IFW 'den MANZARALAR - 2

Gündem moda adına o kadar dolu ki araya girip de başka konular yapamamanın sıkıntısını yaşıyorum. Defileler hakkındaki düşüncelerimi bitime bırakıyorum. Hepsi bittikten sonra son düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım.

Ama öncelik davetlilerin neler giydiği ve nasıl göründükleri..



Tuğçe Kazaz ile başlıyorum. Ve kendisine burdan sesleniyorum. Sevgili Tuğçe Kazaz, senin yerin front row değil podyumdur. Lütfen bir zahmet defileleri izleyeceğine kalk podyumda salında bendenizi sevindiriver. Şünün şurasında podyuma yakışan kaç mankenimiz var ki. Ne işin var senin orada ?!

Kıyafetini beğenmedim. O alışık olduğum havasını söndürmüş alalede biri gibi göstermiş. Belki de istediği budur kimbilir.



Etel Baler yazılarımı okuduğu için doğrudan kendisine sesleniyorum. Sevgili Etel beni affet ama kıyafetini beğenmedim. Aslında resimler o denli kötü ki insan ne gördüğünden bile emin olamıyor. Sanırım puantiye bir pantalon giymişsin. Düşünce güzel. Puantiye ve çizgi karışımını hep sevmişimdir. Benim derdim pantalonun kesiminde. Fazlasıyla bol ve paçası çok uzun kaçmış. Sana etek yakışıyor. Bu bluz ve yelek altına kalem etek hatta midi bir etek çok daha güzel olurmuş. Yelek ve uzun kolyeler gözümü yordu. Ama sınırlı sayıda üretilen hasır Chanel çantana bayıldım. Saçın ve makyajın her zamanki gibi harika.



Feryal Gülman bugün harika görünüyor. Beyaz elbisesi çok yakışmış. Önce bir Hervé Leger diye düşündüm ama dikkatli bakınca çizgilerin arasının fazla açık olduğunu gördüm. Hervé 'nin çizgileri bu kadar açık olmaz. Sonra Stella McCartney dedim ama o da değil. Neyse ne önemli olan nasıl göründüğü. Sanki dün seslendiğimi duymuş gibi saçlarını açmış çok hoş olmuş. Makyajı, ten rengi portföyü ve yine aynı renklerde papişleriyle nefis bir şıklık içinde.



Begüm Şen çok hoş. Siyahlar içinde güzel bir pantalon ve üstüne çok hoş bir bluz giymiş. Saçları, makyajı, Bottega Veneta clutchı herşey çok hoş. Tek kusuru eğer bir kola bu kadar kalın bir cuff takmışsan diğer kola saat takılmaz. Ya bir cuff daha takılır ya da boş bırakılır.



Aslı Ekşioğlu trendleri takip etmiş. Bebe yaka çok hoş bir gömlek giymiş. Güzel bir pantalon ve ayaklarda seksi bir leopar. Ojelerine dikkat. Mavimi leylakmı tam çıkaramadım ama eğlenceli bir seçim yapmış.



Ayça Dinçkök 'ün tarzı her daim spordur. Keşke daha özenli bir spor şıklık sergileseymiş. Bu haliye defileye değil de spora gider gibi. Olmamış, yakışmamış.



Ezgi Kıramer için ne denir ki ? Tüm güzel sözleri tüketmişim geriye beğenimi ifade edecek kelime kalmamış onun derdindeyim. Her zaman ki gibi rafine şıklığını sergilemiş. Bluzu ve pantalonu Zara, ayakkabısı Brian Atwood.



Şükran Güzeliş 'in BCBG Max Azria elbisesi son günlerde o kadar çok görüldü ki sırf bu yüzden bile yanlış yapmış diyebilirim. Hatta bu elbiseyle sizlere sunduğum bir anketim bile var. Kazanan ise açık ara farkla Cansu Dere olmuş.Şükran Güzeliş elbiseyle alakasız bir portföy seçmiş ve ortaya kötü bir görünüm sunmuş.

Hazır konu BCBG Max Azria elbiseden açılmışken bir konuya daha değinmek istiyorum. Hatırlarsanız bu elbisenin benzeri Brands For Less mağazasında var ve marka Aşk Tutulması 'nda Naz Elmas 'ı giydirmişti. Sonrasında bu mağazada satılanların orjinalmi taklitmi olduğunu tartışmıştık. Sizler için mağazaya gittim ve sonuç : İnanın satılan herşey yüzde yüz taklit ! Kumaşlar, dikim, astar, etiket herşey ama herşey taklit ! Eminim marka yöneticileri bu yazdıklarımı okuyordur. Hayır taklit değil ve size bunu ispat ederiz derlerse buyrun yanda mail adresim var.



