2012 Yazında Ayaklarda Neon Renkler ve PVC Olacak !




Jennifer Lopez 'in katıldığı bir TV programında uyguladığı neon eşleştirmeler sonrası özellikle neon renkli ayakkabıları konu etmek istedim.

Jennifer Lopez 'in neon sarısı Michael Kors elbisenin altına yine neon pembesi bir Casadei seçmesi yapılacak en doğru seçim olmuş. Neon elbise akımını bizde uygulayan ise öncelikle Siren Ertan Çarmıklı, Esra Oflaz Güvenkaya ve Serra Tokar oldular. Siren Ertan Çarmıklı 'nın ve Serra Tokar 'ın elbiseleri Jennifer Lopez 'in Michael Kors 'un neon pembesi olanı.

Bu sezon ayaklarımızda bolca neon renkli ve PVC malzemeli ayakkabılar olacak ! Öncelikle hangi markaların hangi renkleri ele aldığına bakalım ;



Casadei. Jennifer Lopez 'in ayağında pembe olanını görüyorsunuz. Jimmy Choo gibi yeni sezonda bizlere birçok seçenek sunmuş. Casadei 'ye özgü metal topukların zarafeti hayranlık verici. Benim seçimim mutlaka Casadei olurdu.




Jimmy Choo. Bu serinin güzelliklerinden turuncu olanını en son Aslı Şen 'de görmüştük. Pembe renkli olanını ise başka bir kıyafetiyle yine en doğru şekilde kullanmış. Pantalon paçalarının uzunluğunu sevmedim orası ayrı.

Jimmy Choo sadece ayakkabılarda değil clutchlarda da bu sezon bolcana neon kullandı. Bunu da ayrıca belirtmekte fayda var.



Brian Atwood.




Giuseppe Zanotti. Genellikle 3 neon rengi bir arada kullandı. Bunun en iyi örneğini geçtiğimiz günlerde Cadı Kazanımın konuklarından Asmae Azizi 'nin Giuseppe Zanotti ayakkabılarında görmüştük.



Manolo Blahnik.



Nicholas Kirkwood.



Jil Sander 'ın metalik renkler arasına serpiştirdiği neon bileşimi hayranlık uyandırıcı. Üstelik müthiş zarifler.



Reed Krakoff.




Christian Louboutin Neon Pigalle. Bu model en son Victoria Beckham 'ın Paris Match dergisinin editoryelinde görüldü.

Christian Louboutin 'in hem neon hem de PVC kullandığı Bis Un Bout modeliyle yumuşak bir şekilde PVC ayakkabı dosyasına geçiyoruz.

Bis Un Bout modelini ilk gördüğümde ne yalan söyleyim beğenmemiştim. Ama işte bazı ayakkabıların beğenilmesi için ya güzel bir ayakta ya da güzel bir elbiseyle eşleştirilmesi gerekiyor.




Tıpkı Alicia Keys ve Rihanna 'nın ayaklarını süsleyen Bis Un Bout gibi. Ama tabi siz siz olun bu model ayakkbıda sakın Alicia Keys 'in düştüğü hataya düşüpte kırmızı bir oje sürmeyin.



Rihanna oje sürmüşmü göremedim ama bu ayakkabı Brooklyn Decker 'ın giydiği gibi ojesiz giyilmeli. Burun kısmı dar olduğu için dışarda kalan parmaklar göze batmamalı.






Şahsen ayakkabıda pvc hiç sevmem ama bu modelde çok hoş duruyorlar. Üstelik trend açısından en uygun parça. Çünkü pvc ile neon gibi 2 ana özellik bir arada kullanılmış.



Christian Louboutin 'in bir diğer pvc malzemeli modeli ise minik kırmızı fiyonklular.

Gözüme çarpan diğer pvc'li yeni sezon ayakkabılar ise ;



Bottega Veneta.



Charlotte Olympia 'dan Schell ve Siren serisi.



Dries van Noten



Thierry Mugler.



ve Roger Vivier.




Share

Yorumlar

  1. bu sezon hem pastel renkler hem neon renkler var heryerde! hangisini daha cok sevdigime bi turlu karar veremiyorum.

    new york lotosu cuma gunu $476 milyon dolar icin cekilicek, ondan cok umitliyim, cikarsa secmeme gerek kalmaz. resimdekilerden birer tanede sana yollarim pelincim :)

    foodistique.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. işte hiç bitmesini istemediğim bir konu.resimler harika,dilin harika,sen harika,bu blog harika dur tek tek resimleri incelemeliyim :d

    YanıtlaSil
  3. Ama sen ne yaptın Pelinim yaaaa:((( PVC olanları ben almasam da olur. Çok da rahatsız görünüyorlar. Şimdilik, şu anki düşüncem PVCleri beğenmedi:)

    Jimmy Choo'ların ordaki herrrr rengini istiyorum lütfen. Sonracııma JLO'nun Casadei'lerinden de yeşil, fuşya şimdilik bana yeter:)

    Aslı Şen'in pantolon paçasını ben de sevmedim. Fil ayağı görünümü uğruna çok çirkin duruyor. Uzunluktan üzerine toplanmış bir de o ayakkabılar ya görünsün ya da görünmesin. Ben her zaman azıcık ayakkabı görünsün derim ve o paçalar birazcık dah akısa olmalıydı. Neyse bunu geçelim.

