BURAYADA BEKLERİZ :)

 
Sabah sabah eğlencelik bir konu. İtalya ve Fransa'da markaların sahte ürünlerini alanlara ağır cezalar getirilmiş. Bundan sonra Fransa'da 'çakma' ürünle yakalanmanın bedeli 3 yıl hapis cezası ya da 300 bin (yaklaşık 639 bin TL) para cezası.

Abowww..Fecahat bir durum :) Gözümün önünden sırayla çakma LV'ler, Pradalar, Gucciler, Hermesler, Fendiler geçmeye başladı. Bodrum sokaklarında özellikle sahte çanta satmak için açılan koca koca mağazalar, Kapalıçarşı'da sahtesine bile binlerce liranın verildiği gizli adresler, ayakkabıda Flowers, Nursace gibi yabancı markaların modellerini birebir taklit eden sahteciler.

Memleketimde 'Çakma' sektöründe öylesine bir rant var ki buraya kontrol için gelenler nasıl başa çıkardı bilemiyorum. Aslında bu iş için rotayı Fransa ve İtalya'ya değilde uzakdoğuya çevirmek gerekiyor. Bu işin anavatanı Çin ve Kore. Ardından Türkiye, Romanya ve Bulgaristan geliyor. Hatta e-Bay gibi devasa bir sitenin hergün binlerce sahte ürün satışını engellemek çok daha yararlı olurdu.

Bu iş sigara şirketlerini kapatmak yerine içmeyi yasaklamaya benziyor. Asıl mikroplu bölgeyi halletmek varken zaten taklidine fazla rağbet etmeyen Fransa ve İtalya'da böyle bir yasa çıkarsan ne işe yarar..

Şu ana kadar bu konu hakkında hiçbir şey yapılmaması yeteri kadar sinir bozucuydu. En azından bir yerden başladılar diye kendimce sevinebilirim. Her ne kadar yanlış yerden ve açıdan olsa da..

Yorumlar

  1. Söylediklerine katılıyorum fakat italyanın neredeyse her şehrini zenci sahte çanta satıcıları basmış durumda,yollarda sokaklarda her yerdeler.Bir cafede yemek yerken dikkatimi çekti izledim, adamlar inanılmaz rağbet görüyorlar tabiki turistlerden.Ve 1 adam yarım saat içerisinde çok rahat 3 4 tane çanta sattı gözlerimin önünde.(Çoğu senegalden geliyormuş zencilerin)İtalyanlar zaten genelde kendi markalarının gerçeklerine düşkünler,mesela bizim şöförün gucci messenger çantası prada ayakkabıları ve d&g gözlükleri vardı :))

    YanıtlaSil
  2. Seçkin ve özenli bloğunuza Link Avcısı "Akrep Kadınca Bloglar Grubu" arasında link vermiştir, selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Sadece marka giyip takarak şık ve stil sahibi olunacağını sanan bazı faniler için kötü haber!buna çok bozulanlar olacak gerçekten.ama ben hepsinden önce GittiGidiyor'a bi el atsınlar istiyorum, ne kadar yazsam da tenezzül etmediler bu konuda bir hassasiyete. GG'de Louboutin'in artık üretimde bile olmayan limited bir ayakkabısının örneğin her rengi ve her numarası(!) var haha! Adamın kendinde bile yok bakar mısınız?

    YanıtlaSil
  4. Fransa senelerdir bu konuyla mücadele ediyor aslında. Seneler önce sanırım Ruhat Mengi bir yazı yazmıştı bununla ilgili, Fransa'da havalimanında diyelim çakma LV çantayla yakalandınız çantanın tutarı kadar ceza kesiliyormuş ve bir takım cezalar daha, çantanın bütün kartlarını istenirse göstermek zorundaymışsınız. Bence LV, Prada zaten istediği müşteri kitlesine ulaşıyor o yüzden fazla ilgilenmiyorlar konuyla, sokakta 1000 kadında LV çanta görürsün ama zaten bunların 995'i rüyalarında bile gerçeğini göremeyecek maddi düzeydedir, hatta çoğu o çantaları LV olduğunu bilerek bile almıyor. Sokaktaki o kadınlar LV'nin hedefi değil ki zaten. O yüzden onlar zaten bir çantada 100 çantanın parasını çıkardıkları için pek tınlamıyorlar herhalde:))

    YanıtlaSil
  5. Yapacaklar da nasıl yapacaklar?Yani milletin çantalarına mı bakacaklar sokakda gezerken?Hehehehe Özel Çakma Çanta Polisi ekibi...Pelin vala çok geyik yapılır bu işle.:)))

    YanıtlaSil
  6. Handecim şöförüne benden kocaman moda kokulu bir selam (seda sayan usulu:))

    gittigidiyor un yanısıra fistanistan diyede bi yer var. ben bi ara feci takılmıştım buraya. meğersem yüzde 90 ı taklitmiş son anda doğru yolu buldum :)

    ruhat mengi yi bilemem ama böyle bir uygulama olduğunu sanmam. geçen yıl singapurlu bir turist kafilesi arkasındaydım. nerdeyse hepsinin elinde LV taklit çanta vardı. ama yani taklidim diye bas bas bağıranlardan. tıpış tıpışda geçtiler hiçbi sorun çıkmamıştı. havaalanında daha önemli şeyler aranırken adamların çantalara bakması abesle iştigal :)

    Itır valla o konuda ne iyi bir polis olurdum anlatamam :) kimse kurtulamazdı elimden :)

    YanıtlaSil
  7. kesimlikle bekliyoruz burayada bu konuda aynı fikirdeyim önce çin ve türkiye lütfennn :)
    GG ve fistanistandada %99u hatta sahte bird utanmadan sahte fatura düzenliyorlar orjinal diye satmak için!!! =)))

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar pelin çok haklı ama herşeyi devletten beklemeyelim.

    onca sahte yapılıyor yapılmasına ama yapan kadar alan da var ki yapılıyor...

    benim düşüncem şudur; eğer bir şeye param yetiyor ise alırım yetmiyor ise almam. Paramın yetmediği yerde sahtesini almaya kalkmak beni "özenmiş de alamamış zavallı kadın" durumuna sokar. O sebeple alabildiğimi alırım alamadığımın da hayalini kurarım ama içimde yaşarım.

    O sebeple bu durumu düzeltmeye önce kendimizden başlamak taraftarıyım...

    Neden cezalandırılmayı bekleyelim ki... Baştan sahtesini almayalım...

    YanıtlaSil
  9. lal ; fistanistan skandalına değindim. aslında bu taklitçilerle bizlerinde savaşması lazım.

    ferhancım valla herkesin bizim gibi bilinçli bir tüketici yada modasever olmasını beklemek hayalcilik olur. keşke dediğin gibi olsa. dediğin gibi bütçem yetmiyosa almam olur biter.

    YanıtlaSil
  10. bence süper bir uygulama, sahte çantaları orjinalmiş gibi kullananlara gıcccık oluyorum, komik yani:)

    YanıtlaSil
  11. kayıtdışı ekonomiyi bir nebze engelleyeceği için çok sevindim. taklit ürünlerin ne kadar para kazandırdığını bir bilseniz.. ayrı bi pazar oluşmuş durumda.. çok iyi bir haber, kim ne derse desin!

    hatta bu haberi haftasonu okuduumda pelin bunu okumalı hakkında yazmalı dedim ve sana mail atıcaktım ki baktım sen ilgilenmişsin bile. blogun formatına uygun ve önemli bir haber..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.