Victoria Beckham Gebelikte Çatlak Sorunu Yaşamak İstemeyenlere ELEMIS Öneriyor !

İnsan evladı kategorisine sokmadığım Victoria Beckham twitter dan duyuru yapmış. Elemis markasının Japanese Camellia Oil 'i tüm hamileliklerinde kullanmış ve çatlaklar konusunda 1 numaralı ürünmüş. Victoria'cık diyorsa vardır bir hikmeti.




Gerçi ben bu işin ırsi olduğunu düşünüyorum. Doktorumda bu tezimi doğruladı. Şayet annenize çatlak yapmışsanız büyük olasılıkla gebelikte sizinde çatlaklarınız olacaktır. Tanıdığım herkeste yaptığım anketin sonuçlarıda düşüncemi doğruluyor. Tabi ki arada istisnalar olabilir. Ben anneme feci çatlak yapmışım. Gebeliğimde abartısız 20 farklı ürün kullandım. Her duşum ve duş sonrası yağlanma işlemim en az 1,5 saat sürüyordu. Birde bunların kurumasını ve emmesini beklemek için yaklaşık 1 saat de put gibi yatardım. Badem yağı stoklarını eritecek kadar süründüm de süründüm. Sonuç ? Koca bir sıfır ! Tek avuntum bacak ve basen bölgemde hiç çıkmaması. İkinci çocuk yapıp yapmamaya karar vermediğimiz için henüz estetisyen çıkartmamı gerçekleştiremiyorum :) Tek çocukta karar kıldığımız anın ertesi günü ameliyat masasından canlı duyuruma hazırlıklı olun :)

Uzun lafın kısası yaptığım araştırmalara ve kullananların yorumlarına göre Elemis 'in ürünleri bu konuda mucizeler yaratıyormuş. Elemis, Sanda Spa 'da masaj yaptıranlara yabancı olmayan bir ürün.

Bu yazımı okuyupta Elemis keşfine çıkan, kullanıp da faydasını gören ya da görmeyenin beni aydınlatmasını isterim.

Hepimize her konuda çatlaksız günler diliyorum :)

Yorumlar

  1. Pelinciiimm,
    Çatlak işi kesinlikle kişinin vücut yapısı ve genleriyle alakalı.Ben hamileliğimde tam 18 kilo aldım.Gerçi annem ve ablam da çok çatlak var ki ablam da tek çocuk var.Ama ben de Allahım abin şükür bir çatlak bile oluşmadı.Hem de ben kremlenme konusund ao kadar üşengecimdir ki.Nerdeyse hamilelik boyunca hiç kremlenmedim gibi bişey.1 kutu Neutrogena vücut kremi almıştım onu bile bitiremedim.Yani kremlerle falan alakası yok bu işin.Benim şansım genetik olarak babaanneme çekmiş olmam.Allahtan anama falan çekmemişim bu konuda:-)) hihhihhii:-)) Belki oluşacak çatlakları azaltıyordur ama kesin sonuç verdiklerine hiiiiçççç İNANMIYORUM.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum. ben o kadar uğraşmama rağmen ne yazıkki anacığıma çekmişim :) ama denemesi bedava. yada ne biliyim belki gerçektende işe yarıyordur bu yağ.

    YanıtlaSil
  3. ben de kesinlikle kremlerin etkisinin cok olduguna inanmiyorum ben 2 tane dogum yaptim ama genlerimden dolayi cok sukur catlak sorunu falan yasamadim annemde de yoktu:)benim en buyuk derdim su ara yuzumun yaslandigini hissediyorum ne yazik ki ama o da genlerle mi alakali acaba ben kendimi bildim bileli nemlendiricimi kullanirim ama neyazik ki onalr da bi yere kadar etkili sanirim o da genetik:((

    YanıtlaSil
  4. Pelin, alakasiz olucak ama. ben kesinlikle ikinci cocugu yapin derim :) ben cok kararsizdim, cok zor olucak diyordum ama ikinci cocuk kadar guzel bisey yokmus. Iki kardesin birbiriyle oynamasini sakalasmasini seyretmek kadar guzel bisey yokk. Aslinda annelre kolaylik bence ikinci cocuk. Ben arayi uzatmadan yapin derim :) Ondan sonrada hemen bi estetisyene gidesin beklemeden :)

