Kim Daha ŞIK ?

 


Victoria Beckham marka elbiselere Türkiye 'de en çok rağbet eden 2 isimden biri Feryal Gülman. Bir diğer isim Aylin Tahincioğlu. Yine VB Koleksiyondan beyaz, kendinden kemerli bir kalem elbise seçmiş.

Yeni sezonun hit ayakkabı modellerinden sivri uçlu ve bilekten bağcıklı çok hoş bir YSL seçmiş. Clutch ise Chanel imzalı. Hatırlarsanız bu clutchın gümüş renkli olanını Kızılhaç Balosunda Siren Ertan Çarmklı da görmüştük.

Bu elbiseyi geçtiğimiz aylarda ilk olarak Gisele Bundchen giydi. Elbise Gisele Bundchen 'in insanı orta yerinden çatlatacak güzellikteki vücudunda uzaydan gelmiş gibi görünüyor. Feryal Gülman 'ın üstünde ise daha bir dünyalı daha bir olması gerektiği gibi.

Gisele Bundchen elbiseyi Christian Louboutin ayakkabılarla eşleştirerek en doğru seçimi yapmış. Feryal Gülman ne yazık ki zaten kontrast renkli bir kemer varken birde bilekten bağcıklı ayakkabılarla boyunu gereksiz yere kısa göstermiş.

Geçen hafta Feryal Gülman 'dan süpriz bir mail aldım. Her zaman gittiği bir butikteki görevliler kendisine Feryal Hanım bir site var sizi durmadan kötülüyor demiş. Elbette kendisi hakkında yazılanları merak eden Feryal Gülman 'ın bendenizle tanşmasıda bu şekilde oluyor. Hakkında yazılanların çokluğuna ve çeşitliliğine çok şaşırmış. Arada kullandığım sivri dil kendisini zaman zaman rahatsız etmiş. Ama bunu mesajında o kadar zarif bir şekilde ifade etmiş ki inanın ben bile kendimi öcü gibi gördüm :) Mesela kendisi hakkında beslediğim duyguları anlayamadığını belirtmiş. Bir postumda kıyafetini ağzımdan salyalar akarcasına eleştirirken bir diğer postumda ne kadar hanımefendi göründüğünü dile getirmişim. Bu da benim tarafsızlığımın bir kanıtı olsa gerek. Karşılıklı yazışmalarımız sonucunda blogumda kişiler hakkında öncelikle moda ve stil hakkında konuştuğumuzu arada dedikodularında kaçabildiğini belirttim. Modaya olan aşkını çok hoş bir şekilde kaleme almış. Mesela kıyafetlerin orjinal halini değiştirme konusunda çok hassas. Dekolteyi katiyyetle sevmiyor.Bu konuda en ufak bir taviz vermemekte ısrarlı. Ve ne yazık ki o çok eleştirdiğimiz Lanvin kıyafet içindeki astar elbiseyle satılıyormuş. Hayallerimin yıkıldığını itiraf etmeliyim :( Kısacası Feryal Gülman artık blogumu takip ediyor ve hakkında yazılanları ve yapılan yorumları tek tek okuyor. Elbette benim yazım tarzım belli. Değişen birşey olmayacaktır ama sizler belkide yazdığınız yorumlara daha bir dikkat etmek isteyeceksinizdir :) Eleştirilmeyi olgunlukla karşılayan ve asil insanlara karşı zaafım vardır. O yüzden bu notum vesilesiyle kendisine bir kez daha teşekkür etmiş oluyorum.

Ve gelelim oylamaya. Benim oyum uzaylı Gisele Bundchen 'e gidiyor :)





Yorumlar

  1. Feryal hanim, hos ve güzel bir bayan ancak medya önünde olan bir bayan ve özellikle modaya olan ilgisi, alakasi ve yapmis oldugu secimleri göz önünde bulundurursak ister istemeden kendisi elestirilecektir, ama tabi objektif bir sekilde, kimseyi kirmadan ve incitmeden. Sonuc olarak Pelin hanim, yapmis oldugunuz yorumlari ve blogunuzu cok begeniyorum. Objektif yorumlarinizi devamini bekliyorum.

