Tasarım Harikası By PINAR ALTUĞ Koleksiyonu :)

Pınar Altuğ 'un bir alışveriş sitesi için tasarladığı ayakkabı ve çantaları görenleriniz olduysa eminim aranızda benim gibi ufak çapta şok geçirenleriniz olmuştur. Bakın dikkatinizi çekiyorum "tasarladığı" diyorum. Yani koleksiyonun tüm parçaları Pınar Altuğ 'un dediğine göre hayran kalınası tasarım yeteneğine göre oluşturulmuş !! Sağda solda okuyorum 'Pınarcıııım harika çizmişin koleksiyon süper sakın kaçırmayın' iltifatlarını ?! Yahu bu koleksiyonun neredeyse tümü çakma ne harikası ?! Pınar Altuğ mu çizdi sanıyorsunuz. Yok canım, sadece isminin kullanım hakkını satıyor o kadar. Ama işte gönül ister ki  ünlüler bu tarz işlerde isimlerini ve hayranlarını her daim özgünlük ve kaliteyle buluştursun..

Gördüğünüz gibi Valentino, Alexander Wang, Proenza Schouler, Mulberry ve Celine çantaların en karakteristik ögeleri by Pınar Altuğ çantalarında toplanmış. Ama içlerinde en güldüresi olanlar Celine 'ler :)) Charlotte Olympia, YSL benzeri ayakkabılar hele hele Jeffrey Campbell 'a benziyen modeller ise beyin uçurucu :)


ANYA HINDMARCH vs PINAR ALTUĞ


CELINE vs PINAR ALTUĞ


CELINE vs PINAR ALTUĞ



PROENZA SCHOULER, MULBERRY vs PINAR ALTUĞ


ALEXANDER WANG vs PINAR ALTUĞ


VALENTINO vs PINAR ALTUĞ


VALENTINO vs PINAR ALTUĞ


VALENTINO vs PINAR ALTUĞ


JEFFREY CAMPBELL vs PINAR ALTUĞ


Yorumlar

  1. o zaman seda sayan ın bu ülkede en güvenilir sanatçı seçilmesine şaşırmamamız lazım. iyi eğitim almış iyi bir ailede yokluk bilmeden yaşamış bir insan bile buna tenezzül ediyorsa, bunlardan mahrum olan insanların herşeyi yapmaya hakkı vardır. bir yüzyıl daha lazım bize bazı şeylerin oturması için. çok çirkin buluyorum bu davranışı. çantasız gezerim ama gidip şu çakmlardan kimse bana aldıramaz. ben o kadar parayı veriyorsam bunu sadece isime vermiyorum kalitesine ve sanatına veriyorum. bana göre sanatın günümüzdeki diğer kolu modadır ve bunu bu kadar iyi sunan insanlar varken emek hırsızlarını ödüllendirmem.

    YanıtlaSil
  2. Bende basın bültenini görünce şok oldum!! Hepsi esinlenmeeee!!! Pessss...

    YanıtlaSil
  3. benzerlikler çok bariz.. aynı tarz çantalar her yerde var ama kimse ben tasarladım bunları diye çıkmıyor ortaya.. gerçi pınar altuğun haberi bile olmayadabilir isim hakkını verdiyse sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. isim hakki verdiyse bile insan bi donup bakmaz mi adimi kullanarak neler yapilmis diye? hos koca koca markalar kopyaliyor, Pinarcik niye kopyalamasin :)

      Sil
    2. yapmayın Audrey , bak burda da ne demiş:

      http://www.sacitaslan.com/magazin-pinar-altug-ozel-bir-koleksiyon-hazirladi_74901.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

      Sil
    3. ben de belki olmayabilir demiştim ama demekki varmış ne yapıldığından bazen oluyor öyle sadece isim hakkının verildiği..

      Sil
  4. Benzer bir postu bende yapacaktim, gorunce resmen agzim acik kaldi...

    Milletin yaptigi saksakcilikta midemi feci bulandiriyor. Bu ne samimiyetsizlik, bu ne kendini bilmezlik yahu!