    YanıtlaSil
  5. cildimiz kesinlikle genetik hanımlar. allahtan anacığımın cildini almışım hala ne alnımda çizgi var ne de kaz ayaklarım çıktı. ama çok bakarımda cildime. güzel bir laf vardır. 30'a kadar ki güzellik Allah'tan 30 sonrası da senden gelir diye :) ben krem, kese, masaj ne varsa yaptırıyorum. 3 sene önce botoks bile yaptırdım :) ve yine yaptırmam lazım. dozunda yapıldımı ilerde çıkabilecek çizgileri engellemesi açısından gayet yararlı. estetiğede hiç karşı değilim. yüzümde düşme falan olursa muhakkak lifting yaptırırım. çok şükür acı eşiğim yüksek korkmam kesilmekten doğranmaktan falan :)

    sevgili elle çok haklısın :) bazen olsun diyoruz sonra yine geriye saracaz uykusuz geceler, dışarı çıkamamalar başlayacak diye oflayıp duruyoruz :) biz çok tembel ve bencil bir karı kocayız. gezip tozmaktan fırsat bulup ancak 8 sene sonra çocuk sahibi olduk :) düşün artık halimizi. 1 taneye bile şükrediyoruz biz :)

    YanıtlaSil
  6. Aman tek derdiniz çatlak olsun boşverin.

    YanıtlaSil
  7. çöp kovasına giden elemisimin yerine 3 tane daha edindim..bazı sağlık sebeplerinden dolayı yaklaşık 40 kilo aldım..tedavim bittikten sonra hemen koştum ve başladım zayıflamaya..doktorum önermişti bana kilo alırken çatlamamak için sür diye şu an bi tane bile çatlak yok ayrıca o 40 kiloyuda geri verdim ama sarkma bile olmadı..ki benim annemde feci sarkma ve çatlak vardır ,kendisi benim kurtarıcımdır o yüzden onu başka yere koyuyorum ben...herkese tavsiye ederim elemis i...

    YanıtlaSil
  8. çatlak kesinlikle genetik bir durum evet,ben de 2 hamilelik geçirdim hiç çatlağım yok,kremleri bi heves aldım 1-2 kez ancak sürdüm heralde,2.çocuk olayına gelince;tek çocukla 2 çocuğun bakımı ve yetiştirilmesi arasında epey bi fark var,son 15 yıldır aynı kilodayım ama 2.çocuktan sonra yaşlandığımı,beden ve kafa olarak yorulduğumu hissediyorum,ama onları karşıma alıp baktığımda da iyi ki yapmışım diyorum,çünkü kadınlar 2.çocuğa zaten hiçbir zaman hazır olmuyorlar ki:)

    YanıtlaSil
  9. emel ne iyi ettin paylaştın elemis deneyimini teşekkürler.

    arzkoc süper tespit :)

    YanıtlaSil
  10. Hamile kaldigimda denerim, bi 3-5 yil sonra ise yarayip yaramadigini bildirebilirim diye düsünüyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Haddim olmayarak bir konuda fikrimi paylaşmak istiyorum. Ben tek çocuğum. Hayatım boyunca çok şanslı olduğum konusunda kendime ve çevreme yalanlar söyleyip durdum. Aslına bakarsanız kendimi biraz şanslıda hissettim. Anne ve babamın ilgisini sadece kendi üzerimde hissettim, maddi olarak mümkün olduğu sınırlarda istediğim her şeye sahip oldum. Ama yaşım ilerledikçe şunu anladım; ben yalnızım. Annem ve babam bana biraz geç sahip olmuşlar. Annem 32 babam 36 yaşındaymış. Gerçi şimdi bu yaşlar gayet normal karşılanıyor ki bana görede son derece uygun yaşlar. Yalnız tek sorun şu, insanın anne ve babasıyla arasında bir jenerasyon fark olunca ister istemez anlaşmazlıklar çıkıyor ortaya. İşte tam bu noktada kardeş gerekli diye düşünüyorum. İnsanın kendisine her koşulda destek verecek birine ihtiyacı vardır. Buna artı olarak bu kişinin birde kafa dengi olması gerekir bunun da ancak kardeşle karşılanacağına inanıyorum ben. Yani tek çocuk olarak sağlık ve maddi durumu müsait olan herkese evlatlarını kardeşsiz bırakmamalarını tavsiye derim. Tabi son karar anne ve babanındır. Bu konuda üçüncü şahıs olarak en fazla tecrübelerimi ve gözlemlerimi paylaşabilirim sadece. Umarım herkes için en hayırlısı neyse o olur. :)