    :-))))

    YanıtlaSil
  2. Türk modasını yakında sadece sen yönlendireceksin anlaşılan :)
    Kibar insanları seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Benim oyum definitely Gisele.Yalnız ben hep derim Feryal hn.ın tarzını, giyimini, duruşunu ben beğenirim.Arada benim de kendisini eleştirdiğim yerler oluyor.Ben bazen bu statüdeki insanların kıyafetlerindeki sapmalarını aşırı almaktan,çok olmasından olduğunu düşünüyorum. Aslında burda Feryal hn.da bu elbiseyi gayet hoş taşımış ancak ben olsam altına kesinlikle o pabuçları giymezdim.Bilekten bağlı olmamalıydı.Siyan bir CL pigalle tercih etseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Ama zevkler göreceli tabii ki.

    YanıtlaSil
  4. feryal gülman'a selam, gisele bundchen'e devam :)

    benim oyum gisele'e

    YanıtlaSil
  5. her daim oyum GİSELE'e;)http://editorist1783.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Burdan anladığımız Feryal Gülman beğenilmemeye dayanamıyor yani.....Çünkü senin sivri dilli olduğunu hiç düşünmüyorum,gayet nazik ve tarafsızsın.Ama bazı yorumcuların çok sivri dilli olduğu açık ama bu da senin elinde olan bir şey değil diye düşünüyorum.
    Eğer kişiler dekolteden yana değiller ise dekoltesi olmayn kıyafetlerden yana seçimlerini yapmalarını daha doğru buluyorum.
    Bir de hala bazı kişiler blog ne anlama geliyor çözemiyorlar herhalde.Sen çok satan bir dergi değilsin ki ne şiş yansın ne kebap diyesin.Yani bu aralar çok popülersin(!) Pelincim,sakın değiştirme tarzını,bu tarz mailler başarını gösteriyor bence... Elbiseye gelince;VB elbiseleri çok beğeniyorum ve bence Türkiye'de en yakışan isim Feryal Gülman fakat ayakkabı konusunda ben de seninle aynı fikirdeyim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bırrr sevmedim bu işi birileri okuyo diyi asla değiştirmem yorumumu kusura bakmasın kimse :)) ayrıca seninde sivri dilli olduğunu düşünmüyorum benm sevmediğim taraf ikon olarak görülmesi feryal hanımın...tek kıyafeti alıp ysl ayakkabılarla birleştirmenin fazla bi hayalgücü gerektirdiğine inanmıyorum ama yinede şık bi hanım o ayrı!!

    YanıtlaSil
  8. ama şimdi şöyle de bişey var
    siyah kemerli bir elbiseyle siyah bilek bantlı ayakkabı, siyah bantlı saat ve siyah clutch kombinlenirse o görüntü eleştirilir :)

    YanıtlaSil
  9. Papis Style'a katılıyorum.Feryal hanımın Ayakkabıları olmamış.Bilekten bağlı ayakkabılar bacaklarını olduğundan daha kısa göstermiş.Elbise zaten dizaltı,Feryal hanım bacaklarını daha uzun gösterecek bir ayakabı seçimi yapmalıydı.

    YanıtlaSil
  10. Ayakkabilar konusunda hepimiz hemfikiriz :)

    YanıtlaSil
  11. Ben nasıl oluyor da bu fotoda Gisele öne geçiyor anlayamıyorum doğrusu.

    Özensiz saçlar, beyaz kıyafetin içinde boğulmuş makyajsız sarı bir yüz ve duruşundan mıdır bilmem tahta gibi bir beden ki aslında Gisele'e bayılırım.

    Ancak bu karşılaştırmada kesinlikle oyum Feryal Gülman'a. Yuvarlak hatları, saçı ve makyajı ile kıyafeti başarı ile taşıdığını düşünüyorum.