    YanıtlaSil
  5. Dün ben de görüp sinirlendim bayaa buna. Tanınmayan bir insan olarak ben bile utanırım ismimin bu tip bir çakmacılıkla özdeşleştirilmesine. Kaldı ki çantalar da ayakkabılar da çok kalitesiz gözüküyor. Fotoğrafları bile berbat, insan o çantaların içini biraz düzgün doldurur da fotoğraf çeker. Naylon gibi duruyorlar resmen.

    Çok benzer bir postu ben hazırlayacaktım ama sonra vazgeçtim, sezonun ayakkabı trendlerini yapayım, böyle çirkin şeylerle ilgilenmeyeyim dedim. İlk trend yılan derisi, bloga beklerim.. http://onfashionandthings.blogspot.com/2013/04/spring-summer-footwear-trends-vol1.html

    YanıtlaSil
  6. Haha ay sabah sabah cok eglendim bu haberle. Cok talihsiz cok. Tasarim harikalari olmalarinin yani sira resimlerden yansiyan materyal kaliteleri de cok basarili galiba?!

    Sevgiler,

    foodistique.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Pınar ablamız işin kaymağını yemekle uğraştığından umrunda bile değildir. Bunu yapan bir isim daha var online satış siteside mevcut ablamızın. yahu bunları kendileri bile kullanmıyordur. Orjinali dururken çakmasıyla idare ederlermi. valla pazar filesiylen gezerim genede bunların cebini doldurmam

    YanıtlaSil
  8. Hayretler içinde kaldim birebir kopya yapacak kadar suursuz, vizyonsuz saygisiz olduguna inanamiyorum. Kendisini emege saygiya davet ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kendisi hep emeğe saygıdan, emekçilikten bahseder. Her fırsatı, her işi değerlendiren, kaçırmayan biri. Tamam yapsın da. Ama insan ismini böyle benzerliklerle de zarara sokmamalı. Her şeyi dolar, euro, TL görmesyin be kardeşim!!!

      Sil
    2. Emek emek de, ne emekçiymiş ama haaa... Yıllarca dandik ötesi bir dizide sıfır oyunculuk becerisiyle milletin beynini yıka, sonra emek emek de. Bir de hayranları falan var anlamıyorum bu milletin kafası nasıl çalışıyor? anlayan var mı?

      Sil
  9. Cok komik olmus gerckenten, gülmekten öldüm,

    Selin

    YanıtlaSil
  10. celine'in sağ ve soldaki 'S' formunda dikişleri bile birebir aynı :)

    YanıtlaSil
  11. kelebek
    Hadi bir tane olsun en fazla iki tane bu kadar çok olması gözümüze soka soka yapılması pes doğrusu.Bunlara para verip alacak olanlara acırım.Yakında "esinlendim"yazısı gelir Pınar Altuğdan.

    YanıtlaSil
  12. mulberrylerin birebir taklitini bulsam hemen alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalıçarşı ve centilmen han'a bir uğrayın derim. Her çanta her model var. Tabi çakmalar bile kalite kalite fark ediyor. Cogu ünlünün oralardan aldığına eminim.
      Merve

      Sil
    2. Merve, ben de aynen birçok ünlünün aldığına eminim. Hatt abirine gözümün önünde şahit oldum. Hanımefendi gelince ben ve içerideki diğer müşteriyi utanmadan dışarı çıkamrıştı mağaza sahibi. O dediğin han'daki çantacılardan biri.

      Sil
    3. mulberry, celine, chanel, lv vs'nin sahtesini kullanilmasindan onlardan esinlenilmis h&m, zara, pinar altug, bershka urunlerin kullanilmasini yeglerim. en azindan daha "yasal". amiyane bir tabir vardir icinde tezek gecen ve bu durumu acilayan ama buraya yazmam uygun olmaz.

      Sil
  13. birebir hangi markanın olduğunu bilmeseler bile insanların tamamına bu çizgiler zaten aşina gelmiştir. bunu da göze almış. ayıp denen bişey var

    YanıtlaSil
  14. Ya bir dakika ben mi bilmiyorum? Bu Pınar Altuğ stili takip edilesi biri mi? Ben cahil miyim? Paralara yazık, firmanın ismini kullanmak için verdiği paralara yazık. Şaka yaaaa!!!

