Yaz Sezonunda Çizgilinin Her Türlüsü Kabuldür..

Yani dikey, yatay, geniş, ince, renklisi, siyahlısı beyazlısı aklınıza hangi türlüsü gelirse gelsin yeter ki çizgili birşeyler giyin. Çizgili modası çoktan dünyayı kasıp kavurmaya başladı bile. Hatta ünlüler aynı kıyafetle görünmekten çekinmeden bu modayı dibine kadar damarlarımıza zerketmekte yarış halindeler. 



Çünkü 2013 ilkbahar-yaz koleksiyonunda başta Marc Jacobs, Balmain, Dolce&Gabbana, Michael Kors, Oscar de la Renta gibi büyük markalar öyle buyurdular da ondan :) Sıkıysa takip etmeyin bakiim :) Sadece kıyafetlerimizde değil çantalarda da ayakkabılarda da hatta tırnaklarımızda bile çizgili ojeler kullanacağız. 

Ağırlık siyah beyaz renklerde olsa da aralarda renklilere de rastlıyoruz. Üstü dikey çizgili seçip pantolon ya da eteklerde yatay çizgiler seçebiliriz. Hatta üstü kalın dikey çizgi seçip diğer kıyafetlerimizi ince çizgililerden seçebiliriz. Şayet kıyafetimiz tamamen düz renklerde ise bu sefer çanta ya da ayakkabı da çizgiliye yöneliyoruz. Kısaca bir yerlerimize mutlaka çizgili deseni konduruyoruz :)



Çizgiliye burun mu kıvırdınız o zaman karşınıza ya Louis Vuitton 'un zorlaya zorlaya hayatımıza soktuğu bir diğer geometrik desen damalar çıkıyor. Ona da mı hayır o zaman Prada 'nın çiçekleri desenleri. Kısaca illa ki bir desenin ucundan tutacağız.

Hollywood 'dan memleket semalarına geldiğimde çizgili akımının yavaş yavaş etrafı sardığını söyleyebilirim. Ama nedense bizde trend daha çok ceket seçimleriyle takip ediliyor. 


Mesela trendi yakalamak adına Berrin Okçu 'nun Givenchy 'nin 2010 senesi yaz koleksiyonundan çizgili ceketi giymesi çok hoş olmuş. 


Eda Taşpınar da da çizgili hatta Berrin Okçu 'nun Givenchy ceketinin benzerini görüyoruz. Ama o kadar buruşuk ki insan doğal olarak bu bir Givenchy olamaz diyor. Zaten bahsettiğimiz Eda Taşpınar olunca orjinalini bile giyse şüpheyle bakıyorum. Siyah elbisesi de orjinalini Aylin Tahincioğlu 'nda gördüğümüz Michael Kors.


Feryal Gülman 'ın herhangi bir trend listesinde olmaması imkansız. Üstünde nefiss çizgili bir Balmain ceket görüyorsunuz. 


Eda Kosif de çizgili ceket diyenlerden. Hoş bir kombin yaratmış.


Beyza Arslan ise çizgili bir Celine pantolon seçmiş. Bu kombiniyle günün şıkına hakkıyla girmişti. Nefis görünüyor.


Tuğba Coşkun da çizgili tayt seçip altına neon pembe stiletto seçenlerden. 


Sanem Tezman yatay ve renkli çizgilerle casual bir tarz yakalamış.


Gül Dürüst 'ün ceketi çok hoşuma gitti.


Neslihan Kozanoğlu yatay çizgili elbise seçen tek isim. 


Özlem Güsar siyah beyaz çizgili gömlek ile. 


Tanem Sivar ve Tansa Ekşioğlu siyah beyaz çizgili bluz seçenlerden.



Derin Mermerci hem çizgili bir t-shirt seçmiş hem de baştan aşağı siyah renklerde ki kombinini Saint Laurent 'in bu sezon çok gözde modeli çizgili Paloma 'sı ile eşleştirmiş.


UYARI : Bu post ve görseller ©ModaVeSosyete 'ye aittir. Kullanmak isteyenler kaynak belirtmek zorundadır. Aksi takdirde yasal işlemlere başvurulacaktır.