Sinem Güven 'i beğendim. Yanılmıyorsam bir Arzu Kaprol giymiş. Elbisenin havasını aksesuarlarıyla güzel yakalamış.

Ve son olarak Didem Antebi 'nin IFW 'nin ilk gününde giydiği beyaz elbisesinin markasını merak eden mesajlara cevap vermek isterim. Elbisesi 3.1 Phillip Lim.



Share


Yorumlar

  1. cok keyifli bir post olmus pelin, ellerne saglik. sen harika deriiyorsun diye bugun zahmet edip googleda ifw'de dun kim giymis diye search bile etmedim:) yorumlarina da bayildim.
    favorim begum sen ve ezgi kiramer oldu. kesinlikle cok net ve cok shiklar; ben sahsen moda haftalarina bir kokteyl ya da nikaha gidiliyormuscasina katilinmasindansa yalin ve net cizgilerin, abartisiz makyaj ve saclarin, abartisiz dekoltelerin tercih edilmesinden yanayim. ayakkabimin kenari, pantolonumun biyesi, cantamin sapi, farimin golgesi vb. uyumunu oldum olasi sevmiyorum. rastgele shiklik olmalı.

    YanıtlaSil
  2. ezgi kıramer i bu sitede tanıdım ve bana göre türkiye de en stil sahibi kadınmış bunu öğrendim. hatta uluslarası düzeyde diğer stil sahipleriyle yarışacak ve hatta bir çok kişyi geride bırakacak kadar iyiymiş. bu kadın bana göre müthiş iyi giyiniyor. derin mermerciymiş şuymuş buymuş bu kadının yanında diğerlerinin lafı olmaz. bundan sonra sıkı takipçisiyim ezgi kıramerin.

    YanıtlaSil
  3. Evet tamam benim en beğendiğim tabiki ezgi kıramer feryal gülman düğüne gider gibi geldi bana begüm şen fazla siyah ama güzel makyajınıda daha çok beğendim....tek beğenmediğim etel baler oldu...aslında güzel bi kadın ama sanki biraz fazla şişmiş yüzü ne biliyim belki bana öyle geldi..

    YanıtlaSil
  4. Etel Baler'i aslında beğendim ama birşeyler kombini silik yapmış.Bir defa bana göre de o kolyeler çok olmuş.Zaten spor-şık giyinilmeye çalışılmış.Çizgili bluz üzerine kolyeler fazla kaçmış.Belki bluzu farklı bir etekle giymeliydi ya da o pantolonu başka bir bluzla kombinlemeliydi.Çok kötü gelmedi yine de gözüme.Güzel taşımış sadece bahsettiğim detayları kaldırsa daha iyi olurmuş.

    Feryal Gülman bence bu postta ki en ama en şık ve nefis kadın.Baaaayıldımmmmmmmmm... Saçı, elbisesi, pabuçları herşeyiyle mükemmel cideen.Zaten kendini genel olarak hep beğenirim.(Bazen küçük sapmalr yapsa da onu da baka sebeplere bağlıyorum, o yüzden sorun yok:-))

    Ya ben Begüm Şen'i ne giyerse giysin pek beğenemiyorum.Seçimleri çok hoş ama daha önce de belirtmitim, çözemediğim birşeyler var kendisinde.Böyle bir havası yok.Bir de saat konusunda şunu düşünüyorum.Bazı insanlar (mesela BEN) saatsiz yapamaz.Ben çok sık saate bakarım belki o yüzden o da diğer koluna saatini takmıştır.

    Sağ taraftaki Lian Kebudi miydi? Hanigisi Ezgi hangisi Lian hep karıştırıyorum bu kızları:-) İkisini de çok beğeniyorum.Çok farklı havaları var. Siyah giyinen hanımın ayakkabılarına ba-yıl-dııımmm.Sanırım bir YSL?? Onlar bilekte biten dar jeanlerle bile enfess olur beeee.Allahım ben de istiyorum bu papişlerden:-))

    YanıtlaSil
  5. evet Lian Kebudi. ayakkabılar YSL şekerim. sezonun olmazsa olmazı nefis papişler.

    saat konusunda evet haklısın öyleler var. ama ne bileyim bu kadar güzel bir cuff taktınmı saat için cebi kullanacaksın artık :))

    begüm şen çok güzel bir kadın. boylu poslu incecik ve yüzü gerçekten güzel. bir yere girdimi havası edası beğenmeyeni çarparlar valla o denli hoş bir kadın.