    YanıtlaSil
  15. Neden bu kadar sasirdiniz kizlar, ben hiiic sasirmadim. Kendisinde, yaptigi islerde gram kalite olmayan insandan boyle bir icraat gelmesi gayet normal. "Bu ulkede unlu olmak ne kolay" a ornektir kendisi. Sema

    YanıtlaSil
  16. yani oha artık Pınar altuğ kim ki tasarım yapıyor acaba? yapamıyor mu demeliydim?

    YanıtlaSil
  17. Hermes niye yapmamış. Yapaydi bari alirdik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaaahahahha. evet, ben orcinallikten yanayim, ama hermeslere verecek paraciklarim yok ben ne yapayim.

      Sil
    2. ipekyol yapiyor diye biliyorum

      Sil
  18. onu bunu bilmem ama bu insanlar afedersiniz bizleri aptal sanıyor herhalde..birde buradaki yazıları haber yaparak kullanan siteler var...yani bizler hayal gücündn yoksun herşeyin taklidiyle yetiniyoruz...

    YanıtlaSil
  19. Ben de hiiiç şaşırmadım. Deniz Berdan'la öyle sıkıfıkılar ki, etkilenmesi çok normal. Yedirmeye çalışsınlar bakalım hayranlarına.

    YanıtlaSil
  20. Pınar Altuğ(PA)'un o kadar çevresinde yakın arkadaşları, modagrusu arkadaşları, markayı, işçiliği bilen güzel arkadaşları var. Bir tanesi de demedi mi kardeşim? Bir tanesi de uyarmadı mı? Pınarcım sen isim yapmış birisin bence sana zarar verebilir. iki kere düşün bu işi öyle yap demedi mi? Şahsen ben olsam arkadaşımı mutlaka uyarırdım. Haa belki arkadaşları uyardı PA dikkate almadı bilemeyiz. Orası ayrı mesele.. Ama tasarımcı değilim, sadece sevdiğim stilde ayakkabı ve çanta yaptım demesi de konuştuklarıyla yaptıklarında çelişki yaratmıyor mu?

    YanıtlaSil
  21. O degil de Celine benzeri canta, yanaklarini sisirmis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçektende çok komik sanki bir çizgi film kahramanı :))

      Sil
  22. ÇOK ŞİŞİYORUM SİYASETÇİSİNDEN, SPORCUSUNA, SANATÇISINDAN MODACISINA HERKES MİLLETİ APTAL SANIYOR. BU KADAR DA İNSANLARA SAYGISIZLIK YAPILMAZ Kİ... EDEP YAHU... AMA HEP DİYORSUN YA İNTERNET ÇIKTI TWEET ÇIKTI ALEME SAFTRİK MUAMELESİ YAPANLAR KENDİ ÇAPLARINI DA GÖSTERMİŞ OLUYORLAR.

    YanıtlaSil
  23. Pelin Hanım Merhaba

    Ben size daha farklı bir soru sormak istiyorum, sizce ünlü markaların da tasarımlarını bu kadar yüksek bedellerle satmasına ne diyorsunuz, yani burada fakir edebiyatı yapmak istemiyorum kaldı ki alım gücü bir çok insana göre iyi durumda olan biriyim ama bir çantaya da milyarlar verecek durumda değilim, diyeceksiniz ki almayınca ölmezsiniz sonuna kadar katılıyorum ölmem almıyorum da zaten ama okullarda da çocuklar inanın yarış halindeler, yani bir bloğum olsaydı uzun uzun yazardım bu konuda, ama sizin bununla da ilgili bir yazı yazmanızı isterdim tabii bana katılıyor musunuz bilemiyorum? yani işin özü keşke o özgün tasarımcıların da parçaları daha ulaşılabilir fiyatlarda olsa da çakma olanlar bu kadar çok sebeplenmeseler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Evrim artık zamanımızda her bütçeye uygun olanaklar mevcut. Ha bütçen uygundur ama yine de pahalı ürün almak istemiyorsan bu da senin kişisel tercihidir. Evet ben de senin gibi olmayacak malzemeler kullanıpta fahiş etiket konulmasına yeri geldiğinde tepkimi gösteriyorum hatta defalarca konu ettim. Ama bu postun ana teması çok farklı. Koleksiyonun kalite derecesini resimlerden bile rahatlıkla anlayabilirsin. Piyasaya göre ucuz denilecek bir fiyata satılsa bile kullanılan malzemeye, dikişe ve çalıntı tasarımcılığa baktığında inan bu ucuz fiyat bile bunlar için çok pahalı. Büyük markaların sattığı ise özgün tasarım, kalite, marka değeri, popülerlik, trend, zamansızlık vs gibi ögeler. Belki bu açıdan düşünürsen seni daha az rahatsız eder. Çocukların yarışı hakkında ise ayrı bir tez yazılmalı sonuna kadar haklısın. Kızım henüz o çarka girmedi ama çok düşündürücü bir durum olduğunun farkındayım.