    derya

    YanıtlaSil
  12. sevgili emel söylemeyi unuttum. 40 kilo ciddi bir kayıp. öncelikle seni tebrik etmek isterim. ve rica ederim sırrını bizle paylaş. hatta istersen hikayeni ya da diyet listeni bana mail at burda tüm bu sorundan muzdarip insanlarla paylaşayım (benim gibi)

    YanıtlaSil
  13. deryacım güzel bir konuya değinmişin eline sağlık. ama senden farklı düşünüyorum bu konuda.

    bende tek çocuğum. ve sanırım bildiğim en MUTLU tek çocuk bendim :) hala da bir kardeşin eksikliğini hissetmiyorum. çünkü o kadar nadide dostlarım ve sıkı fıkı kuzenlerim var ki bu konuda kafamda bir eksiklik olmadı hiç..

    biz karı koca gezip tozmayı, seyahat etmeyi, sosyal hayatı doyasıya yaşamayı çok seviyoruz. ayça doğduğundan beri neredeyse ota dönüştük :) hele ben kök salmış olabilirim o derece fena durumdayım :) bunları tekrar yaşamayı göze almak şu an için çılgınlık gibi geliyor bana. ama kimbilir bellide olmaz bir süpriz yaşanabilir daha :)

    ben kardeş yapmanın çocuğa göre değil eşlerin durumuna, ilişkilerine ve isteklerin uyuşmasıyla yaşanmalı diye düşünüyorum.

    şu an için ortak istekler TEKten yana. tabi yarını bilemeyiz :)

    YanıtlaSil
  14. pelincim yaptığım tek şey bildiğin göbek dansı :D çok ciddyim günde 40 dakika göbek dansı yaptım evde hoca da yok yani...bu arada arap genlerine sahip olduğumdan pek zor olmadı benim için...diyetisyene de gitmedim ha ben şanslıydım bu konuda deli gibi okudum ama her okuduğuma inanmadımda...ara öğünlerimde meyve tüketmedim ben. meyve insülin direncinizi kırıyo onun yerine grissini ve yoğurt yedim 2 sene boyunca kuru meyve normal meyve tatlı hiçbişey tüketmedim...sabahları ve bi ara öğünmde kelogs yedim kolay olsun diye...su içtim ama hatırladığımda kendimi zorlamadım bi de yaşım genç ve hızlı kilo vermedim ben 2 seneye yaydım bunu ayrıca benim işim diğer kadınlardan çok dah zor çünkü ben PKO yum bilen bilir illet bi hormon hastalığıdır zorlandım ama yenilmedim şimdi biraz aldım ama hala kontrol altındayım zor kısmı bitti bile...şeker konusunda dediğim gibi tamamen hayatımdan çıkarttım ben sadece süt içiyorum yada dondurma ama kesinlikle şu kremşanti gibi olanları yemedim...aklına bişey takılırsa bak buda email im yazabilirsin bana ama dediğim gibi doktor değilim ben sadece herkesin bildikleriyle kilo verdim... emeloksar@windowslive.com :))

    YanıtlaSil
  15. palın super bır konu hem de yaza gırerken..
    evet hıllsıde spa da ben de kullandım bunu muh tesem fakat pelının de dedıgı gıbı ırsi bırsey bu catlak sorunu ki adamı catlatır:) ben de cocuk dogurdum az catlak var ama selulıt pek fena bu elemıs ona da ıyı gelıyor
    pelınce tavsıyeler devAM etsın...

    YanıtlaSil
  16. sevgili emel geç cevap için kusuruma bakma. paylaştığın için çok teşekkürler. süper bir iradeye sahipsin demekki seni tebrik ediyorum. ben çikolatasız ve meyvesiz yaşayamam. o yüzden bana çok ağır gelir. ama şu göbek çevirme işini cidden çok tuttum. harikasın :)

    teşekkürler ayşe :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.