    Ve pek tabi ayakkabı konusundaki eleştirilere yürekten katılıyorum, bacak boyunu 1/2 kısaltmış gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  12. Ayakkabilar konusunda ben de herkesle hemfikirim. Gisele Bundchen'in vucudunun bu gezegene ait olmadigi konusunda da.. Yalniz elbise Feryal Hanim'da daha guzel durmus bence.
    Buyuk ihtimalle durusundan kaynaklaniyor olsa da, bu elbisenin icinde Gisele'in beli tahta gibi (daha dogrusu bel yok) ve gögusleri asagi dogru basik. Teni de gercekten soluk. Feryal hanimsa (ayakkabilari disinda) cok guzel.

    YanıtlaSil
  13. Feryal hanimin seviyeli bir mail atmis olmasina bende senin adina cok sevindim Pelin'cim..Ne yazikki bu durum her zaman karsilastigimiz senaryolara pek benzemiyor..Hani genelde o "guzelim" kadinlar elestirildiklerini duyduklari anda panter kesilirler ya!

    Senin bazen sivri dilli olusunu anlayabiliyorum ama zaten blogunun guzelligide bu yuzden; samimiyetin ve dobraciligin seni baskalarindan farkli kiliyor. Umarim Feryal hanimda senin postlarinin yanisira, nacizane bizlerin yorumlarinida okurda, iyi&kotu hakkinda durustce ne dusundugumuzu anlar...Kaale alir mi ya da gulup gecer mi, orasini bilemem ama:)

    Sectigi pahali runway parcalardan oturu tabiiki kendisinin farkli bir asaleti ve guzelligi var. Fakat, eger buradan okursa, kendisine sormak istedigim konu, o kadar elbiseye, aksesuara sonra ne oluyor?? hani az miktar degil, 20000$ lardan bahsediyoruz...
    Kolay kolayda eskimez hani bu meretler biliriz:)

    YanıtlaSil
  14. feryal gülman21 Ağustos, 2011

    Haftasonu keyfi yapiyorum.Zarif ve icten yazinizi okudum. Yaptiginiz elestirilerin kotu niyetle yapilmis oldugunu dusunsem zaten size mail dahi atmazdim. Beni rahatsiz eden kismida siz cok guzel cevapladiniz Pelin hanim.Benim rahatsizligim asla elestiriye karsi degildi .
    Kiyafete gelince, Gisele'in ustunde gercekten uzayli gibi durmus. Muhtesem.:) Ben gormemistim bu resmi bayildim. Yalniz elestirileri okurken bir kez daha baktim Gisele'in zayifligindanmi bilmem bir sopa durusu var gercekten.Ve birazda renksiz!!!! . .
    FG ayakkabilarsa hic olmamis. Zaten boy 1:65. Elbisenin modeli uzun birde altina bilekten bagli ayakkabi. Boy olmus bir karis:). O elbise FG alirken bir okuyucunuzunda yazdigi gibi CL pigalle ayakkabilarla giyilmek uzere alindi.Ustelik evden cikmadan denedim ve CL lerle ne kadar guzel durdugunu da gordum .
    Ammmmaaa. Iste o yeni alinan ayakkabilar varya..Ahh ben bu yeni ayakkabilarimi giymek istiyorum arzusu. Cocukken ilk gun birlikte uyudugumuz. Buyuyunce aldigimiz gun giydigimiz.(Sanirim tek ben degilim)Iste buda benim ruh halime gore giyindim acilimim. Aslinda cok kisitli.Bana daha buyuk cilginliklar yaptiramiyor ama:) Keyfimi yaptirdi.
    Pelin hanim cok seker insanin kendini elestirmesi. Hatta dalga gecmesi. Bence eglencelide. Arkadaslarimin arasinda hep yaparim. Ama bir bloga hic yazmamistim.
    (Isterseniz yayinliyabilirsiniz)
    Sevgiler.
    Iyi pazarlar
    Feryal Gulman

    YanıtlaSil
  15. Inanmiyorum! Gercekten Feryal Gulman bir blog postuna yorum yazdi! Hemde cok sirin, cok zarif!
    Buradan butun internet bloggarlarina sesleniyorum, bu bir ILK! Ve bu muhtesem ILK Pelin'imize ait:)
    Ben senin yerinde olsam evde ne kadar nazar boncugu varsa hepsini takar oyle otururdum canim, simdi millet kiskancligindan catlar herhalde:)

    YanıtlaSil
  16. Neslie cigim aslinda bana mail atti ama yayinlayabilirsin deyince bu ozel kadini sizlerinde okumasini istedim. Cok mutevazi ve cok samimi. Bunu sadece benim gormem olmazdi.