      Sil
    2. Ben servetin yayilmasinda bir sorun gormuyorum. Diger zanaatkarlarin da para kazanmasi nicin rahatsiz ediyor sizi? Mesele kopyalamak ise, insanoglu zaten birbirini kopyalayarak ilerliyor.

      Sil
  24. ben bu blogun takipçilerinden biri olarak bunun manevi tatminsizlikten olduğunu düşünüyorum. high society dediğimiz topluluk 'ayrıcalıklı' hayat ve duruşlarını her noktada hissetmek istiyor. o yüzden iphone'lardan önce vertu dediğimiz taşlı yakutlu elmaslı anlamsız telefonları vardı. o yüzden 100.00 dolarlık çantalar bile kullanıyor, kaliteli de olsa maliyeti en fazla birkaç yüz euro olan chanel bir elbiseye 8000 euro verebiliyorlar, ki o elbise giyinme odalarındaki yüzlerceden sadece biri. 'alabiliyor' olma hissi yani onu aldıran.

    bununla ilgili çok güzel bir deney yapıldı geçtiğimiz yıllarda. konserlerine bilet bulunamayan çok ünlü keman virtüözü joshua bell değeri milyon dolar olan kemanıyla bir metro istasyonuna girer ve başında beyzbol şapkası üstünde tişört, çalmaya başlar. önünden çaldığı uzun süre boyunca binlerce insan geçer, 1-2 kişi haricinde kimse durmaz. aynı adam birkaç gün sonra full giyimle, new york'un en önemli konser salonlarından birinde konsere çıkar, tüm sosyete, sanatçılar iş adamları, akademisyenler herkes ordadır bu sefer. içlerinde belki metroda önünde yürüyüp dönüp bakmayanlar da vardır. salon alkışlardan yıkılır. çalınan parçalar aynı, sanatçı aynı, kemanı bile aynı ama ortam-sunulan paket bambaşka olunca herkes müziksever kesilir.

    yani demem o ki, o markalar o kadar ultra pahalı olmasalar zaten müşterilerinin %50'sini kaybederler, ürünleri alınmaz :)

    yeri gelmişken pelin hanım, şahsen sizin derin mermerci-feryal gülman hayranlığınızı da anlayamıyorum. bu iki hanım bende sadece giyinmek, en yeni kreasyonları takip etmek için yaşıyor ve o günkü görünüşleri için evden çıkmadan en az 2 saat harcamış gibi izlenim bırakıyorlar. feryal hanım ayşe arman röp.unda bile söylemişti, markalara telefon edip koleksiyonlardan ilk edinen olmak istiyormuş. bence hastalıklı bir durum. halbuki emek külür gibi, melkan tabanlıoğlu gibi, veya leyla alaton gibi isimler lüks de giyinseler, bu topluluğa ait de olsalar işleriyle, meslekleriyle ilgilendikleri bir hayata sahip bir imaj bırakıyorlar. onlar da şıklar güzeller vs. ama hayatları gardrop düzmek ve başarılı bile olsalar (d.mermerci gibi) stil sahibi olmaya çalışmak üzerine kurulu değil. önceliklerinin farklı olduğu çok belli. halbuki ben d.mermerci'nin mesleğini, çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. feryal gülman mimarım diyor ama sadece mezun olmuş, herhangi bir çalışma hayatı en az 20 yıldır yoktur. eda taşpınar, d.berdan, 'stil danışmanı' yapıldılar ama gerçek eğitimleri meslekleri nedir hiçbir fikrim yok.

