?" (Başka bir post altına utanmadan yazdığı yorumu aynen kullandım aman yanlış anlasılmasın! Yorumlara bak ya sapık gibi adamın her yorumu :)))

      Sil
    3. ben de kac gundur diorum biri ne zaman su adami paylicak die, abuk subuk yorumlar ya. yok Tom Ford 50 bilmem kac yasindaymis nasil genc kaliomus bilmem ne, ne abuk tipler var yahu

      Sil
    4. Hakkında yazacak çok şeyim var ama ne buraya yakışır ne kelimelerle ifade edebilirim. Kısaca adam olana yakışmayan garip yorumlar diyip geçiyorum kızlar siz anladınız.

      Sil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.