    YanıtlaSil
  17. aman tanrım gözlerime inanamıyorum !! feryal hanımın mesajı ne kadar hoş ve samimi. sanki içinde hiç büyümeyen bir 18lik genç kız varda o yazmış gibi. şahane ! halbuki medyada nasılda kasıntı bir havası var. şaşırdım ve çok mutlu oldum. sevgili pelin senide tebrik ederim. böyle bir blogun geridönüşüde böyle olmalıydı zaten. ben hala şoktayım ve feryal hanımada bayıldım bayıldım. özgüven tavanda ve ben buna hayran kaldım.

    YanıtlaSil
  18. Peliiinnn,
    Hani sanataklitçi diyenler ve kendini 3,5 ayda çok başarılı bulanlar var ya bu mail de onlara kapak olsun, hah haaa:-)))

    Ay bu arada Feryal hn. beni de katmış mailine dolaylı da olsa CL Pigalle giyseydi yazan okuyucunun dediği gibi onalrl agiymek üzere alınmıştı diye:-)))) Bak kendime de pay çıkarırım minik de olsa:-)))

    Pelinim doğru yoldasın ve de çok da başarılısın şekerim.Seni sevgiyle ve merakla takipteyiz biliyorsun.Sevgiler, öpücükler....

    YanıtlaSil
  19. çok güzel birşey bu. ne büyük bir zerafet feryal hanımdan. boşuna beğenmiyormuşum kendisini. yazımı hitabı çok şeker çok samimi çok içten. ve şu yeni ayakkabılar duygusunu çok zengin ve az zenginin bile aynı oranda hissedişi moda aşkının en güzel ve en özel yönü olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  20. TABUKUUU GISELEE TAPIYORMM BU KADINAA

    YanıtlaSil
  21. Bence feryal gulman mi ya da gisele mi diye sormak cok uygun degil.Feryal gulman yurdum kadini olculerinde (cocuk dogurmus bu yasa gelmis kilosunu korumus yurdum kadinindan bahsediyorum) gisele ise cocukken oynadigimiz barbie bebek olculerinde ve citir cerez biri henuz.
    hani gisele mi adriana mi gisele mi miranda mi gisele mi heidi mi diye sorular olsa karsilastiririz ama burada gisele bayanlardan cok erkeklere sorsak acik ara onde gider.
    ama feryal gulman in ten rengi sac modeli aralarindaki bu farkliliga ragmen baya guzel gorunuyor.
    Bana gore feryal gulman guzel bir kadin degil ama bakimli olmasi ve kibar bir vucut yapisinin olmasi onu guzellestiriyor.
    Dediginiz gibi ayakkabilarin bagcigi gereksiz durmus.Bu ayakkabilari ya cok mini bir elbisenin altina ya da sik bir pantalonun altina giyebilirsiniz.
    Yalniz begenmedigim nokta feryal gulman bu kadar kiyafet seceneginin ve nakit desteginin altinda zaman zaman yasina uymayan secimler yapiyor.Sonucta 25 inde bir bayan degil ve bazi kiyafetleri yakissa bile yasina uymadi diyebiliyorum.
    Feryal Gulman a bu bakis acimin yani sira sosyetedeki bir cok hanima gore icimde farkli bir yeri var nedense.Bir kere ruyamda gordum cok sicak geldi o gunden sonra:)
    O yuzden feryal gulman in hayatini biraz arastirmisligimn vardir imkan olcusunde.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar! Ben de Feryal Hanımı daha çok beğendim...beli kemerli elbiseler kesinlikle kıvrım istiyor ve Gisele cidden girinti-çıkıntısız kötü durmuş...ve de Feryal Hanımın mesajını çok samimi buldum...Pekala, hayır bu ayakkbılar çok güzel bi kere diebilirdi ama tüm içtenliğiyle yeni almıştım dayanamadım giydim napiim demiş, hepimiz yapmıyor muyuz?Yapıyoruz! Çok samimi buldum:)