    neyse konuyu çok dağıttım sanırım. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel başlamış devam etmiş ama ne yazık ki benim için güzel sonlandıramadığınız bir yorum yazmışsınız. Kişi maddi olanağına paralel olarak nasıl ya da ne tarz bir giyime meraklıysa öyle giyinmekte özgürdür. sırf sizin beğeni kriterlerinize uymuyor diye hastalıklı bir durum yorumunu yapmak da benim açımdan hastalıklı bir durum. siz beğenmeyebilirsiniz ama ben ve benim gibi birçok kişi feryal gülman , derin mermerci vs takip etmekten zevk duyduğu yeri geldiğinde örnek aldığı isimler. Belli ki bu blogun tarzını hala anlamayanlar var. Burda kişinin mesleği, kiminle evli olduğu, toplumdaki yeri, sabah 9 akşam 6 çalışıp çalışmadığı, sosyal gayesi gibi ögeler ele alınmıyor. Ha yeri geldiğinde ifade edilir ama bu blogun her daim amacı çok beğenilen ve merakla takip edilen kişilerin MODA ve STİL açısından ele alınmasıdır. Yeni markaların tanıtımı, şahsi beğenilerime hitap eden stillerin konu edilmesidir. Elbette herkesi memnun edemem bunun bilincindeyim ve her türlü eleştiriye de açığım. Ama sırf sizin dediğiniz tarzda kişileri mesleklerine göre ayırmaya kalkarsam inanın çok tepki alırım. Burda ismini ya da kim olduğunu bilmediğim ama sırf kıyafetini beğendiğim için konu ettiğim yığınla isim var. Saydığınız isimler de yeri geldiğinde konu edildi eleştirildi ve ele alındı.
      Ve evet ne yazık ki konuyu çok dağıttınız ama olsun herkesin fikrini paylaşmasını seviyorum ve destekliyorum.
      Benden de kocaman sevgiler :)

      Sil
  25. Sadece stil degil, toplam imaj insanlari ilginc yapiyor. Imaji konusunda usta bir kisi, "Copicuous consumption" i, ince ince, goze sokmadan ve sanki arka planda gibi yapmali. Aksi halde, ici bos gorunmekten kurtulamaz ve de ilgi cekici olmaktan cikar.
    Nacizane...

    YanıtlaSil
  26. ben zaten unlulerın koleksıyonu olayını anlamıyorum cakma olsun olmasın
    unlu bır ısım koleksıyon yapmasın bır zahmet ısını yapsın onu oyle sevelım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. para güzelim para!!! gelen her fırsatı değerlendirip gençken küpü doldurmak.

      Sil
  27. zaten bence asil sikinti burada. bu taraklarda bezi olmayan biri sadece pinar altug adini gorerek butcesine gore "tasarim" bir urun aldigini dusunecek. fikir hirsizligi kadar tuketicinin kandirilmasi hatta aptal yerine konmasi soz konusu.

    YanıtlaSil
  28. aslinda bu konu daha once de tartisilmisti. unluler, kucuk markalar, yerel markalar, ulasilabilir markalar bazen/cogunlukla modaya yon veren buyuk modaevlerinin tasarimlarindan ilham alarak/kopyalarak yaptiklari urunleri satisa cikariyorlar. Bazen zara'da gorebiliyoruz bu durumu bazen de vakko'da. ornegin celine'nin trapeze modelinin cok benzerini ben vakkodan aldim. ne yalan soyleyeyim 4000 lira vermek yerine yine kumasiyla dikisiyle kaliteli benzer modelli cantayi dortten birinden de ucuza almak isime geldi. soz konusu marka vakko olunca kendimi taklit urun kullaniyor gibi hissetmedim ama ben o cantanin celine esinlenmesi oldugunu biliyorum. modeli cok begenmeme ragmen bir cantaya verecek 4000 liram yok. uzerinde celine yazan taklit urunlerdense bu tarz esinlenmeler bana daha kabul edilebilir geliyor. pinar altug'un urunleri son derece kalitesiz gorunuyor. herhangi bir orijinallik katilmadigini goruyorum. ama genel olarak cizgiyi nerede cizmek gerekir onu bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  29. Birileri gazı versin, birileri de o gazla her işi yapabileceğine inansın. Olay bu kadar basit.