Yorumlar

  1. çok hoş bir post olmuş ellerinize sağlık :) eğer bir gün çizgili bir seçim yapacaksam kesinlikle 2 nolu resimdeki straplez abiye olmasını isterimm ve kendisine en büyük sevgilerimi gönderiyorum :)

    bizim sosyetemize gelecek olursak Beyza Aslanın pantolonu ve Feryal Gülmanın ceketi diyorum, Berrin Okçu ise bu görünümü ile bu postta yer alamayacak kadar özensiz olmuşş :(

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. modanin temcit pilavi orneklerinden. 14 sezon sonra tekrarlanmak uzere...

    YanıtlaSil
  3. Pelinnnn

    Her gune bir post, harikasin. Aman nazar degmesin

    Postu cok begendim ugrasmissin resimleri bulmak lolaj yapmak vs.. ellerine saglik

    E.T. icin yazdiklarina katiliyorum ve katila katila guluyorum :)))

    Sevgiler

    Zeynep T.

    YanıtlaSil
  4. Hahahaha, E.T. icin yazdiklariniz beni de cok guldurdu!! =)

    Her gun bir post gorerek mest oldum, Alicia Keys'den esinlenerek "this girl's on fire" diyor, devamini dort gozle bekliyorum!

    YanıtlaSil
  5. Ablacım yine mükemmelsin! Çok doğru bir tespit mükemmel bir dille birleşmiş!

    Çizgi modasına ben öyle ölüp de bitmiyorum. Zaten ölüp de bitilecek pek bir yanı yok. Ama arada bazı güzel parçalar çıkıyor. İşte ona bayılıyorum :)
    Favorilerim Rosie Huntington-Whiteley ve Miley Cyrus'un giydikleri Chanel tulum, Zoe Saldana'nın Dolce&Gabbana elbisesi, Feryal Gülman'ın Balmain'i, Beyza Arslan'ın Celine'i ve Saint Laurent Paloma :)

    Berrin Okçu çok güzel bir hareketle eski ceketini değerlendirmiş. Çok da hoş olmuş :)
    Eda Taşpınar'ın kombinine bayıldım! Umarım orjinaldir elbisesi :(
    Feryal Gülman yine harika!
    Eda Kosif'İn kombini çok şık ve zevkli! Çok çok çok güzel olmuş!
    Beyza Aslana ÖLDÜM! O Box çantasının güzelliği zaten apayrı bir şey ama kombini de harika stil olmuş! Aynı pantolonu Taylor Tomasi de giymişti. Eee ikisi de mükemmel görünüyor, pantolonda mı bir şey var diyeceğim ama yok ikisine de bayılıyorum :)
    Neslihan Kozanoğlu yatay çizgili elbisesi ile en doğru pozu vermiş.
    Derin Mermerci'nin Samsung Smar TV davetindeki kıyafeti harika! Çok çok fena stil!

    http://little-nerd-of-fashionworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. bu trendden sevmeye fırsatım olmadan bıkmış iğrenmiş bulunmaktayım.yolda herkesin üzerinde ya siyah beyaz çizgili tayt ya da siyah beyaz çizgili gömlek...asla giymeyi düşünmüyorum.giyenleri de anlayamıyorum...

    YanıtlaSil
  7. Adsiz ile ayni fikirdeyim. Tugce

    YanıtlaSil
  8. Konunun basligi 'Yaz sezonunda cizgilinin her turlusu kabustur' olmaliydi. Ben oyle yazdiniz sandim hatta okuyunca oyle dusunmediginizi anladim

    YanıtlaSil
  9. mumkunse saglik bakanligi eda taspinar'in gunes kreminin satisini durdursun. cilt kanseri riski %99 olan birisinin birde baskalarina ornek olmamasi lazim. ayrica collezione gibi zaten kiyafette bile kaliteli olmayan bir markanin birde kozmetik urunu cikarmasi eminim saglik riski iceriyordur. 3 kurusluk isler...

    YanıtlaSil
  10. Özlem Güsar'in bluzu zara, yeni sezon.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.