    YanıtlaSil
  23. feryal hanımın çok geçerli bir sebebi varmış o yüzden ayakkabı konusundaki sözümü geri alıyorum..
    aynısını zaman zaman ben de yapıyorum çünkü :)
    hele yeni aldığım bi ayakkabıyı giymek için ona uygun elbise arayıp bulamayıp sinirden ağladığım bile olmuştur :)

    YanıtlaSil
  24. Pelincim tüm alkışlar sana! Tutarlı ve herşeyden öte güven veren bir tarzın ve moda konusunda kıskanılası bir birikimin olduğu için, cemiyet mensupları da isimleriyle yorum yazmaktan çekinmiyor bloguna artık. Bunun örneklerinin daha da artacağını düşünüyorum.

    Bu arada Feryal Hanımı rüyasında gören bir tek ben değilmişim demek :) Adsız bir arkadaşımız da görmüş baksana :) Rüya kadın Feryal Gülman!

    Evren

    YanıtlaSil
  25. Oyum Gisele'e tabiki.
    Feryal hanıma da yakışmış fakat ikisini yanyana görünce Gisele'i beğenmemek mümkün değil. Özellikle Feryal hanımın ayakkabılarının karar vermemde büyük payı var.

    Bazı yorumlarda Gisele ile Feryal hanımın tarzlarının geçmişlerinin ve vucüt şekillerinin aynı olmadığı söylenmiş. Saygım sonsuzdur bu arkadaşlara fakat kendi yorumumu yapmadan geçemeyeceğim.
    Feryal hanım kendine ve vücuduna güvenmese gidip fellik fellik kıyafet aranmaz. Gider alır bi siyah ceket takım giyer onu. Ama madem VB koleksiyonuna gidiyor elin o zaman taşımayı da eleştirilmeyi de kabul edeceksin. "Evet, elbise Feryal hanıma yakışmış ama o ayakkabıları nereden bulmuş da giyinmiş?" diye sorduklarında bozulmayacaksın çünkü herkesin sana bakmasını "ayy modadan anlıyor" demesini nasıl istiyorsan olumsuz eleştirleri de kabul edip hoşgörüyle karşılayacaksın ki gerçekten şık olabilesin. Eleştirileri ciddiye almayı da kastetmiyorum burada tabi.

    Gelelim Lanvin elbiseye.. alınmaca gücenmece yok. O elbise olmamış yakışmamış oturmamış.. İçindeki korseyle astarla da alakası yok. O elbise oturmamış hanımefendinin üstüne.

    Pelin hanımcığım sizin bakış açınızı ve olayları yorumlarınızı gayet seviyeli buluyorum. Lütfen kimse için tarzınızı değiştrimeyin, ya da okuyucularınızdan yorumlarını değiştirmelerini istemeyin.
    herşey böyle olduğu gibi güzel, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. feryal hanıma sevgilerimi iletiyorum. burda aylarca hatta yıllarca kendisini konuştuk iyi kötü tartıştık. ama böyle bir katılımda bulunması harika bir süpriz. kendisini bende tebrik etmek istiyorum. keşke herkes Feryal hanım gibi olağanüstü bir özgüvene sahip olsa.
    gelelim kıyafete. gisele pelininde dediği gibi uzaydan gelme gibi. üstünde herhangi bir kıyafetin kötü durma ihtimali sıfır bir isim. bu elbise kalem kesim olduğu için kalça ve poponun olup olmaması önemli değil. vücuda oturuşu kusursuz. feryal hanımada çok yakışmış. o daha bizden biri dediğin gibi :) tek sorun herkesin dile getirdiği gibi ayakkabı seçimi. ama mazereti o kadar tanıdık geldiki bayıldım. kötü demeye dilim varmıyor açıkçası :)
    pelincim senide tekrar tekrar kutluyorum. açıkçası o sivri diline bayılıyorum. seni diğerlerinden farklı kılan en belirgin ve güzel özelliğin. bir fotoğraf koyuyorsun ama yazım dilin o kadar hoşki adeta senin imzan gibi olmuş bu iş. devam harikasın :)
    (kayıt olamadım ama ben ece. maillerim ile her haftasonunu zehir eden ece:)