    YanıtlaSil
  30. pelin hanım sizi çok seviyorum, postun ilk başlarını okuyunca bunu demek geldi içimden.ayıp diyorum başka diyecek ne var.

    YanıtlaSil
  31. Pinar altugun eline kalem alip bu modelkeri cizdigini gozumde cankandiramiyorum. Cixmeyi birakin tarif ettigini de sanmiyorum. Firsat sitelerinde bunun 3 te 1i fiyatina satilan urunlere ismini vermis . Bari pinar altugnun sectikleri fikan desekermis, o bile cok tartisilirdi ayri ama tasarladi denmesi bu jadar kopya urunler icin ve kalitesiz urunler icin ismini lekeleyici yani. Ne gerek var.. İphonedan yazdim harf hatalarimi duzeltmekle ugrasamiycam. Mazur gorun:)

    YanıtlaSil
  32. Ben size neden böyle birşey yaptığını söyleyeyim, dizisi bitti kıt oyunculuk yeteneği ve gına getiren aynı mimikleri yüzünden başka oyunculuk alamayacağını biliyor. bir yerden tasarımcılığa girip oradan ekmek yemek istiyor. Ama sıfırdan kendi adına çizim yapacak ağzı sıkı birini bulacak kadar zengin değil, ne yapıyor gidiyor eskiden 10tlya toptan çanta satan bir firmayla anlaşıyor onların ürünlerini kendi adıyla duyuruyor hem adamların karını 3'e 4'e katlıyor hem de kendi bi yerden tasarım olayına girip ekmeğini de yavaştan yemeye başlıyor.

    YanıtlaSil
  33. Merhabalar, taklit icadi oldurur diye bir soz var aklimda kaldigi kadar. Ama iyi malda her zaman taklit edilir. Eger sen bir seyini halka actiysan bu tip seylere de katlanmak durumundasin. Pahali kiyafetlere para harciyanlar o parayi farkli hissetmek icin harciyorlar yoksa degeri ettigi icin degil yani kisisel bir secim sonucta.
    Stil icin ise ben sizinle yani %50 ayni dusunuyorum. Cunku her zengin iki seyi bir araya getirip zevkli giyinemiyor. Bu bahsettiginin kisiler ise ozellikle FEryal Gurman'i kendi vucuduna gore giyinmesi bilen kisi olarak goruyorum. HEr bir davette en sIK en sade bu hanim mi giyer ( parasini es geciyorum). Ama su sosyete de veya tr de ben stil sahibiyim farkli parcalari kullanip kendimce yorumluyorum iste bu kiyafet tam sunluk diyecek kac adam var onu da bilmiyorum siz daha iyi bilirsiniz galiba fazla yok. Stil sahibi olmak icin paraya ihtiyac yok..
    Moda bloglarindan takip ettiklerim,( yabanci) hepsinin ayri stili var bir sey gorunca a bunu su blogtaki kesin begenir alirdi bu tam ona gore rahatlikla diyorum..
    Pinar Altug eger isin kapitalist boyutundaysa sadece paraya bakar gerisi onemli olmaz davalarla basi derde girmese yeter..Iyi gunler Ozlem

    YanıtlaSil
  34. Ben de Tod's un cantalarina bayiliyorum cakmasini aldim orjinal magazasina girdigimde inanin farki ben farkedemedim 1. sinif cakmaydi. Ne yapalim almayalim mi? Almasak olmeyiz o ayri da :)) O modele benzer baska canta da yok. Ozlem

    Not: Canta manyagi degilim hepsini toplasan 4 5 cantam var.. Martha Stewart cantalar icin yaptigi programinda sadece 8 cantasi oldugundan bahsetmisti hepsi sekiz...

    YanıtlaSil
  35. Pelin hnm lutfen lutfen lutfen ivana sert'in programinda ve her yerde kendi tasarimi oldugunu iddia ettigi casadei basta olmak uzere isabel marantin sneakerlari gibi ayakkabilari da gosteren bir post hazirlar msnz? Eminim kendisi orjinallerini giyiyor ama insanlara benim tasarimim diyor.butigoda ivananin o harika tasarimlarini gorebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  36. Jessica Simpson'in Turk versiyonu olmus Pinar Altug!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.