    Ben bir de Reed Krakoff'un son resimdeki dolgu topuk ayakkabısını aldım mı bana bunlar yeter. Harika olmuş, eline sağlık.Gözüm, gönlüm açıldı.

    YanıtlaSil
  4. Damlaaa, bana da benim bir önceki yorum da belirttiklerimden alır mısın o zaman? Şimdiden teşekkür ederim.)))

    YanıtlaSil
  5. Jil Sander e bende bayıldım casedei lerde harika. Ama merak ettigim pvc yani bir anlamda naylaon olan bu ayakkabıların fiyatları ve almaya deyip deymeyecegi. Harika bir post sezonun basında icimiz açıldı. Zihnine saglık.

    YanıtlaSil
  6. alirim papisicgim almaz miyim :) herkese jimmy choo'lar benden

    foodistique.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. jimmy choo renkler model super asli sene inanilmaz yakismis ayrica bir parcayi iki uc kere kombinlediklerini gorunce sapikca haz duyuyor ve seviniyorum keske her unlu boyle yapsa. Bu arada pvcleri bende sevmiyorum hem gorunusu hemde hissi rahatsiz duruyor aslina bakilirsa c louboutinin kirmizi tabanlari daphne guiness icin direk danscilarindan ilham alarak hazirladigini ogrendigimden beri acaba direk danscilarinin en cok giydigi ikinci sey olan pvcler ayaklarda ne zaman moda olacak diye dusunmeden edemiyordum gec bile kalindi evet bizim unlulerde bakalim ne zaman gorucez bu pvc papileri :)


    bu arada fark ettimki yorumlarim hep adsiz olarak cikiyor ama takip ediyorum seni pelincim
    baharita

    YanıtlaSil
  8. Harika bir post tebrikler Pelin hn. Hepsi birbirinden harika

    YanıtlaSil
  9. kadınlar böyle rengarenk ayakkabılar giyerse valla ben baya mutlu olurum.sokakta yürümek daha da zevkli olur. herkes hep siyah giyiyor üniforma gibi. Bu pvc olayı sağlıkla alakalı bir kaç soru işareti oluştursa da bende, tasarımcılar ne yapacaklarını biliyor. bence jil sander çok cool ve klas, güçlü ve de seksi. charlotte'a aşığım zaten ondan diyecek bişeyim yok. Teşekkürler Pelin Hanım.

    Süheyla

    YanıtlaSil
  10. renklerı modelleır harıka ama pvc oldukları için terletmez mi ayağı
    http://semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Casadeilerin aynısını bu hafta
    Bana Herşey Yakışır programında 90'ların konseptinde pazartesi günü yarışan kız giydi.
    İstanbulda İstiklalden bir mağazadan 499 gibi bir rakama aldı. topuk renk model hepsi aynısıydı. burada görünce şaşırdım yahu..

    YanıtlaSil
  12. o kadar para verip CL ayakkabi alirken paraciklarim kaliteli, zamansiz bir deriye gitsin isterim, PVCye degil. Rihanna'da cok guzel durmuslar ama ben uzaktan sevecegim bu akimi.

    aklima 90larda mezuniytlerde giyilen "gizli bant" ayakkabilar geldi, ve gecenin sonunda terden ayaga yapismis halleri. Cok fena. Yazin bunlar yapis yapis olmaz mi ya?

    YanıtlaSil
  13. Aslı Şen'in eşleştirme eh işte dedirtecek cinsten. Baştan ayağa kapalı olması hoş olmamış. Neon giyince insan birz ten görmek istiyor Jeniffer da olduğu gibi. PVC ayakkabılar bir ara yine modaydı (miu miu-prada sanırım 1998-1999 gibi) hatta şeffaf plastik platformları vardı. Botteganınki çok hoş..

    YanıtlaSil
  14. allahım alalhımm sbah sabah bozulan moralim düzeldi ve bayıldım ekranda kalakaldım o neon renktekiler ayakkabılar ne kadar güzeldir allahım banada nasip et hemde hepsinden iyiki varsın pelincimmm

    YanıtlaSil
  15. iyide bunda ayağın terlerse feci durumda olursun yahu mesela bana hiç gelmez o sevmedim ben...