    YanıtlaSil
  27. Dostlarim butun guzel sozleriniz icin coook tesekkur ederim. Harikasiniz kendimi o kadar iyi hissettiriyordunuzki anlatamam. Binlerce kez tesekkurler. Sizden yorumlarinizi degistirmeyi istemedim sadece bilinki konu sahibi okuyor demek istedim. Yoksa hersey dobra dobra elbetteki konusulacak.

    YanıtlaSil
  28. Giseli geçen İstanbul"a geldiğinde gördüm. kadının vücudu preslenmiş gibi. yani iskeleti o kadar dar ki, kilo alsa bile kemikleri dar birkere kadının. benim erkek kardeşim daha 15, 16 yaşındayken öyleydi. incecik, daracık iskelet, uzun ince bacaklar, uzun bir boy. aynı aynı giselde öyleydi, biraz memesi var , çok karizmatik, tabii oğlan çocuğu gibi değil, kadınsı, süper karizma vs. beli az daha ince olsa, oyuk olsa artık insan değil diyecektim :D ama bu kadın model olarak yaratılmış evet. tıpkı vitrin mankenleri gibi. dap dar. sanırım 4 kız kardeşi daha var ve hatta biri ikizi. fotoğraflarını görmüştüm inanmamıştım, saçları dışında hiç bir yeri benzemiyor kardeşlerine. hele ikizi, iri, etli. giselse peri gibi. anensinin suratının kopyası ki annesi çok güzelmiş gerçekten ama işte dna ya yaratılışın mucizesine bak demişitm fotoyu gördüğümde. bir ikizine baktım bir gisele, o kadar fark olurdu. kadın çok güzel, karizma fışkırıyor heryerinden resmen. vücudunun darlığıda gerçekten inanılmaz. ve birde biri şu bilekten bağlanan anlamsız ayakkabıları yok etsin. hemde ucu sipsivri. en sevmediğim ayakkabı modellerinden biri. bu saçlar Feryal G.nı genç göstermiş. güzel olmuş ikisi de.

    YanıtlaSil
  29. Ben Feryal hanımı bir tv programında görmüştüm ilk.Açıkcası cemiyet hayatı v.s.çok takip etmediğim için tanımıyordum ama programı izlemeye başladım.Hiç tanımadığım bir kadın resmen beni tv ye bağladı.Konuşması,diksiyonunun düzgünlüğü,zerafeti,güzelliği,çok ama çok beğendim.Heralde haber spikeri falandır diye düşündüm diksiyonu ve hitabet yeteneğinden dolayı sonrada gidip uyudum ertesi gün cemiyet hayatının ünlü isimlerinden biri olduğunu öğrendim ve çok şaşırdım.Çünkü hiç öyle kasıntı,burnu havada bir hanım değildi sıcak bir gülümsemesi,sempatik tavırları ile çok çok şeker bir hanım.Maşallah diyor yorumumu burada sonlandırıyorum:)
    Kıyafete gelince tabiki Gisele nin fiziğiyle boyuyla posuyla yarışacak bir babayiğit henüz dünyaya gelmedi geldiyse o da bir top modeldir şuanda.Fakat gayet objektif baktığımda bu elbiseyi Giselenin daha iyi taşıdığını söyleyemeyeceğim.Yuvarlak hatlarıyla kesinlikle Feryal Gülman diyorum(ayakkabılar hariç:))

    YanıtlaSil
  30. sevgili melis ne yazıkki yorumunu yayınlamıyorum çünkü içinde hem reklam hemde tahrik var :) sen anlamışındır ne demek istediğimi. güzel sözlerin için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.