Beğendiğim HAZİRAN 2011 DERGİ KAPAKLARI

 


En beğendiğim Fransız VOGUE 'un Isabel Fontana 'lı kapağı. Mert&Marcus 'un çalışması ilk bakışta Linda Evangelista 'nın 1989 yılında Steven Meisel 'ın İtalyan VOGUE 'u için çektiği Linda Evangelista pozunu andırıyor.



Böylesi ünlü bir modelin ne diye Linda Evangelista 'ya benzetilmeye razı geldiği ise ayrı bir soru. Ama çarpıcı, seksi ve her anlamıyla yaz gün batımını resmetmesiyle Haziran 'ın en başarılı kapak çalışması. Fazla yazı olmaması olmamasını ise ayrıca beğendim.

Tuba Ünsal 'lı ELLE dergisini de beğendim. Son aylardaki kapak resimlerinde yoğun bir fotoşop uygulanıyordu. Nihayet dozu ayarında tutmuşlar. Tuba Ünsal 'ın modellik enerjisini çok beğeniyorum. Harika resimler veriyor. Bal renkli saç rengine ve buna uygun makyaj tonuna bayıldım. Ralph Lauren elbise ve kemer kapağa çok yakışmış.

Türkiye VOGUE ' da ki elbiseyi tanıdınız mı ? Derin Mermerci 'nin geçenlerde bir düğüne giydiği Roberto Cavalli elbisesi. Kapak dingin ve renk uyumları çok hoş. Sadece VOGUE 'un mavi rengini beğenmedim o kadar. Fotoğrafla uyumsuz bir renk tonlaması olmuş.

Amerikan VOGUE 'da Penelope Cruz en doğal haliyle sıradışı bir seçim olmuş. Makyaj az, fotoşop varsa da belli olmayacak kadar ustalıkla yapılmış. Seviyorum böyle doğal kapakları.

Gisele Bundchen 'li VOGUE kapakları tam gaz devam ediyor. 2011 de Japon, Çin, Türkiye, Fransa VOGUE kapaklarından sonra şimdide Portekiz VOGUE kapağında. Öyle dikkat çekici bir kapak değil. Ama beni allak bullak eden güzellik, Maison Martin Margiela 'nın en beğendiğim kombinasyonunun kapakta kullanılmış olması.

Ve son olarak Türkiye HARPER'S BAZAAR 'ın Koray Birand imzalı muhteşem kapağı. Model Nadia Serlidou 'nun yüzünü görmesek de aşkın, ihtirasın ve arzununun rengi kırmızı olağanüstü güzellikte resmedilmiş. Ve hiçbir içerik yazısının olmamasıda bir diğer vurucu unsur.

Yorumlar

  1. Gisele Bundchen'den sıkılan üstelik güzel de bulmayan sadece ben miyim? :)

    YanıtlaSil
  2. galiba :) bayılıyorum ona ben :)

    YanıtlaSil
  3. bugün posta gazetesindede vardı böle bi haber derin mermerci vogue haberi

    YanıtlaSil
  4. evet okudum. sevgili huban güzel yazmış.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.