    YanıtlaSil
  6. Etel baler09 Eylül, 2011

    Sevgili Pelin ve Papis ben sahsen resiminde kendimi hicccc begenmedim,Pantalon 3 beden buyuk duruyor,pacalar yerleri supuruyor;haklisiniz bana pantalon yakismiyor,yine de nezaketinize tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  7. bu resimleri kim çekiyorsa biraz daha özen gösterse ne iyi olur. tuhaf açılarla ve epey karanlık çıkıyor. ben özel olarak ışık ekliyorum düşün.

    asil yaklaşımın için asıl biz sana teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  8. begum sen pantalonunun pacalarında makyaj malzemelerini,fircasini ve fonunu sakliyor heralde...
    ayca dinckok gunluk spor dozunu alamamis,birazdan parende aticak
    tugce hos olmus,bir de ayakkabilari daha net gorebilsem...
    etel baler bu kadar alcakgonullu ve tatli olduktan sonra ne giyersen giy otomatik cok begenicem...

    YanıtlaSil
  9. etel baler in kıyafetleri için iyi şeyler diyemeceğim ama kişiliği 10 numara diyebilirim. eleştiriyi kaldırabilip birde bunu dile getirip karşı tarafa yaptıkları eleştiriden dolayı teşekkür ettiği için gerçekten gözümde yüksek mertebede. tebrik ediyorum kendisini bu özgüvene sahip olmasından dolayı. herkesin nasiplenemediği bir özellik.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Etel Baler,
    Sen ne güzel yürekli bir insansın gerçekten.Mütevazı ve özgüveni yüksek.Keşke siz de bir blog açsanız Etel hanım.Noluuurrr bunu düşünün.Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. bu paylaşım güzel olmuş..

    http://cansansalmoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. Dun gece NY'taki FNO da Diane Von Furstenberg i gordum Meatpacking deki magazasindaki partisinde.. kadin sahane.. onun tasarimlarini giyen herkese selamlar..

    YanıtlaSil
  13. Uzun ara için pardon :)Tuğçe Kazaz için sadece fena değil diyebilirim.Etel Baler'in pantolon facia çanta harika.Feryal Gülman'ın elbisesi için ben de ilk olarak Hervé Leger dedim ama bi şey farklı derken sen söyledin :) Begüm Şen'i beğenmedim.Ama Bottega Veneta Clutch'ına hastayım o ayrı :D Aslı Ekşioğlu da iyi güzel bebe yaka diyince aklıma bebe yaka altın bir LV kolye midir nedir o geldi ben çok sevmiştim sen sever misin bilmiyorum istersen fotoğrafını bulabilirim :) Ezgi Kıramer'i de sevdim.Şükran Güzeliş hiç olmamış .Brands for less'i bilmezdim ama artık anti-Brandsforless'im.Sinem Güveni ben pek beğenmedim :/ evet sıradaki post :D

    YanıtlaSil
  14. Etel baler10 Eylül, 2011

    Sevgili Papis,basta Pelin olmak uzere sizler bu blog isini o kadar guzel bir vizyonla goturuyorsunuz ki her isi ustasina birakmak lazim diye dusunuyorum.Evden,cocuklardan,arkadaslardan kalan kit zamanimi imkanim varken yardim faaliyetlerinde kullanmayi tercih ediyorum.Tesekkurler Derya,adsiz ve yorumda bulununan herkes....

    YanıtlaSil
  15. wow etel baler gercekten cok hos bir insanmis. Yorumlari olgunlukla karsiliyip neguzel cevaplar yaziyor. Kendine guvenen biri yapabilir bunu ancak. 10 puan :D

    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. pelin senelerdir brands for less konusunda mücadele ediyorum:) gaye hanım'la bu konuda mutabık olamadık, tatlı bir iletişim kurmamıza rağmen. ürünler sah-te. hem de en bilinen, en kötü şekilde. üzgünüm. kendisine başarılar, nice mağazalar dilerim. ama kendisine de mailimde belirttiğim gibi, bebe marka bir eliseyle elie saab marka, chanel marka bir elbise aynı fiyat olamaz. ikinci el ya da garage sale bile olsa.. hem dikiş ve kumaşlardan farkediliyordur eminim. görsellerden bile anlaşılıyor. ayrıca madem herşey orjinal, plastik klipsli chanel küpeler ne oluyor? pazarda 5 TL!!?!

    YanıtlaSil
  17. Papis Style, evet o ayakkabılar YSL. cep-toe burunlu ayakkabılar bu sezon sık sık karşımıza çıkacak, bak burada yazmıştım: http://ses-seda.blogspot.com/2011/08/zrrrrrrrr-trend-alarm-cap-toe-burunlu.html
    ben de lian ve ezgi'ye tek kelimeyle bayılıyorum! her yerde dediğim gibi:)

    YanıtlaSil
  18. evet seda nasıl şaşırdım anlatamam. zaten dokunur dokunmaz anlıyorsun. leger elbiselerde bir katılık vardır ve giydimi mum gibi durur ama bunlar o kadar kötü ki insanlarımızın inanmış olmasına üzüldüm açıkçası. dediğin gibi gözlük ve aksesuar işine girmiyorum bile. bari keşke aksesuar işine girmeselermiş. yazık çok yazık !!