    YanıtlaSil
  16. İlk gördüğümden beri hayrıanlıkla bakıyorum chrıstıan loubotınlere ben çok sevdim neon renklerde de kesinlikle Casadei tercihim olurdu. thierry mugler da muhteşem bence

    YanıtlaSil
  17. EvrimKuzey29 Mart, 2012

    Gıttıkce profesyonel bır dil ıle yazmaya basladın.. artık senı okumak gun gectıkce ayrı bır haz vermeye basladı.. ve her yazdıgını, yorumladıgını okuduktan sonra ıcımden gecenler sunlar "Pelin bu blog sana dar" keske senı cok daha genıs alanlar okuyabılse.

    YanıtlaSil
  18. damlacım inşallah çıksın. azıcığı bile çıksa yeter :)

    teşekkürler idil. ayakkabılar hepimizin yumuşak karnı :)

    sağol papişim öpüyorumm :)

    açıkçası tümü pvc olmadımı ter açısından sorun görmüyorum. miu miu 'nun eski sezon pvc ayakkabıları bir arkadaşıma hiç rahatsızlık vermemişti. ama tabi gündüz vakti cayır cayır güneşin altınada giymezdi. genelde akşam hafif serinliğin olduğu zaman diliminde kullanırdı.

    aslı şen'in cilt güzelliği benimde dikkatimi çekti. ama yaşı daha çok genç. o yüzden aman aman demedim. benim ilgimi çeken 40-50 sonrası hala korunulan cilt güzelliği :)

    baharita'cım merhaba :) adszı olarak görünmek istemiyorsan bir google hesabı edineceksin ve google hesabınla yorum yapacaksın. yapamasanda lütfen yorum sonlarına ismini ekleki bileyim sen olduğunu :)

    teşekkürler merve :)

    evet süheyla bu postta benimde favorim jil sander'lar oldu. asıl ben size teşekkür ederim :)

    casadei'lerin orjinali 700 dolar civarında. bunla karşılaştırırsak 500 tl epey uygun. ama şahsen hiçbir şeyde tasarım hırsızlığını sevmiyorum.

    nihan benimde aklıma nedense hep şeffaf askı sütyenler gelir :) o yüzden olsa gerek ayakta bir türlü ısınamadım bende pvc olayına. ama bu kuralımı CL için bozacağım gibi :)

    evet adsız haklısın bende şu an tarhi hatırlamadım ama yine pvc'ler çok modaydı.

    tuğbade ne güzel gününü aydınlatmış postum çok sevindim bunu duyduğuma :)

    evrimcim hayır burası bana asla dar gelmiyor. aksine kendi çöplüğümde ötme özgürlüğüme sahibimki bunu bsns başka hiçbir yer veremez :) o güzel iltifatların için yine ve yine teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  19. Evet Casadei özgün. Ama ben topuklarını o kadar beğenmedim. Yani güzel ama Jimmy Choo tercih ederim :) Aslı Şen kısmında ufak bir yazım hatası olmuş galiba iki kez turuncu yazmışsın :) Brian Atwood Maniac modelinde at tüyü müdür onu daha çok seviyorum ama deri de güzeldir :) Giuseppe Zanotti de severim ve bu sezon güzel ama butdaki midelleri sevemedim :/ Manolo Blahnik sevmeyenlerdenim. Ben neon renklerde daha çok klasik seviyorum Pigalle'ı da sevdim çünki. Hatta ve hatta favorim o :)
    Ben Bis Un Bout'nun kendisini sevdim aslında ama zor bir ayakkabı. Riri de güzel hatta çok iyi düz maksi siyah Armani ile mükemmel eşleşme olmuş. Alicia Keys ve Brooklyn Decker'ın kombinlerini genel olarak beğensem de Bis Un Bout'larla olmamış.
    Kırmızı fiyonklular kötü bence ergen kız modeli :/
    Charlotte Olympia Bottega Veneta Roger Vivier ve DvN eh işte.
    Mugler hoş :)

    YanıtlaSil
  20. @Tuğçe ablaaaa al zaten
    sarı CL'lerden :)

    YanıtlaSil
  21. Bu neon modasına hasta oldum ben. Renkli ayakkabılara aşık oldum. Çook güzeller bu moda hiç bitmesin. Bende aldım jimmy choo ve giuseppe Zanotti. Su yeşili burnu pembe olanları aldım birde su yeşili tabanı pembe olan önü açık ayakkabıları aldım. Gözüm gibi bakıyorum onlara. Sırada CL var. Gözümü onlara diktim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.