    etel baler gerçekten de 10 numaradır güzel demişin evy :)

    sevgili etel eminim bir blog açarsan hepimize sıkı bir rakip geliyor demektir :) rekabet kaliteyi artırır. hele hele güzel rekabetin zevki bambaşka bir güzellik olur. bu işte en iyisi yok inan hepimizin tadı başka. bencede düşünsen çok iyi edersin :)

    YanıtlaSil
  19. brands for less ismini görünce yazmadan edemedim. Bende hem meraktan hem de brand'leri less alma fikrini duyup sevmekten ötürü mağazaya gittim . Hani hiç hayatımda lanvin elbie görmesem bile inanmam. o dikişler o kumaş bildiğiniz pazar işi, neden özellikle türkiyede magağazası olan yada beymen harvey'de corner'ı olan markaların brand manager'ları olaya el atıp hukuksal yollardan işi çözmüyorlar anlamış değilim. selin

    YanıtlaSil
  20. çok dedim, gaye hanım, amacım kimsenin kazancı hakkında yorum yapmak değil; yeter ki replica olduklarını yazın diye. replica kullanan nice nice ve nice insan var, en azından tüketiciye doğru bilgi vermiş olursunuz diye. replica da bir alışveriş şekli, ben onaylamıyorum diye bu bnm bu ürünleri küçümsediğim anlamına gelmesin. yeter ki koskoca barbara bui'ler, chanel'ler, marc jacobs'lara haksızlık edilmesin:))

    YanıtlaSil
  21. şimdi burda okuyunca brands for less'i yine sinirlerim tepeme attı çünkü daha bugün bebek mağazasıyla bu konu için tartıştım olay şuydu doğumgünümde hediye olarak gelen herve leger (takliti) elbise. Telefon açtım elbiseniz fake dedim bunu nasıl satarsınız dedim . Telefona çıkan bayan israrla gerçek dedi pabucuma anlatsın yarın beymen'den alınmış fişi bile duran herve leger'le geliyorum size dedim. Bana verdiği ceap şu oldu yok efendım öykü serter, deniz akkaya, gülben ergen, küçük sırlar gibi dizilerde bu elbiseler giyiliyormuş bu insanlar bile bfl den alıyormuş dicektim yemişim küçük sırları onlar adil ışık'ta giyiyor ama demedim :) Büyük markalarla antlaşmaları varmış da mış mış . Kulahıma anlatın çakmacılar sizi. Ece

    YanıtlaSil
  22. bir okuyucumun dediği gibi bu da kalın derililer güzel bir örnek.
    taklit konusunda almış başımızı gidiyoruz ve kimsede bu saatten sonra durduramaz bu işi. geçenlerde bir site bulduk adam christian louboutin in ayakkabılarını satıyor bir siteden. ama nasıl taklit ağlıyor resmen ayakkabılar. akıllım christian ın h harfini koymadan cristian diye satıyor hemde indirim yapıyor ve çoğuda satılmış tükendi yazıyor. gülüyorum ağlıyacak halimize :(

    YanıtlaSil
  23. Merhaba pelin bloguna ilk defa yorum yaziyorum ama uzun zamandir severek takipteyim herneyse ben insanlardaki bu brandleri ucuz alma fikrine takigim 500 tl ye ne chanel olur ne herve leger arkadasim. Almayin sunlari yahu sahte iste bende olup bitiyorum 10 bin dolarlik chanel elbiseler tuvit ceketlere ama butcem uygun degil alamiyorum. 500 tl yi cakma chanellere vericegine daha bu sezonda beymen indiriminde ayni paraya lanvin tulum aldim hemde taksitli. Herkes cok aptal bir brands for less cok akilli. Cok sikildim bu cakma elbiselerden cakma wanna be hayatlardan ve cakma insanlardan . Ipek

    YanıtlaSil
  24. Adını vermek istemeyen bir okuyucu03 Nisan, 2012

    Brands for Less'deki her bir parça kendilerini paralasalarda , defolu deselerde çakmadır. İnsanları çakma ürünlerle pahalıya satarak kandırıyorlar. Nerden mi biliyorum çünkü önceden orada satış görevlisiydim. Ama tepemin tasını attırdılar ben de buraya yazarım arkadaş, akıllı olun KAZIKLANMAYIN.Zaten biraz markalardan, kalitesinden, dikişinden anlayan biri bu mağazadaki her malın kalitesinin farkını anlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Herhangi bir hakaret ve küfür içeren hiçbir yorum yayınlanmayacaktır.

Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi benimle paylaşmanızdan mutluluk duyarım.